Dodaj do ulubionych

Wrocławskie ZOO

15.02.17, 15:40
Ile orientacyjnie czasu trzeba zarezerwować na wizytę w ZOO latem ? Czy na terenie ZOO jest, podobnie jak w Warszawie, jakiś plac zabaw ?
I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś faktycznie sprawdza wiek dzieci ? Młoda będzie dosłownie kilka dni po skończeniu 3 lat. Nie, żebym chciała oszukiwać, tylko pytam z ciekawości wink
Obserwuj wątek
    • janka39 Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 15:51
      My spędzamy w zoo ok. 6 godzin
      Jest coś w rodzaju parku linowego dodatkowo płatny. Był też nieduży plac zabaw bezpłatny
      Czy sprawdzają wiek, nie wiem. Nie pamiętam
    • jorin Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 16:01
      Moze zamiast placu zabaw sprobujcie zwizytowac mini-zoo z masa kóz i mozliwoscia kupienia dla nich karmy. Co do ilosci czasu to nam 6h nie wystarczylo (kozy sporo zabraly). Z obowiazowych atrakcji to dla tego wieku polecam pomieszczenie z zywymi motylami, a najlepiej jeszcze bedac ubranym w jaskrawe kolory wink. Syn byl w pomaranczowej koszulce i motyl nie chcial sie od niego odczepic...

Nie wydaje mi sie, zeby wiek byl weryfikowany, ale dowodow nie mam wink
      • corrina_f1 Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 16:35
        Wow, 6 godzin to nieźle smile Ciekawe czy 3-latka da radę.. smile
        Czy mając bilety kupione online trzeba jeszcze stać w jakiejś kolejce, czy wchodzi się od razu ?

A jeszcze przy okazji spytam, na Hydropolis ile czasu ? Nie chcemy przeszarżować bo mamy tylko weekend wink
        • bo76 Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 20:41
          Na Hydropolis tak z 1,5 -2 godziny. Szczerze, wydaje mi się, że dla 3latka za dorosłe.
          • 18buzka Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 21:07
            hej
            największą atrakcją zoo we Wrocławiu jest afrykarium

www.youtube.com/watch?v=uMsrqTCvjUI
            kup bilety on line. afrykarium 2h, reszta zoo tez max 2h
            18buzka
    • sinceramente Re: Wrocławskie ZOO 15.02.17, 21:14
      Nie wiem, czy sprawdzają wiek, ale na pewno sprawdzają uprawnienia do ulg. Wszyscy musieli wyciągać legitymacje i sprawdzali ważność, zapamiętałam, bo pierwszy raz się z tym spotkałam (a byliśmy we Wrocławiu w czerwcu ubiegłego roku).
      Zoo świetne, ale wkurzały nas niesamowicie wybrukowane alejki, na których tak niesamowicie hałasował wypożyczony wózek, że nie słyszało się własnych myśli.

Dla maluchów hydropolis za poważne, tam strasznie dużo czytania na ekranach i niewiele więcej. Za to polecam przejazd kolejką gondolową, my jechaliśmy nią do centrum z hydropolis www.gazetawroclawska.pl/artykul/1048214,polinka-wroclaw-kolejka-gondolowa-godziny-otwarcia-ceny,id,t.html
      • agulka04 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 12:04
        W Hydropolis najlepiej"podpiąć się" pod grupę z przewodnikiem. Nie wiem jak inni, ale dwóch miało świetne podejście do dzieci i dużo im udało się przekazać.
        Może zamiast Hydropolis to Humanitarium ? humanitarium.eitplus.pl/
        Obowiązkowo wjazd na Sky Tower ! Tylko trudno mi polecić w dzień czy w nocy bo to całkiem odmienne widoki (oba warte zobaczenia)
        • corrina_f1 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 14:35
          O matko, teraz to już wiem, że nie zdążymy przez jeden weekend ze wszystkimi atrakcjami, nawet latem sad

- Hydropolis musi być, to atrakcja dla starszej. Myślę że młodej też się spodoba nawet jak nic nie zrozumie.
          - W ZOO skupimy się pewnie na Afrykarium a resztę - na ile siły pozwolą.
          - O tej kolejce gondolowej nie miałam nawet pojęcia, że jest smile Kusi ! smile
          - Rozważałam też ewentualnie rejs po Odrze, ale nie wiem, czy jest np. taka opcja z ZOO w jedną stronę (ale właściwie dokąd najciekawiej?)
          - Sky Tower spróbujemy, zimą rok temu nie zdążyłyśmy.

Dzięki za wszystkie inspiracje smile
          • janka39 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 19:58
            Kolejka gondolowa to raczej PR. Jazda trwa jakieś dwie minuty wink
          • malowanka06 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 22:36
            Hydropolis fajne, małej może się podobać np kurtyna wodna czy proste doświadczenia
            Do ZOO można dopłynać statkiem z przystani kardynalskiej, jest wtedy osobne wejście. Fajna opcja
            Polinka czyli kolejka gondolowa to dokładnie 2 min nad Odrą, bilet jak na komunikację miejską
            Zamiast sky tower, polecam mostek czarownic lub wieżę matematyczną.
    • 3motka Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 12:57
      Dziewczyny chciałabym kupić bilet łączony afrykarium plus aquapark online,ale nie wiem na jakiej stronie szukać.Ktoś wie?
      • insomnia31 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 18:10
        tu, na stronie aquaparku: aquapark.wroc.pl/oferta/aquazoo/
        w tej chwili dana oferta jest najwyraźniej niedostępna.
      • malowanka06 Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 21:49
        taki bilet tylko w kasie u nich
        • sinceramente Re: Wrocławskie ZOO 16.02.17, 22:40
          tu (to kopia strony z google) napisano, że oferta ważna była do końca czerwca ubiegłego roku.

A na stronie zoo w cenniku w ofertach łączonych jest tylko wspólny bilet do zoo i na lot w tunelu aerodynamicznym speedfly.
          Jedyne wyjście to zadzwonić do nich lub napisać na fb, czy ta oferta jest jeszcze dostępna.
          • beverlyja90210 Re: Wrocławskie ZOO 17.02.17, 00:21
            Ja też polecam mostek czarownic lub inna nazwa kładka pokutnic wow robi wrażenie,dla mamy przy okazji swietni trening mięśni pośladków ale widok piękny.Ja jeszcze polecam nowe muzeum na Grabiaszynskiej,Centrum Historii Zajezdnia tak chyba się nazywa swietne miejsce dla dorosłych żeby powspominać dawne czasy,czasy naszej młodoścismiledla dzieci tez atrakcja.Klasa szkolna z dawnych lat,zabawki z dzieciństwa rodziców,pusty sklep mięsny jak w PRL-u na serio super miejsce i zjeść tez tm można po skończeniu zwiedzania
            • agulka04 Re: Wrocławskie ZOO 17.02.17, 18:38
              Jeżeli chodzi o mostek pokutnic to trzeba uważać z dziećmi bojącymi się wysokości - na zimowisku musiałam zawrócić z trójką dzieci. Ładny widok jest też z "wieży matematyków".
              • corrina_f1 Re: Wrocławskie ZOO 17.02.17, 18:56
                Na mostku pokutnic byłyśmy w ubiegłą zimę, kiedy wpadłam ze starszą córką na babski weekend kilka dni przed świętami (główną atrakcją był wtedy oczywiście Jarmark), także mam już zaliczone i mięśni nie trzeba będzie masować wink
    • iciako Re: Wrocławskie ZOO 18.02.17, 16:35
      A gdzie nocować we Wrocławiu? Co polecicie z pokojami dla rodzin?
      • corrina_f1 Re: Wrocławskie ZOO 18.02.17, 19:40
        My będziemy nocować w hotelu B&B na P.Skargi. Nocowalam tam wcześniej z córką. Lokalizacja super,cenowo też porządnie. Mają pokoje rodzinne dla 2+2. Hotel z kategorii basic ale wg mnie ma wszystko, czego potrzeba.
      • malowanka06 Re: Wrocławskie ZOO 18.02.17, 20:42
        zależy czego oczekujesz, ja ostatnio rezerwuję przez www.airbnb.pl/c/katarzynam401, wybieram całe mieszkanie i wychodzi najtaniej.
        zobacz też ibisy, im wcześniej tym taniej
        • malowanka06 Re: Wrocławskie ZOO 18.02.17, 20:46
          poprawny link
          www.airbnb.pl
    • filippos0606 Re: Wrocławskie ZOO 04.03.17, 14:28
      obecnie jest promocja na bilety do zoo dladzieckataniej.pl/2017/03/03/bilety-do-wroclawskiego-zoo/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka