Dodaj do ulubionych

Riccardo- zwrot

18.03.17, 20:48
6 marca wysłałam oświadczenie odnośnie zwrotu, 7 potw.przyjęcia. Dostałam sms'em kod do paczkomatu, ale nie zwróciłam uwagi, żeam tylko 72h - termin minął 16 marca. Czy mogę skorzystać z tej opcji ponownie czy już nie? Czy termin 14 dni na zwrot liczony jest od tego 6 marca, czy od dnia następnego? Nie wiem czy jutro szukać placówki pocztowej, bo od 6 jutro ostatni dzień czy spokojnie w pn? Strasznie mi z tym zwrotem zeszło, bo o nim zapomniałam i panikuję smile
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Riccardo- zwrot 18.03.17, 21:00
      ani to ani to. 14 dni na oświadczenie o odstąpieniu od umowy-liczone od dnia odebrania przesyłki. i w ciągu kolejnych max. 14 dni -od oświadczenia-nalezy zwrócic towar.
      • iberka Re: Riccardo- zwrot 18.03.17, 21:15
        14 dniowy termin oświadczenia utrzymałam i nie wiem jak liczyć kolejne 14 dni na zwrot - od dnia wysłania oświadczenia czy otrzymania potwierdzenia o otrzymaniu oświadczenia?
        • yvon-nee Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 20:50
          Dziewczyny a co jeśli nie wysłałam w ciągu 14 dni oświadczenia odstąpienia od umowy?? Nie przyjmą mi zwrotu?! Zupełnie się zgapiłam.. przeczytałam tylko info że zwrot 30 dni i luz..Nie doczytałam że trzeba jakieś odstąpienie od umowy pisaćsad no i minęło 19 dni.. przyjmą mi ten zwrot bez odstąpienia od umowy czy nie?!
          • iberka Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 20:58
            Ja dopiero dziś zobaczyłam na stronie info, że zwrot w ciągu 30 dni. W @ mam napisane, że 14 na ośw. i 14 na towar, a te 30 dni można rozumieć dwojako i na upartego 30 dni na zwrot, czyli spokojnie na Twoim miejscu wysłałabym oświadczenie od razu z towarem albo ośw. @ i z głowy.
            Pierwszy raz robiłam zakupy w Riccardo, pierwszy raz zeszło mi ze zwrotem i jakiś taki stres, że dziś na pocztę leciałam żeby stempel był wink
            • yvon-nee Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 20:59
              Dzięki. Będę próbować. Zgapiłam się zupełnie. Myślałam że to na luzie jak np.w Zalando będzie a nie jakieś oświadczenia. Ech uncertain
              • patatajowa Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 21:10
                ech...
          • patatajowa Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 20:59
            no to jak wiecej niz ustawowe 14 dni to luz...
            doczytaj regulamin konkretnego sklepu jakie maja zasady.
            • yvon-nee Re: Riccardo- zwrot 19.03.17, 21:38
              Tylko tam regulamin i faq są jakieś nie spójne. W regulaminie jest mowa tylko o odstąpieniu od umowy a w faq jest info o zwrocie na który jest 30 dni stąd moja konsternacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka