Dodaj do ulubionych

wózek - pomocy!

05.10.04, 20:07
Hej,
mam pytanie do mam wszystkich maluszków. W najbliższym czasie muszę kupić
wózek dla mojego synka. Chciałabym żeby wystarczył mi na jakieś trzy lata (a
może nie potrzeba używać go tak długo). Podobają mi się wózki spacerowo
głębokie (bez gondoli) gdzie rączka ma możliwość przełożenia na drugą stronę
w czasie jazdy. Proszę o opinie o takich wózkach i ich nazwy. No i jeszcze
cena żeby nie była wygórowana.
Z góry dzięki za pomoc.

przyszła dumna mama
Obserwuj wątek
    • hratli Re: wózek - pomocy! 05.10.04, 20:33
      polecam forum poswiecone zakupom :0
      • mgna Re: wózek - pomocy! 05.10.04, 21:25
        Emmaljunga www.emmaljunga.com/
    • katarzyna11 Re: wózek - pomocy! 05.10.04, 21:43
      Według mnie nie ma takiego wózka. Wózki trójfunkcyjne to fikcja, sami
      przetestowaliśmy. Patrząc z perspektywy, lepiej było kupić używany wózek na
      początek, za mniejsze pieniążki, a potem dobrą, lekką spacerówkę. Niestety, ale
      z upływem czasu dziecko waży coraz więcej i w efekcie po roku używania
      takiego "uniwersalnego" wózka pchasz już ok. 23 kg, nie wspominając o
      podniesieniu całości, bo czasami trzeba jednak dźwignąć. Poza tym trzylatek o
      ile wogóle jeszcze chce korzystać z wózka, to chyba tylko z popularnej
      parasolki.
      • greenlander Re: wózek - pomocy! 06.10.04, 20:20
        Argumenty są rozsądne :o) Mieszkam na drugim piętrze. Masz jakiś wózek do
        polecenia?
        • katarzyna11 Re: wózek - pomocy! 06.10.04, 20:57
          Pierwszy, tzw. trójfunkcyjny wózek był produkcji polskiej, nazwy firmy nie
          pamiętam, ale model to chyba Lech. Byłam z niego bardzo zadowolona, bo w
          standardzie miał wszystko, począwszy od przekładanej rączki, a skończywszy na
          folii przeciwdeszczowej. Ważył mniej, niż Polak lub Deltim Focus, ale dla mnie
          i tak był za ciężki. Teraz kupiliśmy na Allegro spacerówkę Baby Dreams model
          Walker i też jest super. Przede wszystkim lekka (8,5 kg), ma dwie tacki,
          przycisk do składania w rączce, średnio duże koła, które nie wpadają w szyny
          tramwajowe, ocieplacz na nóżki dla dziecka. Ogólnie extra. A na bliskie wyprawy
          do sklepu, czy wypady samochodem mamy najzwyklejszą parasolkę, zresztą też z
          Allegro. W sumie za oba wózki zapłaciłam mniej niż za ten pierwszy, który choć
          nowy, nie należał do najdroższych. Mieliśmy ambitne plany co do niego, przed
          zakupem pytałam "doświadczonych" koleżanek, a rzeczywistość okazała się
          zupełnie inna.
          • greenlander Re: wózek - pomocy! 19.10.04, 20:22
            Ostatnio oglądałam w sklepie EXPLORER z BabyDreams. Bardzo mi się spodobał. Nie
            jest najlżejszy (13-14 kg) ale wydaje się być solidny. Cena też jest dobra.
            Chyba się na niego zdecyduję...
    • kkasienka Re: wózek - pomocy! 06.10.04, 10:36
      Mój pierwszy wózek to głęboki i spacerówka w jednym ADBOR (polska firma).
      Idealny dla małego dzidziusia na zimę, bo ma duże koła i dużo osłonek na nóżki,
      jest bardzo ciepły, ma przekładaną roczkę. Teraz chcę go sprzedać, bo kupiłam
      spacerówkę małą i leciutką. Mieszkam w W-wie i często jeżdzę pociągami, dlatego
      wózek, który ważył 15 kg+10kg dziecko to była katastrofa komunikacyjna. Obecny
      wózek waży jedyne 5 kg. Duże wózki są dobre na spacery, na zakupy, bo mają duże
      kosze i są wygodne dla dziecka. Ale gabaryty i ciężar powodują,że trudno z nimi
      podóżować. Radziłabym ci kupić taki wóżek na teraz do około roku, najlepiej
      używany bo szkoda pieniędzy, a póżniej zmienić na lekką spacerówkę. Żałuję
      teraz, że tak sama nie zrobiłam.
      • lusia8 Re: wózek - pomocy! 06.10.04, 10:45
        Nie ma lepszego wózka niż Peg Perego- Venezia. To wózek, który ma przekładaną
        rączkę, wygląda jak spacerowy ale jest możliwość dokupienia do niego wkładki
        dla noworodka. Wychowuję w nim już drugie dziecko i jeszcze nic się w nim nie
        popsuło. Jest po prostu nie zniszczalny a przy tym bardzo funkcjonalny. Ma duży
        kosz na zakupy. Jedyną jego wadą mogą byż małe kółka ale ja się do nich
        przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie innych. Już od 4 lat korzystam z tego
        wózka i mogę go polecić z czystym sumieniem. Wybierz się do jakiegoś sklepu i
        poproś żeby któś zaprezentował ci go. Cena jest wysoka ale zastanów się,
        naprawdę warto bo będzie ci służył długie lata.
        • i.r Peg Perego Venezia 06.10.04, 20:36
          Potwierdzam, extra wozeczek. Mieszkam na parterze, więc z dźwiganiem nie ma
          problemu.Jedyne, czego zaluję, to że nie jest na dużych, gumowych kólkach, bo
          stan ulic i chodników jest fatalny, niestety.
          Tak w ogóle, to odkąd "poruszam się" wózkiem nie mogę się nadziwić, jak w
          naszym kraju funkcjonują ludzien niepwlnosprawni, poruszający się na wózkach
          inwalidzkich, o kulach. Coś koszmarnego. Czasem też wkurza mnie, że wchodzę do
          sklepu a ludzie zamiast potrzymać mi drzwi gapią się.Albo jak muszę dźwignąć
          wózek bo są te trzy cholerne schodki!
          papa
    • barbaram1 Re: wózek - pomocy! 06.10.04, 10:49
      Ja też kupiłam duży, przy okazji dość drogi wózek, sądząc iż jest on na lata.
      Po roku doszliśmy do wniosku, iz jest on za duży, zajmował zbyt dużo miejsca w
      bagażniku. Kupiliśmy spacerówkę i to była bardzo dobra decyzja. Jest znacznie
      wygodniejsza dla półtora-dwulatka. Dziecko samo wejdzie, zejdzie i zajmuje
      mniej miejsca. Popieram przedmówczynie - lepiej kupić na początek niedrogi,
      może używany, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na porządna spacerówkę.
    • honda1998 Re: wózek - pomocy! 07.10.04, 09:14
      A ja miałam trzyfunkcyjny BB Comfort i byłam zadowolona. Mały jeździł w gondoli
      4,5 miesiaca a później przesiadł się do spacerówki (w której jeździł do
      ukończenia 2 roku życia). Oczywiście mieliśmy na stanie spacerówkę lekko na
      krótkie wypady do sklepu ale na dłuższe spacery korzystaliśmy z dużej
      spacerówki. Super rozwiązaniem był równiez fotelik montowany na stelażu.

Teraz kupiłam używaną Emmaljungę (wersja spacerowa z nosidełkiem). Muszę tylko
      dokupić adaptery i fotelik samochdowy. Oczywiście po ukończeniu przez dziecko
      roku dokupię leżejszą spacerówkę na krótkie wypady ale nie wyobrażam sobie
      całodziennych spacerów bez mocnej i stabilnej spacerówki.

pozdrawiam,

Eliza
    • twinmama76 Re: wózek - pomocy! 07.10.04, 09:56
      Hmm ja wprawdzie mam bliźniaki, ale podać ci sój patent na wózek, może do
      czegoś ci sie przyda. Otóż mieszkamy na II piętrze bez windy i po zbadaniu wagi
      wszystkich "gondolowych" wózków dla bliźniaków zdecydowaliśmy się na Inglesina
      Twin Jet. Wózek ten wygląda jak dwie zlepione spacerówki (nie parasolki,
      chociaż tak się składa, ale lekkie spacerówki). Do niego dokupiliśmy dwie torby-
      nosidła dla dzieci. Maluchy jeździły w torbach całą zimę i wiosnę, jak zrobiło
      sie cieplej torby wyjęlismy. Siedzonka w naszym wózku rozkładają się w 4
      pozycjach, więc jak jeszcze nie umiały siedzieć podróżowały w pozycji
      półleżącej.
      Moja kuzynka ma jedno dziecko i też kupiła najpierw wózek 3funkcyjny, ale
      szybko kupowała spacerówkę, bo tamten na dłuższą metę okazał się niewygodny i
      zbyt cięzki.
      Podsumowując - albo używany wózek głęboki, a potem spacerówka, albo od razu
      porządna spacerówka + torba nosidło.
    • mamaszyma Re: wózek - pomocy! 07.10.04, 10:24
      My mamy chicco trio, jest niestety dośc drogi, ale teraz sa promocje, więc może
      uda Ci się znaleźć tańszy. A jesli jesteś przyszłą mamą, czyli że dziecko
      bedzie w wózku głębokim przez cała zimę, dlatego tez zdecydowanie polecam
      wózek z gondolą a nie z torba, bo w gondoli (takiej sztywnej0dziecku będzie po
      prostu cieplej. MY cała zime przechodizliśmy w gondoli a teraz mamy spacerówke
      skłądana w parasolkę. Dla mnie to wózek idealny, nawet z gondola nie ejst
      ciężki, a sopacerówke to mozna jedna ręka preznosić. super.
      • lnga Re: wózek - pomocy! 07.10.04, 18:17
        Ja zgadzam się z kkasienka,też radziłabym kupić Ci wózek używany lub z tych
        tańszych,bo zazwyczaj w wieku 16 miesięcy dziecko chce chodzić.Raczej już nie
        śpi w wózku.Szkoda po prostu pieniędzy.Teraz chce kupić lekką spacerówkę typ
        parasolka,aby podejść do sklepu,czy gdzieś dalej.Córka przeważnie teraz bawi
        się na placu zabaw lub spaceruje za rączkę.
        Na początek jednak przydał mi się wózek głęboko-spacerowy,polskiej
        produkcji.Jestem z niego zadowolona,w zimie też sprawdził się rewelacyjnie,bo
        ma duże koła i jest ciepły.Nie rozumiem dlaczego większość tak przykłada wagę
        do rzeczy markowych.Wcale nie oznacza to że rzecz która jest markowa i droga
        jest lepsza od tych niemarkowych i tańszych.
        No,ale to jest moje zdanie.
        Jeśli jestes zainteresowana wózkami używanymi to wejdż na forum"sprzedam".
        Jest tam też moja oferta sprzedaży wózka,może Cię zainteresuje.
        Nie pomyśl sobie że tak napisałam bo chce sprzedac swój.
        Pozdrawiam.
    • almerka1 Re: wózek - pomocy! 25.10.04, 09:57
      zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego, niskie ceny, duzy wybór
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka