Dodaj do ulubionych

Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy???

06.10.04, 10:29
Tak się złożyło, że moja 16 miesieczna córeńka nie ma jeszcze wózeczka dla
lalek. Bardzo bym chciała jej takowy sprawić, ale nie wiem czy to nie za
wcześnie (chyba nie) i już zupełnie nie mam pojęcia jaki. Myślałam żeby kupić
jej jakiś tani marketowy i sprawdzić czy w ogóle wykaże zainteresowanie, ale
poraziła mnie tandeta. Jakie firmy robią fajne, porządne wózki dla lalek,
takie które nie rozpadną się przy użytkowaniu i w domu, na dworze i są
bezpieczne dla dziecka. Może coś się sprawdziło w Waszym przypadku? Może coś
znajdę w internecie? Dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 10:39
      Hej! ja dla swojej 15 miesiecznej wowczas corci kupilam wlasnie taką tandete
      marketowa. Parasolke, zwykla, najzwyklejsza, byla wtedy po 19 zł.
      Wozek jest super!!! wcale sie nie rozlecial, a sama wiesz, jak zdolne potrafia
      być raczki tak malych dziewczynek.

Dominika wozkiem bawi sie chetnie i duzo, ma do niego lale, mnostwo misiow, a i
      klocki są wozone smile wychodziny na spacer, i tu koljna zaleta wozka- poniewaz
      jest to najzwyklejsza parasolka, sklada sie do malych rozmiarow, i latwo miesci
      w koszyk pod duzym wozkiem.

Ja Ci polecam, na wozki typu Baby Born masz jeszcze czas,. A tak male dziecko
      nie jest w stanie rozroznic, czy ma wozek formowy, czy marketowy.
      A przynajmniej nie zal gdy sie popsuje. Nasz ma juz 5 miesiecy i sprawuje sie
      doskonale.
      • t.nina Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 11:20
        Hmmmm... coś tego typu widziałam w tesco, ale niektóre egzemplarze były już
        uszkodzone (pękniety plastik), więc sobie odpuściłam. Może miałam pecha.
        Faktycznie, moze się skuszę na takie coś, ale muszę powalczyć z mężulkiem gdyż
        też widział te popękane wóżeczki i zakazał nawet patrzeć w ich kierunku.
        Swoją drogą bardzo podobją mi się wózki dla lalek Bercheta.
        • coronella Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 13:15
          wiesz, ja Cie nie chce namawiac.
          Ja tez wybieralam z kosza, gdzie bylo mnostwo polamanych. Ale zrobilam to
          celowo, po prostu stwierdzilam, ze szkoda pieniedzy na cos drozszego. Na razie.
          No i widzisz, 5 miesiecy uzytkowania, i nadal dziala smile))
          • mamaly Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 13:25
            Witam,

Ja kupiłam mojej rocznej córci, która uparcie wszystko pcha, wózek głęboki, też
            nie firmowy, ale i nie marketowy. Wybór padł na ten wózek ze względu na fakt, że
            jest bardzo stabilny, ma szeroki rozstaw kół, zarówno wzdłóż jak i w poprzek.
            Jak moja córa przymierzyła się do takiej parasolki to od razu wylądowała buzią
            na ziemi. Ale Twoja córa jest starsza, więc może nie będzie tak robić (moja
            uparcie naciszkała na rączki wózka) . Nasz wózek był kupiony w hurtowni zabawek
            i kosztował coś ok. 60 zł.

Pozdrawiam,

A.
            • coronella Re: mamaly 06.10.04, 14:19
              tak, znam ten problem!! wiem o co chodzi!!
              Dominika zrobila dokladnie to samo!! Ale z wozkiem glebokim, bo taki tez mam.
              Pierwszy spacer i wywrotka!!
              Ale bardzo szybko nauczyla sie, o co chodzi, i teraz juz bardzo ladnie wozek
              pcha, a nie naciska.
            • gabi54 Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 14:43
              My mamy właśnie tą "tandetę" z TESCO, parasolkę za ok 20zł, ale wcale nie
              uważam go za tandetę. Jest wytrzymały jak czołg, na prawdę. Często zabieramy go
              na spacer, jeżdżą w nim lale, misie, klocki a nawet auta. Też zastanawiałam się
              nad tymi firmowymi, ale doszłam do wniosku, że córcia jest jeszcze za mała na
              taki super wózek i na tak ekstremalne użytkowanie, a za rok czy dwa wyjdą nowe
              i fajniejsze modele tych firmowych i wtedy kupimy lepszy.
              --
              gabi i klaudia 18 m-cy
    • edytek1 Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 14:51
      Moja mała też ma taką parasolkę z Tesco i używamy jej 18 m. ( tak tak 1,5 roku)
      dostała ją jak miała niecały rok i do dziś jeżdzi i ma się dobrze. CZsto się
      nią bawimy. Czasem moja małą siada w nią sama tyłkiem ( wazy 14 kg) i bumki też
      wytrzymują. Ja polecam na wózek do baby borm jeszcze zdążę wydać kasę.
    • t.nina Re: Wózek dla LALEK-jaki i od kiedy??? 06.10.04, 16:44
      Dzięki dziewczyny, skusimy się na wózio z tesco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka