Dodaj do ulubionych

stolik kawowy

20.11.18, 15:47
Kochani, mam dylemat ponieważ stoję przed zakupem stolika do loftowego salonu. chodzi o stolik kawowy. cały pokój mam zachowany w barwach szarości, dodatki miętowe, dużo drewna i stali (meble, drewniana ściana na tv itd.) Najwięcej trudności przysparza mi stolik kawowy albo raczej stoliki kawowe. Mam ogromny narożnik (3,6m). Chciałabym przy dużej ilości gości mieć gdzie ich ugościć, natomiast kiedy ich nie ma zależy mi na oszczędności miejsca. Znalazłam takie wkładane trzy stoliki pod siebie i zastanawiam się czy to dobra opcja. Wstawiam link, bo nie chce mi wstawić zdjęć (przepraszam moderatora)-----> stoliki. Czy to dobre rozwiązanie? Czy lepiej postawić na rozkładaną większą ławę z brw? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • banowanyzaprawde1 Re: stolik kawowy 20.11.18, 19:18
      Ładniejsze były w Ikei i dużo tańsze. Też w zestawach.
    • ciapkiwciapki Re: stolik kawowy 20.11.18, 21:22
      za taką cenę??? w życiu. kup w ikei albo gdzie indziej. byle nie w zalinkowanym sklepie - strasznie drogo; (
    • falcon_eye Re: stolik kawowy 21.11.18, 12:22
      Rozważałam podobny komplet wsuwanych stolików (z Signal meble). Pojedynczo wyglądają całkiem fajnie, ale jak masz taki zestaw to okazuje się, że:
      * złożone jeden pod drugim wyglądają ciężko i brzydko. Żeby sensownie odkurzyć musisz jeden za drugim wyciągać i odstawiać. Dość męczące.
      * po wysunięciu każdy z nich ma blat na innej wysokości. Postawione obok siebie wyglądają źle i przez te uskoki są też mniej funkcjonalne (bo niby masz w sumie dużo powierzchni ale nie poustawiasz swobodnie patery z ciastem czy dzbanka z kawą).

Żeby ten komplet jakoś prezentował się po rozstawieniu, każdy ze stolików musiałby stać w pewnej odległości jeden od drugiego, czyli potrzebujesz do tego naprawdę dużej przestrzeni. Jeśli taką dysponujesz to i tak lepiej będzie w niej wyglądał jeden duży.
      • falcon_eye Re: stolik kawowy 21.11.18, 12:25
        PS: większość mebli dla BRW dostarcza Signal. Warto sprawdzić cenę wybranego modelu stolika na stronie Signal lub na Allegro i nie przepłacać w BRW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka