Dodaj do ulubionych

baldachim-pytanie

18.10.04, 20:40
witam wszytskie mamusie,
slyszalam duzo zlych opinii o baldachimach nad lozeczko- ze to siedlisko
kurzu itp..
zdecydoalismy sie na zwykle lozeczko...bez baldachimu..
dostalismy jednak sliczna posciel, do ktorej baldachim jest dolaczony..pewnie
przelezy w szafie, ale ze zwyklej ciekawosci pytam- jak sie go montuje? jest
chyba jakas specjalna konstrukcja do dokupienia? mniej wiecej ile kosztuje?

dzieki
Ola
Obserwuj wątek
    • dominika8 Re: baldachim-pytanie 18.10.04, 20:57
      ja widzialam w Tomi ( hurtownia,sklep w wawie, tez internetowy) taki stelazyk
      do baldachimu za 19, albo 29 zl ( nie pamietam dokladnie). Ale mysle ze beda w
      kazdym sklepie z poscielami i artykulami dla dzieciaczkow.
      • mamaly Re: baldachim-pytanie 18.10.04, 21:34
        Witam,

Ja mam baldachim, łatwy montaż, wciąga się materiałowy baldachim na rurkę i
        tyle. Bardzo ładnie wygląda. Ja często zmieniam dziecku pościel więc nie
        zauważyłam, żeby zbierały się na nim jakieś duże ilości kurzu. Jak dzidzia nie
        ma uczulenia na kurz to myślę, ze mozesz spokojnie założyć. Stelaż rzeczywiście
        kosztuje coś ok. 25 zł. Baldachim ma również taką zaletę, że małemu dziecku
        stwarza odrobinę przytulności.

Pozdrawiam,

A.
        • kinga.krolikowska Re: baldachim-pytanie 18.10.04, 21:53
          widzialam w smyku za jakies 25 zl
    • o1la Re: baldachim-pytanie 19.10.04, 08:05
      dzieki za odpowiedz..wybiore sie chyba jeszcze dzisiaj do smyka..baldachim
      slicznie wygalda i skoro mam juz jego jedna czesc, to chyba nie podaruje i
      kupie ten stelaz..chcoiaz na pocztaek jak mnie beda odwiedzacsmile
      • mamaolenka Re: baldachim-pytanie 19.10.04, 08:12
        Baldachim to bardzo fajna rzecz, bo stwarza maleństwu przytulny kącik do spanka.
        Moje maluchy spały z baldachimem do 2 roku, zasunięty baldachim oznaczał, że
        pora do spanka...A co do siedliska kurzu...przecież to też cześć pościeli,
        trzeba go tak samo często prać...pozdrawiam - Alex
    • dominika8 Re: baldachim-pytanie 20.10.04, 15:15
      bylam dzis w Tomi na duzych zakupach wyprawkowych i taki stelazyk do baldachimu
      kupilam za 18 zl, polecam.
      • o1la Re: baldachim-pytanie 20.10.04, 20:03
        no ja juz tez kupilam- u mnie kosztowal 19 zl..jeszcze nie sparwdzalam jak to
        wsyztsko wygalda, bo synek przyjdzie na swiat w listopadzie i jeszcze jest na
        to czas..
        i jeszcze jedno: w Smyku takiego stelaza nie ma (przynajmniej we Wroclawiu)
        Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka