musiala 21.10.04, 23:31 Czy polecacie? Jeśli tak, to jakie? Spotkałam się z opiniami, że ultradźwiękowe zabrudzają pomieszczenia białym pyłemn - czy to prawda? CZekam na Wasze opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chochlik4 Re: Nawilżacz powietrza. Czy to się sprawdza? 22.10.04, 08:22 Sprawdza się! Ja nie mam co prawda ultradźwiękowego tylko zwykły, zawieszany na kaloryferze. Jest to taka duża "klatka" plastikowa z flizelinowym wkładem w środku. Jest płaskie, ładne i estetyczne. Nawilża doskonale. Ubiegłej zimy miliśmy tak sucho w mieszkaniu, że mimo wieszania ręczników, pieluch, etc. rozsechł się nam parkiet i padły bluszcze, które lubią wilgoć. Teraz mamy odpowiednią wilgotność (mam wilgotnościomierz) i super się śpi, mieszka i nie ma kłopotów. Mieliśmy kiedyś jakiś taki mechaniczny (chyba ultradźwiękowy), ale jako, że mamy twardą wodę, to podłoga dookoła była faktycznie biała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamona Re: Nawilżacz powietrza. Czy to się sprawdza? 22.10.04, 09:51 my mamy ultradźwiękowy. ten biały pył to kamień z naszych kranów - trzeba kupować wodę destylowaną (lub przynajmniej mineralną). u nas się sprawdza okresowo, szczególnie jak dzieci mają katar, zimą jak grzejniki grzeją (najbardziej na klatce), a u nas wtedy duchota, suchota. pzdr Mona Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de do Chochlik4 22.10.04, 13:04 hej, gdzie się kupuje takie nawilżacze wieszane na kaloryfer? i ile takie ustrojstwo może kosztować? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: do Chochlik4 22.10.04, 15:47 My kupiliśmy w OBI, kosztowało ok. 30 zł. Wymiary ma to: szer./wys./głęb. (grubość): 48/32/4 cm. Odpisuję z ulotki, która była w środku: "Nawilżacz marki BENTA - z bawełnianym wkładem zwiększającym powierzchnię parowania - pasuje bez montażu na każdy kaloryfer - nie wymaga en. elektrycznej- wykorzystuje ciepło kaloryfera (...) - wystarcza do nawilżenia pomieszczenia o kubaturze do 42 m3" Firma: Metrox- Service Sp.z o.o. Tczew www.metrox-service.com.pl a w ich sklepie internetowym możesz obejrzeć jak wyglądają np. nawilżacze www.metrox-service.com.pl/sklep/index.htm Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
musiala Re: Nawilżacz powietrza. Czy to się sprawdza? 22.10.04, 23:52 Dzięki Jutro podejdę do OBI i zobaczę co tam mają. Zanim wydam 400 - 500 na ultradźwiękowy, sprawdzę jak działają te na kaloryfer! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 z innej beczki do musiala 23.10.04, 00:05 nie chodzisz z dzieckiem na basen do herbewa w krakowie?????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś