joolanta 17.11.04, 12:40 czy w W-wie kupie jeszcze gdzies sandalki nr. 24 !??!? zwiedzilam pare sklepow i nic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: sandalki 17.11.04, 21:24 Hej, znalezienie teraz sandałów dla dziecka to naprawdę problem. Ja na Twoim miejscu szukałabym w Ursusie w Factory Outlet - mają tam towar z minionych sezonów, więc może i sandały. Na ich stronie są telefony do sklepów i można się coś dowiedzieć: www.factory-warszawa.pl/buty.html dziecięce sandały może mieć adidas, Nike, Puma, ecco Można się też skontaktować z producentami np: www.guliana.iap.pl/oferta.html w tej chwili mają ofertę na zimę, ale może zostało im coś z lata. Pani z którą rozmawiałam przez telefon tłumaczyła mi,że jak wyślę do nich patyczek o długości stopy dziecka to dobiorą buty i przyślą pocztą za pobraniem. A jeśli wolno spytać, po co Ci sandały o tej porze roku? Może da się je zastąpić czymś innym? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j do Klubiale 17.11.04, 23:05 My zima wykorzystujemy sandałki jako obuwie po domu (w papciach za gorąco, a w klapkach to Mały jeszcze nie umie chodzić ). Ale nie wiem, czy właśnie w takim celu Autorka kupuje teraz sandałki . Być może wyjazd na urlop gdzieś do ciepłego kraju? - ale wtedy chyba najlepiej kupić coś na miejscu - powinni mieć butki odpowiednie do klimatu . W kwestii sklepów w W-wie niestety nie pomogę. Widziałam jakiś sandałki na stronie tombut (pl lub com.pl). Ale nie kupowałam nic z tej firmy - sandałki wyglądają tam średnio ładnie, ale z opisów wynika, że z atestem i ze skóry... Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: do Klubiale 18.11.04, 08:20 Tak samo pomyślałam. Najlepei jak sandały zostają po lecie, to można je wykorzystać po domu, dopóki noga nie wyrośnie, ale potem to już zostają kapciuszki. Co do wyjazdu zagranicznego to niestety nie można liczyć na to,że coś się kupi na miejscu. Ceny są obłędne, wybór bardzo kiepski (szczególnie w kurortach) i nie wiadomo czy takie buty mają jakieś atesty. Poza tym spędzić połowę urlopu na lataniu po sklepach i szukaniu obuwia...? Może lepiej zastąpić sandały materiałowymi tenisówkami lub materiałowymi sandałkami takie jak Befado lub Lemigo? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: sandalki 18.11.04, 10:15 wlasnei do chodzenia po domu.... jakby ktos widzial, prosze o odzew Odpowiedz Link Zgłoś
jo_ania Re: sandalki 19.11.04, 07:48 witaj wczoraj widziałam sandałki z firm Mrugała i Antylopa w sklepie przy Światowida pasaż handlowy od osiedla na Nowodworach, w stałej sprzedaży sandałki mają w sklepach ortopedycznych, ja kupuję w sklepie przy ul.Rokosowskiej 2 na Starej Ochocie. pozdrawiam Joania z Gosią Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: sandalki 19.11.04, 22:48 My tez uzywamy sandalkow do chodzenia po domu. Ja z obawy, ze w zimie nie kupie, wyslalam meza w pazdzierniku po sandalki o rozmiar wieksze od obecnie uzywanych do sklepu z butami dla dzieci w Starych Babicach. Wtedy mieli nawet przecene bucikow na lato (-10%), wiec kosztowaly te pare zlotych mniej. Te nasze sa firmy Antylopa. Niestety, nie mam numeru tel. do tego sklepu. Moge podac do sklepu Mama i tata, ktory miesci sie tuz obok - moze znaja i podadza ci numer do tego obuwniczego. Daj znac, jesli jestes zainteresowana. aga Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka11 Re: sandalki 19.11.04, 23:19 Witaj, ja też córci po domu zakładam sandałki, bo w blokach jest za ciepło na inne obuwie. Tez miałam w tym sezonie problem, bo za późno się zorientowałam i sandałki juz "pozjeżdzały" ze sklepowych półek. Ale udało mi się coś znaleźć. Nie wiem jak to wygląda teraz, ale 2 tyg. temu, jak kupowałam córci zimowe butki w salonie obuwia Aligator przy Belgradzkiej (nie ten pierwszy sklep zaraz przy metrze Natolin, tylko troche dalej w długim bloku wzdłuż Belgradzkiej) dobrałam jej fajne jeansowe sandałki Befado na rzepy(cena niecałe 30 zł). Córci bardzo dobrze się w nich chodzi, bo są lekkie i bardzo przewiewne. Ja kupowałam rozmiar 26, ale mniejsze chyba też były. I widziałam też wtedy jeszcze trochę sandałek na półkach, ale w mniejszych rozmiarach. Najlepiej może zadzwoń tam i dowiedz się czy jeszcze coś maja na półkach - nr tel. 440 17 25 (podaję z paragonu, mam nadzieje, że aktualny). Pozdrawiam Michalinka Odpowiedz Link Zgłoś
magdamadzia Re: sandalki 19.11.04, 11:45 Sandałki możesz kupić przez cały rok w sklepach z obuwiem ortopedycznym. To są profilaktyczne, skórzane buciki - sandałki (najcześciej firmy Postep, ale są i inne)wiązane, cena ok -80-90 zł. Są też w Smyku, ale i np. na ulicy Baśniowej (2 sklepy, to ulica prostopadła do Grójeckiej, na wysokości kina Ochota). Odpowiedz Link Zgłoś