Dodaj do ulubionych

Przysłali mi już ABC Tempo Light :-)

07.01.05, 10:41
Wczoraj wieczorem odpakowaliśmy przesyłkę z Bobomarketu. Troszkę jednak byłam
zaskoczona kolorem, bo w necie Arctic wyglądał na spokojniejszy, a w
rzeczywistości błekit jest jaskrawy (ale tego mogłam się domyślać, bo inne
pokrycia tej firmy też "biją po oczach"). Natomiast jakościowo materiał
tapicerki jest rewelacyjny i znacznie przewyższa gatunkowo pokrycie z PP
Pliko3 (który brałam także pod uwagę). Siedzisko wózeczka jest bardzo
szerokie, a podnózek dłuższy niż w Pliko, natomiast trochę dla mojego dziecka
wąskie jest oparcie i zahacza ramionkami o boki (te mogłyby być bardziej
plastyczne i miękkie). Koszyk na dole jest, ale dostęp do niego jest znacznie
utrudniony przez rurki konstrukcji wózka. Inne rzeczy są ok. Design tego
wózka jest bardzo tradycyjny, także i w tapicerce i tu Pliko ma przewagę.
Składa się bardzo łatwo i bez problemu. Osłonka na nogi też jest fajna
(porządniejsza jakościowo niż w Pliko), tylko za nic nie potrafię jej
zamontować - ma haczyki, ale nie wiem gdzie je przypiąć - instrukcja na ten
temat milczy. Dzisiaj wózek testuje niania, a my w niedzielę wybieramy się na
WOŚP do miasta, więc relację z jazdy po "kocich łbach" zdam w poniedziałek.
Obserwuj wątek
    • ingga Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 07.01.05, 22:18
      A ja mam dwa wózeczki - jeden ABC ale model Tech Rider S, drugi to PP Atlantico.
      ABC oprócz przekładanej rączki to kicha, we wszystkim gorszy.
      Dlatego też dziwię się, że widzisz jakąś przewagę w czymkolwiek ABC nad
      Plikiem. A co do tapiecerki, to nie chcę krakać, ale widzę jak wygląda po
      półrocznym użytkowaniu u mnie i jedna i druga, oczywiście na duuużą niekorzyść
      ABC (dodam, że PP jeżdżę codziennie, a ABC trzymam u babci i użytkowany bywa
      sporadycznie).
      • coronella Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 07.01.05, 22:34
        mialam tempo light i zdecydowanie twierdze, ze byl to jeden z najlepszych moich
        wozkow!! Bylam nim zachwycona, i z pelna swiadomoscia wybralam ten zamiast
        pliko P3. I nie zawiodlam sie! W przyszlosci na 1000% kupie go jeszcze raz!!!
        Czekam na te nowe, ze slicznymi, nowymi kolkami smile

A P3, no coz.... rozslawiony, co trzecia mama nim jezdzi. Ja swojego ABC nie
        spotkalam ani razu na ulicach Lodzi.
        • pinik Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 07.01.05, 23:19
          Hej,

co do tapicerek, to sa rozne. Arctic jest jakosciowo znacznie lepsza niz np.
          beach! Moja jest super! Nic sie z nia nie dzieje!

Ten dostep do koszyka jest mala wada, ale o tym tez tu na tym forum sporo bylo.
        • pia_ Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 11:23
          A gdzie można zobaczyć te nowe modele z kólkami?
      • pia_ Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 11:18
        Model modelowi nierówny, a firmy ABC Design jakoś szczególnie wysoko nie cenię,
        ale udało im się wyprodukować dobrej jakości parasolkę i chwała im za to. Nie
        widzę żadnej róznicy w jeździe PP Pliko3 (testowałam wózek znajomej), a Tempo
        Light, w wyglądzie owszem. W ABC Tempo Light są różne pokrycia, które być może
        są kiepskiej jakości, natomiast pokrycie Arctic jest nowszym modelem i
        gatunkowo jast bardzo, bardzo dobre. Oglądałam modele Pliko i wg mnie niektóre
        pokrycia siedzeń były kiepskiej jakości, choć wizualnie (zwłaszcza
        kolorystycznie) przewyższają ABC. Teraz warto zastanowić się nad kosztami - czy
        za identyczną wygodę dziecka i komfort jazdy chcemy zapłacić 780 czy 1200 zł.
        Jeżeli cenimy sobie jeszcze nowoczesny, stonowany wyglad to niestety trzeba
        więcej zapłacić.
    • kdb.se Mozecie napisac link , zeby zobaczyc wozeczek ! 08.01.05, 11:52

• renik.w Re: Mozecie napisac link , zeby zobaczyc wozeczek 08.01.05, 17:18
        www.maluchy.com.pl/x_C_Dz__P2_12010065__LL_20.html
    • zarebamon Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 09:12
      Witam,
      a ja nadal się zastanawiamsmile)) Byłam juz prawie zdecydowana na Tempo i nagle
      przyszło mi do głowy że w sumie w wakacje mój mały będzie miał 1,5 roku i w
      sumie bedzie duzo chodził sam i czy w tej sytuacji nie lepsza byłaby jakaś
      lżejsza spacerówka??? No i powrócił temat zappa quinnie, który strasznie podoba
      sie mojemu męzowi - mnie troche cena przerażasmile) no i te terkoczące kółka o
      których pisała Pinik no i nie rozkłada sięsad((
      Mi chodzi po głowie bebe comfort allegro albo inglesina swift - juz sama nie
      wiemsmile)) ciągle myslę a mam jeszcze troszke czasusmile)
      Pozdrawiam i czekam na opinie po weekendowej przejażdzce
      Monika i Mikolo
      • renik.w Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 09:31
        Igorek kończy w lutym 1,5 roczku i dlatego zdecydowałam się na lekki wózeczek -
        czekam na INGLESINE SWIFT - powinnam ją dostać w tym tygodniu smile kupiłam ją w
        ciemno biorąc pod uwagę tylko opinie z tego forum (głównie pozytywne) .
        Najpierw chciałam kupić allegro , ale poczytałam troszkę że jest sporo
        przereklamowany więc zdecydowałam się na swifta , mam nadzieje że dobrze
        zrobiłam , ale cały czas myśle który kolor jest ładniejszy - czarny czy
        granat ? jeśli ktoś widział wózeczki w realu może mi coś doradzić ?
        • coronella Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 09:41
          Moja Dominika ma juz 2 latka, i wciąz duzo jezdzi w wozku, i wciąz w tym wozku
          spi. Gdy miala 1,5 roczku jezdzilismy wlasnie ABC, i byl to super wozek!!!
          Sprzedalam go, tylko dlatego, ze kupilam atlantico, jeszcze wiekszy przeciez
          wozek. I nadal sluzy nam doskonale, a mi wcale nie spieszy sie, by przesadzac
          mala w jakas ciasna parasolke. Szczegolnie gdy widze dzieci na ulicach,
          wcisniete w mikrowózeczki, bez przykrycia, na zimnym, wiejącym wietrze.
          Dominice jest wygodnie, i to jest najwazniejsze. I wciąz chętnie usypia na
          spacerach.

Wg mnie 1,5 roczku to wcale nie za pozno na ABC, tym bardziej, ze wozek latwo
          sie sklada i nie zajmuje duzo miejsca.
          • zarebamon Re: Przysłali mi już ABC Tempo Light :-) 10.01.05, 11:01
            No w sumie masz rację smile Tylko tak to wychodzi jak się ma za duzo czasu na
            mysleniesmile))) i gdybaniesmile)))
            Podesle twoja odpowiedź męzowi ciekawe co on na to - pewnie powie zebym sie w
            koncu zdecydowała na jakis konkretny model bo on ma juz dośćsmile))))
            Co do tempo to widziałam na ebayu za 80 euro nowe i w sumie brat mógłby mi go
            przywieźć jadąc na swieta do Polski...
            Dzieki za zasianie kolejnego ziarenka niepewności smile pozdrawiam
            Monika i Mikolo
        • iwek33 Do Renik.w 10.01.05, 20:32
          Posiadam obydwa wózki i BC Allegro i Inglesinę swift. Każdy z tych wózków ma
          swoje plusy i minusy, ale moim zdaniem BC ma więcej plusów: ma szersze
          siedzonko i oparcie, oparcie można ustawić w pozycji zupełnie leżącej, długość
          ustawionego do leżenia wózeczka wynosi 86 cm, zdecydowanie lżej się składa, ma
          grubsze rączki do trzymania wykonane z dużo lepszej i przyjemniejszej w dotyku
          pianki. Z kolei Inglesina Swift ma lepiej wyprofilowane siedzonko, (ale
          węzsze),dobrze wyprofilowany stelaż, niestety nie rozkłada się do pozycji
          leżącej tylko półleżącej, nie ma podnóżka, dlatego długość ustawionego do
          leżenia siedzonka wynosi 75 cm ( nóżki wiszą ) ma bardziej nieprzyjemną w
          dotyku piankę na rączkach, posiada w standardzie budkę, ktorej nie ma BC (ale
          można dokupić). Jeśli dzieciak jest na tyle duży, że nie zdarza mu się zasnąć
          na spacerku, to Inglesina jest bardzo fajną, lekką parasolką,zgrabną, zwrotną i
          chyba ciut lepszą w prowadzeniu dla mamy, jeśli dzieciak potrzebuje jeszcze
          wózka, który w razie potrzeby służy do drzemki to lepsze jest BC allegro. No i
          jest trochę większe, ma ciut wyższe oparcie. To tyle
          • renik.w Re: Do Renik.w 10.01.05, 22:02
            no własnie mój synek nie śpi raczej na spacerach - dlatego zależało mi na
            dobrej lekkiej parasolce z budką smile
    • pia_ Wrażenia po jeździe testowej :-) 10.01.05, 10:59
      Wózek testowany na róznych nawierzchniach spisał się bardzo dobrze. Zarówno na
      małej jak i duzej kostce brukowej drgania były całkiem nieźle amortyzowane.
      Jest takze dobrze wyważony, więc pokonywanie krawężników nie stanowiło wysiłku.
      Muszę podkreślić, że wózek jest bardzo zwrotny, kółka się nie blokują i jazda
      oraz wymilanie przeszkód przebiega bardzo płynnie. Jedyne utrapienie miałam z
      ochroną na nogi - jakoś ją założyłam, ale wygladała idiotycznie sad Czy ktoś
      wie gdzie się to ustrojstwo zahacza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka