Dodaj do ulubionych

sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski???

14.01.05, 14:37
witam,
czy znacie jakieś sklepy internetowe w USA, które wysyłają do Polski,
chodzi mi głównie o rzeczy dla dziecka, zabawki i ciuszki...............ceny
są tam atrakcyjne, nawet po doliczeniu kosztów przesyłki, tak mi się wydaje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • izik_99 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 14.01.05, 18:46
      tez bylabym zainteresowana takimi sklepami,moze ktos da znac.
      iza
      • monia2000 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 16.01.05, 18:31
        Dziewczyny, podajcie kilka linków do sklepów z ciuszkami dla dzieci smile Dzięki z
        góry.
    • lenka72 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 14.01.05, 23:00
      We wszystkich internetowych mozna zamawiac korzystajac z oferty agencji
      www.shipsmartusa.com/
      • mickie Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 14.01.05, 23:24
        a korzystałaś z tej agencji, jest ok?
        w sumie bardzo mi zależy na sprowadzeniu kilku rzeczy, ale boję się
        zaryzykować smile
        pozdrawiam i dziękuję za info
        • lenka72 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 15.01.05, 18:53
          Ja osobiscie nie korzystalam. Ale na forum maluch.com/phorum346/list.php?
          f=1 jest Sabi i ona ostaniioo korzystala z agencji i byla zadowolona. Moze
          skontaktuj sie bezposrednio z nia.
          • lenka72 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 15.01.05, 18:54
            maluch.com/phorum346/list.php?f=1
        • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 16.01.05, 13:19
          Czy udało Ci się coś kupić i przesłać za pomocą tej agencji?Ich oferta jest
          całkiem wiarygodna.A jak to jest z cłem-jakbym kupiła kilka różnych ciuszków to
          coś płacę?
          • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 17.01.05, 22:45
            Napisałam maila do tej agencji ale na razie zero odzewu.
    • kafik1 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 18.01.05, 13:39
      Mercedes552 jeśli coswiecej będziesz wiedziała o cle to pisz też jestem tym
      zainteresowana / miałam do nich pisać w tej sprawie/Dzięki pozdrawiam
    • nariolla Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 18.01.05, 21:40
      Hej ! Noo kobitki ,ale się napaliłam na te zakupy .Poinformujcie
      łopatologicznie ,jak można ich dokonać .Weszłam na stronki przez link do firmy
      zajmującej się wysyłkami .Akurat są wyprzedaże ,a kurs dolara słabiutki ,więc
      ceny do przyjęcia .Ciuszki śliczne ,aż miło popatrzeć.Czy ktoś kupował przez tą
      firmę ? Jak to wyszło w praniu ? I jak z rozmiarami ,bo ja kompletnie nie znam
      odpowiednika 134 -taki nosi moja gwiazda .Butki też super ,ale to chyba lepiej
      mierzyć .: )
      • mercedes552 Agencja milczy!!!! 19.01.05, 08:55
        Napisałam kilka dni temu maila do tej agencji i dalej nie mam odpowiedzi.Trochę
        to podważa wiarygodność tej firmy w moich oczach.
        Wie ktoś jak się płaci w takich sklepach internetowych w USA-robi się przelew z
        Polski czy jak?
        • b.jaga Re: Agencja milczy!!!! 19.01.05, 21:23
          Placi sie karta ale ja nie kupowalam dzieciecych jeszcze. Tylko VictoriaSecret..
          • mercedes552 Re: Agencja milczy!!!! 20.01.05, 08:54
            A jak te ciuszki przesyłałaś do Polski?
          • dbak3 Re: Agencja milczy!!!! 25.02.05, 10:59
            witam
            CHCIAŁABYM COS KUPIĆ Z vICTORIA SECRET CZY WIECIE JAKIE SĄ KOSZTA TRANSPORTU DO
            POLSKI I JAKĄ KARTĄ MOŻNA PŁACIĆ I JESZCZE CZY ZAWSZE POBIERAJĄ CŁO
            • marzymy Re: Agencja milczy!!!! 19.07.05, 09:11
              Ja zamawiałam wcześniej sama z vs i faktycznie te wszystkie jakieś cła i wogóle
              opłaty jak się podoliczało to jakieś kosmosy wychodziły. nakupowałam sobie
              ciuchów za ok 100 dol. a musiałam drugie tyle zapłacić za dodatkowe różne rzeczy.
              teraz zamawiam na www.victoria.es24.pl i mam spokój. ceny są porównywalne z
              allegro a przynajmniej nie zabije mnie rachunek z UPC. ;P
              Pozdr
              Marzena
    • kafik1 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 21.01.05, 20:52
      Witam. Kuzyn pracuje w stolicy i jak do tej pory nie miał zadnych skarg na w/w
      firmę przewozową-tylko trudno okreslic czy przesyłki były bezpośrednio od
      klientów czy też ze sklepów int. nadal nie wiem jak jest z cłem-może któraś z
      mam ma jakieś doświadczenia.pozdrawiam
      • kasiapro1 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 21.01.05, 21:41
        Polecam :
        Old navy
        target
        Walmart-molochy,ale maja czasem super ceny.
        Z tego co wiem to nie wysla tak bezposrednio do PL.
        My zamawiamy na adres tesciow,oni pisza na deklaracjii celnej ze to prezent
        urodzinowy itp,wazne zeby ubezpieczyc paczke,bo strasznie kradna.Nam zginelo
        pare.
        Wczoraj dostalismy paczke,widzialam koszt transportu-30$-to sporo
        • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 22.01.05, 10:32
          A ile kosztuje przesyłka za sklepu internetowego na adres w Stanach?Czy są
          jakieś jeszcze inne opłaty?
          Jeszcze jedno-do mojej znajomej mąż przysyła wszystko z obciętymi metkami ,żeby
          nie płacić cła (niby ,że to rzeczy używane).
          • mama_mikolaja1 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 24.02.05, 19:09
            Podnosze watek - czy kots kupil cos korzystajac z agencji (ja nie mam nikogo w
            stanach)
            pytam bo chcialabym kupic pare rzeczy ale nie wiem jak to zrobic
            bede wdzieczna za wasze opinie i podpowiedzi
            • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 24.02.05, 20:31
              Właśnie kupiłam w gap!!!
              • leigh4 do mercedes 24.02.05, 21:18
                i jak to wygląda cenowo? zamawiałaś przez www.gap.com?dostaniesz bezpośrednio
                ze sklepu internetowego czy przez tę agencję?Jakie są rzeczywiste koszty dostawy
                (tj. ile dokładnie zapłaciłas za przesyłkę do domu)?Próbowałam się wczytać w
                cennik tej agencji, ale jakoś nie mogłam się połapać, ile docelowo należy
                zapłacić - czy ta podana przez nich cena to cena ostateczna, czy też trzeba
                zsumować ceny: wysyłki ze sklepu internetowego do agencji plus cena agencji z
                cennika...Na swoje usprawiedliwienie dodam, że nie byłam orłem z matmy, he,he...
                • mercedes552 Re: do mercedes 25.02.05, 00:08
                  Z tego co wiem ,żaden sklep internetowy nie wysyła do Polski (Amazon ale tylko
                  płyty, książki itp).Ja przesyłam przez koleżankę, myślałam najpierw zrobić to
                  za pomocą polameru albo shipsmartusa ale wtedy jest problem z cłem.Jak kupisz
                  jedną , dwie rzeczy to raczej się nie opłaca, a od kwoty powyżej 22 euro już
                  obowiązuje cło (może od 35 euro- nie jestem pewna).Na ciuchy jest 12% plus 22%
                  VAT.Pewnie nie sprawdzają wszystkich paczek ale zawsze mogą wybrać akurat Twoją.
                  • edytkus Re: do mercedes 26.02.05, 20:23
                    Ja wysylam paczki od lat, wkladam rzeczy nowe w oryginalnych opakowaniach i z metkami (nawet cen
                    nie odrywam). Jeszcze nigdy nie placilam cla, ani zadna paczka nie zginela (ostatnio nawet w jedna
                    wsadzilam pieniadze) - za to listy czesto przepadaja. Bez wzgledu na zawartosc paczki wpisuje rzeczy
                    uzywane (przeciez nie bede wypiswyac kazdje jednej rzeczy) i wykupuje tylko podstawowe
                    ubezpieczenie.
                    • mercedes552 Re: do mercedes 27.02.05, 14:53
                      Ale wysyłasz te paczki sama ze Stanów (albo ktoś to robi dla Ciebie) czy
                      kupujesz z Polski w amerykańskich sklepach internetowych???????Bo to jest
                      różnica- jeżeli paczka jest nadana przez osobę prywatną, to możesz napisać na
                      deklaracji ,że to prezent i wtedy raczej nie ma problemu z cłem.A kiedy kupisz
                      sama w sklepie to w paczce będze faktura i cło Ci naliczą (tak mnie
                      poinformowano w Urzędze Celnym-cło na odzież to 12% plus 22%VAT-obliczają to od
                      wartości paczki i kosztów przesyłki łącznie np. ciuchy kupisz za 100$, koszt
                      przesyłki to np.30$ to będą liczyć od 130$.Idiotyczne te przepisy!Pozdrawiam!

• j_aga Re: do mercedes 27.02.05, 19:37
                        Co prawda nie kupowałam ciuszków dziecięcych, ani dla siebie zresztą też. Ale z
                        całą pewnościa sa sklepy które wysyłają do Polski z USA. Dwa razy zamawiałam
                        perfumy i przychodziły do mnie. Koszt to cena towaru + koszty wysyłki,
                        przesyłka przychodzi do domu i nikt nie chciał ode mnie cła.
    • agulina.g Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 27.02.05, 22:11
      Ja wyslalam zapytanie do tej firmy kurierskiej o cene laczenia przesylek - a to
      dlatego, ze chcialam zamowic w dwoch roznych sklepach a wyslac do Polski tylko
      jedna paczka. odpowiedzieli mi, ze koszt laczenia przesylek to 15$. Co do cla
      to dowiedzialam sie, ze Urzad Celny zwalnia przesyłki w poczcie kurierskiej do
      45 eur.
      Pisze to gdyby ktos mial podobne pytania...
      Nie zamowilam jeszcze towaru i nie wiem czy to zrobie bo z przesylka, clem i
      vatem wyjdzie b. drogo.
      Aha, pytalam tez kogos kto sprowadza rzeczy na allegro o koszty i dostalam
      odpowiedz, ze przesylka na poczcie kosztuje okolo 8-12$ zwykla poczta (
      ekonomiczna choc wszystko zalezy od wagi przesylki) przesylka idzie 3-5 tygodni.
      za lotnicza zaplacimy okolo 20-30$ i idzie okolo tygodnia.
      prywatne firmy wysylaja paczki minimum 6kg i ida one 4-6 tygodni.
      Jezeli ktos nareszcie zdecyduje sie cos zamowic to moze doczekamy sie porzadnej
      opinii wraz z opisem "procedury" smile)))
      Pozdrawiam,
      Aga
      • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 28.02.05, 09:35
        Jeszcze jedno-wiecie co mi powiedzieli w Urzędzie Celnym jak pytałam ,czy
        zapłacę cło od używanych ciuszków dziecięcych, kupionych na ebay-u?!!
        Że oczywiście zapłacę i to cło jest 12% bez względu czy ciuszki są nowe czy
        stare.A teraz najlepsze-mogą zażądać ode mnie ZEZWOLENIA OD SANEPIDU NA
        SPROWADZANIE UŻYWANYCH CIUCHÓW.I co wy na to??????
        Jedyna droga to wpisać ,że to gift o wartości max.35 $ ale to trzeba się z kimś
        tak dogadać.
      • edytkus Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 28.02.05, 10:12
        agulina.g napisała:

> > Aha, pytalam tez kogos kto sprowadza rzeczy na allegro o koszty i dostalam
        > odpowiedz, ze przesylka na poczcie kosztuje okolo 8-12$ zwykla poczta (
        > ekonomiczna choc wszystko zalezy od wagi przesylki) przesylka idzie 3-5 tygodni
        > .
        > za lotnicza zaplacimy okolo 20-30$ i idzie okolo tygodnia.

To mi sie nie zgadza. Zwykly list idzie ok. 10 dni, wieksza koperta ze zdjeciami z dwoch rolek filmu,
        jakas kartka okolicznosciowa, plus np. malutka kaseta video to "znaczek" za min. 8 dol., podobnie cena
        wyglada w przypadku gdy do koperty wklada sie np. dziecieca koszulke i kartke okolicznosciowa. Na
        poczcie zawsze jest drozej niz w firmie polonijnej i o wiele wieksze szanse ze przesylka nie dojdzie.
        Jedyny mankament ze firmy polonijne nie zajmuja sie przesylaniem przesylek o wadze ponizej 2,5 kg.

> prywatne firmy wysylaja paczki minimum 6kg i ida one 4-6 tygodni.

zalezy o jaka paczke chodzi. Lotnicza musi miec wage min. 2,5 kg, idzie ok. 10 dni, a za naprawde
        niewielka doplata moze byc dostarczona w 4 dni.
        • lenkagrzes Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 01.03.05, 16:01
          Moze kogos zainteresuja ciuszki z Old Navysmile
          www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1441920
          • kobieta_z_dzieckiem Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 02.03.05, 10:02
            lenkagrzes napisała:

> Moze kogos zainteresuja ciuszki z Old Navysmile
            > www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1441920

Liczysz podwojnie za ubrania z zeszlorocznej kolekcji? Te na pewno nie kosztowalo wiecej niz 10
            dolarow, na jesiennej przecenie moze nawet 3 www.allegro.pl/show_item.php?item=43836907
            • kobieta_z_dzieckiem Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 02.03.05, 10:14
              albo to:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=43832716
              secure.www.oldnavy.com/asp/Product.asp?wdid=600753&wpid=2711872

www.allegro.pl/show_item.php?item=43658299
              secure.www.oldnavy.com/asp/Product.asp?wdid=600753&wpid=262966

www.allegro.pl/show_item.php?item=43833116
              secure.www.oldnavy.com/asp/Product.asp?wdid=600750&wpid=2711782
              • mercedes552 Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 02.03.05, 12:08
                No ale dolicz sobie jeszcze koszty przesyłki i ewentualne cło-to wyjdzie trochę
                więcej niż 10 dolarów za sztukę.
              • lenkagrzes Re: sklepy inter. w USA, które wysyłają do Polski 02.03.05, 12:57
                Ale nikt Ci nie kaze tego kupowac kochanasmile.Jak masz mozliwosc,ze ktos Ci kupi
                za te "3$" ,jak piszesz, i przywiezie grzecznosciowo to sie ciesz, gratulacje.
                Jakas agresywna jestes kobieto_z_dzieckiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka