Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3

25.01.05, 17:33
Ciekawa jestem waszych opinii na temat tych wózków. Właścnie wracam ze sklepu
pojechałam po wózek PP p3 ale tam pokazali mi też Inglesine i zamotali w
głowie. Który wybrac na lekka spacerówke. Napiszcie cos zwłaszcza o
inglesinie, bo mnóstwo już sie naczytałam dobrych opinii o PP p3.
Obserwuj wątek
    • kasiam12 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 19:55
      proszę, czy nikt nie używa inglesiny. Ktos mi powiedział ze strasznie się psują
      czy to prawda?
    • niki2002 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 20:24
      -Ja mam inglesinę Zippy i jestem z niej zadowolona, używałam jej przy córce a
      teraz przyszła kolej na synka. Jedyne co mi się przytrafiło to dwa razy ułamało
      mi się zapięcie budki, ale w serwisie zrobili mi to chwila moment- jestem
      często w Poznaniu- gdzie mieści się dystrybutor inglesiny, więc dla mnie to nie
      problem, gorzej jak ktoś mieszka dalej i musiałby wysyłać budkę do naprawy.
      Pozdrawiam
      Moje skarby
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19617689&v=2&s=0
    • pinik Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 22:33
      Hej,

mam oba wozki. Porownywalam je czesto na forum. zajrzyj do wyszukiwarki.
    • majowamamuska Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 22:45
      Witaj, ja mam problem identyczny!!!
      Bylam zdecydowana na pliko p3 a sprzedawca pokazal zippy i jestem znowu w
      wielkiej kropie!!! Jedyne co moge powiedziec - ale nie jako uzytkowniczka
      tylko "oglądaczka" wozeczkow:
      Zippy jest odrobinke lzejsza (naprawde odrobinke) no i rowniez troszke lepiej
      sie sklada. No ale wydaje mi sie ze pliko ladniejsze - ale przeciez "urodą"
      wozka sie nie jezdzi, wazniejsza funkcjonalnosc i niezawodnosc a z tego co
      czytam pliko jest rewelacyjny pod tym wzgledem
      Zapomnialam przyjrzec sie siedziskom - ktore "wyzsze" dla dziecka?...
      No i nie wiem ktory dluzej posluzy?... Pewnie jednakowo..
      Nie moge sie zdecydowac...
      • majowamamuska Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 22:50
        z tym siedziskiem to chodzilo mi o to jak wysokie jest oparcie w wozeczkach wink
        gdzies czytalam o spacerowkach, w ktorych wieksze/starsze dzieci wadza glowką o
        budke, bo krotkie te oparcia i zaraz zaczyna sie budka (ale chyba nie w
        omawianych modelach?)
        • kasiam12 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 23:49
          oba są mniej więcej na tej samej wysokości, wydaje mi sie że odpowiednio
          wysoko. Mój synek ma 14 miesięcy i spokojnie sie w nich mieści i mam nadzieje
          ze jeszcze troche pojeździ. Tylko w Pliko jest rochę szersze siedzenie, albo
          mam takie wrażenie. Mnie sie Pliko bardzo podoba i może dlatego. Wydaje mi sie
          że dużo łatwiej podbić Pliko przez te skośne rączki. Próbowałam z moim 10 kg
          szkrabem. I pokrowiec ma ładniejszy. Ale z to Zippy jest o 350 zł tańszy to
          jest dużym jego plusemsmile
          • majowamamuska Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 00:28
            kasiam, a za ile dokladnie ta zippy i gdzie jesli mozna spytac?
            bo ja pliko widzialam od 1050 do prawie 1200 - wiec od ktorej ceny tansza
            inglesina o 350 wink))))
            • kasiam12 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 08:59
              Ja widziałam Inglesine za 670 zł, a Pliko za 1034 zł. Mieszkam w Kielcach i
              właśnie otworzyli nam nową hurtownie z art. dziecięcymi.
              • majowamamuska Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 09:07
                No to cena za zippy niezla wink
                ja moge kupic za 1000, ale nastepna dostawa bedzie juz za 1300 ;-((((((((
                (mieszkam w Gdansku)
                roznica jest olbrzymia....
              • zarebamon Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 09:39
                A czy możesz mi podac jakies namiary na tą hurtownię? Adres, teoefon..
                Za taką cenę ja chętnie kupiłabym zippy i zaplaciała za kurierasmile
                U mnie w Siedlcach najtaniej znalazłam za 899zł a nowe dostawy będa już za 1300:
                ((( Pega u nas nie ma nigdzie ale najtaniej na internecie znalazłam za niecałe
                1100zł
                Pozdrawiam
                Monika
                • madzialena11 do ZAREMBAMON 26.01.05, 10:38
                  Jeśli możesz to daj mi namiary gdzie widziałaś Zippy za 899. Powiem Ci że to
                  taniocha, bo w Szczecinie stara dostawa kosztowała 1300
                  • zarebamon Re: do ZAREMBAMON 26.01.05, 10:54
                    calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_31_122_120
                    wydaje mi się że jeszcze gdzieś w sklepie internetowym były w podobnej cenie
                    ale niestety nie pamietam w którymsad((
                    U siebie w Siedlcach wdziałm ten wózek ze starych dostaw chyba jeszcze ciut
                    taniej ale najlepiej zadzwoń i dopytaj Świat Dziecka tel (25) 633-07-39
                    Pozdrawiam
                    Jak znajdziesz cos taniej to daj znać - przyznam że najbardziej odpowiadałaby
                    mi ta cena 670smile))
                    Monika
                    • madzialena11 Re: do ZAREMBAMON 26.01.05, 11:21
                      w calineczce już prawdopodobnie nie ma tych tanich wózków bo parę dni temu
                      wysłałam meila i była ich końcówka, dlatego szukam gdzie indziej i taniej. Dam
                      znać jak będę wiedziała gdzie i Ciebie proszę o to samo.
                      Pozdrawiam
                      • przybyszadam Re: do ZAREMBAMON 27.01.05, 23:13
                        W "Calineczce" są nadal te wózki w cenie 999zł
    • mama_oli_i_tomka Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 25.01.05, 23:56
      Ja mam Inglesinę Zippy, nawet przez ponad pół roku miałam i używałam dwie takie
      spacerówki.
      Mam wózek od ponad roku i póki co nic sie nie działo. Żadnych problemów
      technicznych, nawet go jeszcze nie prałam (przeprałam tylko budkę), bo kolor
      sensowny a tkanina aż tak brudu nie przyjmuje. Dodam że wózek codziennie jest
      używany, w domu stoi złożony, więc każdego dnia składam go i rozkładam. Jednej
      spacerówki używałam dla córki od mniej więcej roku (ta została i jest używana
      nadal), drugiej z gondolą dla syna - od noworodka (miał 2 tyg jak wyszedł na
      pierwszy spacer; tę spacerówke sprzedałam). Obie wersje świetnie się sprawdziły.
      Ja ze swej strony polecam.
      Aha - przez krótką chilę miałam u siebie PP i powiem szczerze, że wolę moją
      Inglesinę. To pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale składanie wydaje mi się o
      niebo wygodniejsze. No i ta budka w PP, która opada jak jest złożona. Dodam ze
      blokada budki w pozycji rozłożonej też wydaje się być lepsza w Zippy ale tu
      mogę się mylić bo widziałam model starszy i mogło się cos zmienić. Ale aby nie
      być tak jednostronnym to powiem, że PP ma lepszy śpiworek (zippy na dość wysoko
      zabudowaną osłonę na nogi, w Pp jest taki typowy śpiworek); łatwiej jest w PP
      ustawić koła przednie jako skrętne lub nie (w zippy trzeba to zrobic ręcznie i
      sprawia to trochę problemów); PP robi wrażenie bardziej stabilnego,
      choć "ruchomość" na łączeniach ma taką samą jak zippy; no i folia z możliwością
      zamontowania w budce (choć teraz ma to też nowy model zippy).
      Pozdrawiam i życzę udanych zakupów
    • madzialena11 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 09:32
      J mam taki sam problem, ale w sklepie powiedzieli, że Inglesina i PP Pliko to
      spacerówki na tym samym poziomie. Ja widziałam Inglesinę Zippy za 999 a PP Pliko
      gdzieś za 1100. Sama się zastanawiam którą wybrać. Poza tym sprzedawca polecał
      mi Inglesinę Max. Mówił,że od Zippy różni się tylko ceną... Jeśli macie namiary
      na jakieś tańsze to dajcie znać.
      Pozdrawiam
    • iwek33 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 15:13
      Dziewczyny! Peg perego ma szersze siedzisko od Inglesin, półtoraroczniak w
      kombinezonie zimowym ma ciasno w Inglesinie, ja sprzedałam swoją i kupiłam
      porównywalny z Peg Perego ABC Design Tempo Light, siedzisko dużo szersze, wózek
      bardzo stabilny, solidny, składanie chyba najlepsze z tych trzech, tylko jest
      nieco cięższy 9 kg, ale i tak bez problemu wnosze go na drugie piętro. No i
      nowy kosztuje 700 zł, ma wygodne obrotowe rączki i budkę dzieloną ( tego nie ma
      Inglesina a Peg nie wiem, ale jest to super sprawa, bo można latem zrobić z
      budki tylko daszek i dzieciak ma przewiew, albo całkiem przechylić budkę w
      stronę pałąka i tworzy się coś jak daszek przeciwsłoneczny, o wiele łatwiej
      odpina się pałąk niż w Inlglesinie. Jeśli chodzi o wygląd to Inglesina i ABC
      mają podobny ( tylko w Tempo jest o wiele szersze siedzisko) natomiast Peg ma
      najfajniejszy wygląd taki najbardziej nowoczesny, no ale za to jest o 450-500
      zl droższy niż Tempo.
    • iwek33 Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 15:19
      Aha! I przed zakupem przeczytajcie wszystkie watki o tych wózkach od PINIK, ona
      przetestowała obydwa i porównała je pod każdym względem.
    • mbkow Re: Pomóżcie!!! Inglesina Zippy czy Peg Perego p3 26.01.05, 22:03
      dopiero co kupilam w 'calineczce' zippy za 999zl. chcialam pk5, ale nie mieli w
      koncu. mam sb0. wczesniej ogladalam w hurtowni (mamaija.pl) w tej samej cenie i
      sprzedawca mi go polecil, jako najlepsza spacerowke wink mamy magnum inglesiny,
      jest ok, wiec juz dluzej nie drazylam tematu, roznice miedzy tymi wozkami 1000-
      1500zl sa niewielkie. kazdy ma cos lepszego i gorszego.
      w tym zippy faktycznie blokowanie 'skretnosci' kol jest niefajne, mozna sobie
      pobrudzic rece na przyklad. w pozycji lezacej jednak robia sie 'mostki
      termiczne', na zime bez spiworka nie nadaje sie. budka jest duza i wygodna, ale
      w pozycji lezacej trzeba zastosowac oslonke, bo np. wiatr w niej hula. moj syn
      spi na spacerach, wiec dla mnie to bardzo wazne i poki co wrocilam do magnum.
      wczesniej wspomniany palak odpina sie super latwo i wygodnie, ale moze moze byc
      jeszcze lepiej wink oslonka przeciwdeszczowa jest swietnie dopasowana. siedzisko
      jest spore, a mam malego okraglaska, 12mies i pewnie juz 12kg smile jezdzil w
      grubym spiworku.
      a jezeli chodzi o inglesine max, to jest w tym 'mama i ja' chyba za 799zl (tez
      wybrane kolory) i faktycznie niewiele sie rozni, z tym, ze ma raczke cala, nie
      dwa osobne uchwyty i nie sklada sie jedna reka. aczkolwiek przez tydzien nie
      nauczylam sie otwierac zippy jedna reka wink
      pozdrawiam, monika

• madzialena11 DO MBKOW 26.01.05, 22:39
        Powiedz mi jak Zippy podjeżdża pod krawężniki. I w ogóle jak się sprawuje, czy
        nie jest przereklamowana? Mam zamiar ją kupić, więc zbieram informacje.
        Pozdrawiam
        • mbkow Re: DO MBKOW 27.01.05, 21:17
          przy kraweznikach poki co uzywam tego 'dynksa' na srodku stelaza z tylu, ktory
          sluzy przy otwieraniu wozka i nie ma problemu. moze pozniej nabiore wprawy w
          podbijaniu bez tego smile
          jesli mam byc szczera, po uzywaniu klocowatego 15kg magnum z duzymi pompowanymi
          kolami nie popadam w zachwyt nad zippy pod wzgledem komfortu prowadzenia.
          oczywiscie nie mozna miec jednoczesnie duzych+pompowanych kol i lekiego wozka.
          cos za cos. przy magnum problem podbijania i wpadania w dziury na chodniku nie
          istnieje. a tu sprawa ma sie zupelnie inaczej. aczkolwiek kwestia
          przyzwyczajenia.
          przez to, ze raczki nie sa polaczone, stelaz caly 'chodzi'. amortyzuje
          oczywiscie jednoczesnie w czasie przejezdzania przez nierownosci, ale po
          sztywnym magnum jest to cos nowego. dzieki tej elasycznosci mozna tez rozkladac
          ciezar w czasie jazdy tak, zeby ominac jakims kolem dziure.
          do tych niepolaczonych raczek sie musze przyzwyczaic, bo rece sa caly czas w
          jednej pozycji.
          do lekkich wad moge dorzucic jeszcze to, ze pasek biodrowy jest dosc dziwnie
          zaprojektowany. ciagle lapie za ta czesc srodkowa.
          uwazam, ze wozek jest bardzo zgrabny i ladny. ma fajna kolorystyke. synek
          uwielbia go, wchodzi, schodzi, robi kuku przez to okienko do podgladania
          dziecka. swietne jest to dopasowanie wszystkich elementow. i taka latwa obsluga
          podnozka, plaka itp. no ale nie umiem po tygodniu rozkladac jedna reka, nie
          robi sie klik-klak po bokach podnozka, musze docisnac recznie smile
          pozdrawiam, monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka