Dodaj do ulubionych

wózek Adbor czy Deltim Voyager???

29.01.05, 13:13
No tak, do porodu 2 miesiace, a w sklepach zatrzesienie wózków....najpierw
spodobal mi sie adbor ring na paskach..super sie kolysze i ma dobre
wyposazenie w niskiej cenie. Ale ostatnio podoba mi sie tez Deltim i nie wiem
ktory wybrac....deltim jest jeszcze lzejszy a niewiele drozszy. czy ktoras z
was ma moze Adbor??? Podoba mi sie to, ze jest zamocowany na paskach i przez
to nie jest twardy. Prosze o pomoc...kasia
Obserwuj wątek
    • kwap25 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 29.01.05, 18:17
      Osobiscie wybral bym Deltima. Dlaczego:
      1. jest lekki 13 kg .
      2. jest b.miekki jak na wozek ktory jest zawieszony na sprezynach
      3. po zlozeniu zajmuje zncznie mniej miejsca niz wozek ktory jest zawieszony na
      paskach (one poprostu sie klada), "sprzezonowe" natomiast skaladaja
      jak "scyzoryk"
      Pozdrawiam.
      • ola2004 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 01.02.05, 12:45
        hej niedawno pisałam o tym wózku - wkleję posta:
        Deltm Voyager - moja córka takim jexdzi - jest ok. - ładny, szeroki więc
        wygodny (dla dzidziusia), kolory sliczne - my mamy czerwono - beżowo-granat.,
        ale ma też wady - przede wszystkim ciężar, więc odradzam jesli mieszkasz wysoko
        bez windy, do bagaznika sie nie miesci, no i cieżko się prowadzi, ponieważ nie
        ma skrętnych kół więc za kazdym zakrętem trzeba go podbijać naciskajac na
        kierownicę i unosząc. ale jeśli waga nie ma dla Ciebie znaczenia, to poza tym
        jest ok., moja córcia skończyła 10 mis i powoli będziemy się przesiadać do
        lżejszej spacerówki, a nasz sprzedamysmile

13 kg? nasz deltim voyager waży 16kg - tak stoi w instrukcji...
        pozdrawiam
        • kwap25 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 01.02.05, 17:39
          Zapraszam na strone Deltima, Voyager 13 kg .
          Wazylem go rozwniez na wadze, wazy dokladnie 13,2 kg
          • ola2004 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 02.02.05, 19:49
            kwap25 - masz rację - sama zostałam wprowzadzona w błąd przez sprzedawcę! -
            rozumiem żeby odejmował wagę- ale on dodał, jak twierdził - na podst.
            instrukcji!...a ja myślałam że dźwigam 16kgsmileale 13 też nielekko się wnosi na 3
            pietrosad
            pozdrawiam i sorry za pomyłkę!
            Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednegosmile
            Haneczka-moje szczęściesmile
            • kwap25 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 03.02.05, 20:07
              To fakt, dziwne zeby sprzedawca dodawal kilogramow smile, zazwyczaj odejmuje.
              Slyszlem juz opinie od Pań ze Polak Orion wazy 9 kg, oczywiście mowily to na
              podstawie wierutnych bzdur plecionych przez nieuczciwych sprzedawcow. A co do
              Voyagera to wyobraż sobie ze mogalas miec wozek o wadze 16-17 kg plus dziecko
              od 4 do 8 kg plus ziemniaki 3 kg , plus inne zakupy ok. 2-3 kg w sumie jakies
              25 kg, (ćwierć setki) to jest dopiero dramat. A tak zawsze 3 kg mniej.
              Pozdrawiam.
              • grochalcia Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 13.02.05, 10:00
                w koncu kupilam Adbora...bo na paskach i lekki-13 kilo. Poza tym u nas w
                sklepie kosztowal 600 zl. A bedac ostatnio w Kielcach zobaczylismy te wozkim po
                430 zl!!!no i kupilismy.zobaczymy. pozdrawiam. Kasia
                • atrand Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 15.04.05, 17:05
                  Ciekawe, jak Wam się sprawuje ten Adbor?

Bo sama się nad nim zastanawiam.

pozdrawiam
                  • atrand Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 27.04.05, 12:01
                    Podciągam pytanie.
                    • charizarda Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 30.04.05, 20:02
                      Ja mieszkam w w Kielcach i kupiłam Adbora za 480, bo z pompowanymi kołami.
                      Używam go już 6 miesięcy i ogólnie jest ok. Jednak mieszkam na parterze i nie
                      wyobrażam sobie wnoszenia go wyżej. Ja go tylko wciągam, bo z dzidzią 9 kilo to
                      nie mam szans go podnieśćsmile Ja ważę 46 hehe. Wózeczek ma duże koła i
                      dzidziusiowi jest w nim wygodnie póki leży. Można go fajnie bujać, dzięki
                      paskom, np. w Kościele. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Jednak, gdy trzeba
                      zrobić z niego spacerówkę i obrócić rączkę, to jest ona wtedy wyżej niż przy
                      wózku głębokim, co może mieć znaczenie dla mam niskich, gdyż nie ma regulacji
                      wysokości. Ja zastanawiam się nad kupnem jakieś lżejszej spacerówki, również na
                      pompowanych kółeczach. Jednak to dopiero za miesiąc, dwa, gdy Zabcia będzie już
                      pewnie siedzieć. Teraz tylko sporadycznie siedzi w przemienionym Adborze. Jednak
                      muszę obejrzeć inne wózki, jak tam to wygląda. Jest też możliwe, iż zostawimy go
                      do przyszłego roku i odrazu przerzucimy się na parasolkęsmile Póki co to Adbora
                      polecam.
        • kakak8 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 27.04.05, 22:55
          jeśli można wiedzieć do jakiej spacerówki się przesiadacie,bo ja też chcę już
          wyjść z vojagera i poszerzam wózkowe horyzonty.
    • paula_o Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 03.05.05, 18:54
      Weszły teraz nowsze wózki firmy Adbor model Ring Maxi, gdzie mają pompowane
      koła, regulowaną rączkę, co jest istotne dla niskich mam a cena jest taka sama
      jak przy wózku Deltim Voyager. W sumie oba wózki są podobne ale mają małe
      różnice. Ja chyba wybiorę Adbora ze względu na lepszą regulację rączki i
      lżejszą konstrukcję i więcej posiada gadżetów niż Deltim.
      • olciac1 Re: wózek Adbor czy Deltim Voyager??? 04.05.05, 13:12
        Ja uzywałam Deltim voyager i byłam bardzo zadowolona.Jexdziłam jeszcze nim
        niedawno a moj maluszek ma już 17m-c.JEst naprawdę wygodny.Łatwy do utrzymania
        w czystości.Troche mi szkoda ale muszę go sprzedać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka