Dodaj do ulubionych

KOŁYSKA- CZY WARTO?

01.02.05, 13:58

Drogie e-Mamy doradzcie mi prosze.
za dwa miesiace moja dzidka bedzie na swiecie. mam mozliwosc kupienia
niedrogiej i bardzo dobrej jakosciowo kolyski. mieszkam w bardzo duzym
mieszkaniu, a poniewaz nie mamy pieniedzy na meble jest ono prawie puste. Z
tego tez wzgledu lozeczko dzidzi bedzie stalo w najwiekszym i najbardziej
pustym pokoju.
pomyslalam sobie, ze taka kolyska bylaby dobrym rozwiazaniem, zeby na
przyklad brac dzidzie na noc do naszej sypialni lub nawet do kuchni (kolyska
ma koleczka) a jednoczesnie dzidzie moglabym bujac itd.

napiszcie prosze , ktore z Was korzystaly z kolysek, jak sie spradzily te
kolyski, czy dzidki je lubia i na jak dlugo???

bede wdzieczna za wszelkie sugestie.
pozdrawiam serdecznie
magda, 32 tc
Obserwuj wątek
    • dorata Re: KOŁYSKA- CZY WARTO? 01.02.05, 22:28
      Witam, ja nie miałam kołyski tylko kosz wiklinowy, taki z baldachimkiem i też
      na kółeczkach. Niestety moja dzidzia od urodzenia nie chciała w nim leżeć. W
      wieku trzech tygodni przeprowadziła się do łóżeczka i tam była zadowolona. Moja
      córcia od maleńkiego mało spała i dużo obserwowała, a kosz był głęboki, obity
      od środka materiałem i chyba czuła się w nim samotna. Ja mam leżaczek firmy
      primi sogni, w którym można położyć nawet nowordka i w nim Natusia spędzała
      większość czasu, gdyż wszystko widziała i można ją pobujać. Dzisziaj dzidzia ma
      4 miesiące i dalej uwielbia leżaczek (teraz w nim siedzi i je zupki) ale może
      Twojej dzidzi spodoba się kołyska. Życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania.
    • daol Re: KOŁYSKA- CZY WARTO? 01.02.05, 22:50
      Hej!Ja mialam dla coreczki kosz wiklinowy,bylam z niego bardzo zadowolona.
      Niestety coreczka spedzila w nim 5 miesiecy i musielismy go zmienic na lozeczko.
      Coreczka zawsze mogla byc ze mna [dzieki kuleczkom]
      Zycze szczesliwego rozwiazania
      • ewcikm Re: KOŁYSKA- CZY WARTO? 02.02.05, 00:06
        Jak duża jest kołyska? Często się zdarza, że po porodzie miesiąc, czy 2
        (oczywiście i dłużej, ale rozumiem, że nie planujesz) dzidzia śpi w łóżku z
        mamą, a potem kołyska może być za małą. Planowałam, że dzieciaczek będzie spał
        oddzielnie, w łóżeczku przy moim łóżku, ale pierwszy miesiąc z kawałkiem
        spaliśmy razem i nie żałuję. Z reguły kołyski są małe, więc obawiam się, że
        możesz z niej nie skorzystać. Ja wybrałam rozwiązanie pośrednie, tzn. łóżko z
        funkcją kołyski. Łóżko ma standardowe wymiary i jak dziecinka zaczyna siadać,
        to funkcję kołyski się blokuje. Na razie jestem zadowolona, jeszcze nie
        korzystałam z blokady.

Pozdrawiam.
        • mazuba Re: KOŁYSKA- CZY WARTO? 02.02.05, 00:35

kolyska ma wymiary 45x90 i ogolnie jest bardzo ladna, efektowna itd, a poniewaz
          ja ie zamierzam brac dzidki do lozka (no chyba, ze nie da rady inaczej) to
          kolyska wydawala mi sie dobrym rozwiazaniem.
          Ale teraz mysle, ze 45 cm na szerokosc to bardzo malo dla dzidziulki i tak jak
          napisala Dorata , moja dzidzia moze byc ciekawska i kolyska bedzie dla niej
          zciasna i za malo ciekawa.

mysle, ze rzeczywiscie dobre lozeczko i po prostu jakis wygodny
          lezaczekrozwiaza moj problem.
          Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
          pozdr serdecznie
          magda, 32 tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka