Dodaj do ulubionych

rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!!

10.02.05, 10:50
Mam pytanie do e-Mam,
w kwestii rozmiarówki tej firmy..
oczywiście, w dobie wyprzedazy...
widziłam tam kombinzeon r. 86, zastanawiam się, czy będzie on dobry na
przyszły sezon zimowy dla mojej czerwcowej córeczki 2004. Ogólnie wydął mi
sie strasznie duży. robiłam trochę 'wywiadów" nt. rozmiarów 1,5 dziwci i
ponoć nosza 86-92. Włąsnie, byc moze to 86 C&A będize za małe, coby
kombinezon starczył do mraca? czyli jak córka będize miec 1,9 m-ca..
jak wg was wygląda ta rozmiarówka? czy darować sobie takie "okazje"?
Obserwuj wątek
    • katse Re: rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!! 10.02.05, 11:12

powinien byc dobry.
      moja lipcoweczka, w wieku 1,5 roku wlasnie w 86 chodzila.

K
      • joszka30 Re: do Katse 10.02.05, 11:19
        dzieki za odpowiedz.. i jeszcze pytanko, bo kombinezon ma starczyc do marca...
        czyli Mała wtedy bedzie miała 1,9 m-ca i teoretycznie powinna juz nosic 92...
        własnie, jak to z rozmiarówka w c&a... wystarczy...........
        • katse Re: do Katse 10.02.05, 11:23
          wiesz co jak we wrocku jeszcze beda kombinezony w ca to obejrze i ci napisze.
          moja ma teraz kombinezon z Kaph Ahla na 86 i jest jeszcze za duzy na nia. wiec
          napewno do marca wystarczy. taki czerwony sportowy teraz po 89 zl.
          z CA ma np kurtke na 92 ktora teraz jest na styk, a ma bluzke na 86 ktora jest
          za wielka, wiec z rozmiarami roznie bywa.
          No i z dziecmi tez. Moja znajoma kupila swojej tamtej zimy na zapas 92,a
          okazalo sie ze mala bardzo malenka jest i jako dwulatka sie w nim doslownie
          topi.

Ja osobiscie zostalam przez meza odwiedziona od pomyslu kupowania na przyszly
          rok, a tez mam ochote

zamelduje sie jak zobacze ten kombinezon. Powiem ci czy na moja 19 miesieczna
          jest dobry

kasia
          • joszka30 do Katse 10.02.05, 11:31
            jakbys mogła...wink Moja córa raczej jest standardowa... nie jest jakims wielkim
            dzieckiem ani drobinka...
            I zareklamuję polityke firmy, przynajmniejw wawce.. bo.. nie dośc ze pozwalaja
            rezerwowac w sklepie ubranko- bez zostawiania żadnej zaliczki, to jeszcze można
            w ciągu 2 tyg. oddac... wink
            Kombinezon jest rózowy ortalionik z uszkami i rekawiczkami- zjednej strony
            futerkowy polarek a z drugiej ortalion- były inne kolory- jakbyś identyfikowała
            fason..wink a i jeszcze pytanie- co do praktyczności dla 1,5 lepszy 1- czy 2-
            częsciowy kombinezon? Bo Ty chyba przerabiałas to z Twoją coreczką...
            Bo wydam kase na "okazję", a okaże się ze zrobiłam sredni interes....
            • renatas4 Re: do Katse 10.02.05, 15:33
              Mój synek nalezy do tych większych dzieci (ostatni centyl) urodził się 59 cm. W
              ubiegłą zime nosił kombinezon na rozmiar 86, miał wtedy 1 rok (listopad) do
              marca starczył na styk. W tym roku nosi na 98cm. Osobiście polecam
              jednoczęściowe kompbinezony, bo wydaje mi się, że sa lżejsze i łatwiej jest
              dzieciom w nich sie poruszać. Na tegorocznych wuprzedażach kupiłam synkowi
              kurtke na przyszłą zimę o 10 cm. większą (110). Powinna byc dobra, a jak nie to
              można sprzedać np. na allegro.
    • kanna Re: rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!! 10.02.05, 18:44
      C@A jest lekko zaniżona, przeechałam sie np. na spodenkach na szelki.

pozd. Ania
    • madzialena11 Re: rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!! 10.02.05, 22:52
      Nie wiem jak jest z C&A bo nie ma u mnie w mieście nigdzie tego sklepu, ale moja
      córka ma 16 mies i nosi rozm 86, ale kombinezony 86 są na nią małe (ciągną się).
      Używamy kombinezonu 2 częściowego w tym samym rozmiarze i jest ok.
    • chwojka Re: rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!! 10.02.05, 23:40
      Ja kupiłam sweterek na 122 cm /mimo,że kupuję już rzeczy na 128 cm/ i jest o.k.
      Rzeczy innych firm np. H&M na 122 juz są za małe, więc chyba C&A nie ma
      zaniżonej numeracji /chociaż z ciuchami różnie bywa/.
      • katse Re: rozmiarówka C&A doradźcie!!!! Please!!!!!!! 11.02.05, 00:27
        wlasnie z C&A jest roznie,
        mam na 86 bluzke za wielka, mam 92 ktore wyglada idealnie na 92.

co do kombinezonu.

mysle ze on moze sie okazac za maly na Twoja coreczke w przyszlym roku, a poza
        tym to on jest taki troszke byle jaki.

To ten ciemno rozowy na zewnatrz, polarek bezowo brazowy w sorku???
        ile on kosztuje na przecenie??

Nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu.
        ale wydaje mi sie ze neutralniej jest kupowac kurtke na przecenie. wtedy
        bierzesz wieksza. bo najwyzej rekawki powywijasz i bedzie dluzsza
        jak kupisz za duzy kombinezon dzieku bedzie nie wygodnie. kto lubi mniec krok w
        kolankach.

no nie wiem co ci doradzic........

K
        • joszka30 Dzięki Wszystkim!!!! 11.02.05, 11:33
          Dziękuję raz jeszcze za Wasze odpowiedzi!!!
          A szczególnie Katse.. ze też Ci się chciało isc do sklepu!!! Rany, naprawde
          dziekuję!!!! smile)
          Ten kombinezon który ja oglądałam, kosztuje po przecenie 50 zł, czy 49,90...
          jest malinowy, z uszkami, ma charakterystyczny suwak...Bo, gruby i szary. I
          widoczny.. I rękawiczki- bo z jednej strony obszyte materiałem, tym co
          kombinezon,a z drugiej rózowym polarkiem...poza tym robił wrazenie solidnego.
          gruby, nieprzemakalny materiał..Nienajślicnziejszy na swiecie, ale ogólnie ok.
          Ale faktycznie, mozemy się róźnic w ocenie "dobrego standardu". wink)Ale ciekawe
          czy mamy na myśli ten sam kombinezon... wink)
          Ja jestem jak najbardziej otwarta na Wasze doświadczenia, co dobre, praktyczne
          etc.. Stad moje pytanie, co lepsze dla 1,5 roczniaka: 1, czy 2- częściowy
          kombinezon. Słyszałam dwie skrajnie różne opinie..
          gdyby którejś z was chciało się jeszcze podzielić ze mną swoimi doświadczeniami
          bede baaaaaaaardzo wdzięczna. !!!!!!!!!!!!!!
          • katse Re: Dzięki Wszystkim!!!! 11.02.05, 12:34

w sklepie bylam przy okazji przelotem
            nie mialam czasu dokladnie sie przyjrzec, tylko zerknelam na rozmiarowke.

nawet ceny nie zapamietalam - wiesz co, kup. 50 zl to dobra cena.
            I jeszcze upoluj kurtke, ale juz wieksza ciut, na 92.

Pozdrawiam
            K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka