Dodaj do ulubionych

RANKING PIELUCH

09.03.05, 14:44
Interesuje mnie jakich pieluch używacie i na jakie wasze dzieci są uczulone?
My kupujemy obecnie Happy i pieluszki z Lidl`a. Na Haggisy moja córa jest
uczulona a z pampersów cała zawartość wylatywała na plecki. Pieluszki Happy
bardzo nam odpowiadają, ale średnio (z resztą tak jak i inne) wychodzą po 61
gr./szt. Pieluszki z Lidla są bardzo dobre i tanie(ok. 41 gr./szt.),
przewiewne coś jak skrzyżowanie Haggisów z Happy. Próbowałam też pieluch z
Polo i Auchan, ale określiłabym je mianem "idź stąd i nie wracaj".
Fakt, cena jest ważna, ale w końcu nienajważniejsza. Bo najważniejsza jest
pupcia naszej POCIECHY!!
Jestem ciekawa waszych opinii na ten temat. Pozdrawiam wszystkiem mamuśki
i ich pociechy. Wioleta i Patrysia.
P.S. WSZYSTEKIGO NAJ, NAJ, NAJLEPSZEGO i jak najdłuższych przespanych nocek z
OKAZJI DNIA KOBIET I KOBIETEK!!
Obserwuj wątek
    • driadea Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 14:48
      Bardzo proszę o użycie wyszukiwarki, ten temat był już wałkowany na tysiące
      sposobów.
      Pozdrawiam, Agnieszka smile
    • vioziel1 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 14:51
      Jeszcze jedno pytanko: czy używanie pieluch np. z rynku? Są drugiej kategorii i
      część z nich nie nadaje się w ogóle do użytku bo są źle ucięte i cały wkład
      wylatuje. Moja znajoma ich używa (bo są bardzo tanie) jej synek nie ma
      uczulenia ale ja nie jestem jakoś przekonana. Jak uważacie??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20946059
      lilypie.com/baby1/050920/1/14/1/+1
      • pirania211 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 16:16
        cześć ja też używam pieluch Happy i uważam ,że są bardzo dobre. poza tym ciągle
        można znaleźć jakieś promocje na te pieluszki w róznych hipermarketach.
    • edka05 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 16:14
      Zdecydowanie Pampersy i żadne inne. Mój piętnastomiesięczny synek chowa się na
      nich od urodzenia. Testy robiłam na córce, używałam chyba wszystkich możliwych
      pieluch dostępnych na rynku, z hiprmarkietów, dyskontów i tych rynkowych też.
      Na synku testować już nie zamierzam, bo dla mnie Pampersy są najlepsze. Nie
      uczulają i nie odparzają , od drugiego miesiąca życia nie używam żadnych
      zasypek, kremów i maści a pupa zawsze gładka i różowa.
      • nikita333 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 20:18
        Driadea! jak się ma małe dziecko, to nie zawsze się ma czas (i siłę) na
        ganianie po forum i szukanie godzinami, czy coś już było...to chyba nie
        przestępstwo, jak się jakiś wątek powtórzy?

A co do pieluszek, to jak synek był młodszy, uzywaliśmy Pampersów i Belli.
        Teraz ma roczek i pampersy się nie sprawdzają - jakie by nie były, zawartość
        często ląduje na plecach, a siuski podczas spania - regularnie moczą
        ubranoko... ostatnio najbardziej pasują na Huggiesy 4.

pozdrawiam
    • mamaamati Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 16:43
      używamy Happy od Pampersów Młody dostał uczulenia,z Lidla też są dobre a
      Huggisy jak dla nas to tragedia.
      pozdrawiam
    • olciac1 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 18:19
      NA początki używaliśmy Pampersów z Pampersa,później testowaliśmi
      Bellę,huggisy,oraz wyprobowaliśmy pampersy z Reala Firma TIP.I na tym
      zostaliśmi.Mały nie miał żadnego uczulenia ani odpażeń a że są tanie to je kupujemy.
    • mama_zuzi1 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 19:40
      A my od początku, czyli prawie 5 miesięcy, uzywamy huggiesów i uważamy, że są
      najlepsze, duzo lepsze od pampersów, w których siuśki przeciekaja na pleckisad

Pozdrawiamy

Dominika i Zuzia
    • basiae Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 20:43
      cześć! pampersy nowe czyli Activ baby 4 i 4+ są do niczego nie wiem jak inne z
      tej nowej serii. Wątek temu poświecony był juz poruszany ale ja też nie mogę go
      odnaleść. Chodziło o to, że kosztem wkładu uatrakcyjniono oprawę zwwnetrzną
      pieluszki i stąd jeszcze ładniejsze w tej samej cenie o Zgrozo!. podobno
      właśnie głównie dotyczy to numerków 4 i 4+. Mój synek uzywajac tych pieluszek
      prawie za każdym razem był przesiusiany nie mówiac już o kupce. naj[pierw
      winiliśmy siebie za zle ubieranie (dziwne bo dotąd sie dawało i z córcią tarszą
      eż)aż w końcu trafiłam na ten wątek gdzie pisały dziewczyny że naet w tej
      sprawie interweniowały do producenta, a objawy oczywiście -przemakanie. w
      zwiazku z tym synek używa "starych" pampersów o ile uda mi sie je jeszcze
      dostać -total care, na zmianę z happy i huggisami ale też tymi nowymi (zielone
      opakowanie nie pamiętam dokąłdnie nazwy).pozdraiwm Basia.
    • mery73 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 22:00
      Zdecydowanie polecam happy Belli. Nigdy nie oszczędzaliśmy na pieluchach.
      Używaliśmy też Pampersów i Haggisów. Pampersy totalnie nas zawiodły. Haggisy
      lubimy, ale uważamy, że Heppy niewiwele się od nich różnią jakością. Tak samo
      są przewiewne i nie przeciekają.
    • mamamarcinka Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 22:17
      Hej!
      Testowałam już wiele pieluch, ale nie było idealnych. W każdym rodzaju zdarzyły
      się mokre ubranka. Polecam Happy, Pampersów używamy tyko na noc bo są najdroższe
      i dla nas najlepiej wchłaniają. Odkryłam także pieliszki z Bideronki "Dada
      comfort", Rossmana oraz z Tesco. Są w podobnych cenach i jakość nie budzi
      zastrzeżeń (te biedronkowe są tylko w małych paczkach). Dodam, że mój synuś nie
      miał problemów z odparzeniami, dlatego tak eksperymetowaliśmy. Muszę wypróbować
      te z Lid'a.
      • samki2 Re: RANKING PIELUCH 10.03.05, 18:20
        Moja mała tylko w szpitalu miała huggisy jedną małą paczkę jeszcze chwilę po
        powrocie do domu też a potem kupiliśmy właśnie dada z biedronki są rewelacyjne
        i naprawdę tanie przewiewne i dupcia naszej córeczki jest gładka jak
        przysłowiowego bobasasmile Zuzia ma 5 m-cy i ani jednego odparzenia a dada już
        trzeci rozmiar z kolei (zielona paka 7-18 kilo). dla zainteresowanych podam
        jeszcze informację: żółta paczka 40szt 2-5 albo2-6kg różowa 4-9kilo teraz mamy
        zieloną a potem jest niebieska ostatnia już acha w różowej jest 36 a w zielonej
        32 szt) polecam
    • jagienkaa Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 22:27
      na początku używaliśmy Pampersów, ale jak mały miał ok roczku to zaczęliśmy
      używać Huggies Adventurers/Supreme - niestety nie są dostępne w Polsce. Ile
      razy jestem na wakacjach w kraju, muszę kupować Pampersy i zawsze Dominikowi
      przecieka, wykończenie jest beznadziejne.
    • em_em71 Re: RANKING PIELUCH 09.03.05, 22:55
      tylko huggies, super-flex lub freedom, wg mnie są najlepsze
    • zaga25 Re: RANKING PIELUCH 10.03.05, 00:13
      Nie wiem o co chodzi z tymi Pampersami. My używamy od 18 msc i ani razu nam nie
      przeciekły. Na szczęście teraz używamy tylko na noc bo mały robi na muuszlęsmile))
      Ale polecamy Pampersa i żadne inne.
    • dd5 Re: RANKING PIELUCH 10.03.05, 09:25
      Sprawdziłam zarówno happy z belli, pampersy aktive baby jak i huggisy super
      flex (zielono-żółte), prosze nie mylić z soft&dry, które są beznadziejne i
      stwierdziłam ,że najlepsze są pampersy aktive baby, ponieważ: happy są mniej
      chłonne, niż pozostałe i pupcia ma stale kontakt z moczem, huggisy po dłuższym
      czasie pozostawiają na skórze żelowe kuleczki z wkładu, a wkład się zbija w
      grudy. Natomiast pampersy active baby są bardzo chłonne, po całej nocy dzidziuś
      jest suchy, a pupa różowa i nie ma problemów z wychodzącym na zewnątrz wkładem.
      Jedynym mankamentem jest zapach (chemiczny), ale skoro przy mniejszym wkładzie
      więcej chłoną to coś w tym musi być. Nie polecam dla bardzo wrażliwych dzieci,
      bo może wystąpić uczulenie.
    • dzoana_b Re: RANKING PIELUCH 10.03.05, 13:48
      Wypróbowałam większość, ostatecznie zostałam przy fioletowych Tesco, od jakigoś
      czasu są ulepszone i jak dla nas świetne, zginęły wszelkie odparzenia.Duża paka
      kosztuje 32,99+chusteczki gratis (małe opakowanie).
      • vioziel1 Re: RANKING PIELUCH 10.03.05, 20:12
        Cześć dziewczynki!!
        Dziękuję bardzo za szybki odzew, muszę w takim razie wypróbować jeszcze
        pieluszki z Biedronki. W tej chwili jesteśmy na pieluszkach z Lidl`a (jestem
        bardzo zadowolona). Zgadzam się, że wkład w Huggisach pozostawia żelowe
        kuleczki na pupci, poza tym dupcia zawsze się klei i jest "pogniesiona" od
        pieluszki. Co do Pampersów to chyba się już nie przekonam, szczególnie po
        jednej katastrofie na plecach. Jestem z Płocka, pojechaliśmy do szwagierki do
        Warszawy, a tu "wybuch" w pieluszce, zatrzymał się między łopatkami. Caaaały
        Bobas do przebrania, dobrze że miałam ciuszki na przebranie. A propos!
        Miałyście kiedyś taki "prezent", na który w ogóle nie byłyście
        przygotowane?
        • anakon Re: RANKING PIELUCH 11.03.05, 10:32
          OSTRZEGAM LOJALNIE PRZED PAMPERS Jumbo Pack Active Baby; ja kupilam chyba z
          6paczek, uzylam ok 2 i cos mnie tafilo...wszystkie(a kupowane w roznych
          marketach i roznym czasie;ROZMIAR 4)sa mokre jak gnoj i nie ma mowy o wsiakaniu
          i "suchej powierzchni"One po prostu nie chlona, bo sa produkcyjnym bublem, jak
          na moj gust nastawionym na wprowadzenie na rynek tanszego produktu, a noz
          klienci nie beda sie skarzyc, bo to przeciez Pampersy...Pozostale 4 paczki
          odwiozlam do reklamacji i....po pierwsze czekam juz ponad 1m-c, a mialy byc 2
          tyg. po 2gie. reklamacja oczywiscie jest uwzgledniona i mam otrzymac
          odpowiednia liczbe malych paczek(wiedza skubancy, ze wszystkie jubo pack sa do
          d...)a jak dostane w koncu te paczki z reklamacji to nie omieszkam
          poinformowac, czy sie do czegos nadaja. I mozeliwe, ze tu tkwi problem,
          dlaczego jedni narzekaja na Pampersy, a inni tego nie rozumieja, po prostu
          kupujemy niby te same pampersy, a jednak zupelnie inne(pani na infolinii od
          razu pytala jakie sa numery seryjne wadliwych paczek)
    • fruzia80 Re: RANKING PIELUCH 11.03.05, 14:09
      O kurcze!!! Dopiero natknęłam się na wątek o pieluszkach i wkurzyłam się jak
      nie wiem co. Mała ma teraz 14 misięcy i od początku używamy Pampersów, od
      jakiegoś czasu, jak zaczęłyśmy używać tych nowych prawie każda kupka ląduje na
      pleckach, a ja głupia myślałam, że może źle je jakoś zakładam, albo, że mała
      tak się wierci, że aż jej kupki z pieluchy wyłażąsmile No nie ma co, jestem chyba
      lekko ograniczonasmile Nie myślałam, że to wina Pampersów, bo zawszy byłam pewna,
      że są najlepsze, nawet innych nie testowałam. Najgorsze, że dzisiaj znów
      kupiłam całą dużą pakę. Ale była to z pewnością ostatnia paczka Pampersów jaką
      kupiłam!!!
      • monika.pap Re: RANKING PIELUCH 11.03.05, 17:37
        No a Ja uzywam juz pampersow ponad rok zawsze dumbo paki i jeszcze nigdy
        niemusialam narzekac.Moze tu we Wroclawiu niema tych wadliwych paczek.A moze
        juz sama niewiwm co,przeciez niezmieniam malemu pieluchy co chwile tylko
        srednio co 6 godzin.A noc przesypia ponad 12 godzin i czasami jak wieczorem sie
        opije to zdarzy sie ze przesika pieluche.Wiec juz sama niewiem.Dodam ze wlasnie
        testujemy pieluchy Lidal i jeste na tak.

Monika mama Natali i Jakuba
        gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl
    • driadea pieluchy Rosmann co sądzicie? 11.03.05, 18:08

pieluchy Rosmann co sądzicie?
      Autor: aga1004
      Data: 11.03.2005 16:45

--------------------------------------------------------------------------------
      Właśnie je kupiłam by przetestować a co wy onich sądzicie . Była na nie
      promocja w Rodzice

• alcantra Re: pieluchy Rosmann co sądzicie? 13.03.05, 11:44
        Ja sobie bardzo chwalę fioletowe Premium. Moim zdaniem jedne z najlepszych i
        trzymają poziom jakościowy, niezależnie od wielkości.
        Ponoć są to niegdyś sprzedawane u nas Libero.
    • lolalilu Fioletowe Tesco 11.03.05, 22:41
      Kupujemy je nie dlatego, że są tańsze, bo te kilkanascie złotych w skali
      miesiąca nie robi nam specjalnej różnicy - kupujemy, bo SĄ BARDZO DOBRE. Mają
      gumkę i na brzuszku i na pleckach, boczki są długie, fajne nowe "rzepy". Sa
      ładne i miłe w dotyku. Bardzo pojemne. Ogólnie rewelacja.
      • vioziel1 Re: Fioletowe Tesco 12.03.05, 12:50
        Szkoda, że u nas w mieście nie ma Tesco sad, też bym wypróbowała, jak testować
        to testować!
        • anna.michal Re: Fioletowe Tesco 12.03.05, 19:43
          Możesz popatrzeć przez kogo są produkowane te do których masz dostęp.
          Chyba w większosći hipermarketów pod ich marką kryją się pieluchy produkowane w
          Czechach przez firmę Ontex. Pytanie tylko która to jest wersja.
          Bo np. Tesco są fioletowe opakowani =bawełniane pokrycie (duża paczka ok 37zł) i
          białe opakowanie +ceratkowe (duża paczka ok 27zł)
          Na pewno te same co w białych opakowaniach są w Makro (marka Aro), Biedronka
          (Dada, o ile pamiętam bo tylko raz kupowałam), chyba też Hypernova ma te
          pieluchy, ale w małych opakowaniach.
    • roxi_hart Re: RANKING PIELUCH 12.03.05, 18:18
      Najgorsze z uzywanych to Huggiesy Super flex czy jakos tak-corka zawsze byla obsikana. O wiele lepsze sa te Soft &Dry. Pampersy, Happy - bardzo podobne - rowniez cenowo. Ostatnio odkrylam DADA w Biedronce-produkowane w Czechach ( moim zdaniem przez Kimberly Clark bo bardzo podobne do Huggisow). Nie roznia sie niczym od innych a sa tansze.
      • black_currant Re: RANKING PIELUCH 12.03.05, 20:41
        Kurcze, a u nas Huggies Super Flex to zdecydowany nr 1. Jedyne, w których Grześ
        jeszcze ani razu się nie przesikał.

---------------------------------------
        Ania - podwójna mama październikowa smile
        Emilka (1.10.2001)
        Grześ (18.10.2004)
        • alcantra Huggies nie, polskie tak! 13.03.05, 11:49
          A ja zdecydowanie odradzam Huggies Soft&Dry. To jest jedna wielka
          T.R.A.G.E.D.I.A.

Lepsze są już Bella Happy, chociaż Huggies Newborn były nieporównywalnie lepsze
          od Belli. Z tym, że Bella trzyma jeden poziom. Nie narzekam. Od Pampków Mała
          dostała wysypki. Od niedawna stosuję produkowane we wrocławiu przez firmę Med-
          Com pieluszki Love - są bardzo dobre.

Wypróbowałam fioletowe TESCO (darmowa próbka) i po tym jednym razie mogę
          stwierdzić, że są ok. Natomiast w tej chwili IMHO najlepsze są Rossmann Premium.
    • selin77 Re: RANKING PIELUCH 12.03.05, 23:45
      My przez pierwszych kilka miesięcy używaliśmy tylko pampersów. Teraz jak
      pampersy się tak popsuły !!! Używalismy HAPPY Są rewelacyjne smile)
      A teraz wynalazłam pieluszki LIDL pakowane po 14 szt. Są jak dla nas bardzo
      dobre bawełniane i wychodzą bardzo tanio 0,41 zł sztuka.
      Grażyna
    • alcantra Re: RANKING PIELUCH 13.03.05, 11:50
      A gdzie Ty kupujesz Happy za 61 gr???!!!! Mnie wychodzi ok. 46, max. 50 gr/szt.
      • vioziel1 Re: RANKING PIELUCH 13.03.05, 12:14
        Pieluchy Happy kupujemy w Auchan (bo tu są najtańsze) i 62 szt. kosztują
        37,99zł, więc wychodzi ok. 61 gr. Może masz na myśli mniejsze rozmiary, są
        wtedy pakowane w większej ilości, choć ceny nie pamiętam. A Ty gdzie kupujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka