Dodaj do ulubionych

Zabawki do ogrodu-co polecacie?

05.04.05, 12:30
Drogie Emamy, a co polecacie dla półtorarocznego szkraba do ogródka? Mam na
myśli piaskownice, zjeżdżalnie, huśtawki itp. To nasz pierwszy sezon "na
własnych nóżkach", zbliża się dzień dziecka, więc pomyślałam sobie, że takie
sprzęty to chyba dobry pomysł na dodanie do "listy życzeń" dla babć, cioć i
innych darczyńcówsmile Tylko czy to jeszcze nie za wcześnie(mały urodził się pod
koniec grudnia 2003r)?
Obserwuj wątek
    • ewapoznan Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 05.04.05, 13:56
      mój maluch długo i z upodobaniem wcinał piasek z piaskownicy , ale
      chodziliśmy , miał swoje wiaderko i łopatkę , ciężarówkę którą woził piasek ,
      foremki , było to dla niego dużą frajdą. Jeśli masz własny ogród to możesz
      pomyśleć o małym dmuchanym basenie lub domku-namiocie gdzie maluch będzie mógł
      schować się.
    • pia_ Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 05.04.05, 14:23
      Przed nami takze zakupy osprzętu ogrodowego. Planujemy zrobić zrzutkę w całej
      rodzinie i kupić mały domek zielony Berchet i małą zjeżdżalnię tej firmy. Teraz
      szukam pasującej do tego kolorystycznie piaskownicy z przykrywą, która byłaby
      również nieco większych rozmiarów - jak na razie krabik jest górą. Z ubiegłego
      roku został nam dmuchany basenik z prysznicem. Poza tym mamy jeździk i bujaczka
      Little Tikes - te zabawki świetnie sprawdzą się również w ogrodzie.
    • agni71 Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 05.04.05, 20:31
      My mamy hustawke, zjezdzalnie i piaskownice. Najbardziej polecam hustawke i
      zjezdzalnie. Natomiast piaskownica jest troche klopotliwa, bo np. coreczka
      koniecznie chciala w niej siedziec, kiedy bylo troche za zimno na taka zabawe,
      no i piasek dostaje sie we wszystkie szczeliny ubrania i nanosi do domu. I
      jeszcze corka troche rozsypywala go na trawnik.

aga
      • leigh4 Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 06.04.05, 08:16
        Ale czy taki domek albo zjeżdżalnia nie są za 'dorosłe" dla póltoraroczniaka?
        Myślałam na ten rok o piaskownicy i dmuchanym baseniku. Oczywiście korci mnie
        zjeżdżalnia, ale czy to nie za wcześnie?
        • kasia-j Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 06.04.05, 08:48
          Nasz Mały był z kwietnia, czyli latem miał około 15 miesięcy i na małej
          zjeżdżalni świetnie sobie radził (oczywiście z asekuracją, choć pod koniec lata
          i bez niej). My mamy taką i jest ok:
          www.bobo.pl/produkt.php?id=347
          Z innych zabawek na lato dla półtoraroczniaka poleciłabym jakiś duży samochód,
          który sam może pchać, lub do niego wsiąść (i wtedy niestety biedny kręgosłup
          mamy smile) i coś do pchania - np. kosiarkę (my mamy little tikes - b.fajna).
          Oczywiście basenik - jak pogoda dopisze, to super zabawa, no i piaskownica,
          choć ona jest dosyć kłopotlliwa (piasek roznoszony po ogródku).
          Na plastikowy domek się nie zdecydowaliśmy - w tym roku planjemy rozstawić
          namit, który ma teraz w pokoju.
          Aha - są też fajne takie dmuchane zabawki do skakania - my to mamy w domu, ale
          spokojnie na dworze też mogłoby być.
          Tak wiec jak widzisz wybór spory smile, a i tak pewnie większośc czasu spędzisz
          biegając za maluchem, bo zabawki będą ciekawe na chwilkę smile.
          • leigh4 Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 06.04.05, 11:36
            Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.Ta zjeżdżalnia jest rzeczywiście
            b.fajna. Tak sobie myślę, że w deszczowy dzień można ją spokojnie rozstawić w
            domu np. z basenikiem z piłeczkami. Trochę nabrałam wątpliwości co do
            piaskownicy - rzeczywiście piasek w każdym zakamarku domu to mało przyjemna
            sprawasmileKosiarka też mi wpadła w oko, mały mógłby z tatą kosić trawnik, a mama
            w tym czasie...smileTo jest taka kosiarka z piłeczkami w środku?
            • kasia-j Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 06.04.05, 12:32
              Zjeżdżalnię zimą też czasami ustawiamy w domu (tylko teraz musimy znowu
              pilnować Małego, bo ... zjeżdża na główkę).
              A kosiarkę mamy taką:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=46637427
              Jak jedzie, to te kuleczki podskakują i kosiarka robi hałas - ponoć odgłos
              silnika (w domu może to być uciążliwe smile). Jak chyba wszystkie zabawki little
              tikes jest przyzwoicie wykonana. U nas Mały głównie "kosi chodniki", bo po
              trawie ciężko się jeździ kosiarką (zwłaszcza takiej wyższej).
        • agni71 Re: Zabawki do ogrodu-co polecacie? 06.04.05, 21:58
          Moja corka miala chyba jakies 21 miesiecy jak jej kupilismy zjeżdżalnię, a byla
          dzieckiem drobniutkim (pewnie Twoj półtoraroczniak jest większy niż ona była
          wtedy). Najpierw myśleliśmy o tej najmniejszej z LT, ale ona jest naprawdę
          maleńka - a na tej średniej córeczka naprawdę bardzo szybko zaczęła sobie
          świetnie radzić.

Basenik oczywiście też się super sprawdza smile

aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka