Dodaj do ulubionych

do moderatorki

26.04.05, 22:55
droga moderatorko magdo1711, ne wiem czy moja opinie podzielaja także inne
emamy, ale przenoszenie wątków na fora regionalne, nie do konca jest ani
wygodne ani do końca słusze bo owszem pytania dotyczą konkretnych miast, ale
także zakupów.Przynajniej ja praktycznie nie zaglądam na forum regionalne,a
korzystam właśnie z edziecko zakupy.
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • kaskaka popieram koleżankę powyżej... 26.04.05, 23:31
      ja również nie zaglądam nigdy na forum regionalne poszukując tematów
      "zakupowych", w dodatku tak specyficznych. Myślę, że wiele emam nie zwróciło
      nawet uwagi na fora regionalne. Poza tym dziwnie wyglądałby np. wątek o
      pampersach otoczony wątkami o aferach w urzędach miasta itp. smile
      A skoro moderatorka jest tak ndgorliwa, to dlaczego wybitnie (pewnie omyłkowo)
      źle umieszczony wątek pt.: "40 letnia mama" od wczoraj wciąż tkwi na forum
      zakupowym?
      Pozdrawiam.
    • magda1711 Re: do moderatorki 27.04.05, 09:33
      inga_iga napisała:

> droga moderatorko magdo1711, ne wiem czy moja opinie podzielaja także inne
      > emamy, ale przenoszenie wątków na fora regionalne, nie do konca jest ani
      > wygodne ani do końca słusze bo owszem pytania dotyczą konkretnych miast, ale
      > także zakupów.Przynajniej ja praktycznie nie zaglądam na forum regionalne,a
      > korzystam właśnie z edziecko zakupy.
      > Pozdrawiamsmile

eDziecko Zakupy:
      "Sprawdź, może inni już wiedzą, czy warto kupić to, nad czym się zastanawiasz"

Dlatego wątki dotyczące temtów w którym mamy pytają gdzie kupić daną rzecz w
      danym mieście będą przenoszone na odpowiednie fora regionalne.
      Tam również zagląda wiele osób.
      Pozdrawiam!
      • pia_ Re: do moderatorki 27.04.05, 10:04
        No to ja mam pytanie jakim cudem inni moderatorzy potrafią być bardziej
        elastyczni i np. pytania o żłobek we Wrocławiu na forum o żłobkach nie kończy
        się automatycznym przeniesienie postu na forum dolnośląskie - to byłaby
        paranoja. Tutaj sytuacja jest analogiczna, najlepsze jest to, że często na
        pytania osób z Warszawy odpowiadają dobrze zorientowane internautki z innych
        miast - przecież one nie będą skakać po wszystkich forach regionalnych. Poza
        tym zauważyłam, że jak komuś szczególnie zależy, to zamieszcza swoje pytanie na
        naszym forum i na swoim regionalnym - i niestety najwięcej odpowiedzi
        przychodzi na edziecko zakupy. Dlatego bardzo proszę w imieniu właśnym oraz
        innych użytkowniczek o nieutrudnianie nam korzystania z tego forum. Dziękuję

• magda1711 Re: do moderatorki 27.04.05, 09:38
      Kaskaka napisała:
      >A skoro moderatorka jest tak ndgorliwa, to dlaczego wybitnie (pewnie omyłkowo)
      >źle umieszczony wątek pt.: "40 letnia mama" od wczoraj wciąż tkwi na forum
      >zakupowym?

Nie siedzę na forum 24godz/dobę dlatego nie mam możliwości non stop sprawdzania
      wszystkich wątków.
      Gdy widzę jakieś "niewłaściwe" wątki oczywiśćie od razu są one przenoszone lub
      kasowane.
      • aniapz1 Popieram koleżanki powyżej!! 27.04.05, 10:06
        Mnie również baaaaardzo nie podoba się przenoszenie wątków na fora regionalne.
        Poprzednia moderatorka tego nie robiła i nikt nigdy nie miał o to do niej żalu.
        Uważam, że nie powinno się przenosić wątków typu "Gdzie w xxxx kupię xxx"
        ponieważ w odpowiedziach na takie wątki pojawiają się nie tylko odpowiedzi
        gdzie dany produkt kupić ale też opinie o nim, a to już przydaje się wszystkim
        i jest zgodne z motto forum. Poza tym, jak wspomniały koleżanki na fora
        regionalne nikt nie zagląda. I nie ma forum np, Tomaszowa Maz., a padały tu
        pytania gdzie kupić coś właśnie w Tomaszowie.
    • coronella Re: do moderatorki 27.04.05, 10:40
      ja co prawda mam coraz mniej czasu na sledzenie forum, ale zabiorę głos.
      Równiez jestem za tym, by watki dot. zakupów zostawic na tym forum.
      Na forum regionalne nie zaglądam wogóle, nawet nie wiem gdzie go szukać!!!
      Kiedyś było pod forum Świat, ale od pewnego czasu gdzies sie wyprowadziło.
      Sama wielokrotnie uzyskałam pomoc od dziewczyn z Łodzi, własnie na forum
      zakupy, a nie Łódź.
      • magda1711 Re: do moderatorki 27.04.05, 10:58
        Cornella napisała:

>Na forum regionalne nie zaglądam wogóle, nawet nie wiem gdzie go szukać!!!

Każdy wątek który zostanie przeniesiony ma pod spodem link, który otwiera się z
        danym wątkiem na forum regionalnym.Nie trzeba nic szukać.
        • inga_iga Re: do moderatorki 27.04.05, 15:21
          jak widać emamy swoje, a moderatorka swoje..
          Pytanie więc dla kogo jest to forum dla moderatorki czy dla forumowiczek.
          • pia_ Re: do moderatorki 27.04.05, 15:35
            Myślę, ze po początkowym "wczuciu się w rolę" nowa moderatorka opanuje trochę
            swoje porządkowe zapędy. To przecież jest jedna z nas! A swoje instrukcje
            odnośnie moderowania forum powinna potraktować z większym luzem - po naszych
            wypowiedziach, żaden Admin nie będzie miał do Niej o nic pretensji.
    • lolalilu Re: do moderatorki 27.04.05, 11:16
      ja tez nie zaglądam na fora regionalne...
      • julka72 Re: do moderatorki 27.04.05, 16:32
        Przyłączam się do głosow powyżej
        • lgosia1 Re: do moderatorki 27.04.05, 18:46
          ja też się przyłączam. Na forum regionalne nie zaglądam, gdyż uważam, że
          jakiekolwiek tematy dotyczące zakupów dla dzieci powinny być umieszczane na
          edziecko zakupy i jeszcze uważam, że forum tworzą forumowiczki i etykieta na
          forum czy zasady moderowania powinny być dostosowane do potrzeb forumowiczek. A
          naszą potrzebą jest gadać na tym forum a nie na forum regionalnym
          • lolalilu Re: do moderatorki 27.04.05, 19:46
            zwłaszcza, że często rzucamy hasło - jakąś nazwę handlową lub coś w tym stylu -
            tutaj rzuca sie to w oczy, na forum regionalnym zniknie. Ponadto fora
            regionalne mają chyba więcej wpisów i post ginie w natłoku różnych innych
            kwestii. Już nie mówiąc o tym, że czasem mama z innego miasta tez może pomóc -
            np. podsyłając adres sklepu internetowego itp. Ja jestem z Warszawy, ale znam
            dobrze 3Miasto i mogę czasem podpowiedzieć gdzie kupić cos dla dziecka.

Wydawało mi się to bardzo proste. To forum dotyczy zakupów rzeczy dla dzieci...
            Po co przenosić wątki? Albo inaczej - już nigdy nie umieszczę w poście słowa
            Warszawa wink Będę pytac o kilka miast m.in. Warszawę wink
    • joven Re: do moderatorki 27.04.05, 20:39
      Ja wprawdzie zaglądam na forum regionalne...i wątki dzieciowe jakie tam
      spotykam wydają mi sie nie na miejscu. Nie miałam pojęcia, że są tam
      przenoszone. A nie raz miałam ochotę zwrócić uwagę założycielowi wątku by u
      mieścił go w dziale zakupy, itp.
      Dziwne te reguły indifferent
      • agni71 Re: do moderatorki 27.04.05, 22:06
        Ja również podpisuję się pod powyższymi postami. Sama mieszkam pod Warszawą,
        ale bywam też w Poznaniu i w Lublinie i gdy pojawiaja sie watki o zakupach w
        tych miastach, to chętnie zaglądam. Czasem ja jestem w stanie pomóc, a czasem
        sama uzyskam jakieś ciekawe namiary na sklepy w tych miastach. A z dwójką
        dzieci nie mam czasu zaglądać jeszcze na 3 fora regionalne (Warszawa, Lublin,
        Poznań). Czy forum jest dla forumowiczek? Mam nadzieję, że to retoryczne
        pytanie.

aga
    • pia_ PYTANIE DO MODERATORKI 28.04.05, 10:12
      Sądząc po ostatnio przeniesionych wątkach, nie bardzo przejęła się Pani naszymi
      uwagami i prośbami?
      • inga_iga Re: PYTANIE DO MODERATORKI 28.04.05, 10:14
        To chyba na zasadzie, pogadajcie sobie i tak ja tu rządze..
        • magda1711 Re: PYTANIE DO MODERATORKI 28.04.05, 10:29
          Wątki były zgłoszone do przeniesienia zanim pojawił się ten wątek.
          Dlatego musiałam je wkleić że zostały przeniesione.
          • leigh4 Re: PYTANIE DO MODERATORKI 28.04.05, 10:50
            Również przyłączam się do zdań emam. Nie przyszło mi nawet do głowy, żeby
            zaglądać na fora regionalne, żeby dowiedzieć się czegoś o zakupach dla dzieci.
            Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: opnieważ isteniej forum edziecko zakupy i
            zgodnie z "zasięgiem" tematycznym tu szukam informacji. Gdybym chciała
            dowiedziec się o ceny samochodów również szukałabym forum moto, a nie np.
            rzeszów, warszawa czy inne miasto.
            Ponadto chyba nie będzie nietaktem jeśli przypomnę, że forum jest dla emam i
            jako takie winno spełniać określone zadanie, a nie istnieć dla samego
            istnienia. Przecież wiadomym jest, że wiele z nas często podróżuje, w jedym
            mieście mieszka, w innym pracuje, a jeszcze inne odwiedza jako miasto rodzinne.
            Dlatego tak ważna jest wymiana informacji pomiędzy mamami mieszkającymi w
            różnych częściach Polski lub świata. Myślę, że wiele mam chce mieć prawo do
            informacji, gdzie np. kupić sinlac czy hypoalergiczne mleko w Poznaniu czy
            Szczecinie, bo tam akurat wylądowały na weekend. I wydaje mi się, że żadnej nie
            przyjdzie do głowy, żeby przeszukiwać tysiące wątków na forum regionalnym
            danego miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka