Dodaj do ulubionych

Jaki wozek wybrac?

05.05.05, 23:21
Czesc. Razem z mezem szukamy wozka lekkiego,tzw.3 w jednym...dotychczas
namawiano nas na trzy wozki wlasnie Emmaljunga,Deltim Focus i Peg Perego.
DF nie ma mozliwosci regulacji wysokosci raczki,a poniewaz jestem dosc
niskiego wzrostu wiec ten wozek raczej odpada...
Peg Perego ponoc jest bardzo plastikowy zatem istnieje duze prawdopodobienstwo
wyrobienia sie czesci w wozku...
Najciekawszy wydal nam sie wlasnie Emmaljunga...A co wy na ten wybor powiecie?
Mozecie mi cos podpowiedziec?
Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Wszystkich oczekujacych serdecznie pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego.
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 00:21
      Ja właśnie przed chwilą wygrałam na Allegro licytację na Bebe Confort. Zaletą
      jest to ze 4 części można dokupować "na raty"- np teraz nabyłam gondolę i
      stelaż, jutro jadę po fotelik, a spacerówka....kiedyś się znajdzie. Lekki,
      zwrotny (testowałam w sklepie), powinno być OK. No i wybór jest spory (począwszy
      od rodzaju stelaza, poprzez gondolę, chyba tylko siedzisko jest jedno, foteliki
      też 2 czy 3 do tego).
      • ziutka201 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 00:35
        Ja właśnie też jestem na tym samym etapie. Wciąż się zastanawiam jaki wózek. No
        i moje wnoski sa takie. Emmaljunga są super, wykonanie, niezawodność,
        prowadzenie. Moje koleżanki, które miały właśnie takie wózki wychwalały je
        bardzo. Moje osobiste zdanie to takie, że są to chyba obecnie najlepsze wózki
        na polskim rynku. Ale nie należą one do najlżejszych. W porównaniu chociażby do
        Peg Perego są odrobinę cięższe. Peg Perego też są chyba odrobinę łatwiejsze w
        obsłudze, tzn np. łatwiej wypina się gondola. I też są bardzo dobre, no ale
        właśnie ten plastik.... No i nie wiem już Emmaljunga czy Peg Perego?
    • hanna100 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 07:55
      Witajcie,
      my też szukamy wózka i łazimy, ogłądamy, marudzimy... Nie sądziałam, że to
      takie trudne. Ale bardzo spodobała mi się wózek Baby Comfort. Nie jest tani,
      ale dużo zależy od stelaża, jaki się wybierze. Cena stelaży jest bardzo
      zróżnicowana. Mi bardzo spodobała się gondolka i chyba zdecydyję się właśnie na
      niego. Gama kolorystyczna też jest ciekawa. Nie znam się zbytnio i niem wiem do
      jakiej kwoty chcecie kupić wózek, ale obejrzyjcie sobie.
      • agamama123 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 09:12
        Polecam PegPerego Atlantico. Ten wózek ma same zalety. Jest lekki, zwrotny.
        Spacerówka ma duże siedzisko. Ja nie używałam gondolki tylko takiej kokosowej
        wkładki dla maluszka. Ma dużo elementów plastikowych ale są one bardzo dobrej
        jakości. Po złożeniu sam stoi, zajmuje mało miejsca. A do tego PegPerego ma
        bardzo trwałe tapicerki. Nicnie wyblakło pomimo, że czasem stał w pełnym słońcu
        wiele godzin. I ma bardzo dobrze rozwiązane pasy, tzw.lotnicze. Przytrzymują
        dziecko w 5 miejscazh pozwalając na odchylanie plecków od oparcia.
    • ikw1 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 09:23
      ja zdecydowałam sie na Emmaljunga zwłaszcza po rewelacyjnej opini bratowej i
      własnym "podglądaniu" jak go uzywała zwłaszcza ze dosc dlugo korzystała z tego
      wózka i wcale nie ma na nim sladów zuzycia; dla odmiany siostra miała chicco
      chyba najdrozszy w całym sklepie w przeciągu roku wymienili parę czesci a w
      koncu i tak spacerówke kupili dodatkowo bo wózek nie nadawał sie do dalszego
      uzycia - wiec rzecz jasna nie polecam
      pozd
      iza
    • aga03 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 12:45
      Polecam wózek Bebe Confort ze stelażem loola. Można na nim mocować gondolkę
      Windoo - szeroka gama kolorystyczna do wyboru,spacerówkę loola oraz nosidełko w
      razie potrzeby. Wózek bardzo lekki, praktyczny jedyna wada to jego cena smile
      • ptysiaczek_r Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 12:56

• 7venezia Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 13:06
      My tez dlugo wybieralismy, przebieralismy i chyba zdecydujemy sie na wozek bebe
      car tracker (polecam i tracker, lub tracekr city lub mcity w zaleznosci od
      potrzeb). Ma duza godnole oraz bardzo duza spacerowke, co wazne. Mozna go
      obejrzec na bebecar.pl

a jakim typie emmaljungi piszesz?
      • sonatka1 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 13:20
        to prawda wózki bebecar sa bardzo ładne i dobre. ale niestety maja jeden minus
        jakdla mnie - koszt to blisko 2000 zlotych!!!!!!
        • 7venezia Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 13:36
          to racja, teraz jest promocja - do konca maja -400 zl.
          Ale wozki bebe confort czy emmaljunga tez chyba do tanich nie naleza, tak mi
          sie kojarzy ze za wozek beb confort trzeba z fotelikiem dac ok 2600 lub wiecej.
      • magi91 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 14:47
        Zarówno Emaliunga jak i Peg Perego to bardzo dobry wybór, ja miałam Bebe
        Confort iteż byłam zadowolona. Mam tylko jedna rade nie kupuj wózka odrazu ze
        spacerówką, lepiej sobie później dokupić oddzielnie lżejszą i mniejszą -
        wygodniej i do samochodu i do autobusu. Chyba że odrazu kupić Peg Perego Pliko,
        ponoć są do nich montowane gondole, a stelaz składa się jak parasolka- naprawdę
        świetny wózek. Zwróc jeszcze uwagę na jaką porę roku potrzebna ci jest gondola,
        bo mój mały jeździł nia w zime jak miał 4 - 7 miesięcy więc musiała być duża, a
        nie wszystkie takie są.
        Pozdrawiam, miłego kupowaniasmile))
        • j04nn4 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 18:34
          ja wybralam deltim voyager moze jest troszke ciezki na reke ale mieszkam na I
          pietrze i mam wonde pozatym bardzo lekko sie prowadzi i podnosi np zeby
          najechac na kraweznik jest stabilny ma duza gondole i spacerowke przekladana
          raczke i hamulce po obu stronach i na forum duzo pozytywnych opini pozdrawiam
          asia i 32 tyg Maja
          • justin301 Re: Jaki wozek wybrac? 06.05.05, 20:52
            jest teraz promocja 200 zł na super wózki z Chicco, lekkie i bardzo fajne,
            wszystki 3 elementy kosztuję 1659 zł, jest to taki model starszawy bo model
            sprzed roku czy dwóch ale wtedy to kosztwoał 2500 zł. Mój kolega taki miał i
            bardzo jest zadowolony.
      • nanarella1 Re: Jaki wozek wybrac? 07.05.05, 00:04
        Myslelismy o smarcie
        • kaska.to Re: Jaki wozek wybrac? 07.05.05, 17:24
          witam,
          my wlasnie dzisiaj zkupilismy ten wozek-smart,mam nadzieje,ze bedziemy
          zadowoleni,wtglada na porzadny i ma to czego szukalam w wozkach,metalowy kosz,
          a nie wykonany z materialu-ah,ta jesien!!!
          pzodrawiam,
          kasia
    • magda.mich Re: Jaki wozek wybrac? 07.05.05, 00:19
      A co myślicie o zakupie używanego wózka na allegro. Potrzebna mi będzie
      właściwie tylko gondolka, bo spacerówkę mam, a na pół roku szkoda mi wydać
      ponad 1 tys. na nowy wózek.Ostatnio robiłam rozeznanie na allegro i wygląda to
      całkiem ok. Pytam dlatego, że nigdy nie kupywałam nic przez internet, więc nie
      wiem jak z wiarygodnością, może macie jakieś doświadczenia?
      • paula.l Re: Jaki wozek wybrac? 12.05.05, 14:47
        Na allegro kupilam ok 50 razy,i na raie bylo wszystko ok.Kupujac trzeba
        poczytac opinie o sprzedajacym,jesli ma kilka nieciekawych komentarzy no to
        moze byc cos nie tak.A jesli sprzedal 100 rzeczy i szyscy wystawili mu
        pozytywna opinie tzn ze jest ok.Polecam zakupy internetowe Allegro!!!
    • honda1998 Re: Jaki wozek wybrac? 07.05.05, 10:47
      Ja kupiłam używana kilka miesięcy Emmaljungę i jestem bardzo zadowolona. Wózek
      był w idealnym stanie (zapłaciłam 1000zł).

Wady:

1) ciężki (ale ja mieszkam na parterze więc ten problem mnie nie dotyczy)
      2) duzy (moga byc problemy z włożeniem do bagażnika i zajmuje sporo mierjsca w
      domu). Ja mogę trzymac wózek na klatce więc problem znów odpada
      3) mało ciekawy stelaż (ale to już rzecz gustu czy wybieramy ładny stelaż czy
      bardzo dobry dla dziecka wózek)

Zalety:

1) bardzo lekko się prowadzi
      2) idealny na dziury, do lasu, na piasek
      3) obszerna spacerówka
      4) w komplecie : moskitiera i osłona przeciwdeszczowa
      5) b. dobra amortyzacja

pozdrawiam,
      --------------
      Eliza mama
      Bartka lilypie.com/baby5/010208/0/5/1/+2/.png[/img][/url]
      i Tomka lilypie.com/baby1/060227/1/3/1/+2/.png[/img][/url]
      • waba1 bbc-lekki, trwały, super... 07.05.05, 19:05
        Od pół roku zastanawialiśmy się nad wózkiem.
        Nasze wymaania były następujące:
        1) 3 w 1, tzn. jeden stelaż i do tego wygodna gondola, spacerówka i fotelik,
        2) nadający się do miasta i w teren (a zatem porządne kółka),
        3) lekki (mieszkamy na 1 piętrze bez windy),
        4) z regulowaną rączką,
        5) łatwy w prowadzeniu (skrętne kółka).
        Braliśmy pod uwagę Peg Perego, Deltima, Emaliungę (mimo, że nie ma skrętnych kółek), Bebecara oraz Bebe Confort.
        Wybór padł na Bebe Confort. Jesteśmy w trakcie kupowania fajnego, używanego kompletu (ceny od 1000zł do 1600zł).
        Przeważyło to, że w razie czego można dokupić poszczególne części wózka (tak nowe jak i używane). Opinie na temat gondoli (Prelude), spacerówki oraz fotelika bardzo dobre, tak jak i na temat stelaża!
        Ale Peg Perego i Deltim Focus też są spoko. Emmaliunga - no jest to solidny...czołgsmile, choć z pewnością wygodny dla dzieciaczka!
        Pozdrawiam i życzę udanego wyboru!

Alicja
    • effata Zupelnie inny typ 12.05.05, 11:31
      Ja typuje wozek "Smart" firmy Baby Dreams www.babydreams.com.pl
      Jest to co prawda spacerowka, ale jak uzywalam jej juz dla noworodka.
      A oto pare slow wyjasnienia dla zdziwionych: Przy pierwszym dziecku szukalam
      takiego wozka 3 w jednym. Wybralam wozek firmy Wozkoland, ktory byl bardzo
      fajny. Byla to spacerowka rozkladana na plasko ze spiworkiem-nosidelkiem (wiec
      sluzylo to jako wozek glegoki), pompowanymi kolami, Tylko, ze byl wygodny tylko
      dla dziecka. W praktyce okazal sie landarowaty, ciezki, trudny do upchania w
      bagazniku, nie mowiac juz o schodach. Dla drugiego szukalam juz czegos
      lzejszego. I po dlugicj poszukiwaniach znalazlam wozek smart. Dla mnie jest
      rewelacyjny! Jest to duza spacerowka. Ma miekki materacyk. Moj synek spal w nim
      do 10 m-ca. Teraz mam trzecie dziecko i nadal Smart sie sprawdza. Bardzo latwo
      sie go prowadzi jest wykonany z ladnego materialu i ma dyzy kosz na zakupy.
      Dodam jeszcze, ze obecnie mieszkam w Anglii i tutaj NIKT, naprawde nikt nie
      stosuje gondol! Czegos takiego sie nie spotyka. Najbardziej popularne sa tzw.
      travel system czyli spacerowki z nastawianym na nie fotelikiem samochodowym, w
      ktorym dziecko chodzi na spacery przez pierwsze miesiace zycia, dopoki nie
      zaczni samo sidziec lub nawet krocej. Mnie to na poczatku szokowalo, ale po
      jakims czasie zrozumialam, ze to kwestia przyzwyczajenia.
      Pozdrawiam i zycze udanych wyborow przy zakupie wozka.

POLKI W ANGLII
    • limida1 Re: Jaki wozek wybrac? 17.05.05, 10:13
      Czesc! My kupilismy z mezem wozek firmy TAKO co prawda nie jest on za lekki i
      wyglada masywnie, ale jest porzadnie wykonany, mocny ma regulowana raczke mozna
      ja przekladac do tylu i do porzadu, kolka na resorach,mozna zrobic moskitiere w
      lecie i ma duzo innych bajerow plus 2 lata gwarancji. Cena k.600-700 zl (u nas)
      Pozdrawiam!
    • limida1 Re: Jaki wozek wybrac? 17.05.05, 10:17
      Jeszcze raz ja. Ja osobiscie nie polecam skretnych kolek-wozek musi byc
      stabilny, nie moze sobie byle jak skrecac-musi mocno trzymac sie powierzchni.
      • tulcia Re: Jaki wozek wybrac? 17.05.05, 10:33
        Skretne kolka nie skrecaja ot tak sobie smile Poza tym sa skretne i obrotowe-
        samonastawne a to roznica
    • siostrakrwi Re: Jaki wozek wybrac? 17.05.05, 11:23
      My jesteśmy dokładnie na tym sammy etapie. Rozważamy Deltima FOcusa (dobre
      opinie, niedrogi, polski) Perperego (chyba dobry, ładny, dobre opienie) i
      Emaljunga Smart (troche za podstawowoa wersja w porównaniu z innymi) lub
      Classic (troche za drogi, chcielismy tak d o2 tys gondola + spacerówka)
      No i nie wiem na co sie zdecydowac.....
    • muress Re: Jaki wozek wybrac? 17.05.05, 13:50
      ja moge coś powiedzieć o peg perego i bebecar

Dla starszego dziecka (prawie 8 lat temu) miałam peg perego -klasyczny,
      głęboki. To do tej pory jest nowoczesny wózek. Ma parę fajnych patentów (np.
      możliwość montażu spacerówki wyżej (gdy dziecko małe) i niżej - żeby sobie
      wchodziło, regulacja dna gondoli (podnoszone podparcie), "wywietrzniki" w
      gondoli itp. Wózki pp są ładne, przemyślane i porządnie wykonane, acha - i
      stosunkowo lekkie, oczywiście łatwo się składa. Mankamenty: wózek dość szybko
      zaczął trzeszczeć (fakt, jeżdziliśmy nim po niezłych wertepach), wymagał
      naprawdę częstego smarowania, głośna budka (czy jakieś wózki poza teutonią mają
      ciche składanie budki?), wyrobiły się zaczepy w kole i kółko odpada (zwłaszcza
      na zakrętach), w ogóle kółka jeżdzą "każde sobie", jak pijane - ale to po
      intensywnym używaniu ok. 1,5 roku-2 lat (już dokładnie nie pamiętam) na
      wertepach. Mimo tych wad, wózek jeździ nadal, teraz dla malucha używam go w
      domu. Myślę więc, że nie ma co się bać tych plastików - w końcu nie jest to
      pojazd na całe życie tylko na 2 lata max (bo po tych 2 latach to już się bardzo
      tęskni do lekkiej spacerówki wink)

Od tygodnia jeździmy bebecar stylo. Na razie mi się podoba, nawet bardzo (poza
      ceną ofc wink - zalety: bardzo miękki - na nasze wertepy idealny, dziecka nie
      rzuca, delikatnie buja co najwyżej, przemyślany, ma parę fajnych patentów (np.
      moskitiera wentylacyjna w budce - super pomysł), skrętne koła, które po
      zablokowaniu nie mają żadnych luzów (! - to wyjątek, oglądałam trackera, koła
      po zablokowaniu luzy miały). Skrętne koła moim zdaniem się bardzo przydają w
      sklepach, na alejkach itp - tam, gdzie jest ograniczona przestrzeń do skrętu,
      bardzo ułatwiaja manewrowanie wózkiem. Konieczna jest jednak możliwość blokady,
      bo skrętne koła na wertepach to tylko utrudnienie. Budka niestety głośna,
      stosunkowo mały kosz na zakupy, jedna osłona na nogi do spacerówki i gondoli,
      trochę trudniej przez to się ją zakładana niż w pp. Poza tym wszystkie
      akcesoria sa niestety drogie (jak i sam wózek). Muszę jeszcze dokładniej się
      spacerówce przyjrzeć, boję się, że jest trochę za wysoka - ale i tak jak maluch
      będzie miał z 1,5 roku przesiądziemy się na lżejszą spacerówkę.

Obydwa wózki moim zdaniem (PP i bebecar) są naprawdę niezłymi wózkami, trudno
      mi oceniać, który lepszy, kazdy ma jakieś wady, ale w ogólnym rozrachunku z
      obydwu jestem zadowolona. Z innych wózków, to podobają mi się teutonie - widać
      solidną niemiecką jakość. Emmaljung nie znam, ale sprawiają wrażenie dużych,
      ciężkich - ale i solidnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka