Dodaj do ulubionych

Angelcare, BabySense, Microtec - monitory oddechu

11.05.05, 13:32
Witam!

Wiem, że temat monitorów oddechu przewijał się już na forum. Jednak z tego co zauważyłam 90% opinii dotyczy produktów Angelcare. W końcu chyba się zdecyduję na Angelcare (może uda się kupić używany). Chciałabym się jeszcze tylko dowiedzieć, czy ktoś zna może z autopsji (lub opinii znajomych) pozostałe dwa monitory:
BabySense lub Microtec.
Najtaniej - jeśli chodzi o nowy - wypada Microtec (producent chyba z Krakowa): 299zł. Nowy BabySense znalazłam za 429zł, natomiast Angelcare za 373zł.

Będę wdzięczna za wszystkie opiniesmile

Pozdrawiam serdecznie!
Ala
Obserwuj wątek
    • joasia33 Re: Angelcare, BabySense, Microtec - monitory odd 11.05.05, 23:19
      Witaj Alu!
      My mamy właśnie BabySense. Fakt, że jest drogi, ale widzieliśmy go w klinice na
      oddziale noworodków i wiem, że w szpitalach mają właśnie BabySense. Izraelski
      sprzęt elektroniczny tego typu jest naprawdę dobry! (Wiem, bo mamy też ich
      system alarmowy w domkusmile). Zasad działania taka sama jak w Angelcare chyba.
      Płytki pod materacem, o nieprawdopodobnej wręcz czułości, wyczuwają najmnijesze
      drgania spowodowane oddechem. Czasem nasza mała tak cichutko spi, że się wydaje,
      że w ogóle nie oddycha, a zielone światełko miga. Gdy Julkę wyciągamy z
      łóżeczka, a zapomnimy wyłączyć sensor, to najpierw "stuka" ostrzegawczo, a po
      kikunastu sekundach wyje i świeci czerwono. Jak dla nas rewelacja i spokojny
      sen, szczególnie, że mała dobrze śpi jedynie na brzuszku i lubi tę pozycję.
      Pozdrawiam. Asia
      • chubus Re: Angelcare, BabySense, Microtec - monitory odd 12.05.05, 13:09
        Witam!
        My również mamy BabySense-(a nawet dwa, bo na wyjazdy nie chce nam sie
        demontować łóżeczkasmile)) i uważam, że jest świetny.Sandrusia od urodzenia spi
        na brzuszku i dzięki temu monitorowi ja również spię spokojnie.Ponieważ mam
        bezpośredni kontakt z importerem to wiem, że jest to naprawdę dobry
        sprzęt.Niestety, mam jedną smutną wiadomość.Izraelska firma najprawdopodobniej
        zrezygnuje z dostaw europejskich ze zwględu na małe zainteresowanie.
        Pozdrawiam
        • 2aliki Re: Angelcare, BabySense, Microtec - monitory odd 12.05.05, 15:21
          Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!

Mamy jeszcze troszeczkę czasu, choć już wcale nie tak dużo...smile
          Ale chyba zastanowimy się pomiędzy Angelcare a Babysense, bo tylko o nich są opinie - i to bardzo pozytywne. O Microtecu nic nadal nie wiem, a ja nie lubię być królikiem doświadczalnym, a zwłaszcza jak chodzi o moje dziecko!
          Może uda nam się kupić używany monitor. A jak nie to i kupimy nowy, bo w innym przypadku oka nie zmrużę!!!

Jeszcze raz dziękuję!

Pozdrawiam!
          Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka