Dodaj do ulubionych

Do użytkowniczek PP Atlantico

12.05.05, 21:43
Jestem po pierwszym spacerze tym wózkiem, wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Jednak trochę mnie niepoki takie dziwne terkotanie (tak jak w niektórych
parasolkach) - szczególnie jak jadę szybko. Do tej pory jeździłam Inglesiną
Magnum a ta sunęła bezszelestnie (za wyjątkiem trzeszczenia wink - no ale ona
ma wielkie pompowane koła. I teraz nie wiem czy wszystkie wozki na skrętnych
kołach tak terkocą, czy może z moim wózkiem jest coś nie tak? Nie jest to
jakoś specjalnie głośne (np. na zupełnie gładkim asalcie tego nie słychać)
ale jednak jest.
Aha, jeszcze jedno, jak jadę nawet po idelanie gładkiej powierzchni (płytki)
to mimo wszystko czuję, że ten wózek delikatnie drga. Tak ma być? Wiem, że tu
amortyzacja jest gorsza niż w Magnumce ale jakoś nie mogę się do tego
przyzwyczaić wink
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 12.05.05, 22:31
      hej,

to raczej normalne. To inny zupelnie typ wozka niz magnum. Ale ma tez wieeeele
      zalet!

smile
      • cortinka Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 11:31
        Pinik, dzięki za uspokojenie wink Nie uwierzysz, ale właśnie dzisiaj miałam
        założyć nowy wątek "Gdzie jest Pinik?", bo coś ostatnio nie widziałam Cię na
        forum. A rok temu, kiedy szukałam wózka dla mojego Synka, który był jeszcze w
        brzuszku, wybrałam Magnum między innymi dzięki Tobie. Chociaż Ty chwaliłaś też
        bardzo Emmaljungę. Ale ze względu na cenę wybrałam Inglesinę. Pamiętam jak nie
        mogłam się zdecydować brałam pod uwagę WSZYSTKIE marki (codziennia inna wink i
        oczywiście mąż był zaciągany do sklepu średnio z wózkami średnio dwa razy w
        tygodniu wink Eh, tak mi się zebrało na wspominki... Jeszcze rok temu szukałam
        wózka głębokiego a teraz mam już spacerowkę - jak ten czas leci... Kasia
        • ingga Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 11:53
          Ja też miałam najpierw Magnum, a potem (i obecnie dalej użytkuję) Atlantico.
          Miałam identyczne odczucia jak Ty - z tą gorszą amortyzacją i drganiem - czułam
          nawet, jak rączka wózka drga, jak go prowadzę. Przyzwyczaiłam się i wogóle tego
          nie czuję. Jedyne co mi obecnie przeszkadza, to jak jadę po takich starych
          kostkach tzw. "kocich łbach" - tu trzęsie okrutnie i terkocze.

Pozdrówka.
          • greenland Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 13:50
            Ingga - ja dokładnie tak samo jak i Ty i Corrtinka - najpierw miałam Magnumkę a
            teraz Atlantico. Wrazenia byly takie same. To norma. Te wozki sa zupelnie innej
            klasy jesli chodzi o amortyzacje. Ale poki co nic mnie tak nie zachwycilo jak
            amortyzatory w Magnum a komfort i zwrotnosc Atlantico. smile
            • cortinka Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 22:20
              Widze, że więcej osób wybrało po Magnum Atlantoco - może założymy jakiś klub? ;-
              ) Atlantico jest rzeczywiscie rewelacyjnym wózkiem, do tych drgań już się
              przyzwyczailiśmy. Dzisiaj miałam okazję poprowadzić PP Venezię i mimo, że to ta
              sama firma to prowadziło się go o wiele gorzej.
        • pinik Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 22:34
          hej Cortinka,

milo mi, ze mi tak milo napisalas.

Fakt, ze tu troche zniknelam, bo po prostu zaczelo mnie to forum przerastac.
          Dostawalam tyle maili, ze z tymi odpowiedziami przestalam sie wyrabiac. A do
          tego mialam przeprowadzke itd. Ja sie z tym wszystkim ledwo wyrabialam. I
          jeszcze znalazlam sobie nowe hobby, ktore tez czasu wymaga...

Ale jednak co jakis czas tu zagladam i ciesze, jesli ktorejs z mam moge cos
          doradzic smile

Pozdrawiam!
    • izia30 Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 13:34
      tez jestem uzytkowniczka PP Atlantico, od jakichs 6 mcy, czy moze dłuzej . juz
      rozgryzłam owe drgania i terkoty. wynikaja one z dosc duzego luzu w przednich
      kóleczkach, nie jest to ani wadliwe, ani niczym nie grozi, za to kóleczka jakos
      tak bardzo lekko pracuja., zauwazyłyscie?
      wózek jest super.
    • betty1234 Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 22:43
      Hej,
      Nasze Atlantico tak samo terkocze smile)
      Cortinko kupiłaś już może tą parasolkę? My jeszcze nie - nadal szukamy takiej,
      która pasowałaby nam i do atlantusia i pliko.
      pozdrowionka,
      • cortinka Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 13.05.05, 23:18
        Jeszcze nie kupiłam ale już mam upatrzoną smile Widziałam taką fajną w Smyku,
        jest łamana w dwóch miejscach i ma taki patent, że można ją ściągnąć z wózka
        nie rozkręcając całego mechanizmu. Kosztuje 39zł i są różne kolory, do Twojego
        wózka pasowałaby beżowa (ale ona jest w takie drobne jaśniejsze plamki) i
        ewentualnie niebieska (tylko nie wiem czy będzie pasował odcień). Ja w każdym
        razie dobrałam prawie idealnie kolor tylko nie wiem jeszcze jak całośc będzie
        wyglądała w dziennym swietle. Pozdrawiam, Kasia
        • betty1234 Re: Do użytkowniczek PP Atlantico 14.05.05, 10:15
          Dzięki za info, jutro jedziemy do Poznania to zobaczę może będą mieli smile
          pozdrowionka,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka