Dodaj do ulubionych

do uzytkownikow RACER'A BEBECARA

12.05.05, 22:43
Witam wszystkich i mam do Was pytanie odnosnie trojkolowki bebecara. Czy
jetescie zadowoleni ze swojego wyboru i czy Wasze wozki dobrze sie sprawuja?
Pytam poniewaz my kupilismy nasz okolo roku temu i od samego poczatku mamy z
nim problemy. Najwiekszy i najbardziej uciazliwy to przednie, obrotowe kolo,
ktore w pozycji niezablokowanej zaczyna potwornie kolysac sie na boki, ze az
sie boje, ze wozek sie przwroci. Praktycznie wozek nie nadaje sie do
jezdzenia. Jest jeszcze duzo innych wad, ktore moim zdaniem czynia ten wozek
kompletnie nieatrakcyjnym a wrecz uciazliwym biorac pod uwage jego horendalna
cene (np. przy skladaniu i rozkladaniu podnozek odblokowuje sie i opuszcza, a
przednie kolo blokuje, regulacja oparcia bardzo czesto sie zacina, ze juz nie
wspomne hamulca recznego, o ktorym moglam zapomniec, ze dziala po 2
tygodniach). Po roku uzytkowania mam go dosyc i zaczynam sie rozgladac za
czyms w czym mojemu dziecku bedzie wygodnie a ja bede wiedziala, ze jest
bezpieczne.
Prosze napiszcie czy to sa tylko moje odczucia i czy tylko ja mam takiego
pecha, ze kupilam wozek, ktory, wtedy wydawal mi sie taki wspanialy i
przemyslany. Oczywiscie kupilismy wszystkie czesci kompletu (czyli wozek
gleboki , spacerowke i fotelik, ktore takze byl jedna wielka porazka.
Strasznie trudny do zamontowania w samochodzie i kompletnie
nieprzepuszczajacy powietrza tkze synek sie gotowal od spodu).
Ciekawa jetem jak Wasze doswiadczenia z tym modelem.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie,
Natka
Obserwuj wątek
    • natka76 Re: do uzytkownikow RACER'A BEBECARA 15.05.05, 15:12
      Podciagam watek,
      czy naprawde nikt niie ma ochoty podzielic sie swoimi doswiadczeniami?
    • mira31 Re: do uzytkownikow RACER'A BEBECARA 16.05.05, 08:43
      witaj, ja co prawda miałam inny model -grand style matic i moje spostrzeżenia
      są podobne - fotelik beznadziejny, trudny do zamocowania w samochodzie, mimo,
      włączonej klimatyzacji córka "od spodu" była cała mokra, spacerówka bardzo
      wysoka, bez możliwości regulacji wysokości - co przy uczący się chodzić dziecku
      było koszmarne - co chwila podnoszenie małej wysoko do wózka i z powrotem. z
      całego zestawu zadowolona byłam tylko z gondoli. funkcję montowania fotelika na
      stelażu użyłam 2 razy, bo ortopeda powiedziała mi,żeby małe dziecko jak
      najkrócej było w foteliku ze względu na kręgosłup. moim zdaniem nieadekwatna
      funkcjonalność do ceny . jakość wykończenia bardzo dobra.
      • aka772 Re: do uzytkownikow RACER'A BEBECARA 16.05.05, 11:50
        ja co prawda nie mam racera ale trackera, ale i tak wtrace tu swoje 3 grosze i
        sie wyzale. wszystko byloby ok z tym wozkiem, gdyby nie fakt, ze stelaz
        potwornie trzeszczy (mimo smarowania w sklepie)zaledwie po 2 m-cach uzytkowania:
        (
        ps. i dopiero teraz siedowiaduje,ze wiekszosc bebecarow tak ma. cholibka nie za
        takie pieniadze. ale teraz zaluje, ze nie kupilam emmaljungi, nad ktora tez sie
        zastanawialam.
        • bergo1 Re: do uzytkownikow RACER'A BEBECARA 25.05.05, 10:08
          U mnie nawet do glowy nie przyszedlby wybor miedzy emmeljunga a bebecarem,. Bebecary wygladaja duzo zgrabniej a emmeljungi sa olbrzymie, robia wrazenie czolgow hihi. No ale to szwedzkie wozki i to moze jakos tlumaczy te ksztalty ( patrz samochody Volvo smile )

• fasola25 troszke mnie wystraszylyscie 16.05.05, 11:56
      kupilam racera st ale zaczne go uzywac za jakies 2 miesiace
      do tej pory slyszalam same pozytywne opinie na temat tych wozkow
      dlatego tez sie na niego zdecydowalam
      mam jednak nadzieje ze nie bede miala takich problemow
      pozdrawiam
      • natka76 Re: troszke mnie wystraszylyscie 17.05.05, 17:55
        czesc dziewczyny,
        wielkie dzieki za odzew!!!
        No coz, moja opinia sie jednak potwierdza-chlam za duuuuze pieniadze!!!
        Moj wozek tez trzeszczysad(( Tak jak ktoras z Was napisala, ja tez jestem
        zadowolona tylko z gondoli.
        Fasola jesli moge Ci cos doradzic to sprawdz ten wozek zanim sie urodzi Twoje
        Malenstwo. Jesli masz mozliwosc pojezdzic nim to to zrob. Jesli kupilas torbe
        do wozka (ta co sie wiesz na raczce) to wloz do niej pare jablek, butelek
        czekokolwiek co mialoby wage podobna do butelek z mlekiem, pieluch, chusteczek
        itp. , powies ja i pojezdzij wozkiem. W naszym modelu z zalozona torba (zreszta
        bez torby tez), przednie kolo zaczyna sie strasznie kolysac, szczegolnie kiedy
        zaczyna sie isc troszke szybciej. Wozek ma za wysoko i za bardzo z tylu srodek
        ciezkosci i stad te problemy. Jest po prostu zle zaprojektowany! Byc moze
        jesli Twoj wozek jest nowy i okaze sie ze tez masz ten problem, to masz jeszcze
        czas i mozliwosc zeby go po prostu oddac. Nie zrozum mnie zle,nie chce Cie do
        niczego namawiac, bron Boze, ale ten wozek to po prostu straszny bubel!!!
        Ja po uzywaniu go przez rok mam go juz tak dosyc, ze rozgladam sie za innym.
        Teraz, jestem juz praktykiemsmile)) i wiem czego szukac. Kupowanie wozka dla
        pierwszego dziecka to jak bladzenie w ciemnosciach i ja niestety zabladzilamsmile))

Dziewczyny, ktore kupily wozek mam do Was jeszcze pytanie: czy probowalyscie
        jakkolwiek reklamowac wozek u importera???

Pozdrawiam i zycze lepszych wozkowsmile)),
        natka
    • pysia_ka Re: do uzytkownikow RACER'A BEBECARA 18.05.05, 13:46
      Witam. Dziewczyny ale mnie nastraszyłyście. Miałam ogromny zamiar kupić Quinny
      Buzza wręcz byłam nim zafascynowana ale po przeczytaniu wielu opinni
      zrezygnowalam z niego bo podobno ma małą gondolę (a mój dzidziuś na się urodzić
      w lipcu więc zimę miałby pojeździć właśnie w gondoli) i spacerówka nie rozkłada
      się na płasko tylko jest kubełkowa. Jak już pogodziłam się z myślą że to nie
      jest najlepszy wybór dla dziecka, a o to przecież chodzi podjęłam decyzją żeby
      kupić bebecara trackera lub racera st to znów wychodzą jakieś wady, pomimo
      wysokiej ceny tego wózka. Teraz już nie wiem co robić, poradźcie.Kasia
      • bergo1 Pysia 18.05.05, 20:37
        Podobnie jak Ty nastawilam sie na racera, chociaz go jeszcze nie ogladalam z bliska. Zastanawiam sie jeszcze nad wozkiem Bebeconfort model Everest do ktorego pasuje gondolka Prelude ( duza, rodze jesienia). Nie jest to tak ladny wozek jak racer ale w podobnej cenie i podobne funkcje (chyba ze myle - mnie sie bardzo podobal HighTrek tej samej firmy, ale niesty pasuje do niego jedynie ta mniejsza gondola windoo) - sprawdz sobie.

Pozdrawiam
        • kasiek34 Re: Pysia 23.05.05, 15:33
          Jestem bardzo zaskoczona negatywnymi opiniami na temat racera... jeździmy nim
          od prawie 10 m-cy i jesteśmy zadowoleni. Jedynym minusem jest to, że na źle
          wyprofilowanej drodze kiedy się go prowadzi jedną ręką to lekko zbacza. Ale nie
          ma żadnych problemów ze składaniem, jest całkowicie bezawaryjny, prawie zawsze
          używamy hamulca ręcznego, który rzeczywiście jest mocny. Rewelacyjnie się nim
          manewruje, w wąskim sklepie między półkami nie ma żadnego problemu. Bardzo
          łatwe jest też montowanie poszczególnych części na stelaż. W spacerówce pałąk
          bardzo lekko się otwiera, nie trzeba się mocować jak zdarza się w innych
          modelach wózków. No i stelaż nie trzeszczy tak jak w innych bebecarach. No i
          ładnie wygląda.) Ogólnie jesteśmy zadowoleni i na pewno sobie go pozostawimy
          dla kolejnego dziecka.
          • pysia_ka Re: Pysia 24.05.05, 14:28
            Podjęłam już decyzją wpłaciłam zaliczkę na bebecara trackera, już nie chcę
            widzieć innych wózków. Myślę że podjęłam dobrą decyzję, bo po raz kolejny
            porównałam Quinny buzza, Bebecara Racera St i Mussty i stwierdziłam że te wózki
            nie nadają się na spacer po nieutwardzonym gruncie tj. park, las, itd. Te małe
            kółeczka to mogą jeździć tylko po asfalcie lub idealnie równiutkich chodnikach,
            (mieszkam w małym mieście i zamierzam na spacery jeżdzić do lasu a nie po
            ulicy), podadto gondolka w buzzie nadaje się raczej dla dzidzi do góra 5
            miesięcy, bo w zimie w śpiworku może mieć problem się w niej zmieścić. Tak więc
            po dłuższym zastanowieniu się wybrałam wygodnego dla dzidzi trackera.
            • muress Re: Pysia 25.05.05, 05:10
              sorka, że się wtrącam, ale polecam stylo zamiast trackera do lasu. Ma zalety
              znacznie lepszą amortyzację i też ma skrętne koła (i ponoć mniej trzeszczy, bo
              ma inną konstrukcję). Ja wybrałam stylo na pompowanych kołach i jak na razie
              bardzo dobrze się sprawdza.
              • shunt Re: Pysia 25.05.05, 09:28
                Nie mam co prawda Stylo, ale przymierzałam się do tego wózka i sporo czasu
                spędziłam na ogłądaniu w sklepie. Fakt, jet świetny, ale strasznie miękkie
                zawieszenie. Nie wyobrażam sobie wjechania w mięlkkie podłoże typu trawa, czy
                nierówna ściółka tym wózkiem. Ale komfortowy zapewne jest.
                A tak w ogóle to już mam dosyć tych uwag o skrzypiącym trackerze.Ja mam ten
                wóżek, używam go w różnych warunkach, nie tylko na superchodnikach i nic nie
                skrzypi. Fakt, mąż regularnie go konserwuje i czyści. No ale to chyba normalne,
                że jak sie wsypie gdzieś piach , to trzeba oczyścić, bo będzie skrzypiało.
                Mam też Pliko, które niemiłosiernie trzeszczy (superwózek, według uzytkowniczek
                forum),więc to strasznie subiektywne opinie). Moja siostra - to znaczy jej
                córka-jeździ w Bebe Conforcie z podwoziem Trophy (niestety z pełnymi kołami -
                klęska)Wózek bardzo drogi, fakt ładny, ale nie dość że trzeszcy i skrzypi, to
                niespełna dwuletnia siostrzennica, dosyć drobna,nie mieści się w siedzisku z
                budką. Za to gondolka Windoo była ponoć ekstra.
                Dziewczyny, ja mieszkam w tej chwili czasowo w Niemczech. Tutejsi ludzie sa
                strasznie skąpi i oszczędni i byle czego nie kupują. A Jak kupią wózek, to
                jeździ w nim cała seria dzieciaków, po czym sprzedaja wózek na pchlim targu,
                żeby się jeszcze trochę zwróciło. I tego co widzę, to jeździ tu masa bebecarów,
                peg perego, Inglesiny, trochę Musty. Znając niemieckie zamiłowanie do
                solidności, to takie właśnie muszą być te wózki. Za to ze świecą szukać graco,
                chicco, itp (przynajmniej tu gdzie mieszkam - w Moguncji)

• bergo1 Re: Pysia 25.05.05, 10:04
                  Wiwat niemieckie zamilowanie do solidnosci smile Wiec zatem bedzie bebecar smile Jest to firma , ktorej wozki podobaly mi sie od samego poczatku i pozniej mnie nikt inny w takim samym stopniu nie zadowolil smile Szykowalismy sie na RAicera, ale moze byc tez i inny model, byleby zdal egzamin. Wozek kupujemy w lipcu, wiec mam troche czasu na posledzenie podawanych tutaj opinii smile

Pozdrawiam
                  • mikoad Re:do Bergo1 25.05.05, 14:40
                    A może byś była zainteresowana kupnem używanego wózeczka bebecar racer?Mam
                    takiego do sprzedania w bardzo dobrym stanie.Jeżeli jesteś zainteresowana to
                    daj znać(tak na marginesie miałam dwa wózki tej firmy i byłam z nich zadowolona)
                    Ania
                    • bergo1 Re:do Bergo1 27.05.05, 21:05
                      DZieki za oferte, sama niczego nie obiecuje bo ja tych wozkow jeszcze na zywo nie ogladalam ,jedynie na sieci smileAle zrobily na nas dobre wrazenie. A w jakim masz kolorze i gdzie mieszkasz? smile

I male pytanko - czy jest ona na tyle "skladny" ze da sie go ladnie do samolotu spakowac?
                • muress Re: Pysia 27.05.05, 13:26
                  ale to własnie o to chodzi! smile) Na nierównościach dziecko się buja w gondolce,
                  a nie podskakuje. Spróbowałam jeździć po moich wertepach quinny fashion i to
                  była tragedia. A teraz - cud, miód.

A z tym trzeszczeniem też myślę, że nie ma co narzekać, tylko trzeba czyścić i
                  smarować - tak przynajmniej wynika z moich doświadczeń z wózków pierwszego i
                  drugiego dziecka.
    • bergo1 pokrowiec na nogi? 28.05.05, 11:58

Czy jest mozliwosc dokupienia do RAcera spiworka/pokrowca na nogi do spacerowki?
      • pysia_ka Re: pokrowiec na nogi? 28.05.05, 19:13
        O ile się oriętuję to jest w komplecie ze spacerówką ale można też kupić
        osobno. Spróbuj wejść na stronę bebecara i tam w akcesoriach powinno być
        napisane.
        • bergo1 Re: pokrowiec na nogi? 28.05.05, 23:43
          Niestety nie jest napisane, sprawdzalam. Ale na zdjeciu jest wiec zakladam ze dostepne.
          • bergo1 odp od Godex 29.05.05, 21:56
            Wyslalam do nich zapytanie o ten pokrowiec na nozki, odpisali (szybko) ze pokrowiec jest na wyposazeniu wozka, a ewentualny spiworek dostepny bedzie od wrzesnia.
            • aggu Re: odp od Godex 30.05.05, 19:09
              My kupilismy Racera ST parę dni temu i byliśmy już z nim parę razy na spacerze
              (co prawda mały ma się urodzić dopiero za miesiąc, ale już chcieliśmy go
              przetestowaćwink ).

Wtrącam się tylko, aby poinformować dziewczyny, które narzekają na wibracje
              przedniego koła - wystarczy przeczytać w instrukcji obsługi, że wpadanie tego
              koła w wibracje jest spowodowane złym dociągnięciem śruby i należy ją albo
              samemu uregulować, albo zgłosić się do serwisu. U nas wystąpił ten sam problem,
              przy bardzo szybkim marszu lub biegu koło wpada w wibracje, w przyszłym
              tygodniu udajemy się do serwisu i mają to uregulować, więc nie chodzi tu o wadę
              wózka (co rzeczywiście totalnie by go dyskwalifikowało), a jedynie o złą
              regulację.

Wiadomo, że naprawdę sprawdzimy wózek dopiero z dzieckiem w środku, lecz na
              razie jesteśmy ze spacerów z nim bardzo zadowoleni, wspaniale się nim
              manewruje, wręcz jednym palcem. I jest on najstabilniejszym 3-kołowcem jakim
              jeździłam. Mam nadzieję, że u nas zda egzamin.

Co do toreb bebecara, to rzeczywiście im się nie udały, ale to widać z góry,
              więc ja jej wcale nie kupiłam, kupuję inną usztywnioną.

Nasze Tygrysiątkosmile))
              • natka76 do Aggu 31.05.05, 03:23
                Hej Aggu,
                z tego co piszesz wynika,ze importer 'wydal' juz nowa instrukcje obslugi bo w
                mojej, zalaczonej do wozka kupionego rok temu nie bylo ani slowa o wibracji
                przedniego kola i zlym dokrecenu sruby!!! Dziwne, nieprawdaz??? Niestety to
                jest tez smutne bo znaczy, ze przez rok nic z ta usterka nie zrobili tylko
                wymyslili sobie powod dla usprawiedliwienia jej. Ja nie dochodzilam co jest
                powodem wibracji tylko jechalam do importera i zglaszalam usterke (bylam 3 razy-
                na tyle wystarczylo mi cierpliwosci!!!). Panowie z serwisu 'naprawiali' ja
                jechalam do domu , przejezdzalam wozkiem 20 metrow i szlag (przepraszam)mnie
                trafial bo kolo wibrowalo tak samo jak przedtem!!! Potem przestalam juz jezdzic
                bo szkoda bylo mi czasu na to pseudo-naprawianie i wysluchiwanie 'wykladow'
                najmadrzejszego importera wozkow w Polsce ( Owy Pan mial zawsze milion powodow
                dla ktorych wozek mogl trzeszczec, kolo moglo wibowac, raczka sie ruszac itp
                itd.) Mam nadzieje i zycze Ci , zeby w Twoim wozku byli w stanie wyregulowac ta
                srube bo w moim niestety to sie nie udalo. Ja wozka mam juz serdecznie dosc i
                w ten weekend jade wreszcie po nowy wozek. Juz nie moge sie doczekac.
                Pewnie czesc z Was odczyta moj post jako wylewanie zali i po czesci tak jest bo
                wozek okazal sie takim strasznym niewypalem, ze az nie moge w to uwiezyc, ze
                spelnia on wsystkie normy, ktore powinien (moim zdaniem wibracje przedniego
                kola sa wrecz niebezpieczne dla zdrowia a nawet zycia dziecka-czasami, zdazalo
                sie, ze musialam podbiec np. prechodzac przez ulice i nagla wibracja kola
                powodowala, ze o maly wlos synek nie ladowal na ziemi. Horror!)
                Dla mnie wozek jest zle skonstruowany ( ma w zlym miescu srodek ciezkosci i po
                prostu byloby wbrew fizyce gdyby kolo nie wibrowalo)
                Poza tym teraz uwazam, ze taka cena za wozek jest nie do przyjecia biorac pod
                uwage jego cala liste mankamentow.

Nie mniej zycze powodzenia i tak jak napisalam wczesniej mam nadzieje, ze Twoj
                wozek bedzie funkcjonowal prawidlowo (swoja droga byloby milo gdybys napisala
                slowko, jak juz troszke nimpojezdisz ze Swoim Malenstwem)
                Pozdrawiam,
                natka
                • bergo1 Re: do natka79 31.05.05, 10:22
                  Czy te wade Raicera z wibrujacym kolem da sie jakos wykryc w sklepie czy
                  dopiero po jakims okresie uzytkowania staje sie ona widoczna?
                  • bergo1 sorrki mialo byc natka 76 :) 31.05.05, 10:49

• aggu Re: sorrki mialo byc natka 76 :) 31.05.05, 12:23
                      Natka, współczuję serdecznie, że masz takie złe doświadczenia z Racerem - nam
                      wydał się najlepszym trójkołowcem na rynku i mam duże nadzieje, że się
                      sprawdzi... i że od zeszłego roku zdołali w jakiś sposób poprawić te drgania
                      koła tak, że u nas dociągnięcie śruby w serwisie zlikwiduje problem... Mój tata
                      stwierdził, że drgania są spowodowane tym, że "pałąk" łączący koło z błotnikiem
                      łączy te 2 części pod kątem, a nie w pionowej linii prostej i według praw
                      fizyki coś takiego ma prawo się dziać... Ja w każdym razie liczę, że uda nam
                      się ten problem zlikwidować, bo kupiliśmy wózek między innymi po to, żeby
                      szaleć z nim na rolkach... a w tym momencie absolutnie nie zdaje to egzaminu.

Bergo, drgające koło można sprawdzić od razu, wystarczy po prostu szybciej
                      pojechać wózkiem, tzn. przejść się z nim b szybkim marszem pchając do przodu...
                      W sklepie nigdy się tak szybko wózkiem nie jeździ, więc my zauważyliśmy drgania
                      dopiero szalejąc z nim w domu...a potem na spacerze.

No nic, mam nadzieję, że za parę miesięcy wrócę do wątku cała zadowolona...
    • bergo1 Jakies nowe doswiadczenia?? 26.06.05, 16:45

jak w pytaniu, moze ktos sie dopisze??
      • alcantra Re: Jakies nowe doswiadczenia?? 28.06.05, 23:22
        To może ja wink
        Dzisiaj właśnie zakupiłam Bebecara i do dzisiaj mieliśmy dylemat: czy Tracker
        City czy Racer AT. Pomna ostrzeżeń o wibrowaniu zapytałam o to sprzedawcę i
        pojeździłam wózkiem po sklepie. Nic nie wibrowało, a sprzedawca o niczym nie
        wiedział. Ponieważ chcieliśmy sprawdzić jeszcze raz, jak Racer pakuje się nam do
        bagażnika, wyjechałam wózkiem przed sklep. Auto stało naprzeciwko wejścia do
        sklepu, w odległości równej szerokości chodnika. Było odrobinę z górki. Ledwie
        wyjechałam ze sklepu, kółko zaczęło straszliwie wibrować i wtedy zrozumiałam o
        co chodzi. Wpadło w intensywne drgania, które ustały dopiero, jak zatrzymałam
        wózek. Przykro mi było, bo bez tych wibrowań wózek prowadził się świetnie, a tak
        - totalna dyskwalifikacja. SPrzedawca też był zmartwiony, bo nie miał wcześniej
        pojęcia o takiej wadzie i nikt do niego tego nie zgłaszał... Kupiliśm więc
        Trackera City, który ma 4 kółka, jest nieco twardszy, ale za to system
        blokowania skrętności jest lepiej wymyślony (nie trzeba podchodzić do kółka) i -
        przede wszystkim - nic nie wibruje...
        • natka76 Re: Jakies nowe doswiadczenia?? 11.07.05, 18:46
          Hej Alcantra,
          to jest dokladnie to z czym My sie zmagalismy.
          Bardzo dobrze, ze zdecydowaliscie sie na inny model. Mlego jezdzenia. A
          sprzedawca to ja juz tak nie wiere w koncu zeby zarobic to musza sprzedac i
          nie wazne , ze klient bedzie pozniej mial wielki bol glowy i klopot.
          Teoretycznie mozna reklamowac itd, ale kto z malenkim dzieckiem ma na to czas a
          i tak efekt marny. Jak juz wozek kuiony to pozniej odzyskac pieniadze jest
          bardzo ciezko. W Stanach na przyklad jest super system bo tu klient ma 3
          miesiace(!!!) na oddanie wozka do sklepu jesli jest z niego niezadowolony. Ale
          to Stany a w Polsce kupisz a potem sam sie czlowieku martw.
          Pozdrawiam i zycze milego jezdzenia wozkiem
          Natka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka