Dodaj do ulubionych

QUINNY 3XL COMFORT

24.05.05, 20:07
CZY MOŻNA GO KUPIĆ W POLSCE?
ILE KOSZTUJE?
CZU SIEDZISKO SPACERÓWKI ROZKŁADA SIĘ NA PŁASKO?
Obserwuj wątek
    • kaskaka Re: QUINNY 3XL COMFORT 24.05.05, 23:05
      Można go w Polsce kupić w sklepach internetowych, w zwykłych też póki co trzeba
      zamawiać. Kosztuje dużo od 1799 do 1899 zł. - więc nie bardzo opłaca się go w
      Polsce kupować. Super wygodny wózek dla dziecka, oczywiście, że siedzenie
      rozkłada się na płasko. Jakbyś chciała więcej info o samym wózku, to daj znać.
      • kinga3 Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 09:17
        To dla mojej koleżanki, która rodzi w październiku. Ja sama jeżdżę Quinny
        Freestyle 3XL, ona się w nim zakochała, a ja przedstawiłam jej wady wysuwane
        przez forumowiczki (mnie na razie nic nie przeszkadza).
        Ta cena dotyczy samej spacerówki?
        Aha, nie wyraziłam się jasno- chodziło mi o model QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT,
        czyli o następcę mojego wózka.
        • kaskaka Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 11:41
          To jest cena samej spacerówki. Chyba całych zestawów (z gondolą i śpiworem) w
          Polsce jeszcze nie ma. W ogóle ponoć dystrybutor sprowadził wstępnie kilka
          egzemplarzy, żeby sprawdzić, jak się będą sprzedawać i trudno ten wózek obejrzeć
          w realu. Kupiłam go na podstawie "oględzin" wirtualnych i opnii forumowiczek -
          nie żałuję.
          Pozdrawiam.
          • gabimamafilipa Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 15:11
            Jeśli chcesz kupić, to wybór jest tylko taki jak w danym sklepie. U
            dystrybutora z tego co wiem jest tylko jedna sztuka. Ostatnia. Więcej nie
            będzie, bo wchodzi nowy model. Ale za to mają jeszcze kilka poprzednich 3XL.
            Na temat wyglądu nowego freestyla narazie nic nie wiadomo.
            Pozdrawiam.
            • mizia30 Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 15:58
              wejdz na nirmieckiego ebaya,cena spacerowki w opcji kup teraz to 320e czyli
              duzo taniej,z tego co sie juz zorientowalam(tez chce kupic Nowa quinny)to ona
              ma palak i rozklada sie na plasko.jak moj maz wroci ,to pojedziemy poszukac jej
              gdzies w prawdziwymsmile sklepie i opisze doswiadczenia-wraca za
              2,5tyg.gdyby ,ktoras z was miala wczesniej okazje to opiszcie jasmile)))
              • kaskaka Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 16:55
                Jeździmy tym pojazdem od dwóch tygodni i jest "super". Jedyna wada, to
                hałasująca przy zamykaniu i otwieraniu budka, ale to nie jest straszny problem.
                Nie warto kupować na eBay-u za 319 eur.(opłacało się, jak babywalt3000 wystawiał
                ceny whały się od 240-280), gdzieś mam namiary na sklep w Niemczech, gdzie
                kosztują 279 + 29za wysyłkę do Polski (za 308 eur masz wózek w domu)-wychodzi
                znacznie taniej. Jak bedę miała chwilę czasu to poszukam stronę tego sklepu
                jeśli chcesz.
                Pozdrawiam
                • kinga3 Re: QUINNY 3XL COMFORT 25.05.05, 22:00
                  Wielkie dzięki. Nie wiem, czy moja koleżanka się zdecyduje, być może na cenę w
                  wydaniu niemieckim. Na razie jest zakochana w moim Freesyle'u z 2004r, i
                  obstawia kupno spacerówki z darmowym śpiworkiem + ode mnie gondola, bo nim ona
                  urodzi, ja się przesiądę do spacerówki.
                  Staram się jej przedstawić za i przeciw, wybór należy do niej. I tak uważam, że
                  kiedyś dzieci jeździły w duuużo gorszych wózkach, i dobrze wyrosły- hałasująca
                  budka to dla tamtych mam betka!!!
                  Pozdrawiam, K
                  P.S. A w moim Freestyle'u budka nie hałasuje ani w gondoli, ani przy
                  spacerówce...
                  • mizia30 Re: QUINNY 3XL COMFORT 26.05.05, 15:32
                    kaskaa pliz poszukaj,przymierzam sie do kupnasmile))
                    • kaskaka Re: QUINNY 3XL COMFORT 27.05.05, 00:11
                      najtańsze wózki quinny
                      są właśnie w tym sklepie
                      Na tej stronie są wystawione cztery kolory fr.3XL comfort, ale kiedyś na eBay-u
                      wystawili jeszcze trzy inne: taki śmieszny w ciapki, jeansowy i ładny
                      zielony-który b. mi się podobał - jakby Cię któryś z nich interesował, to ich po
                      prostu spytaj.
                      Wózek jest świetny, polecam i życzę udanego zakupu.
                      • mizia30 Re: QUINNY 3XL COMFORT 27.05.05, 10:03

• ciszyma Re: QUINNY 3XL COMFORT 27.05.05, 11:57
                        Czy z tym człowiekiem idzie rozmawiać po polsku?
                        • mizia30 Re: QUINNY 3XL COMFORT 27.05.05, 13:27
                          wysyBalismy do niego maila po angielsku,odpowiedzial chyba po niemiecku>>>juz
                          nie pamietamwink
          • hania731 Re: QUINNY 3XL COMFORT 14.07.05, 17:03
            jeżeli jeszcze bywasz na forum,to napisz proszę coś o wadach tego
            wózka,chciałabym wiedzieć,zanim się zdecyduję,bo trochę kosztuje.
            • kaskaka Re: QUINNY 3XL COMFORT 15.07.05, 01:04
              Jeździmy nim już ponad dwa miesiące i wciąż jestem bardzo zadowolona. Jedyny
              minimalny mankamencik (trudno to nazwać wadą) - kiedy dziecko leży w pozycji na
              płasko przodem do kierunku jazdy nie można się za mocno opierać o rączkę, bo
              wózek się przeważa. Może jak mała nieco podrośnie, to środek ciężkości będzie
              lepiej usytuowany. To drobiazg, poza tym wózek jest ok.
              • hania731 Re: QUINNY 3XL COMFORT 15.07.05, 09:03
                Dzięki za odpowiedź.Chyba się zdecyduję na zakup tego wózka,bardzo mi się
                podoba.Napisz mi,jaka jest forma płatności przy kupowaniu w Niemczech,czy jest
                jakaś gwarancja,że moje pieniądze nie znikną w przestrzeni i jaka jest
                przesyłka (poczta,czy kurier?) i czy długo się czeka.
                A czy jest na niego jakaś gwarancja,ktoś kiedyś pisał na tym forum o gwarancji
                miedzynarodowej i że można serwisoać go w POlsce,ale nie wiem jak to jest.
                Chyba się zdecyduję na zakup w Niemczech,zwłaszcza,że cena w Polsce jako na
                nowość jest zaporowa.
              • hania731 Re: QUINNY 3XL COMFORT 22.07.05, 09:22
                kaskaka,napisz coś prosze, o tym jak się spisuje to przednie obrotowe koło,czy
                w czasie jazdy i gdy chcesz najechać na przeszkodę,np.na krawężnik nie kręci
                się we wszystkie strony i blokuje wjazd?
                został podniesiony taki wątek na tym forum,ale nikt jeszcze nie napisał na ten
                remat.
                napisz coś proszę jako użytkowniczka.
                pozdrowienia.
      • hania731 Re: QUINNY 3XL COMFORT 17.07.05, 18:35
        A gdzie kupowałaś swój wozek?Czy własnie w tym sklepie?
    • deedee0 Re: QUINNY 3XL COMFORT 31.05.05, 18:00
      HEj
      DZiś właśnie dostałam wózek. Zamówiłam go w calineczce
      (www.calineczka.pl/sklep). Zamówiłam zarówno wózek jak i gondolke + fotelik
      samochodowy. Przy tej kwocie - 2920 zł - dostawa jest za darmo.
      Nie wiem jak mna się ta cena do cen niemieckich.
      NA dostawę czekałam ok. 2 tygoodnie, ale miły PAn z calineczki uprzedził mnie
      o tym.
      Wózek jest supersmile

Pozdrawiam

Deedee
    • kinga3 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 02.06.05, 22:36
      Mąż mojej koleżanki jedzie do Berlina, kto wie, gdzie go tam można kupić w
      korzystnej cenie?
      Ona się już prawie zdecydowała na tą spacerówkę, o ile cena będzie taka, jak
      mówiłyście, kobitki kochane... (czyli około 300 Euro)
      • jedrus58 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 05.06.05, 20:41
        Witam,
        spacerowka kosztuje w Niemczech od 279 do 349 Euro. Ta ostatnia cena to
        Baby-Waltz. Zamowilem tu w sklepie wysylkowym i zaplacilem za niego 279 Euro.
        Taniej nie mozna go w PL dostac, bo jak wyjasnil mnie sprzedawca jednego z
        polskich sklepow wysylkowych dystrybutor w PL narzuca taka marze. Skadinand wiem
        ze wysyla do Polski i to kosztuje ok 40 Euro. Podaje strone internetowa
        sprzedawcy baby-top-sales.de/4694/4721.html. Mozecie sie sami przekonac.
        Czas dostawy okolo 10 dni. Pozdrawiam i zachecam do kupna za granica, bo jest
        znacznie taniej.
        • hania731 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 15.07.05, 12:30
          napisz prosze coś więcej na temat zakupu tego wózka w Niemczech,jak to się
          odbywało?Myślę,że wiele osób zainteresuje to,bo rzeczywiście mozna kupić dużo
          taniej nowego Freetyla 3XL comfort?
          Ja troszkę obawiam się takiej transakcji,sama nie wiem dlaczego?
          jak z bezpieczeństwem moich pieniedzy?
          dzięki za kazdą radę.
          • kaskaka Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 17.07.05, 23:56
            Generalnie to Niemcy nie oszukują (tak jak często Polacy - niestety). Kupowanie
            ze sklepu jest raczej pewne, dopóki towar do Ciebie nie dotrze, sprzedawca jast
            zań odpowiedzialny. Płaciłam przelewem, z tym że na eBay'u. Pieniądze szły
            tydzień, w międzyczasie był u nas długi weekend majowy, normalnie to ponoć 3,4
            dni. Jak tylko przelew doszedł, wózek wysłali w poniedziałek ok 14stej, a w
            środę przed 10tą rano przyjechał do mnie. Myślę, że nie ma powodów do obaw. Co
            do samego eBay'a - staram się wybierać bardziej "profesjonalnych" sprzedawców.
            • natab123 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 18.07.05, 08:43
              Hi Hania!

Ja tak samo jak kaskaka polecam Ci zakupy na ebay'u lub w niemieckim sklepie.
              Moj ebay'owy sprzedawca to:

babywelt3000

Mi udalo sie kupic na jego aukcji nowy Quinny Freestyle Comforta za 256 Euro +
              36 Euro przesylka. Wiem, ze wtedy mial jeszcze w ofercie pasujaca kolorystyznie
              godole i spiworek za dodatkowe 109 Euro (chyba, albo cos kolo tego) Trzeba
              generalnie sledzic te aukcje, bo w wiekszosci te wozki sa wystawione za 319 z
              opcja kup teraz, a u mnie to byla rzeczywista licytacja. I tak jak u kaskaka,
              szybki przelew (3 dni z Multibanku) i za natepne 2 wozek byl juz u mnie w domu!

Ja tez sie troche balam przed ta transakcja, ale jak widzisz wszystko poszlo
              szybko i sprawnie - wiec warto sprobowac! Tylko ustal ze sprzedawca warunki
              dostawy wczesniej, zeby bylo wiadomo ile ta przesylka bedzie kosztowac i czy w
              ogole przysla Ci ja do Polski.

Powodzenia

Nata
              • hania731 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 18.07.05, 10:53
                dzięki.Napisz jeszcze kiedy kupowałaś wózek,czy było to dawno temu?
                teraz od tygodnia śledzę eBay,ale tego sprzedawcy o którym piszesz jak na razie
                nie spotkałam.W jakim języku komunikowałaś się ze sprzedawcą i czy mailem czy
                telefonicznie?
                • natab123 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 18.07.05, 11:21
                  Wozek kupilam jakos tak pod koniec kwietnia, pisalam do sprzedawcy po
                  niemiecku, ale mysle, ze angielski tez by przeszedl. Ja obserwowalam te wozki
                  chyba z miesiac, zanim mi ta wlasnie aukcja wpadla w oko.

Nata
                  • mania73 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 21.07.05, 20:49
                    mam jeszcze prośbę,napisz jak się jeździ tym wózkiem,zaniepokoiłam się,bo
                    został podniesiony wątek jak się go prowadzi przy najeżdżaniu na krawężniki,czy
                    koło nie kręci się wtedy na boki i blokuje wjazd?
                    I jeszcze czy przednie koło mozna blokować w jednej pozycji tzn.żeby jechało
                    tylko do przodu?
                    zamierzam kupić wlasnie ten wózke i dlatego sie upewniam.
                    • mizia30 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 21.07.05, 22:13
                      ja tez prosze smile
                      • natab123 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 24.07.05, 21:41
                        Witam!

Kolo przednie blokuje sie jak najbardziej - bardzo sprytnie i latwo zreszta smile
                        ale musze przyznac, ze ja prawie wcale z tego nie korzystam, po prostu
                        uwielbiam swoje skretne kolo! smile

A co do wjezdzania na krawezniki... No tak, na pewno trzeba to robic 'bardziej
                        swiadomie' niz w czterokolowcu, jedno przednie kolo to tylko jeden punkt
                        podparcia z przodu, do tego jeszcze ruchomy, poprzez skretnosc kola, zatem
                        podnoszac tyl wozka trzeba po pierwsze zrobic to absolutnie obiema rekami, a po
                        drugie odpowiednio go wywazyc. Ale to kwestia wprawy i generalnie zadnych
                        wiekszych zagrozen przy takich manewrach nie ma.

Innych uwag poza ciazarem i miejscem w samochodzie nie mam i nadal uwazam ten
                        wozek za swietny. Mysle, ze gdybym drugi raz miala wybierac wozek, to nadal
                        bylby to Freestyle Comfort smile Zdecydowanie polecam!

Nata
            • krabe Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 25.07.05, 10:26
              mam pytanie , ile płaci się bankowi za przelew zagraniczny????
              • hania731 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 25.07.05, 11:14
                Może Ci pomogą te wiadomości:
                e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm
                e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm#koszty
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=26495733&wv.x=2&a=26822776
                • krabe Re: QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT 25.07.05, 11:19
                  dziękuję Ci bardzosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka