alojw 25.05.05, 23:12 Drogie e-mamy czy używacie tychże pojemników? Czy są one praktyczne? Czy naprawdę można ich używać tylko 4 razy? I czy wogóle warto to kupić? Pozdrawiam, Wiola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: Pojemniki Avent VIA 27.05.05, 19:27 Czy naprawdę nikt ich nie używa??? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: Pojemniki Avent VIA 28.05.05, 21:01 Takie pojemniki kupiłam razem z laktatorem ISIS. Póki co używam ich do przechowywania mleka, pierwsze słyszę, że można ich używać 4 razy - bez sensu jak dla mnie.Producent nic nie pisze w ulotce o ograniczonym czasie użytkowania. Generalnie są to małe plastikowe pojemniczki z bardzo szczelnym zamknięciem (wieczkiem). Ich pojermność to 180 ml. Są wygodne i praktyczne - ale jedzonko można przechowywać w innych pojemnikach duuużo tańszych. Laktator z tymi pojemnikami kupił mi mój mąż - ja bym ich celowo nie kupowała. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 ?? 28.05.05, 21:38 kropka1907 napisała: > Takie pojemniki kupiłam razem z laktatorem ISIS. Póki co używam ich do > przechowywania mleka, pierwsze słyszę, że można ich używać 4 razy - bez sensu > jak dla mnie.Producent nic nie pisze w ulotce o ograniczonym czasie > użytkowania. To dziwne, że na ulotce nie ma na ten temat nic napisane, bo na opakowaniu laktatora jest wyraźnie zaznaczone, że pojemników mozna używać do 4 razy, potem należy je wyrzucić... podobnie jest na ulotce Aventu o wszystkich oferowanych produktach... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: ?? 29.05.05, 10:24 Po Twojej wypowiedzi zaczęłam dokładnie wertować wszystkie papierki dołączone do laktatora i faktycznie znalazłam informację, że "ze względu na niszczenie i zużycie zalecane jest nie więcej niż czterokrotne używanie pojemników via." Hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
czaga3 Re: Pojemniki Avent VIA 07.06.05, 09:23 jakie są te dużo tańsze pojemniki do przechowywania pokarmu zamiast VIA? gdzie je można dostać? Jaka to firma i czy pasują do laktatora avent czy trzeba przelewać do nich mleko? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1 Re: Pojemniki Avent VIA 07.06.05, 09:50 Kupilam ostatnio i uwazam, ze zakup nie mial sensu. Odciagam w sumie niewiele i rzadko, pojemnik niezaleznie od tego czy jest tam tylko 30ml czy 130ml zajmuje w zamrazalniku tyle samo miejsca. Torebek nigdy nie mialam ale wydaje mi sie, ze maja wiekszy sens. Z tymi 4 razami to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Pojemniki Avent VIA 09.09.05, 11:42 przeliczyłam i uważam, że 58 zł za 10 pojemników do wyrzucenia po 4 razach to za dużo - ja nakupowałam butelki Avent 125 ml (175 ml soczku wchodzi bez problemu), zakrętki i kapsle i używam czwarty rok wyglądają na uzywane, ale nic im nie jest (4 pojemniki 125 ml to koszt ok. 50 zł, a nie ma ograniczeń w używaniu) ceny mam ze sklepu internetowego www.calineczka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Pojemniki Avent VIA 09.09.05, 15:29 Ja mam 4 małe butelki aventu z kapslami ale to za mało. Jeżeli gromadzisz pokarm i mrozisz róznej wielkości porcje to potrzeba sporo takich butelek. U mnie via się sprawdza super mam już 7 zamrożonych - 3 są w stałym obiegu. Myślałam że ędę używać worków do mrożenia ale dla mnie to porażka - potrzebna specjalna butelka, specjalny smoczek (nie chcę przelewać pokarmu)podstawka, spinki, ... to za dużo sprzętu. Jak dotąd nie wiem co się stanie z pojemnikami via po 4-o krotnym sterylizowaniu. Jeżeli nie będą ciekły to będę ich używać na okrągło. Aha no i jak się przeliczy cenę pojemników i jednorazowych woreczków to wychodzi to samo. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Pojemniki Avent VIA 10.09.05, 21:20 ja uważam, że lepiej kupić coś trwałego - tych butelek Avent 125 ml mam chyba z 8, do tego 4 czy 5 zwykłych (takich starych Canpol, Nuk) i jedną Balonik, więc jest tego sporo, i wszystkie są w świetnym stanie jestem za leniwa, żeby to liczyć, ale jesli regularnie odciągam pokarm przez ok. 3 - 4 mies., potem przez ok. rok regularnie gotuję zupki i inne dania i ciągle zamrażam i rozmrażam (starsze odmówiło jedzenia obiadków ze słoiczków, młodsze lubi moją kuchnię), to wydaje mi się, że koszty tego stada butelek dawno się zamortyzowały Odpowiedz Link Zgłoś