Dodaj do ulubionych

Pojemniki Avent VIA

25.05.05, 23:12
Drogie e-mamy czy używacie tychże pojemników? Czy są one praktyczne? Czy
naprawdę można ich używać tylko 4 razy? I czy wogóle warto to kupić?

Pozdrawiam,
Wiola
Obserwuj wątek
    • alojw Re: Pojemniki Avent VIA 27.05.05, 19:27
      Czy naprawdę nikt ich nie używa???
    • kropka1907 Re: Pojemniki Avent VIA 28.05.05, 21:01
      Takie pojemniki kupiłam razem z laktatorem ISIS. Póki co używam ich do
      przechowywania mleka, pierwsze słyszę, że można ich używać 4 razy - bez sensu
      jak dla mnie.Producent nic nie pisze w ulotce o ograniczonym czasie
      użytkowania. Generalnie są to małe plastikowe pojemniczki z bardzo szczelnym
      zamknięciem (wieczkiem). Ich pojermność to 180 ml. Są wygodne i praktyczne -
      ale jedzonko można przechowywać w innych pojemnikach duuużo tańszych. Laktator
      z tymi pojemnikami kupił mi mój mąż - ja bym ich celowo nie kupowała.
      pozdrawiam
      • azymut17 ?? 28.05.05, 21:38
        kropka1907 napisała:

> Takie pojemniki kupiłam razem z laktatorem ISIS. Póki co używam ich do
        > przechowywania mleka, pierwsze słyszę, że można ich używać 4 razy - bez sensu
        > jak dla mnie.Producent nic nie pisze w ulotce o ograniczonym czasie
        > użytkowania.

To dziwne, że na ulotce nie ma na ten temat nic napisane, bo na opakowaniu
        laktatora jest wyraźnie zaznaczone, że pojemników mozna używać do 4 razy, potem
        należy je wyrzucić... podobnie jest na ulotce Aventu o wszystkich oferowanych
        produktach...
        • kropka1907 Re: ?? 29.05.05, 10:24
          Po Twojej wypowiedzi zaczęłam dokładnie wertować wszystkie papierki dołączone
          do laktatora i faktycznie znalazłam informację, że "ze względu na niszczenie i
          zużycie zalecane jest nie więcej niż czterokrotne używanie pojemników via."
          Hmmm.
      • czaga3 Re: Pojemniki Avent VIA 07.06.05, 09:23
        jakie są te dużo tańsze pojemniki do przechowywania pokarmu zamiast VIA? gdzie
        je można dostać? Jaka to firma i czy pasują do laktatora avent czy trzeba
        przelewać do nich mleko? pozdrawiam
    • olcia1 Re: Pojemniki Avent VIA 07.06.05, 09:50
      Kupilam ostatnio i uwazam, ze zakup nie mial sensu. Odciagam w sumie niewiele i
      rzadko, pojemnik niezaleznie od tego czy jest tam tylko 30ml czy 130ml zajmuje
      w zamrazalniku tyle samo miejsca. Torebek nigdy nie mialam ale wydaje mi sie,
      ze maja wiekszy sens. Z tymi 4 razami to prawda.
    • anna-pia Re: Pojemniki Avent VIA 09.09.05, 11:42
      przeliczyłam i uważam, że 58 zł za 10 pojemników do wyrzucenia po 4 razach to
      za dużo - ja nakupowałam butelki Avent 125 ml (175 ml soczku wchodzi bez
      problemu), zakrętki i kapsle i używam czwarty rok smile wyglądają na uzywane, ale
      nic im nie jest (4 pojemniki 125 ml to koszt ok. 50 zł, a nie ma ograniczeń w
      używaniu)
      ceny mam ze sklepu internetowego www.calineczka.pl
      • shiva772 Re: Pojemniki Avent VIA 09.09.05, 15:29
        Ja mam 4 małe butelki aventu z kapslami ale to za mało. Jeżeli gromadzisz
        pokarm i mrozisz róznej wielkości porcje to potrzeba sporo takich butelek. U
        mnie via się sprawdza super mam już 7 zamrożonych - 3 są w stałym obiegu.
        Myślałam że ędę używać worków do mrożenia ale dla mnie to porażka - potrzebna
        specjalna butelka, specjalny smoczek (nie chcę przelewać pokarmu)podstawka,
        spinki, ... to za dużo sprzętu.
        Jak dotąd nie wiem co się stanie z pojemnikami via po 4-o krotnym
        sterylizowaniu. Jeżeli nie będą ciekły to będę ich używać na okrągło.
        Aha no i jak się przeliczy cenę pojemników i jednorazowych woreczków to
        wychodzi to samo.
        Ja polecam.
        • anna-pia Re: Pojemniki Avent VIA 10.09.05, 21:20
          ja uważam, że lepiej kupić coś trwałego - tych butelek Avent 125 ml mam chyba z
          8, do tego 4 czy 5 zwykłych (takich starych Canpol, Nuk) i jedną Balonik, więc
          jest tego sporo, i wszystkie są w świetnym stanie
          jestem za leniwa, żeby to liczyć, ale jesli regularnie odciągam pokarm przez
          ok. 3 - 4 mies., potem przez ok. rok regularnie gotuję zupki i inne dania i
          ciągle zamrażam i rozmrażam (starsze odmówiło jedzenia obiadków ze słoiczków,
          młodsze lubi moją kuchnię), to wydaje mi się, że koszty tego stada butelek
          dawno się zamortyzowały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka