Dodaj do ulubionych

deltim kazoo - OPINIE

15.06.05, 21:27
Mysle, ze potrzebny jest taki watek, bo wozeczek wydaje sie atrakcyjny - i z
wygladu i cenowo. Ja zamierzam go kupic. A Wy? A co sadza Ci co juz kupili?
Obserwuj wątek
    • nata136 Re: deltim kazoo - OPINIE 17.06.05, 06:36
      podciagam
    • stiopa77 Re: deltim kazoo - OPINIE 21.06.05, 22:38
      też jestem ciekawa opini na temat kazoo. Przemierzamy się do zakupu tego wózka.
      Pare opini znalazłam w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=583&w=23328546&v=2&s=0
    • pamap Re: deltim kazoo - OPINIE 22.06.05, 11:18
      Przymierzałam sie do tego wózka ze względu na cene i na dość duże kółka jak na
      parasolkę. Nie byłam do końca przekonana bo nie wszystkie rozwiazania w tym
      wózku mi sie podobają ale powiedzmy że to kwestia przyzwyczajenia. Jeśli chodzi
      o amortyzacje to pisałam w tej kwestii do Deltimu i odpisano mi że tylne koła
      posiadają amortyzację sprężynową. No wiec kupiłam go wczoraj ponieważ mój maż
      stwierdził że jak mi nie bedzie odpowoaiadał to zawsze można kupić drugi bo do
      ceny sławnego pliko to jeszcze mu dalekosmile)Jeszce go nie wypróbowałam w terenie
      ale dla mnie wszystkie te parasolki to sie trzesąsmile)Jak nim troche pojeżdze to
      napisze smile
      • stiopa77 Re: deltim kazoo - OPINIE 22.06.05, 21:10
        o tak, tak!!! Napisz koniecznie. My z mężem prawie go dziś
        kupiliśmy.Upchneliśmy malucha, pojeżdziliśmy po sklepie. Całkiem nam
        odpowiadał.Tylko nie było tego koloru co nam się podoba (blue). Więc się zakup
        odwlecze.Się tylko zastanawiam czy mi się dzidzia zmieści jak podrośnie. Bo
        jakiś taki wąski jest. Ale do tej pory jeżdziliśmy Polakiem orionem a ten jest
        niezwykle przestronny.
    • patik2 Re: deltim kazoo - OPINIE 24.06.05, 10:10
      Napiszcie coś dziewczyny!! Czekam. A jaka jest u was cena tego modelu. Bo w
      necie znalazłam nawet różnice o 60-90 zł. nawet wliczając koszt transportu.
      Niestety u mnie w mieście nie ma tego modelu, wogóle Deltimu brak! A bardzo mi
      się spodobał.
    • pamap Po jeżdzie próbnej 24.06.05, 16:00
      Pierwszą jazdę odbyłam z dodatkowymi utrudnieniami atmosferycznymi i jazdą
      autobusem. No cóż jak już dotarłam do celu to już znałam wszystkie
      niedogodności tego wózka przynajmniej dla mniesmile) Stwierdzam że focus to sam
      jeżdzi no a tego to jednak trzeba pchać. Wieksze kółka i podwójne to duże opory
      zwłaszcza w pokonywaniu piasku - właściwie kółka sie blokują. No ale powiedzmy
      że parasolka to nie wózek terenowysmile
      Ale Kazoo nie uda sie łatwo pokonać krawężnikówsad ten wózek nie ma dobrej
      dzwigni w ramieniu w rączkami, zeby podnieść przednie kółka to musiałam mocno
      nacisnać na raczki właściwie ciężarem całego ciała. A najlepiej podnosi sie
      przednie koła naciskająć nogą na czarny plastik z tyłu wózka i jednocześńie
      naciskając na rączki. W focusie w ogóle nie ma z tym problemu bo jest bardzo
      dobrze wyważony.
      Jak szłam szybko to wchodziłam na kółka - mogli zrobić o parę centymetrów
      dłuższe rurki z rąćzkami i byłoby lepiej. trzeba celować nogami miedzy rozstaw
      kólek który nie jest za duży.
      I jednak muszę coś wymyśleć na te gąbkowe rączki - jak jest gorąco to aż
      nieprzyjemnie ich sie dotyka przynajmniej mi smileNo i szkoda że nie ruchomesmile
      Do przodu dobrze sie prowadzi, skręca też dobrze na tych obrotowych kóleczkach
      ale nie da sie go prowadzić jedną ręką. A jak próbowałam go ciągnąć do tyłu to
      okazało sie że jedno z tylnich kół skręca na zewnatrz choć nie powinno w
      związku z czym jechanie do tyłu było prawie niemożliwe.
      Ciężko jest się przestawić z wózka na pompownaych kółkach do takiego smile Kostka
      brukowa to ciagłe terkotanie tych podwójnych kółeczek i jakoś nie widzę ich na
      śniegu nieubitymsmile)
      Przednie kółka cieżko się blokuje do jazdy na prosto i cieżko się zwalnia z tej
      blokady. Osobne hamulce na tylnie - naciśniećie jednego nie blokuje też
      drugiego - trzeba naciskać obydwa bo inaczej wózek jedzie w kołosmile) Tak miałam
      w autobusie -nie mogłąm sibie z nim poradzić bo autobus już jechałsmile)
      Siedzisko nie rozkłada sie całkiem na płasko aczkolwiek właściwie mało mu
      brakuje do płaskiego.I nie da sie go całkowiecie do pionu a szelki
      pięciopunktowe wychodzą z oparcia w zwiazku z czym musiałam zdjać otulinki z
      pasów i je poluzować bo moje dziecko chciało siedzieć prosto nie oparte o
      oparcie. a w ogóle to siedzisko też nie jest poziomo tylko jednak po pewnym
      kątem nie wiem czemu ale chybas zeby dzieciak nie wypadłbig_grin
      Pod tym względem niezbyt dobrze jej sie siedzi bo jest przyzwyczajona do
      prostego siedziska.
      Oparcie obniża sie dwoma rękami , ale tak jest chyba w więszości.Podnosi sie
      jedną. Budkę łatwo sie demontuje i zapina , ma tylko okienko u góry żadnych
      wywietrzników nie ma. Z tyłu jedynie wiekszą kieszeń z klapką na rzep.
      Przy rozłożonym oparciu nie można sie dostać do kosza na zakupy, który nie jest
      za duży - z tego co doczytałam w instrukcji to do 5 kg
      Podnóżek regulowany dwoma rękami. I odpinany pałąk - ale tych rzeczy narazie
      nie używałam zbytnio. Można pałak zdemontaowąć ale nie da sie odpiąć kawałka
      materiału który jest miedzy nogami od siedziska.
      Z tego co przeczytałam w instrukcji a co troche mnie zdziwiło to to że nie
      można podobno prać z tego wózka tapicarki w pralce. Ale to jeszcze musze
      dokładnie sprawdzić.
      Ja mam kolor navy smile jest jeszcze ładnieszy na żywo niż na stronie deltimu.
      Właściwie przez tą tapicerke zwrócliliśmy na niego uwagę w sklepiesmile Był za
      360zł ale dostliśmy do tego dodatki gratis m.In. parasolkę w kolorze
      pomarańczowym.
      No cóż muszę sie nauczyć jezdzić takim wózkiemsmile
      Ale składa sie łatwo i można to zrobić jedna ręką - zrobiłam to z Niunia na
      rękach. I po złożeniu trzeba go nieść za rurkę stelaża to najygodniej jeszcze
      bo żadnych raczek ani uchwytów nie ma.
      Mogli go troche bardziej dopracować i w sumie byłby fajny wózeczeksmile)
      • patik2 Re: Po jeżdzie próbnej 27.06.05, 09:59
        mam jeszcze jedno pytanie - jaki jest materiał - widziałam w sklepie (jeszcze
        się nie przyjrzałam dokładnie)że jest taki trochę ortalion i ten czerwony i
        szary jest bardzo blady (wolałabym intensywny).
        Mi się podoba jeszcze Speedy Coneco - ale jest mniejszy i prostrzy - ale za to
        materiał jest taki gruby, wyglada porządniej niź w Kazoo. I teraz czytając opis
        sama nie wiem co wybrać.
      • patik2 Re: Po jeżdzie próbnej 29.06.05, 09:34
        pamp dzieki za wyczerpującą odpowiedź, jutro kupuje też ten wózek - ale mam
        pytanie jaka jest tapicerka Navy widziałam ją tyko na nowym Voyagerze i nie
        wiem czy to ten sam kolor i tkanina. Niestety ta czerwona w sklepie okazała się
        podobna do ortalonu, jest śliska i się błyszczy co właściwie dyskwalifikuje ten
        wózek w moich oczach.
        czekam na odpowiedź, a może w między czasie odpowie mi producent.
    • kaszmirka Re: deltim kazoo - OPINIE 01.07.05, 11:21
      Dziewczyny,czy w deltimie trzeba ściągac pałąk i budkę przy skladaniu w
      parasolkę?Czy wozeczek ma okrycie na nogi w komplecie?
      • patik2 Re: deltim kazoo - OPINIE 01.07.05, 13:21
        Wózek dostanę w poniedziałek więc szczegółowo odpowiem. W sklepie gdy go
        składałam to nie zdejmowałam budki i pałąka, składa się w laskę która jest
        jeszcze łamana na pół i rzeczywiście jest mały po złożeniu, ale generlanie jest
        (jak jest rozłożony) większy od innych wózków lasek-parasolek. Dla mnie to był
        duży atut bo chcę żeby był już ostatnim wózkiem.
        • patik2 Re: deltim kazoo - OPINIE 01.07.05, 13:23
          A zapomniałam, tak wózek ma okrycie na nogi i wydaje mi się że jest nawet
          lepsze od tego które mam obecnie - Implast, jest grubsze, chyba ma jakieś
          wypełnienie w środku. To jeszcze sprawdzę.
          • kaszmirka Re: deltim kazoo - OPINIE 01.07.05, 15:45
            Patik,a ile kosztuje u Ciebie?Rzeczywiście są spore rozbieżnosci cenowe-w
            jednym sklepie internetowym wozek z całym wyposazeniem i przesyłką kosztował
            320zl,a w drugim 410 z przesyłką-to niemalze 100zl różnicy.Na ktory kolorek się
            zdecydowałas?Na stronie producenta widać,ze kosz jest wiekszy od innych koszow
            w tego typu wozkach.A jak jest w reczywistosci?I te siedzisko-na stronie
            wygląda tak jakby było już lekko rozlożone.
            • patik2 Re: deltim kazoo - OPINIE 01.07.05, 19:01
              ja kupiłam w Benbaby za 313,90 z przesyłką. Na innej stronie intrnetowej był w
              takiej samej cenie, ale gdy zadzwoniłam to się wycofali z ceny i za sam wózek
              powiedzieli 369 zł. czyli tyle samo co wszędzie! W sklepie u mnie w mieście
              musiałabym zapłacić 400 zl. więc róznica spora.
              Zdecydowałam się na kolor Navy (pomarańczowo/niebieski)chociaż podobał mi się
              Red niestety okazało się że w rzeczywistości wszystkie kolory oprócz Navy sa z
              tkaniny kreszowej (przypominajacej ortalion) która jest śliska, błyszczy się i
              jest trochę pomięta. Navy jest zupełnie inną tkaniną gęsto tkaną i bardziej
              bawełnianą, jest matowy i zdecydowanie bardziej mi odpowiada - teraz mam
              podobną tkaninę na wózku i się sprawdza.
              Co do kąta nachylenia siedzenia, tak jak jest złożona do siedzenia to nie
              stanowi razem z soedzeniem oparcie kąta prostego - jest trochę nachylona, teraz
              tak mam i dziecko jest przyzwyczajone że siedzi troszkę położone. Wg mnie nawet
              jest dzecu wygodniej niż całkiem na prosto.
              Kosz nie wiem jaki jest - podobno do 5 kg. teraz mam troszkę mniejszy i też mi
              wystarcza - jak będzie większy to nie zaszkodzi.
              Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem jak będę już miała wózek w
              domu - prawdpodobnie w poniedziałek przyjdzie przesyłka.
    • patik2 My też już jeździmy!!!! 05.07.05, 18:31
      Super, nie przypuszczałam że taki fajny okaże się i taki ładny (kolor widziałam
      tylko w necie)! Jestem zachwycona, nie przypuszczałam że tak dobrze będzie się
      jeździło kółkami samoskrętnymi (w drugimmwózku mam pompowane), tkanina jest
      bardzo ładna (niebiesko/pomorańczowa), do wykończenia nie mogę się przyczepić -
      no może do jednego - kaieszonka na budce jest wykończona czarno-białą lamówką
      taką jak kosz na zakupy i to mnie troszeczkę drażni, bo mogła być wykończona
      tak jak reszta czyli lamówką w kolorze obicia. Jest ładnie dopracowana, oparcie
      ma nawet bardziej miękkie od mojej obecnej spacerówki, więc bedzie Zosi
      wygodnie.
      Fajnie i łatwo się rozkłada i składa, generalnie odpowiada mi prawie w 100%, a
      może w 100! Kosz też jest odpinany, przeznaczony dla dzieci do 20 kg, co
      istotne wszytko można zdjąc do prania, a i jeszcze jeden duży plus - osłonka na
      nóżki jest bardzo porządna, gruba, wypchana czymś co powoduje że jest taka
      gruba i napewno sprawdzi się w chłody, ładnie wykończona, przepikowana tkanina.
      Ogólnie spacerówka wyglada na porządną i stabilną, tylna rurka jest taka fajna
      gruba - co zwróciło moją uwagę w sklepie, bo właściwie reszta spacerówek-
      parasolek jest z takich cienkich rurek i robią na mnie wrażenie że zaraz się
      rozsypią i połamią, albo rozklekoczą. Ta wygląda o niebo lepiej, a wagowo jest
      nawet lżejsza lub w takiej samej wadze jak pozostałe parasolki.
      Uff to chyba tyle - nie zły poemat wyszedł - zobaczymy jak będzie w codziennym
      użytkowanku.
      • kaszmirka Re: My też już jeździmy!!!! 05.07.05, 20:45
        A jak z tym oparciem w praktyce?Dzidzia nie jest w pozycji półleżącej?
        • patik2 Re: My też już jeździmy!!!! 06.07.05, 08:20
          Nie, ale nie siedzi pod katem prostym tylko lekko pochylonym (naprawdę tylko
          trochę to opracie jest pochylone, ale lepiej zobaczyć to na żywo)akurat nam to
          bardziej odpowiada, mała jak się oparła to już nie chciała wyjść z wózka i
          kazała się długo wozić.
          A zresztą w sumie to nie wiem w jakich spacerówkach dziecko siedzi całkiem na
          prosto - chyba nigdy nie zwracałam na to szczególnej uwagi, upss...
          • pamap Po dłuższym użytkowaniu ... 23.09.05, 22:10
            niestety doszło wiele uwag mało pozytywnych.
            Najbardziej dało mi sie we znaki jak miałam wyprać tapicerkę - a wiec nie da
            sie jej tak prosto zdjąć - trzeba wpierw wykręcić!! kilkanaście śrubek !!!
            którymi jest przykręcony pokrowiec do rurek. Nie mówiąc już że potem trzeba je
            wkrećićuncertain aż dziwie sie że nawet mi sie udało. Dodam że jak człowiek się
            spieszy to lepiej jezdzić z brudnasmile)) I prać jak naprawdę bedzie brudnasmile)
            Materiał nawet przetrwał pranie ręczne bo oni coś tam wspominają że prać tego
            nie można smile) pewnie dlatego poprzykręcali tyle śrubek.
            Niestety na stopach bardzo sie zmechacił - całe szczęcie mam golarke do swetrów
            więc z tym poszło szybkosmile
            Im dłużej jeżdzę tym coraz częśćiej blokują mi sie przednie kółka i już
            przestają być tak pięknie obrotowe. W dodatku czesto blokują sie i ślizgają jak
            jeżdzę po bardzo głądkich powierzchnich. W zwiazku z tym coraz gorzej prowadzi
            mi sie ten wózek - niestetysad
            A znajomym to już sie przedarł materiał na budce tak z niczego. Nasza budka sie
            troche zdefansonowała chyba przez skłądanie wózka choć teoretycznie nie
            powinna.
            No ale zaletą jest proste składanie i rozkładanie wózka.
            A tak ostatnio widziałam Ridera BabyDreamsa i rzeczywiście fajnie wygladał -
            szkoda że nie był dostępny jak potrzebowałam.
            No ale zobaczymy jak sie sprawdzi zimą - jakoś ciężko to widzesmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka