neron9 26.06.05, 11:30 Proszę o opinię leżaczka Fisher Price do 18 kg. Zastanawiam się czy kupić dla 2 miesięcznego maleństwa. Czy będzie mu wygodnie. Leżaczek posłużyłby dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika26kr Re: Leżaczek Fisher Price do 18 kg- opinie 26.06.05, 12:12 Mysle ze dla 2-miesieczniaka lezaczek powinien byc juz ok. U nas w uzyciu od 3 miesiaca az do teraz - mala ma juz 11 miesiecy! Teraz sluzy przede wszystkim do czasowego "unierucamiania" =- na czas karmienia czy mojej kapieli Ale fakt, ze lezaczek jest super wynalazkiem na dlugie miesiace i chocby z tego powodu warto go kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
monika26kr Re: Leżaczek Fisher Price do 18 kg- opinie 26.06.05, 12:16 Zreszta, poszukaj w archiwum - kilka mam juz pisalo o tym lezaczku i podzielaly moja pozytywna opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
neron9 do monika26kr 26.06.05, 12:57 Szukałam w archiwum ale raczej nic nie ma. Napisz mi proszę czy jak Twoja dzidzia miała 3 miesiące to leżała wygodnie czy miała wykrzywiony kręgosłup. Czy leżaczek rozkłada się na płasko i ma usztywnione plecki? Pytam się ponieważ moje maleństwo w foteliku samochodowym siedzi takie zapadnięte i wykrzywione a chciałam kupić cos wygodnego i co posłużyłoby na dłużej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika26kr Re: do monika26kr 26.06.05, 13:16 Jesli widzisz ze dziecku jest jeszcze niewygodnie w pozycji nosidelka to i ten fotelik na razie sie nie sprawdzi. Nie rozklada sie na plasko aczkolwiek jest wygodny i przytulny - tyle ze dupka jest zapadnieta. Radzilabym Ci kupic lezaczek typu akwarium czy inne FP ktore maja plaskie ulozenie nachylone pod katem - moze uzywany? A za 2-3 miesiace kupisz ten, bo zobaczysz, ze dziecku 4- 5 miesiecznemu juz o wiele bardziej pasuje taka polsiedzaca pozycja - a w tym foleliku po podniesieniu nozek (podstawek) dziecko polsiedzace nie ma obciazonego kregoslupa jak przy noramlnym siedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika26kr Re: do monika26kr 26.06.05, 13:19 A doradzam FP dlatego ze jestem wierna fanka tej firmy, choc moze inne wcale nie sa gorsze, a pewnie tansze. Popatrz sobie na allegro do dzialu Lezaczki - jest w czym wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Leżaczek Fisher Price do 18 kg- opinie 27.06.05, 00:30 My mamy taki leżaczek i sprawdza się ZNAKOMICIE! Jak pisze poprzedniczka świetnie nadaje sie do czasowego unieruchomienia. Mój smyk też bardzo lubi spędzać w nim czas (oczywiście bez przesady, nie godzinami, bo to by było chyba jednak niezdrowe...) Aqurium jest może i fajny ale ja osobiście celowo kupiłam właśnie toddlera, ze względu na "udźwig". I nie żałuję, bo mój 6,5 miesieczniak juz jakiś czas temu przekroczył dopuszczalną dla aquarium granicę 9 kg, a w tym sie jeszcze długi czas pobuja! Odpowiedz Link Zgłoś
monika26kr Re: Leżaczek Fisher Price do 18 kg- opinie 27.06.05, 10:25 Waga dopuszczalna akwarium to 11.4 kg Odpowiedz Link Zgłoś
supermama75 Re: Leżaczek Fisher Price do 18 kg- opinie 27.06.05, 10:40 Polecam rokera, lezaczek jest super a wiadomo dzieci szybko rosną, Kupiliśmy go dla córci, ale korzysta z niego też synek a ma 4 lata. Akwarium tez jest fajny, ale wystarca na krócej i 4 latka sobie w nim nie wyobrażam i mojej rocznej córy też nie. Przy synku miałam leżaczek tako ale to był kompletny niewypał. Musiałam obkładać kocami itp. Do rokera wkładam dziecko i nic nie kombinuje, a po rozłożeniu tej nogi przedniej dzidzia jest praktycznie w pozycji lezącej. Odpowiedz Link Zgłoś