Dodaj do ulubionych

Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opinie?!!

05.07.05, 19:23
Chcę otworzyć sklepik z ciekawymi, częściowo ręcznie malowanymi mebelkami dla
dzieci. Po rozmowach z producentami jestem zaniepokojona. Okazuję się, że 99%
swojej produkcji, tej najciekawszej wysyłają na zachód, twierdząc, że w
Polsce nie ma rynku. Czy naprawdę jesteśmy skazani na standartowe meble z
płyty? Proszę o opinie i podanie miast, które są za.
Z góry dzieki
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 05.07.05, 22:08
      Prawdopodobnie nie ma zainteresowania ze względu na ceny. Chciałam kupić w
      takim właśnie sklepie ( w Warszawie jest kilka ) skrzynię na zabawki to cena
      wystawiona ponad 700 zł , była jak dla mnie pomyłką . Identyczna skrzynia -
      surowa u stolarza kosztuje ok. 200 zł a ozdobić ją potrafię sama . Wybór był
      prosty.
      • leigh4 Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 05.07.05, 23:03
        Zgadzam się-ceny za mebelki dla dzieci w Polsce to jakś paranoja! Ostatnio
        rozglądałam się za mebelkami do pokoju synka. Co prawda nie podobają mi się
        meble z rysunkami, ale przy okazji je oglądałam. Zwykłe sosnowe meble(albo
        zpłyty) z namalowaną parą misiów, a cena niemal jak za Starca.
        Najbardziej "ubawiło" mnie, gdy znalazłam szafę z ikei(model hensvik) z
        namalowanym rysunkiem na drzwiach i ceną prawie 3tys-podczas gdy za cały
        komplet tych mebli zapłaciliśmy niecałe 2tys.
        Wystarczy dokupić niemiecką lub włoską gazetę w empiku z szablonami za 16zł i
        farbki i można mieć taką szafę za niecałe 600zł.Różnica chyba spora... Nawet
        jeśli ktoś sam nie podejmie się namalowania, można poprosić ucznia z Liceum
        Plastycznego a "obmaluje" cały komplet mebli za 100zł.
        Oto i tajemnica braku popytu na meble dziecięce ręcznie malowane w
        Polsce.Trzeba po prostu znać granice naciągania klienta, a tego niestety
        producenci nie znają.
        Acha, mieszkam w Warszawie
        • aniutek Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 04:04
          mieszkam w NYC, tutaj ceny za jakiekolwiek rekodzielo sa bajonskie, recznie pomalowane komody to
          setki, tysiace $
          podaje link: www.artisticsensations.com/asp/category.asp?
          categoryid=274&maincategoryid=443
          trudno bylo mi znalesc cos odpowiedniego w necie, niedawno odwiedzlaam sklep z meblami
          dzieciecymi na manhattanie, sliczne pietrowe lozka, komody, biurka, wszystko doskonale przemyslane
          tak aby jak najlepiej wykorzystac powierzchnie tutejszych mieszkan ale ceny okrutne, dzieciecy pokoj
          kto koszt rzedu $4-$15 tysiecy.....
          sadze, ze pomysl z najeciem studenta/ucznia ASP jest swietny smile
          • pomme Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 09:43
            Ja też jestem zdania że ceny są kosmiczne. Zwykłe łóżeczko kupisz spokojnie do
            300 pln a np w Pozytywce, która robi przesliczne meble łóżko SOSNOWE bez
            aplikacji kosztuje 460pln! komoda również sosnowa od 1500 pln skrzynia około
            1000pln. Chciałam dziecku kupić ładne dziecięce mebelki jakich ja nigdy nie
            miałam ale mnie po prostu na nie nie stać. Gdybyś miała więc otwierać sklepik z
            takimi meblami i w takich cenach to faktycznie chyba lepiej sie zastanów...
            • minkapinka Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 10:27
              Chciałam dziecku kupić ładne dziecięce mebelki jakich ja nigdy nie
              > miałam ale mnie po prostu na nie nie stać.
              Nie masz czego zalowac, meble z Pozytywki tylko pozornie sa ładne. Zamowilismy
              tam meble dla corki i juz drugi raz je reklamujemy. Tym razem polki sie
              zniekształciły, były wykonane z niewysuszonego drewna, beda je robic jeszcze
              raz.
              • pomme Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 12:57
                Bardzo dzieki za ostrzeżenie, bo niesmiało przymierzałam sie do łózeczka...
                Zależało mi żebyu kupić łóżeczko surowe i niemalowane stąd mój zamiar, wobec
                tego poszukam gdzie indziej
                • minkapinka Pozytywka 06.07.05, 13:20
                  Moj tata, który był z nami w pracowni w Pozytywce, twierdzi, że nie widział tam
                  nawet profesjonalnych narzędzi stolarskich.
                  Szafka nocna zrobiona przez nich była koslawa, miała inne uchwyty niz komoda i
                  łózko, inne wykończenia szuflad. Reklamowalismy ją, zrobili nam nową, a podczas
                  transportu do domu odrapał się im blat szafki...
                  Zamówilismy tam długa dwumetrowa połkę, okazało się, ze nie mieli jednej
                  długiej deski i zrobili ją z kilku-widac było łączenia, była bardzo
                  niestarannie pomalowana- oczywiście reklamowalismy. Zamiast tej jednej połki
                  zrobili nam 2 krótsze, po 2 miesiącech zniekasztalciły się. Będą je robili
                  trzeci raz.
                  Za pomalowanie 3 koszyków wiklinowych zaspiewali sobie 250 zł, same koszyki
                  robione na zamówienie kosztowały 170 zł z transportem do domu.
                  • pomme Re: Pozytywka 06.07.05, 22:31
                    Bardzo Ci dziekuję za ostrzeżenia. Nie znam sie na meblach mnie się po prostu
                    podobały, aczkolwiek uważam ze 1500 pln za sosnową komode to jest co najmniej 3
                    razy za dużo
                    odpuszcze sobie pozytywkę...
          • tinta23 Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 07.07.05, 11:13
            Dzieki bardzo za głos z odleglej Ameryki.. Ceny w Stanach są faktycznie
            nieporównywalne. W związku z tym zapraszam do zakupów w Polsce.
            Mój mail dorota@wipnet.pl
            • bea-sjf Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 15.09.05, 13:02
              bardzo jestem ciekawa oferty Twojego sklepu ,masz już stronę www?
    • pia_ Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 10:48
      Też się nad takim pomysłem zastanawiałam. Tylko, że ja mam dostęp do starych,
      eklektycznych szaf, bieliźniarek i komód z przełomu XIX/XX w i mam człowieka z
      warsztatem na wsi, który renowuje te starocie. Chciałam po oczyszczeniu ze
      starej farby malować te meble jednolitymi, pastelowymi farbami. Cena np. takiej
      gotowej bieliźniarki to 700 zł, ale kogo na to stać? Choć ja chętnie kupiłabym
      do pokoiku dziecka jeden "odlotowy" staroć, nawet jak maluch wyrośnie, można
      farbę zdrapać i pokryć naturalnymi bejcami i mieć inną wersję antyku.
      • minkapinka Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 11:24
        Cena np. takiej > gotowej bieliźniarki to 700 zł, ale kogo na to stać?
        Mysle, ze wiele osob na to stać, wystarczy przejechac sie w sobote do Pozytywki
        i zobaczyć ile osób zamawia tam meble.
        • pia_ Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 11:40
          No tak, tylko, ze Pozytywka jest w Warszawie, a tam ludzie zamożniejsi, we
          Wrocławiu nie jest już tak dobrze i młodzi rodzice liczą kasę.
          • pomme Re: Otwieram sklepik z ciekawymi mebelkami. Opini 06.07.05, 12:59
            wcale nie czuję sie zamożniejszasmile choc mieszkam w warszawie. Jestem rodowitą
            wrocławianką i gdziekolwiek bym nie mieszkała uważam że ładne,
            niekonwencjonalne meble są za drogie dla przeciętnych ludzi
            • pia_ A jakie ceny są w tym sklepie .... 06.07.05, 13:37
              cudownelata.pl/index.html
              Wygladają cudnie, a jak z cenami???
              • pomme Re: A jakie ceny są w tym sklepie .... 06.07.05, 22:29
                jak dobrze pamietam sa kosmiczne, a meble faktycznie wyglądaja cudnie
    • dominika8 Re: Otwieram... i na temat POZYTYWKI 07.07.05, 09:09
      też mam meble z Pozytywki-komodę, łóżeczko i szafę. Raz musieliśmy reklamować
      drzwi od szafy, bo się po jakimś czasie wypuczyły. Pan natychmiast przyjechał,
      zabrał drzwi i za kilka dni przywiózł nowe. Od tej pory nic się nie dzieje. Pan
      nam zostawił nawet puszkę z kolorem, jakbyśmy coś chcieli jeszcze pomalować.
      Ktoś napisał, że Tata nie widział w Pozytywce żadnych profesjonalnych narzędzi
      stolarskich, ale mi się wydaje, że oni gdzieś tam zamawiają, takie w stanie
      surowym a tu je tylko wykańczają. Tak jest na pewno z łóżeczkami.
      Ja jestem bardzo zadowolona z mebli, mają ogromny wybór wzorów, kolorów i okuć.
      Nie mówiąc, że są dużo tańsi od Niebieskich Migdałów ( moja koleżanka tak
      kupiła podobne meble za 12 tys)-przegięcie totalne, jak dla mnie osobiście.
      Moje rady dla Tinta23
      -musi być duży wybór wzorów i kolorów
      -konkurencyjność cen
      -krótszy czas oczekiwania ( ja w Pozytywce czekałam ponad 3 tygodnie)
      -możliwość dokupowania kolejnych w miarę jak dziecko rośnie w tej samej
      stylistyce

Jest też takie stoisko na Towarowej w Jupiter Cenrum, w Wawie, z mebelkami dla
      dzieci-tam też ceny z sufitu-produkowane w Białymstoku, ale głównie wysyłają je
      za granicę. No i z płyty, nie z drewna, tyle, że z fantazyjnymi rysunkami ( za
      dopłatą oczywiście)

Generalnie uważam że ceny mebelków dla dzieci to przegięcie.
      • minkapinka Re: Otwieram... i na temat POZYTYWKI 07.07.05, 09:48
        > -krótszy czas oczekiwania ( ja w Pozytywce czekałam ponad 3 tygodnie)
        uważam, ze 3 tygodnie oczekiwania na meble robione na zamówienie to nie jest
        duzo
        > -możliwość dokupowania kolejnych w miarę jak dziecko rośnie w tej samej
        > stylistyce
        bardzo dobry pomysł

• tinta23 Re: Otwieram... i na temat POZYTYWKI 07.07.05, 11:11
        Dziękuję bardzo za rady. ja też uważam, że ceny są mebelków są za wysokie. będę
        starała się aby w moim sklepie było inaczej. Za jakiś czas odezwę zię z adresem
        www. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Dorota
    • pia_ do tinta23 15.09.05, 14:04
      • pia_ Re: do tinta23 15.09.05, 14:05
        upsss...
        napisałam na priva
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka