Dodaj do ulubionych

Peg Perego Atlantico czy Pliko

15.07.05, 10:41
Mam dylemat który model Peg Perego wybrać Atlantico czy Pliko?
Prosze o radę. Wiem ze Pliko składa sie w parasolke a Atlantico w walizke.
Na razie nie posiadam samochodu i tak będzie przez najbliszy rok czyli teraz
na wakacje i potem zimą pojedziemy z tym wózkiem pociągiem.

Bede wdzieczna za opinie.

Ania
Obserwuj wątek
    • peggy1 Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 11:41
      Wydaje mi sie ze ciezko bedzie odpowiedziec na to pytanie - Plico jest lzejszy
      i mniejszy; a Atlantico ciutke ciezszy i wiekszy. Ja wybralam Atlantico bo mam
      sporawe dziecko ktore sie strasznie wierci i chcialam zeby mial wiecej miejsca.
      O wyborze zdecydowalo w naszym przypadku tez to ze mamy samochod kombi wiec nie
      ma problem ze zmieszczeniem wozka. AHA no i maz chcial normalna raczke do
      prowadzenia zamast takich typowo parasolkowatych.
      Mimo iz jestem z Atlantico zadowolona Tobie polecilabym Plico bo jest mniejszy
      po zlozeniu wiec do pociagu wygodniejsmile)))
    • izia30 Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 11:46
      ja wybralam atlantico, bo ma wieksze koleczka, malutkie plico blokuja sie w piasku.
    • kasiaso2 Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 14:43
      Hej
      też stoję przed takim wyborem ale widziałam na www.calineczka.pl że jest model
      pośredni nazywa się A3 chyba i ma większe kółka od Pikko ale składa się jak
      parasolka. Ja zasntanawiam się nad tym modelem.
      I pytanie do mam które już mają spacerówki - czy przekładana rączka się
      przydaje bo teraz jeździmy w głębokim i przydało by się od słońca
      Kasia
    • mmala6 Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 15:01
      moja kolezanka ma Pliko, przekaldana raczka zdecydowanie sie przydaje.Ja mam
      Atlantico z dzielona budka i uwazam ze jednak to rozwiazanie jest lepsze i
      sprytniejsze.Atlantico ma wieksze siedzisko, wygodniej dziecku i wieksze kola,co
      jest wazne dla pchajacego.Przy podjazdach na kraweznik wygrywa moje Atlantico.
      • rendziak Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 20:58
        my jeździmy Pliko ( nie ma przekładanej rączki i szczerze mówiąc pierwsze
        słyszę żeby ten model takową posiadał) my jesteśmy b. zadowoleni
        wózio leciutki, prowadzi sie rewelacyjnie a małe kółka są mitemsmile nam się
        jeździ rewelacyjnie -i jak na parasolę to pliko ma dużo miejsca "w środku"
        • mama_pa Re: Peg Perego Atlantico czy Pliko 15.07.05, 21:22
          My też jeździmy pliko juz od paru miesięcy (przekładanej rączki ten model z
          pewnością nie ma) i jest super. Jest w nim naprawdę dużo miejsca jak na
          parasolkę a jest lekki (wiem coś o tym bo targam co codziennie z młodym w
          środku na 3 piętro). Do tego bardzo łatwo się składa i wożenie go samochodem
          nie sprawia problemu (my też mamy kombi, ale jak się spakowaliśmy na wakacje,
          to raczej żaden wózek "nie parasolka" by nie wszedł). A co do jazdy po terenie,
          to oczywiście przegrywa z ciężkimi wózkami na metalowych i pompowanych kołach,
          ale spokojnie jeżdzi po lesie i polnej drodze. Utknął tylko na plaży.
    • mmala6 to chyba Venezia 15.07.05, 23:58
      Sorry, kolezanka ma Venezie w takim razie.Tam jest przekladana raczka i malutkie
      kola.Prosze o wybaczeniesmiledalabym glowe ze to Pliko....wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka