anita751 23.07.05, 10:00 Bardzo was proszę o poradę na temat termometrów dousznych. Czy nowy termometr Scaneo to dobry produkt, bo zastanawiam się nad jego zakupem. A nie mogę znaleźć nigdzie opinii na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciszyma Re: termometr douszny 23.07.05, 16:17 Świetna sprawa, my kupiliśmy Brauna Termoscan w aptece za ok 200 zł, a później w Auchan widzieliśmy sporo taniej. warto sie rozejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: termometr douszny 23.07.05, 16:26 ja też jestem za tym aby kupić produkt renomowanej firmy. Również posiadam Brauna. kupiliśmy go kilka miesięcy temu za 160 zł, w sklepie z asortymentem medycznym. pani która go sprzedawała, uczulała nas na tanią chińszczyznę, i nie ręczyła za dokładność ich pomiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
edrozdowska Re: termometr douszny 23.07.05, 22:46 mamy brauna.nie wiem jaki typ.kosztowal ok 260.warto.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: termometr douszny 24.07.05, 05:14 Termometry douszne nie sa zbyt dokladne, duzo zalezy od tego jak sie do uszka wlozy. Dla malutkich dzieci moga byc b. niedokladne, bo uszko male, a koncowka jednak gruba (mowie o termometrze Brauna, taki mam). Mierzylam malemu jak mial temp. kilka razy i temp. wahala sie od 38.5 - 39.5, wiec to duza roznica. Tym niemniej polecam ze wzgledu na wygode, ja mierzylam malemu temp. kiedy spal, bez podnoszenia z lozeczka, wkladalam do uszka, i w 5 sekund temp. zmierzona, a maly sie nawet nie obudzil. NIe musialam budzic, zeby zobaczyc jak temp. spada, albo sie podnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
ggosia1 Re: termometr douszny 24.07.05, 09:04 zgadzam się nie są dokładne ani trochę! Można sobie zmierzyć kilka razy tempkę imiec tem od 35 do 38. A jaka to wskazówka.??? My mamy brauna, zdecydowanie najgorszy zakup dla dziecka ze wszystkich. oddam za darmo jeśloi jeszcze nie wyrzuciłam. wczesniej miałam tańszy, ale było to samo. pomiar temp to nie taka znowu cięzka i trudna sprawa, trwa 3 min i nie robi sie tego co 5 min. zdecydowanie odradzam, tak jak lekarze zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
ciszyma Re: termometr douszny 24.07.05, 09:28 Są różne modele Brauna, a może ściślej model, który wychodzi na rynek coraz bardziej udoskonalony. Ja nigdy nie widziałam takiej różnicy w temp. u mojego dziecka, a temp. mierzę w jedną sekundę a nie w pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: termometr douszny 24.07.05, 10:23 A ja bym na Twoim miejscu pomyślała o termometrze do mierzenia w pupie np takim z sygnalizacją dźwiękową. Ja na początku bałam się mierzyć tak temp. ale wiem, że to najdokładniejszy pomiar no i się przemogłam a jak już raz zmierzyłam okazało się, że to naprawdę nic strasznego ani dla mamy ani dla dziecka (końcówkę zawsze smaruję porządnie oliwką lub kremem tłustym wchodzi ładnie, mierzy się krótko więc i mały nie marudzi) p. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska Re: termometr douszny 24.07.05, 11:56 nie polecam na pewno termometrów rtęciowych do pupy - położna która nas odwiedziła opowiedziała jak jej raz została końcówka w pupie dziecka. Ja mam Brauna kupionego na promocji w Macro za około 85,00 zł czyli połowę jego pirwotnej wartości. Sprawdza się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: termometr douszny 24.07.05, 13:12 Nie no myślę, że to oczywiste, że rtęciowego się nie używa ) Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: termometr douszny 24.07.05, 12:06 miałam własnie SCANEO, ale chyba nie umielismy nim mierzyć, bo wahania temperatury były ogromne. sprzedalismy i uzywamy zwykłego rtęciowego. Odpowiedz Link Zgłoś