Dodaj do ulubionych

QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁAM...

11.08.05, 14:32
Witam!
Czytam dziś od rana poprzednie posty na temat tego wózka i już kompletnie
zgłupiałam. Użytkownicy tego wózeczka piszą o następujących jego wadach:
- brak pałąka bezpieczeństwa do spacerówki,
- niemożność rozłożenia oparcia do pozycji leżącaj (spacerówka)
- spacerówka tylko przodem do kierunku jazdy
- brak amortyzacji

tymczasem na stronie sklepu internetowego:
www.bobasmarket.pl/pages/product.php?PHPSESSID=9a71f782511413b690d0c0328c08803c&product=spacerowe&page=7&item=7&men
u=wozki

nie jest to jak czytalam rowniez w postach ulepszona wersja czyli Quinny
Freestyle Comfort - a jednak posiada pałąk,i całą resztę wyszczególnioną
wyżej.
Ja już nic z tego nie rozumiem...sad a tak bardzo podoba mi się ten wózeczek,
że nie wiem już co robić.
Poza tym, czy do tego modelu pasuje gondolka DREAMI czy SPEEDY bo jedni mowia
tak, inni tak...
Jeśli macie jakiekolwiek informacje na ten temat prosze o odpowiedzi, chce
ten wozek kupic w necie bo jest taniej niz w sklepie, ale przez te posty to
juz nie wiem sama...
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 14:41
      Niestety opis do d...., widzisz tam gdzieś pałąk bezpieczeństwa? Jestem ciekawa
      jakim cudem siedzisko jest montowane tyłem do kierunku jazdy? Wydaje mi się, że
      ten opis jest z Freestyle 4XL.
      • saphaya Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 14:57
        Ok to kopia opisu i wyrażnie jest napisane, że jest pałąk
        i że można mocować siedzisko przodem i tyłem..uncertain no i właśnie o to mi chodzi,
        może po prostu ten opis jest niezgodny z prawda???
        Tu jeszcze jeden link do FREESTYLE 3XL z pałąkiem:
        wozkidzieciece.pl/index.php?d1=101&d2=1148&d3=-1&d4=0&id=416&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=JqMnmvxi&k=0&dd=2&pp=1

ale tu z kolei nie ma mowy o przekładaniu siedziska??? ale czytałam w którymś
        poście że dziewczyna ma freestyle'a i u niej sie przeklada...

Freestyle:
        - pompowane koła,
        - przednie kółko skręcające,
        - nowoczesny system amortyzacji,
        - łatwo zdejmowalne siedzisko mocowane zarówno przodem jak i tyłem do kierunku
        jazdy,
        - pałąk bezpieczeństwa,
        - opcjonalna gondola [zobacz],
        - aluminiowa rama,
        - budka do gondoli i spacerówki,
        - pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,
        - kilkustopniowa regulacja oparcia (do pozycji leżącej),
        - pojemny kosz na zakupy,
        - zintegrowana blokada wózka po złożeniu (ułatwia transport),
        - waga wózka: 12 kg.

Koła bez bieżnika - łatwe do wytarcia.
        Wszystko łatwo demontowalne do prania. Wózek posiada również możliwość
        zamontowania fotelika Maxi-Cosi [zobacz]

Wersja z gondolą do nabycia w cenie 1499,00 zł.

Nie wiem co o tym myśleć...
        • mizia30 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 15:09
          a wiec :quinny freestyle 3xlto stary model ,ktory nie ma palaka ,nie rozklada
          mu sie siedzisko do 180st a co do przekladania siedziska w 2 kierunkach -to nie
          wiem ,NATOMIAST quinny freestyle 3xl COMFORT to ubiegloroczna ulepszona wersja
          ze :skretnym przednim kolkiem ,palakiem ,rozkladana na 180 st i siedzisko
          przekladane w 2 kierunkach.pasuje do niejTANSZA GONDOLKA Z X-LANDERA -POLSKA
          FIRMA ,jak rowniez gondole quinny RACZEJ WSZYSTKIE czyli od buzza ,freestyla
          spedi .nazwa dreami to poprostu gondolka smile pozdrawiam misia z zaplacona juz
          quinny 3xl comfort smile
        • pia_ Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 15:13
          Ja mam Quinny Freestyle 4XL i Quinny Formula 3XL (bardziej luksusowa wersja
          Freestyle 3XL), a moja koleżanka ma Quinny Freestyle 3XL, więc wiem o czym
          piszę. Ten opis jest do niczego, zresztą właśnie napisałam maila do tego sklepu
          z prośbą o sprostowanie opisu. Pomyśl, po co firma Quinny miałaby sobie
          strzelaś samobója i ulepszać stary Freestyle oraz wypuścić nowy model Comfort.
          Zresztą nawet nowy Freestyle Comfort 3XL nie ma przekładanego tyłem do kierunku
          jazdy siedziska.
        • pia_ Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 15:20
          Pałąk i śpiworek GRATIS!!!

Charakterystka wózka:
          - waga 12,9kg
          - aluminiowa rama,
          - hamulec ręczny i nożny,
          - zdejmowane pompowane koła,
          - przednie koło skrętne (z możliwością zablokowania)
          - regulowana wysokość rączki,
          - duży kosz na zakupy,
          - pasy 5-cio punktowe,
          - regulowane oparcie,
          - budka posiada daszek przeciwsłoneczny

Istnieje możliwość dokupienia gondoli Quinny oraz montażu fotelika Maxi-Cosi

To jest opis ze sklepu internetowego firmy, która jest dystrybutorem Quinny na
          Polskę. Wynika z tego, że pałak można dokupić osobno. Ale o obracanym siedzeniu
          nie ma mowy.
          • saphaya Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 11.08.05, 15:37
            Właśnie rozmawiłam z tym panem ze sklepu przez telefon i ma sprawdzić ten pałąk
            i mocowanie siedziska hehe...wiec najprawdopodbniej okaże się że to niemożliwe,
            no ale poczekam co powie...natomiast w kwestii kółka to on twierdzi że ono JEST
            SKRĘTNE...

co do gondolki to chodziło mi o to czy te gondolki np. ze strony
            www.calineczka.pl to pasuję do tego wózka, bo tam mają super kolory szczególnie
            ten z pomarańczem, widziałam go na zywo w sklepie i jest cudny, tylko nie
            pamiętam czy tam był na stelażu freestyle'a.

ech nie wiem co robić tak mi się podoba ten wózek, no ale z postów wynika że
            jest beznadziejny...w ogóle jak czytam te posty to nie ma idealnego wózka,o
            którym by wszyscy mówili tak tak suuuper...zawsze sie znajda obiekcje...

Teraz sie pia zastanawiam nad XL4 po twoim poscie...polecasz go...ja chcialam
            takiego do joggingu, a z czterokolowka to chyba bedzie ciezko...
            no nic...jeszcze mam jakis tydzien na decyzje...
    • saphaya Re: QUINNY FREESTYLE 3XL LINKI!!! 11.08.05, 15:06
      Jeszcze raz wszystkie linki:
      - opis Freestyle'a z pałąkiem i przekładanym siedziskiem:
      www.bobasmarket.pl/pages/product.php?PHPSESSID=9a71f782511413b690d0c0328c08803c&product=spacerowe&page=7&item=7&menu=
      wozki

- zdjęcie freestyle'a z pałąkiemsadprawy górny róg)
      wozkidzieciece.pl/
      - i opis
      wozkidzieciece.pl/index.php?d1=101&d2=1148&d3=-1&d4=0&id=416&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=naJLsVTQ&k=0&dd=2&pp=1
      • mizia30 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL LINKI!!! 11.08.05, 15:14
        nie dziwie sie ,ze zglupialas ! to jest ubiegloroczny model ,bez skretnego
        kolka ,domyslam sie ,ze jakos usiluja dopasowac palak ,zeby wozki poszly!!!!one
        na 10000000% sa bez palaka.moze zadzwon i sprobuj sie dowiedziec czegos
        konkretnego ,najleoiej powiedz im od razu ,ze WIESZ ,ze ten model jest bez
        palaka no i jak to rozumiec ,ze sprzedaja z ???? a wyzszy link mi sie nie
        otwiera ,sprobuje raz jescze smile
        • mizia30 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL LINKI!!! 11.08.05, 15:20
          pierwszy link jest tez do starego modelu i tam nie kombinuja z palakiem smile
          • mizia30 Re:do pia :) 11.08.05, 15:23
            jest nowy model quinny ,ktory jest na rynku od poczatku tego roku .postaram sie
            wklic linka ze zdjeciem nowego .ja wlasnie kupilam ten nowy smile
          • mizia30 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL LINKI!!! 11.08.05, 15:28
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=28&products_id=2919&osCsid=35a82f02d3853dad8be016ddcfe7e9c1
            to jest nowy model -patrz cena i opis,w comforcie przednie kolko kreci sie w
            kolko ma 360 st obrotu

calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=28&products_id=839
            a to jest stary model ze skretnym przednim kolkiem

mam nadzieje ,ze pomoglam smilepozdrawiam
            • pia_ do mizia30 11.08.05, 15:34
              Rzeczywiście w tym nowym modelu da się obracać siedzisko, bo jego konstrukcja
              jest inna i przypomina rozwiązanie starego Freestyla 4XL. Ale jakim cudem mozna
              obrócić siedzisko starego modelu, kiedy podnóżek jest przyspawany na stałe???
    • pia_ A tu następny kwiatek 11.08.05, 15:31
      To jest opis mojego wózka Quinny Formula 3XL i ja chyba nienormalna jestem, ale
      do dzisiaj nie odkryłam jak mozna siedzenie zamontować tyłem do kierunku jazdy.
      Ale wg. tego sklepu to mozliwe

Formula XL 3
      Wózek z aliminiową ramą, ręczny hamulec, duże zdejmowane pompowane koła,
      regulowana wysokość rączki, duży kosz na zakupy, 5 punktowe pasy, regulowane
      oparcie. Możliowość ustawiania siedziska przodem i tyłem do kierunku jazdy.

Koło przednie skrętne.

Na stelażu wózka można zamontować fotelik Maxi-Cosi, gondolę Quinny.

kod produkty: STR 16433
      cena 2380.00 zł

www.bobo.pl
    • pia_ odpisali z bobasmarketu 11.08.05, 15:37
      Napisali, że mogli się pomylić, sprawdzą to i poprawią opis.
      • saphaya Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 11.08.05, 15:41
        Rozmawialam z panemsmile opis wyzej

Pia czyli ty masz ten model z 2004 Freestyle 3 kolowy, no powiedz prosze Cie,
        az taka beznadzieja??? to moje pierwsze dziecko nie mam doswiadczenia i nie
        chce zeby sie dzidzia meczyla potem...co robicsad
        • pia_ Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 11.08.05, 15:49
          Ja mam model Formula 3XL 2003 i Freestyle 4XL 2003.
          Jeżeli kupiłaś Freestyle Comfort z pałakiem, przekładanym siedzeniem,
          rozkładanym oparciem i podnózkiem to gratuluję smile
          Z tych moich dwóch wózków Freestyla uwielbiałam, a Formuly niecierpiałam (ale
          tylko w wersji spacerowej).
          • mizia30 Re: moja pomylka w opisie ;) 11.08.05, 15:53
            napisalam ,ze quinny 3xl comfort to ubiegloroczny model ,oczywiescie mialo byc
            TEGOROCZNY smile))) te ciazowe zacmienia smile
          • saphaya Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 11.08.05, 15:54
            No nie kupiłam jeszcze i na wersję Freestyle Komfort raczej mnie nie stać, chcę
            kupić
            tą spacerówkę:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=60367715
            kolor SAND

i taką gondolke do niej:
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=28&products_id=1476
            ale teraz to już sama nie wiem...sad(
            • pia_ Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 11.08.05, 16:15
              Jeżeli już to kup tam gdzie mieli za 999 ten sam wózek a dodawali jeszcze pałąk
              i śpiworek w tej cenie, a gondolę Quinny kup używaną lub z X-landera. Sama mam
              gondolkę Quinny i po moim dziecku i po synku siostry jest jak nowa smile, więc
              uzywana z allegro będzie też ok. To jest moje zdanie jesli już uparłaś się na
              ten Quinny Freestyle - uprzedzam, ze w tej spacerówce Twoje dziecko nigdy nie
              będzie wygodnie spało.
              • mizia30 Re: freestyle 11.08.05, 18:41
                ja tez ci radze ,kup tansza gondolke i kup comforta w niemieckim internetowym
                sklepie za 308e z wysylka smile to masz 1240zl +uzywana gondola 250 max=1500,a
                twoj wybor to 855zeta + 600 chyba gondola=1455 ,roznica niewielka ,brak
                spiworka ,ale masz lepszy wozek smile
                • mizia30 Re: TANIA GONDOLA!!!!!!! 11.08.05, 18:44
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=59673074
                  Z X-LANDERA
                  • saphaya Re: TANIA GONDOLA!!!!!!! 11.08.05, 20:12
                    mizia30!
                    W jakim sklepie kupilas swoj wozeczek, masz namiary, no i czy oni mowia po
                    angielsku bo ja niestety niemieckiego nie znamsad
                    • mizia30 Re: TANIA GONDOLA!!!!!!! 11.08.05, 21:49
                      ja tez nie znam smile posluguje sie wskazowkami ,ktore otrzymalam od dziewxzyn z forum smilewyslalam im maila(mialam gotowca,tylko wstawilam swoje dane),ze chce kupic od nich wozek ,oni mi odeslali taki jakby formularz zgloszeniowy z danymi do przelewu i linkami do stron na ktorych cie informuja na jakim etapie jest twoje zamowienie,wyslalam forse i czekam smile
                      ogladnelas linka do aukcji?byla gondolka za 200 z hakiem smile
                    • hania731 Re: TANIA GONDOLA!!!!!!! 12.08.05, 09:14
                      Nie musisz w ogóle z nimi rozmawiać,wystarczy kontakt mailowy.ja jestem własnie
                      w trakcie zakupów u nich,czekam na przesyłkę,myślę,że powinien nadejść
                      wkrótce,bo w podanym przez nich linku pojawiła się informacja,że już jest
                      wysłany.
              • hania731 Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 12.08.05, 09:29
                Co do tego,że się nie wyśpi w spacerówce mialabym odmienne zdanie,bo moja
                przyjaciółka ma ten wózek i nie zamieniłaby go na inny.Jeździ na spacery przy
                każdej pogodzie od 17 miesięcy (na początku miała gondolkę)i jej małej jest
                bardzo wygodnie.
                Ale tu dojdziemy do wniosku,że każdy ma inne oczekiwania co do wózka,każde
                dziecko jest inne i dopiero w trakcie używania wszystko się okaże.Że jednemu
                jest wygodnie,a drugiemu nie.
                Ja się bardzo długo zastanawiałam nad rodzajem quinny,bo tylko tego byłam
                pewna,że ma być trójkołowy quinny.Początkowo miedzy speedi a starym
                freestylem,ale musze powiedzieć,że brak możliwości zamontowania pałąka do
                speediego był dla mnie nie do przejścia,i nie chodzi tu nawety o względy
                bezpieczeństwa,bo wózek posiada solidne pasy,ale o wygodę maluszka.Moja
                pięcioletnia córeczka bardzo lubiła jeździć w spacerówce i trzymać się własnie
                pałąka,kiedy jeszcze sama nie siedziała stabilnie.A w speedim siedzenie zapada
                się pod większym kątem niż we freestylu, Pani ze sklepu napisała mi,że to tak
                specjalnie,bo nie ma pałąka,żeby dziecko nie wypadło.Może sprawdziłoby się
                to,gdybym używała wózka jako jogera do biegania,ale mi chodziło o
                spacerówkę.,No i speedi odpadł,choć u każdego sprzedawcy,u którego się
                orientowałam,zachwali speeeedi,że nowszy i lepszy.No więc na tapetę wszedł
                stary freestyle,ten z ubiegłego roku,ale tu znowu miałam obiekcję,wtedy nie
                dodawali jeszcze palaka gratis,ale wiedziałam,że można go dokupić,ale nie byłam
                pewna czy to,że nie można montować siedziska w obie strony i pasuje,no i
                siedzenie,które nie rozkłada się do pozycji leżącej,koło tylko uchylne,a nie
                obracające się o 360 stopni i brak regulacji podnóżka,choć jak zrobiłam wywiad
                u przyjaciółki,to okazało się,że dla niej to były żadne przeszkody,nawet tego
                nie zauważyła.Wtedy w sklepie calineczka.pl zobaczyłam nowego freestyla comfort
                i choć wizualnie wydawał mi sie brzydszy od starego,to bardzo chcialam go
                mieć,no ale ta cena polska 1800 zł!!I wtedy akurat trafiłam przypadkiem na
                forum i od dziewczyn bardzo dużo się dowiedziałam,własnie to,ze można go kupić
                go w Niemczech i mam nadzieję,że już wkrótce będę miala go w domku.
                • mizia30 Re: odpisali z bobasmarketu TAK:) 12.08.05, 12:23
                  co do urody wozka to mam takie same odczucia,ALE na zywo stary freestyle mniej
                  mi sie spodobal niz na zdjeciu ,wiec mam nadzieje ze comfort mnie pozytywnie
                  zaskoczy wink tzn ,ze bedzie ladniejszy niz na zdjeciu smile))) bo w odwrotna strone
                  to sobie nie wyobrazam smile)) ale ktoras e-mama pisala ,ze jej zdaniem comfort na
                  zywo jet ladniejszy niz na zdjeciach smileoby smile))
                  • hania731 Mam już wózek w domku!!!! 12.08.05, 16:58
                    Już go mam!!
                    dzisiaj kurier dostarczył,niestety jest za ciężkie pudlo i nie dam rady sama
                    rozpakować,czekam na męża.
                    Gondolka super,wylicytowałam też u baby-top-salesa na ebayu za 6o euro i
                    wszystko razem przyszło,w dwóch pudłach.najpierw pisali,że razem z gondolą
                    przesyłka 49 euro,ale potem policzyli tylko 29 euro jak za sam wóżek.
                    Wszystko zapakowane w oryginalne pudła,jednym słowem przesyłka bez zarzutu.
                    Od wpłacenia pieniążków na ich konto do otrzymania przesyłki dokładnie 8 dni.
                    hej.
    • uffa1 A jak jest z nim po zlozeniu? 23.08.05, 12:14
      Czy zajmuje duzo miejsca w bagazniku? Ja mam Corse i zastanawiam sie czy sie mi
      zmiesci bez zdejmowania kol. Czy moglby mi ktos podac wymiary po zlozeniu?

Bede wdzieczna za informacje.
      • vtec_z Re: A jak jest z nim po zlozeniu? 24.08.05, 17:39
        uffa1 napisała:

> Czy zajmuje duzo miejsca w bagazniku? Ja mam Corse i zastanawiam sie czy sie
        mi
        >
        > zmiesci bez zdejmowania kol. Czy moglby mi ktos podac wymiary po zlozeniu?
        >
        > Bede wdzieczna za informacje.

Znaazłem na e-bay u niemieckiego sprzedawcy:
        www.ebay.pl/viItem?ItemId=7345080354
        - Maße im aufgebauten Zustand: 110 x 71 x 110 cm (L x B x H)
        - Maße im zusammen geklappten Zustand: 99 x 71 x 45 cm ( L x B x H)

to pierwsze to wymiary wózka rozłożonego, drugie - złożonego
        L - Lange - długość
        B - Breite - szerokość
        H - Hohste - wysokość

Pozdrawiam przyszłe mamy
        przyszły dziadek Vtec_Z
    • vtec_z Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 24.08.05, 21:37
      Poczytajcie trochę na stronie producenta:
      www.quinny.com/
      Kilka języków do wyboru - ale, niestety, bez polskiego.
      Także instrukcje obsługi!
      A dodatkowo stamtąd link do dystrybutora w Polsce:
      www.bebejouquinny.pl/quinny/main.html
      A tu już po polsku smile
      ---------------------------------------
      First man then machine (Soichiro Honda)
      • annakol1 Re: QUINNY FREESTYLE 3XL raz jeszcze!!! ZGŁUPIAŁA 25.08.05, 09:06
        czy te zwozeczki maja okrycia na nozki?
        jak jest rozwiazana ta sprawa - pytanie do posiadaczek
        ile kosztuje fola przeciwdeszczowa, czy pasuje jakas nieoryginalna?
        jak sprawuje sie (jak prowadzi sie wozek) z tym kladzionym - nieskretnym o 360
        st. kolem? czy wozeczek jest zwrotny i dobrze sie prowadzi? na comfort mnie juz
        nie stac..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka