Dodaj do ulubionych

Opinie Bebecar Stylo?

29.08.05, 12:04
Czy sa na forum jakies uzytkowniczki?
Obserwuj wątek
    • muress Re: Opinie Bebecar Stylo? 31.08.05, 17:08
      czesc, ja uzywam tego wózka od kilku miesięcy (chyba od czerwca). Ogólnie
      jestem zadowolona, jest bardzo wygodny dla malucha - miękki, co ma ogromne
      znaczenie na wertepach (a takie mam uliczki do spacerów - mocno wertepowe).
      Wybrałam wersję z pompowanymi kołami, więc jest nieco cięższa, a w ogóle wózek
      jest dość ciężki - jak to wszystkie takie duże wózki. Mam generalnie dwie
      uwagi: koła przednie nie są tak bardzo skrętne jak w innych wózkach, które
      znam, owszem pomagają w manewrach, ale nie jest to skrętność np. taka jak w
      atlantico peg perego, trzeba się nauczyć tym wózkiem jezdzić, żeby dobrze
      skręcał. Druga uwaga: materacyk w gondoli obszyty ceratą - przy upalnym lecie
      (a takie było) to jest koszmar dla dziecka! W związku z tym zakupiłam
      dodatkowy materacyk, polski, obszyty materiałem. Natomiast spacerówka, do
      której mój mały się szybko przesiadł (kupiłam wózek jak miał już ponad 3
      miesiące) sprawuje się bardzo dobrze, kładzie się zupełnie na płasko, dla
      malucha jest wygodna. Wybrałam wersję z wentylacją w budce, czasem się to
      przydaje.

Prawdę mówiąc, po długich poszukiwaniach doszłam do wniosku, że to chyba jeden
      z najlepszych wózków na rynku. Skusiły mnie te skrętne koła - i rzeczywiście
      jest ok, zwłaszcza, że po zablokowaniu nie mają ŻADNYCH luzów - co bardzo
      ułatwia jazdę na wertepach. Nie znalazłam żadnego innego wózka, który by miał
      wszystkie te cechy: był miękki, wygodny dla dziecka, skrętne koła blokowane,
      spacerówka monotowana tyłem i przodem do kierunku jazdy, rozkładana na płasko -
      i przy tym całkiem fajnie wygląda.

Acha - jeszcze jeden drobny minus - ocieplacz się kiepsko przypina do budy.
      Może to kwestia wyrobienia zatrzasków, ale złościł mnie. W sumie, po
      porównaniu z moim starym peg perego po starszym dziecku - pp ma większą gondolę
      i wygodniejszą dla dziecka, ale niestety jest delikatniejszy, skrzypiał
      strasznie (stylo NIE skrzypi mimo, że jest znacznie rzadziej smarowany niż pp,
      no i kółka nam odpadły od pp po 2 latach intensywnego używania (odpadły w taki
      sposób, że trzeba byłoby wózek wysyłać do przeróbki i naprawy w serwisie w
      Poznaniu). Ale chyba i tak wózki pp bardziej lubię - są lekkie i bardzo miło
      się prowadzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka