Dodaj do ulubionych

Kombinezony Reima.

02.09.05, 07:16
Witam,
Czy któraś z Was ma już jakieś doświadczenie, jeżeli chodzi o te kombinezony.
Chcę taki kupić mojemu synkowi, i nie wiem czy warto. Jak się noszą, czy są
ciepłe. Jaka jest ich cena w porównaniu do jakości. Czy macie może jakieś
namiary na sklepy oferujące preferencyjne ceny za te kombinezony?

pozdr.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_gk Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 09:47
      Ja kupiłam Reimę w zeszłym sezonie dla mojej wówczas 1,5 rocznej córki. Uważam,
      że jest super i zamierzam w tym sezonie też kupić Reimę (mam nadzieję, że uda
      sie kupić na 2 sezony). Kombinezon jest bardzo ciepły, a przy tym bardzo lekki
      i cienki, więc nie krępuje ruchów i dziecko porusza się w nim bardzo swobodnie.
      Jest też bardzo przyjazny w utrzymaniu - zabrudzenia łatwo schodzą wycierając
      gąbką i jak poinformowała mnie sprzedawczyni, nie jest wskazane prać kombinezon
      zbyt często (ale jak upierzemy, to wyschnie przez noc). Cena rzeczywiście jest
      spora jak na jeden sezon, ale warto - rozejrzyj się w róznych sklepach
      sprzedajacych Reimę, bo róznice na tym samym modelu sięgają czasem nawet 100
      zł ! (najdroższy widziałam w butiku w Promenadzie - cena była o 140 zł wyższa
      od tej, która ja zapłaciłam w swoim sklepiku osiedlowym miesiac wczesniej).
      • edytek1 Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 09:54
        kombinezony super ja poza 2 częściowym wyściowym kupilam małej w lumpie
        jednoczęsciowy REima z myślą o sankach. Nie była to ostnia kolekcja i nie wiem
        ile kombinezonek przeszedł( był granatowy z białymi wykończeniami), ale spisal
        się świetnie. Po 3 godzinej zabawie w śniegu mała była ciepła wszystko suche a
        kombinezonik był leciutki... ( zajmuje tyle miejsca w szafce co kurtka
        przeciwdeszczowa). Polecam
        • katse Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 09:59
          też chce reime z lumpeksu!!!!
          bo cena w sklepie mnie powala.

K
    • madzialena11 "Powalcie i mnie ceną...":) 02.09.05, 10:14
      W swoim mieście nie znalazłąm nic ciekawego na zimę, ale z samej ciekawości
      podajcie mi ceny tych kombinezonów ...
      • olunia75 Re: "Powalcie i mnie ceną...":) 02.09.05, 10:45
        ceny wahają się od 150-300. Przypuszczam, że dla mojego synka muszę liczyć się
        z tym "górnym wydatkiem".
        Jeszcze jedno pytanie. A jak z rozmiarówką. Moje dziecko ma obecnie 95 cm
        wzrostu. Dotychczas kupowałam kombinezony QF, ale one z kolei mają zaniżoną
        rozmiarówę. W zeszłym roku kupiłam synkowi kombinezon QF o rozm. 86 (a mały
        mierzył już wtedy 88 cm). Ciekawe jak z tymi kombinezonami...
        Ale swoją drogą strasznie się "najarałam" i na pewno w tym roku będzie Reima.

pozdr.
    • magda_zet Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 10:49
      W zeszyłym roku w Izabelinie gdzie jest hurtownia Reimy kupowałam kombinezon
      ponad połowę tańszy niż w sklepie. Ponad 200 zł różnicy. Wtedy sprzedawano tam
      poprzednie kolekcje we wrześniu tylko w czwartki od 15:00-18:00.
      Telefon: 722-60-86. Nie wiem czy to aktualne w tym roku, ale myślę że tak.
    • gabi54 Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 11:04
      widziałam takie kombinezony oraz osobno komplety kurtka + spodnie - uwaga sama
      kurtka 350zł, na cenę spodni już nie patrzyłam !!!!!
      • ajkija Re: Kombinezony Reima. 02.09.05, 15:00
        Te kombinezony są świetne. Mi się udało w tamtym roku tanio kupić Reimę przez
        koleżankę z Alpinusa. Jak macie takich znajomych "w branży" to też ich
        molestujcie smile Radzę tylko uważać z rozmiarami. Moim zdaniem są zawyżone.
        Kombinezon na 86 był w tamtym roku lekko przyduży na majego bardzo wysokiego
        syna. Jest akurat dobry teraz, kiedy z innych firm nosi 98. Zimą myślę, że
        będzie już trochę za mały, ale od razu mówię, że kombinezonu nie sprzedaję,
        poczeka na córkę. Moim zdaniem śmiało można decydować się na używany. Po moim
        nie widać absolutnie żadnych śladów noszenie, jest tak samo ciepły, nie
        przemaka, nie blaknie. A w jednym szmateksie też widziałam Reimę, ale to był
        warsiaski szmateks na ursynowie i chcieli za niego tyle, za ile kupiłam swój
        nowy, no to podziękowałam.
      • edi85 Re: Kombinezony Reima. 12.09.05, 13:37
        ja reime kupuje dzieciakom juz od 4 lat cena jest wysoka ale warto moja córa ma
        zawsze kombinezon na dwa sezony teraz pojawił sie maly jak podrośnie bedzie
        miał kombinezony po siostrze bo wyglądają jak nowe a poki co na tą zimę
        kupiłam mu własnie reimę rozmiar 86 z misiem od wewnątrz na pupie zeby małemu
        było ciepło- i jaka inna firma ma taki pomysł. dla starszych dzieciakow polecam
        reimę tec-jest mocniejsza
        • greenland do Edi85 12.09.05, 14:32
          edi85 a ile taki kombinezon kosztuje?
          • edi85 Re: do Edi85 15.09.05, 20:21
            ja kupuję zawsze po sezonie tj w marcu gdy jest przecena o 30% za kombinezon w
            zależności od rozmaru wychodzi ok 200-250 zł duzooo,ale naprawdę warto.do tego
            można kupić w komplecie rękawiczki które przypina się do konbinezonu i sięgają
            one prawie do łokcia o wpadnięciu sniegu nie ma mowy a jak trochę dziecko
            wyrośnie to da się to ukryć
    • mamakacpra1 Re: Kombinezony Reima. 12.09.05, 14:38
      W "Smyku " same spodnie kosztują 199 PLN, kurtek niestety nie widziałam.
      • leigh4 Re: Kombinezony Reima. 12.09.05, 20:38
        Kurtka 299złsmile
        Obejrzałam dokładnie te kombinezony(kurtka i spodnie) i przyznam, że jakoś nie
        powaliły mnie... Nie miałay żadnych fajnych rozwiązań, o których pisałyście-
        kurteczka w środku z polarem, od zewnątrz sztywnawa, bez wewnętrzenego
        ściągacza na dole(widziałam takie już nawet w kurtkach dla dziewczynek w hm-
        seria różowo-biało-popielata), bez membrany, wzornictwo również mało fajnesad
        Spodnie fajniejsze-rzeczywiście miękkie, ale bez tych "bajerów" na pupie, o
        których pisałyście, zapinane na zwykłe gumowe szelki...Za kombinezon za 500zł
        zdecydowanie oczekiwałabym czegoś więcej.
        Chyba, że w Smyku pojawiły się jakieś mało trafione modele...
        • greenland Re: Kombinezony Reima. 13.09.05, 13:26
          > Kurtka 299złsmile

:o szok!
    • oliwkaania Re: Kombinezony Reima. 13.09.05, 12:30
      ja mam pytanie gdzie w Krakowie można kupić te kombinezony, bo własnie chcę
      kupić córeczce
    • cubus1 Re: Kombinezony Reima. 13.09.05, 14:22
      No ja wlasnie tez cos slyszalam ze blizej 600zl kosztuja niz 150zl...Niestety
      nie potrafie wydac tyle na jedna zime sad
      A tak na marginesie podobno sa swietne,ale ja moj Mothercare tez chwale a
      kosztowala 3 razy mniej...
      • anna-pia Re: Kombinezony Reima. 16.09.05, 10:48
        podobno są super, ale ja kupuję KappAhl (też skandynawska firma), na przecenach
        w styczniu na następny sezon (albo dwa), rozmiar odpowiada dokładnie wzrostowi
        dziecka
        lekkie i ciepłe, polecam (a jakie śliczne wzory dla dziewczynek - sam róż i
        kwiatki, he he)
        po dwukrotnej przecenie kosztują... 50 zł, ja zwykle kupuję, kiedy kosztują 100
        zł, bo boję się czekać
    • oliwkaania Re: Kombinezony Reima. 14.09.05, 14:28
      podciągam do góry: gdzie do kupienia w Krakowie?
    • edi85 Re: Kombinezony Reima. 15.09.05, 20:23
      do grennland daję ci odpowiedż tylko tytuł jest do edi85
    • olaj Re: Kombinezony Reima. 16.09.05, 14:57
      Witam serdecznie,

jako długoterminowa użytkowniczka (co można sprawdzić smiletego forum chciałam
      poinformować, że będę otwierać 26 września sklepik internetowy, w którym będę
      sprzedawała m.in. kombinezony firmy Reima, także z poprzednich kolekcji, w
      cenach nie tak straszliwie powalających na kolana jak np w Smyku. Ponieważ
      początki są początkami, w pierwszym etapie będe miała po jednej sztuce w jednym
      rozmiarze, ewentualnie na indywidualne zamówienie, jeżeli u dystrubutora będzie
      na stanie - to w przeciągu jednego-dwóch dni.

Pozdrawiam,
      Ola
      • madzialena11 Re: Kombinezony Reima. 16.09.05, 15:00
        Hehe, to może dostaniemy jakiś rabacik, bo mamy 26,09 urodzinki smile)) i
        potrzebujemy spodni...
        • gosia.mama.wojtusia do olaj 16.09.05, 15:08
          byłabym chetna na zakup kombinezonów ,dwóch sztuk,jeden w rozmiarze 80 lub
          86,drugi na 128,daj znac proszę
          • leigh4 Re: do gosia mama wojtusia 16.09.05, 15:47
            jednoczęściowe kombinezony reima (brązowo-beżowe) w rozmiarze 80i 86 są w Smyku
            w Arkadii(warszawa) po 139złsmileMyślę, że w innych smykach też będą, skoro są w
            tym sklepie.
          • olaj Re: do olaj 16.09.05, 16:19
            Hej,
            Ciężko znaleźć kombinezon Reimy za 139PLN smile)
            Dziewczyny, proszę piszcie na maila ojagiello@wp.pl albo przez sklep
            www.CzerwonyKapturek.com.pl
            Pozdr,
            Ola
            • leigh4 Re: do olaj 17.09.05, 19:32
              Potwierdzam-dziś widziałam te same kombinezony w smyku w woli parku-ale
              największy był w rozmiarze 80.
    • oliwkaania Re: Kombinezony Reima. 19.09.05, 11:39
      a ja jeszcze raz, gdzie w Krakowie można zobaczyć i kupić ubrania Reima????
      • pia_ REIMA - link do strony firmowej 19.09.05, 11:51
        www.reima.com/fi/reima_kids.html
        z boku są linki do poszczególnych kolekcji i ich zdjęcia - moze się to komuś
        przyda. A przedstawicielem na Polskę jest firma Reima Polska Sp. z o.o. z
        Izabelina, ul. Tetmajera 22b, tel 022/772-60-86, 772-60-42
        e-mail:reimapl@supermedia.pl
        Tam można zasięgnąć porady, jakie sklepy biorą od nich kombinezony.
        • oliwkaania Re: REIMA - link do strony firmowej 19.09.05, 14:10
          chciałam przekazać, że podane numery telefonu do firmy Reima Polska niestety
          nie są prawidłowe
          • pia_ Re: REIMA - link do strony firmowej 19.09.05, 15:35
            no to ja już nic nie poradzę, tak było na ich ulotce reklamowej sad
            • maewula Re: REIMA - link do strony firmowej 19.09.05, 23:49
              nr tel. 722-60-86
              jak najbardziej aktualny do ww firmy
              pozdrawiam
              • gosia.mama.wojtusia do leight 20.09.05, 07:44
                czy na oryginalnej stronie reimy jest ten kombinezon który widziałaś?jaki to
                kolor? bo jesli łądny to czy kupiłabys i i wysłała?kiedys już robiłysmy ze sobą
                interesy,kupowałaś ode mnie duzo zabawek little people przez allegro-gosia-24smile
                jakbym też mogła prosic o zmierzenie długosi kombinezonu 80 jakbyś przy okazji
                była w smyku,bede wdzieczna,mój synuś ma rok,ubranka w tej chwili z Hm nosi na
                80 na zime już pewnie 86,nie wiem jak wypadają te rozmiary reimy
                • leigh4 Re: do leight 20.09.05, 08:58
                  To był taki jak ten, ale inne kolorki(coś z brązem), dokładnie już nie
                  pamiętam, raczej skupiłam się na oglądaniu go "od środka", ale na pewno nie
                  miał zapięcia takiego jak dla niemowlaków(czyli na całej długości). Nie miał
                  też żadnego ocieplenia pod pupą, a na dole nie miał wewnętrznych ściągaczy,
                  tylko taki zwykły plus pasek z gumy do założenia pod stópkę. Przyznam, że mnie
                  to ostatnie zraziło już całkowicie-za dobrze z dzieciństwa pamiętam takie
                  kombinezony z wrzynającymi się w stopę gumkami przywożone przez rodzinę z rfn-
                  usmile Hit mody lat 80-tych, he, he...
                  Ale oczywiście nia ma sprawy-będę w smyku w piątek lub sobotę, zmierzę, dam Ci
                  znać i mogę Ci kupić.
    • oliwkaania Re: Kombinezony Reima. 20.09.05, 10:35
      no to widzę, że jest trzeci numer (jedna z 7 zamieniona na 2), spróbuję w
      wolnej chwili zadzwonić
      • alfinka1 Kombinezon ok a czapka i rekawiczki .... 20.09.05, 13:14
        my w zeszla zime testowalysmy reime kombinezon jednoczesciowy na 80, czapke,
        rekawiczki i golfik pod szyje na rzep zamiast szalika.
        kombinezon ok wart swojej ceny natomiast rekwiczki tutta okropne corce marzly
        dlonie i troche przemakaly - niewygodne do zalozenia. czapka po pierwszym
        praniu troche sie zdeformowala i stracila kolor. golfik ok jak to polar troche
        sie skulkowal od prania.
        na ten rok kupilam dwu-czesciowy kombinezon w smyku rozm 98 pod koniec
        ubieglego sezonu. przeceniony z 485 na 350. reima robi modele i tansze i
        drozsze. zalezy to od fasonu, rozmiaru i materialu. w tym roku chcialabym
        jeszcze kupic buty reimy chcociaz kolezanka mowila ze sa niestety sztywne.

pozdrawiam
    • dosiamamafilipa Re: Kombinezony Reima. 20.09.05, 13:22
      hej
      wczoraj bylam w smyku w arkadii ogladalam tam kombinezon reima do 92 cm byly po
      220 zl ale nie zdecydowalismy sie okropnie sztywne sad jednak bede szukala
      innego modelu bo tam tylko ten jeden model reima byl.
      pzdr.
      dorota
      • leigh4 Re: Kombinezony Reima. 20.09.05, 15:08
        www.reima.com/fi/reima_kids_tuote.html?ryhma=41&tuote=188#
        To ten zapomniany link.

Pewnie widziałaś te, które są wywieszone obok czerwonych czapek dla
        dziewczynek? Te, które ja widziałam wiszą między kombinezonami tup-tup, po
        lewej stronie od tych,o których piszesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka