flurcia 30.09.05, 07:24 Kochane emamy chcę kupić szybkowar i nie wiem jaki? Doradźcie mi proszę na co zwrócić uwagę. Mam w domu jeden, ale to jakiś zabytek i z szybkowarem to ma tylko wspólną nazwę. Czekam na Wasze opinie i spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc101 Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 08:56 Witam, ja mam w domu 3 szybkowary. 3l, 4,5l oraz 6l. Ten 6l uzywam tylko do robienia kapusty, bigosu itp (w uzyciu jest tak okolo 3 razy w roku). 3 litrowy i 4,5 litrowy to byl zestaw: jedna poktywka i dwa garnki. Najczesciej w ruchu jest ten 3 litrowy. Ziemniaki gotuje 4 minuty (a nie 30 jak w zwyklym garnku!), a gulasz 20 minut (wolowinka jest suuuper mieciutkia, a jak dodasz podczas gotowania czerwonego winka to i cala kuchnia pachnie!). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 10:06 Mam tefala 6 l. W sam raz dla czteroosobowej rodziki. Robię w nim prawie wszystko. Dokupiłam sobie wkładkę do gotowania na parze. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 13:00 A jakich firm szybkowary kupujecie i polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 14:05 zgadzam sie tefal jest dobry. Wybierz firme, ktora bedzie istniala jeszcze za 10 lat. A noz bedziesz potrzebowala nowych uszczelek i mysle ze do tefala to sie zawsze dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 14:14 Uszczelki teoretycznie wymienia się co roku, więc trzeba brać to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 14:19 przepraszam, nie zauważyłam, że napisałaś jakiej firmy masz szybkowar Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: szybkowar - jaki?? 30.09.05, 18:14 Ja polecam Fisslera. Jest super, tylko trochę drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
halinka90 Re: szybkowar - jaki?? 27.02.06, 11:33 gdzie dokupić wkładke do gotowania na parze do tefala Odpowiedz Link Zgłoś
kosa_kat Re: szybkowar - jaki?? 28.02.06, 08:59 My kupiliśmy szybkowar 6l z FAGOR-a za niecałe 200 /dostępne mi.n. w Selgrosie/ - hiszpańska firma mi nic nie mówiąca, ale skoro wykupili Mastercoka to chyba będą istnieli jeszcze kilka ładnych lat. Pozatym rewelacyjne są w Fisslera ale strasznie drogie, pozatym dobre są z ELO,BergHoffa,Tefala Ostatnio sywagierka nabza sobie komplet syzbkowarw 6l i 4,5l z ELO który był w promocji w PLUSIE za ok. 150 zł - co mnie bardzo zdiwiło. Proponuję nie kupować np. Petrhoffa lub podobnych firm gdyz wg. sklepu Swiat Kuchni nie ma do nich wymiennych uszczelek. My w 6 litrowym szybkowarze bez problemu gotujemu 8 miesięcznemu dziecku zupki na 3-4 dni. maciej Odpowiedz Link Zgłoś
halinka90 Re: szybkowar - jaki?? 28.02.06, 11:49 dzieki za podpowiedz ,zdecydowałam sie na tefala 4,5 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: szybkowar - jaki?? do halinki 05.04.06, 12:58 I jak się sprawdza ten szybkowar? Ja też mam zamiar kupić, tylko nie wiem jeszcze jakiej firmy (właśnie myslę o tefalu) i czy lepszy 4,5l czy 6l? A wkładkę do gotowania na parze też kupiłaś? Jeśli tak, to gdzie? bo ja jakos nie moge znaleźć tefala z wkładką? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika9030 Re: szybkowar - jaki?? do halinki 05.04.06, 22:29 jestem zadowolona kupiłam tefal 4,5 a wkładke do gotowania na parze zamowiłam w serwisie czekałam na nia około 2 tygodnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika9030 Re: szybkowar - jaki?? do halinki 05.04.06, 22:33 mam nadzieje ze zamiast halinki moze być monika bo ja tez niedawno nabyłam szybkowar i jestem z niego zadowolona, Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: szybkowar - jaki?? do halinki 05.04.06, 23:14 może byc Monika, może Dzięki! A jeszcze mam pytanko, jak to jest z tą wkładką - jak Ci się sprawuje w tym mniejszym garnku? Czy się tam mieści bez problemu? I ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
monika9030 Re: szybkowar - jaki?? do halinki 05.04.06, 23:29 wkładka oczywiście ze sie miesci bo 4,5l ma tak a samą srednice co 6l tylko jest nizszy garnek, zamawiałam koszyk do gotowania na parze i trojnog i zapłaciłam za to 65 zl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś