mamaemmy 30.09.05, 20:52 Co to są za kasety?Czy są w wersji polskiej?I w jakich cenach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_jaka Re: Baby Einstein 01.10.05, 13:35 Witaj, my mamy cala kolekcje kaset BABY EINSTEIN; polecam, wychowalo sie starsze dziecko i po malu wlaczam Malutkiej; niestety nie ma polskiej wersji jezykowej; my kupilismy komplet w Stanach, odbieramy na video 2 systemowym pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Baby Einstein 01.10.05, 13:37 Dzięki za odpowiedz-ale co jest na tych kasetach? Czy to jakiś program,bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Baby Einstein 01.10.05, 14:10 polecam eMule,program do sciagania róznych plikow z sieci,posciagalam w nim mnostwo czesc baby Einstein i nie musialam wydawac kupy kasy na nowe plyty Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Baby Einstein 01.10.05, 15:10 Boże!!Wszystko stamtąd ściągamy-czemuż na to nie wpadłam,że można i to??? dzięki! p.s.druga sprawa-nie wiem czemu moje wątki o emule gina?ktos je kasuje-a z tego co się orientuje są na górze spekulacje nt tego,czy jest on legalny,czy nie... Ale widzę,że ktos zna się na tym lepiej,hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jaka Re: Baby Einstein 01.10.05, 18:38 to jest 12 czesci, kazda o czyms innym; pierwszla dla bejbikow (od 1 m-ca) - w tej jest wszystko a potem jest o swietach, o zwierzatkach, o wodzie o muzyce, o ksztaltach, o kolorach ale naprawde fajnie pokazane; dzieciom sie podoba pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy szkoda,że nie po polsku:( 01.10.05, 19:05 Choć z drugiej strony angielski nie jest zły Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy do mama_jaka 01.10.05, 19:07 A ta pierwsza od 1 miesiąca to jaki ma tytuł angielski?Mogłabyś mi podać? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jaka Re: do mama_jaka 02.10.05, 10:49 BABY MOZART; w tej i dwoch nastepnych nic nie mowia, jest tylko muzyka w tej MOzarta, w nastepnej Bacha, potem Beethovena pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: do mama_jaka 05.10.05, 22:54 Dziewczyny może wykażę się tu straszną ignorancją, ale na czym polega to ściąganie z emule. Mąż powiedział mi że tam się coś płaci i nic nie wiem poza tym, a też bardzo chciałabym coś pościągać, tym bardziej Baby Einstain. I widzę że będę musiała sama to zrobić tylko nijak nie wiem jak się za to wziąć. Poradźcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do dorga1 06.10.05, 02:28 Z tego co ja się orientuje,to jest na tej samej zasadzie jakbyś ściągała film ode mnie-pamiętasz reklame tpsa/"przeciez muszę ściągnąć film od Julki",więc to jakby było nielegalne,to w reklamie tpsa się nie mogłoby ukazać..Tyle,że tu nie ściągasz filmu "od Julki"tylko od kogokolwiek. Nic się nie płaci,po prostu trzeba zainstalować i tyle-u mnie zna sie na tym mój mąż,ale każdy informatyk powinien Ci to zrobić. Potem jak juz masz,to sobie klikasz wpisujesz sobie nazwe filmu/piosenki/bajki i wyszukuje Ci ile osób to ma no i ściągasz klikając na to-proste jak but Odpowiedz Link Zgłoś
ajkija Re: do dorga1 06.10.05, 08:39 )))) Emule jest nielegalne. I podobnie jak inne tego typu programy - Soulseek, Winmx służy do ściągania pirackich kopii (muzyki, filmu) z internetu. Pirackich, czyli zripowanych z dvd, zgranych z płyt, lub telewizji, albo nagranych "z ręki" z kina. Nie ma to nic wspólnego ze ściąganiem "od Julki" ponieważ nie ściąga się z czyjegoś komputera nagranego przez kogoś kamerą vhs filmu z potańcówki (a tak było w reklamie) tylko film, muzykę, którą ktoś ukradł z płyty, wyniósł z kina itd. Tak więc bez wątpienia, jest to nielegalne i dlatego wątki o emule są usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do dorga1 06.10.05, 12:03 )) Wiesz,z ciekawości zobaczyłam do internetu- akurat eMule jest legalnym programem- bo nawet jak ściągniesz mp3 to jeszcze nie złamałes prawa, bo w Polsce dopiero jak nie usuniesz ich z dysku po upływie 24 godzin to łamiesz prawo... Zobacz sobie na google wpisując słowa eMule i legalny.Nie wolno mieć dostępnych tylko nielegalnych materiałów... A film od Julki to na pewno nie prywatna kaseta vhs,tylko film,bo inaczej w reklamie byłoby ściągnąć "urodziy"od Julki...)) Nie wiem jak te inne programy,wiem,że jakaś Kaaza jest nielegalna.ale posaiadanie eMule nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: do dorga1 06.10.05, 23:22 Dziewczyny dzięki. Zmobilizowało to mojego męża i zainstalował emule. Też się zastanawiałam nad legalnością tego. I dalej mam mętlik ale na baby einstein mi bardzo zależy, a oczywiście nie stać mnie na taki wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do dorga1 07.10.05, 00:43 pytałam męża-program na 100% jest legalny,ale Ty możesz go nielegalnie wykorzystać.Blablabla-zobacz na oslosklep tam jest to wyjasnione. Mam nadzieję,że moderator też się z tym zaznajomi,nim to skasuje Odpowiedz Link Zgłoś
ajkija Re: do dorga1 07.10.05, 09:15 Posiadanie łomu też jest w 100% legalne. Ale to od Ciebie zależy co z tym łomem zrobisz )) Wątek dotyczył Baby Einstein, a w tym przypadku wykorzystanie emule jest oczywiste. Nie jestem upierdliwa, ale rzeczy trzeba nazywać po imieniu i już. Więcej o P2P jeżeli ktoś jest ciekawy: www.emule.plug-in.pl/legal.htm Ps. Ale reklama TEPSie wyszła, nie ma co ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: do dorga1 07.10.05, 22:15 Wiecie co, przemyślałam sprawę i pomimo tego, że mam zainstalowane emule, to nie będę tego ściągać, bo rzeczywiście jest to nielegalne. Ale tak sobie siedzę i myślę, że tak naprawdę to nie stać mnie na nic oryginalnego a tym bardziej na baby einstein. No i co ja mam z tym fantem zrobić?! Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Baby Einstein 08.10.05, 22:18 Ściagnęłam i nie chce mi się otworzyć ( Odpowiedz Link Zgłoś