04.10.05, 18:14
Byłam wczoraj w Klifie i ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam, że w sklepie z
kawą sprzedaje się teraz min. ubrania dla dzieci. Kupiłam tam bardzo fajne
spodnie w kolorze khaki(49zł) i piżame(36zł). Ceny są bardzo przystępne:
puchowa kurtka ok.90, zimowe buty( nieprzemakalne) 79.Szkoda, że małe
kolekcje są "nietrwałe"- co tydzień zmienia się asortyment a towar pozostaje
w sklepie tylko 3 miesiące
Obserwuj wątek
    • bea975 Re: Tchibo 04.10.05, 18:28
      Ich aktualną ofertę można śledzić na stronie www.systemtchibo.pl/ .
      Niestety wydaje się, że w tej chwili jest skierowana wyłącznie do warszawiaków,
      bo tylko w stolicy mają swoje sklepy (w pozostałych miastach tylko stoiska). W
      Niemczech prowadzą również sprzedaż wysyłkową. Też uważam, że są przystępni
      cenowo smile. Chętnie bym obejrzała te ubranka na żywo.
      • alexsc Re: Tchibo 04.10.05, 19:45
        Z czystym sumieniem polecam artykuły Tchibo (firma TCM). Kupuję gdy jestem w
        Niemczech i poprzez internet. www.tchibo.de Ciuchy są fajne i gatunkowo i pod
        względem wyglądu.
        Co tydzień-na stronę www niemiecką-wchodzi nowa oferta, w każdy wtorek.
        Artykuły powtarzają się później co kilka miesięcy. Ich rozmiarówka jest jednak
        wieksza. I kiedy zamawiam coś na 80/86 wiem ze na pewno będzie większe i
        posłuzy dłużej. Musze w takim razie sprawdzić w Browarze w Poznaniu, czy też
        oprócz kawy mają inne artykuły. Ubolewałam zawsze ze w Polsce nie ma tej
        możliwości.
        • pinik Re: Tchibo 04.10.05, 21:18
          Mieszkam w Niemczech i regularnie zachodze do Tchibo. Maja fajne rzeczy, dobrej
          jakosci, a jak cos nie tak np. z elektronika to bez zadnego "ale" wymieniaja
          itd.
          Ubranka dla dzieci sa kilka razy w roku i sa b. dobre! Fakt, ze dosc duze!
          Jedynie body nie uwazalam za dobre. Ale ceny tez ok.
    • kanna Re: Tchibo 04.10.05, 21:18
      Kupiłam 3 body 74/80 (niecałe 30 zł) i polarekową kurteczke na 98/104 (36 zł.)
      Myslę, że dobrze mi pośłużą.

pozd. Ania
      • leigh4 pinik-body 04.10.05, 22:12
        A co było nie tak z body? Trochę się zmartwiłam, bo kupiłam właśnie te pakowane
        po 3sztsad
        • katse Re: pinik-body 04.10.05, 22:38
          dzieciece rzeczy z tschibo sa super
          cenki przystepne a czasami rzeczy wrecz rewelacyjne

to moj staly punkt programu podczas wizyt w Niemczech
        • alexsc leigh4 - Re: pinik-body- 05.10.05, 09:13
          ja nie mam zadnych zastrzeżen do body z tcm tchibo. Ani nie zmieniły fasonu ani
          koloru. Wszystko z nimi nadal ok. a uzywamy ich bardzo często. Ja polecamsmile
    • rysia30 Re: Tchibo 04.10.05, 22:43
      Ubrania wcale nie są większe od sugerowanego rozmiaru , przynajmniej jeśli
      chodzi o te dla starszych dzieci. Ja kupiłam 122-128 i są dla mojego syna "na
      już"(ma 121cm wzrostu)a koszulki bawełniane były wręcz za małe.
    • pia_ Re: Tchibo 05.10.05, 10:21
      Swego czasu mój znajomy sprwowadzał do Polski wszystkie rzeczy CTM i kiedy córa
      się urodziła dostałam wielką pakę w której był album na zdjęcia, specjalna
      przytulanka dla niemowlaków, pozytywka nad łóżeczko, rampers oraz ciuszki
      przyszłościowe na 98/104 pajac do spania, ogrodniczki na lato i 3 tiszerciki.
      Wszystkie rzeczy były z tej samej linii - ozdobione kaczuszką, kotkiem i
      miśkiem. Jakościowo były, są i będą (te największe przydadzą się na przyszłe
      lato) rewelacyjne. Jeśli będą też kiedyś mieli zabawki to bardzo polecam - są
      niezniszczalne i łatwe do prania. A album na pierwsze zdjęcia naszego malucha
      jest wyjątkowo słodki smile Szkoda, że we Wrocławiu jest tylko stoisko Tchibo sad
      • katse Re: Tchibo 05.10.05, 10:51
        mamy ich ukladanke z dziwiekami, super, drewniania ze zwierzakami,za 7 euro.
        • inia25 Re: Tchibo 05.10.05, 10:54
          hłe hłe hłe a myślałam że to będzie wątek o kawie....

dziś lecę do klifu - kupie te body, bo obecnie mam deficyt
          • alexsc Re: Tchibo 05.10.05, 12:06
            daj znać po zakupachwink, po ile były i jak sie sprawdzą...
            Kurcze w Poznaniu chyba nie ma sklepu
            • pia_ Re: Tchibo 05.10.05, 12:10
              he, he teraz z kolei leigh4 pognała do sklepu Tchibo smile
              • inia25 Re: Tchibo 05.10.05, 21:02
                byłam i były tylko rozm 74/80 i 98/104 a posredniego ktory mnie interesuje
                brak. Bylam na targowku. Ktos byl w klifie?
                • inia25 Re: Tchibo 05.10.05, 21:03
                  no i body kosztuja 36.95 a nie niecale 30 zł jak pisala ktoras z dziewczyn
                  • kanna Re: Tchibo 07.10.05, 10:53
                    Prawda, moja pomyłka
    • szkasik Re: Tchibo 05.10.05, 21:37
      W Tychach mamy stoisko Tchibo w Realu (tak też jest w Niemczech), a ciuszki
      naprawdę w porządku.(właśnie kupiłam córci czapko-szalik za 16 zł z groszami)
      • marchefka27 Re: Tchibo 05.10.05, 22:21
        ja kupilam kilka rzeczy w Niemczech - rzeczy byly tak slodkie ze ledwo sie
        hamowalam zeby nie nakupic nie wiadomo ile smile ciesze sie ze beda dostepne i u
        nas smile
        • leigh4 do inia-targówek 06.10.05, 11:20
          Inia, ja też wczoraj pognałam na targówek, oczywiście zaszalama ponad granice
          zdrowego rozsądku, he, he.. Ale nie o tym chciałam: wiesz co, tam co jakiś czas
          (godzinę czy dwie) donoszą rozmiary. Byłam kilka dni temu i nie było bluz z
          konikiem w rozm 86-92, a wczoraj były. Wczoraj rano znowu nie było średnich
          patelni, a godzinkę później już były. Oni chyba po prostu mają za mało miejsca
          i donoszą z zaplecza sukcesywnie. Acha-patelnie są rewelacyjnesmileTefal wysiadasmile
          • alexsc Re: do inia-targówek 06.10.05, 11:34
            Co do patelni popieram!!!! a jaki fajowy wyciskacz do czosnku mi się trafił!!!
            tyle że kupowałam go u sąsaidów za Odrą... ale może i u nas będzie. Co z
            artykułami w Poznaniu? Ktoś wie?
            najwczesniej w sobote pognam do M1
            • almerka1 Re: do inia-targówek 06.10.05, 16:27
              Ja z kolei kupiłam ręczniki pomarańczowe 2szt za 29,99 zł, kawę oraz bluzkę
              damską za bodajże 34 zł. Też jestem zadowolona z zakupów, bluzka bardzo dobrze
              się nosi, szkoda, że jak byłam tam drugi raz , był już inny asortyment a także
              resztki z poprzedniego tygodnia sad
          • inia25 Re: do inia-targówek 06.10.05, 21:09
            dziękismile pytałam o inne rozmiary i powiedzieli ze body to juz resztka.
            dzwonilam do klifu - nikt nie odbierał telefonu, wiec dzis tam pojechalam i
            byly rozm 86/92.

Dzieki za info.
            A o patelniach tez myslalam.
    • pia_ Re: Tchibo 07.10.05, 10:58
      W Klifie juz nie ma kurteczek polarowych i bojówek - była tam moja znajoma i
      wyszła bardzo zawiedziona, choć na otarcie łez kupiła body 98/104.
      • inia25 Re: Tchibo 07.10.05, 11:27
        a wczoraj jak byłam w dzień to były i kurteczki i bojówki tak po jakieś 4-5 szt.
        • rysia30 Re: Tchibo 07.10.05, 15:48
          Polecam Targówek tam jeszcze spory wybór.
    • alexsc Tchibo Poznań-tak 10.10.05, 09:36
      Jest stoisko w Realu w M1, nie wszystkie rozmiary body były. Jakieś patelnie
      też są, spodnie ocieplane dla chłopców po 44 zł. Szkoda że tak daleko na to
      franowo...
      • greenland do alexsc 10.10.05, 10:58
        Alexsc a te spodnie ocieplane to takie narciarskie?
        • alexsc Re: do alexsc 10.10.05, 12:36
          Bojówki dla małego łobuziaka. Kolor niezbyt ciekawy-na żywo. Do tego jest bluza
          z flauszu (zobacz na ich stronie)
          • leigh4 Re: do alexsc 10.10.05, 15:26
            Kolor-zgniła zieleń, moim zdaniem, akurat dużo fajniejsza niż na zdjęciu. Bluza
            jest z polaru nie z flauszu, kolor też gniła zieleń, naszyty konik beżowy. Te
            spodenki to nie są spodnie narciarskie-są to takie spodnie podszyte polarkiem
            od środka.
            • rysia30 Re: do alexsc 10.10.05, 15:44
              Dodam, że na Targówku widziałam jeszcze spodnie przeciwdeszczowe. Granatowe na
              szelkach a do nich kurtki.
            • alexsc fakt-polar to jest 10.10.05, 17:22
              sorry, pomyliłam nazwy... jasne że ta bluza jest z polaru. Ale i tak taki
              odcień zielni nie podaba mi się,\ale oczywiście kwestia gustu. Leigh4, a miałaś
              te bluzeczki 2-paki? fajne?
    • bea975 Tchibo - Gdańsk 10.10.05, 18:26
      Stoisko jest w Realu, tylko wbrew moim wyobrażeniom, nie w galerii, ale
      bezpośrednio na hali Reala. Mają prawie wszystko ze stronki, tylko w przypadku
      ubrań rozmiarówka jest bardzo uboga.
      • leigh4 do alexsc 10.10.05, 20:48
        Mam, ale jeszcze nie pralam.Jedną juz uzywalismy, będę ją prala jutro, więc
        wtedy napiszę jak się zachowuje "w praniu"smile
    • joln Re: Tchibo 11.10.05, 10:40
      wczoraj bylam w Krakowie w M1, nic nie kupilam, bo body, ktorymi bylam
      najbardziej zainteresowana byly za male.
      W kazdym razie nie jestem specjalnie zachwycona, juz wlozylam do koszyka zestaw
      dwoch koszulek z dlugim rekawem za 29 zl, ale potem sie rozmyslilam, bo
      straszenie cienka bawelna, wole isc do HM obok i za 25 zl kupic super bluzeczke
      • leigh4 Re: Tchibo 11.10.05, 11:14
        To ja jednak będę bronić tych bluzeczek z tchibo-nic się z nimi nie dzieje,
        kolorków nie straciły, fasonu także. Rzeczywiście są z cieńszej bawełny, ale ja
        właśnie takich szukałam. I zdecydowanie dorównują tym z h&m-mówię to ja,
        użytkowniczka i fanka h&msmile
        • pia_ Re: Tchibo 11.10.05, 14:58
          A ja znalazłam ostatnio na hali w Auchan bluzeczki z dł rękawkiem - fajne,
          chłopięce wzory z wszytą metką ... TCM - ceny chyba 11,90 za szt.
    • vaniliaa1 informacje z pierwszej reki:) 11.10.05, 14:07
      w wielu miastach w polsce byc moze otworza si
      • alexsc Re: informacje z pierwszej reki:) 11.10.05, 14:50
        jasne... zawsze wszystk zależy od Warszawy... a może niech tak wezma pod uwage
        inne miasta? i przede wszystkim nich zadbaja o asortyment! i kiedy ruszy sklep
        internetowy? Niech wezma przykład z Niemców!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka