pantuli 06.10.05, 09:31 Mam pytanie jak długo używałyście tego fotelika? Jest niby do 13 kg ale czy dziecko rok w nim pojeździ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowaska Re: fotelik 0-13kg Peg Perego Primo Viaggio 06.10.05, 09:49 raczej nie, chociaż to zależy od dziecka. moja mała jeździła do 8 mies, potem przesiadła się do większego. Odpowiedz Link Zgłoś
pantuli Re: fotelik 0-13kg Peg Perego Primo Viaggio 06.10.05, 11:04 Dzięki za odpowiedź, może ktoś się jeszcze wypowie. Jaki fotelik kupiłaś potem? W jakim zakresie wagowym i jakiej firmy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowaska Re: fotelik 0-13kg Peg Perego Primo Viaggio 06.10.05, 21:41 Moja mała przesiadła się teraz do fotelika renolux po starszej siostrze. Kupiliśmy go ładnych parę lat temu, bo starsza córka ma w tej chwili prawie 12 a ponieważ nie był wogóle zniszczony, więc zostawiłam go na później Stał sobie szczelnie owinięty w garażu i czekał na pojawienie się nowego użytkownika. Długo czekał ale się wreszcie doczekał Teraz jest o wiele większy wybór niż kiedyś, więc teoretycznie nie powinno być żadnego problemu z wyborem. Idziesz do sklepu i wybierasz. Zwróć uwagę na sposób zapięcia szelek, na atesty( raczej wszystkie mają), na regulowane oparcie, kiedy dziecko śpi można fotelik przesunąć do pozycji półleżącej, najlepiej posadź dziecko w nim i zobacz czy ma wystarczająco dużo miejsca i czy jest mu wygodnie. Ja przymierzając ośmiomiesięczną wówczas córkę do kolejnych modeli (nie było ich znowu aż tak dużo ale trochę jednak było) widziałam i prawie ,,czułam" w którym dobrze się ona czuła a w którym ciężko jej było się dopasować. Może ktoś jeszcze podpowie Ci coś. pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: fotelik 0-13kg Peg Perego Primo Viaggio 06.10.05, 21:44 moja mała jeździła do 14 miesiąca należy do tych mniejszych dzieci. teraz mamy maxi cosi.Jeśli chodzi o primo viagio byliśmy baaaaaaaaaaaardzo zadowoleni !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia76 Re: fotelik 0-13kg Peg Perego Primo Viaggio 06.10.05, 22:27 Moja córeczka ma 7,5 miesiąca i już kupiliśmy drugi fotelik (Maxi Cosi Priori XP). Ola jest dość dużym dzieckiem i chociaż jesteśmy bardzo zadowoleni z fotelika Peg Perego, musieliśmy przesiąść się już do większego. W domu, bez kilku warstw ubrań Olcia jeszczedo niego się mieści, często bujam ją i tak zasypia w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś