Dodaj do ulubionych

Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gufo?

15.11.05, 23:01
wiem ze roznica w cenie jest znaczna ale ktore z tych butow wydaja wam sie
godne polecenia? nie patrzac na marke oczywiscie pozdrawiam i prosze o rady
Obserwuj wątek
    • mlemaniak Re: Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gu 15.11.05, 23:10
      Jak najbardziej Bartek, ja także miałam ten dylemat jakiś miesiąc temu,
      obejrzałam sobie wszystkie gufo jakie były w sklepie i potem bartki w innym
      sklepie i jakość jest nieporównywalna moim zdaniem. Jedną z cech którą się
      kierowałam przy wyborze było chociażby to że bartki mają takie gumowe noski
      które chronią buty przed obtarciem, kiedyś kupowałam melanie które uważam są o
      niebo lepsze od gufo i one tego nie miały, po jakimś czasie buty wyglądały
      okropnie, a przecież w takich bucikach dziecko chodzi całą zimę, ja za bartki w
      rozmiarze 26 zapłaciłam 124 zł
    • mim288 Re: Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gu 16.11.05, 16:33
      Dla mnie zdecydowanie Gufo (bardzo fajne butki przerobiliśmy już kilka par na
      różne pory roku) w Bartkach imponująca jest moim zdaniem jedynie cena.
    • iwek33 Re: Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gu 16.11.05, 21:33
      Bartkowe ceny w tym roku podobno powalają, ( choć ja zawsze byłam zadowolona z
      tych bucików) Gufo dla mnie to wyrób butopodobny, oglądałam w sklepie, jakość
      wykończenia słaba, śmierdziały klejem, pięta niby usztywniona, ale porównaj
      usztywnienie w Gufo, a w np: Bartku. Proponuję poszukać bucików polskich firm
      np: Łukbut, Helios: świetne butki w rozsądnych cenach:ok.70 zł. Bardzo fajne są
      też Antylopa ( cena ok 100zł). Ja właśnie w tym roku popełniłam błąd i kupiłam
      małemu buty zimowe Haker za 39 zł ( chciałam zaoszczędzić) i po dwóch
      tygodniach poddałam się: źle się zakłada, ciągle małego uwiera język, pięta
      miękka, prujący się szewek. Kupiłam drugie, porządne, sprawdzonej firmy.
      Nareszcie widzę, ze mały wygodnie drepcze, nóżka stabilna, łatwo się zakłada.
      Nie oszczędzaj na butach dla dziecka.
      • iwona-mama-majki Re: Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gu 17.11.05, 07:55
        A ja polecam Gufo, używamy od początku i nie narzekam, co do nosków na butach,
        w tym roku Gufo też ma w niektórych modelach. No i moje (a właściwie mojej
        córki) wcale nie śmierdzą klejem a do wykończeń i usztywnienia pięt też nie
        mogę się przyczepić .
        pozdrawiam
        • olaprajs Gufo 17.11.05, 08:42
          Ja też moge z czystym sumieniem polecic buty Gufo. Narazie przerabiamy model z
          kolekcji jesienno-zimowej i wszystko jest ok. Buciki sa wygodne, maja fajny
          design, i póki co zabezpieczaja stopy przed wychłodzeniem (sa ocieplane). Nie
          wiem jak to bedzie, kiedy przyjda mrozy, sprawdzimy to w akcji i ewentualnie
          poszukamy jakichs cieplejszych. Ale poki co polecam Gufo!

Pozdrawiam

Ola

Moja Marti
          • gucci77 Re: Gufo 17.11.05, 10:31
            Ja zawsze kupowałam Bartki, ale buty zimowe postanowiłam kupić skórzane, z
            futerkiem, wysokie i na zamek i niestety... Bartków takich nie znalazłam sad
            Były albo na przylepce a jak na zamek to miały wstawki zamszowe, do których nie
            jestem przekonana co do praktycznego ich wykorzystania na śniegu. I
            zdecydowałam się na Antylopę (120 zł)choć nie ma gumowanego przodu, Całość z
            licowej skórki, ciepłe futerko, zamek zabezpieczony u góry dodatkowo rzepem,
            żeby maluszek nie rozpinał zamka. Tusia ma 16 m-cy i dopiero zaczyna poważnie
            odkrywać uroki chodzenia, myślę, ze w Antylopach będzie jej wygodnie smile
    • detinka Re: Jakie buty na zime dla dwulatki bartek czy gu 17.11.05, 18:33
      Dla mnie Gufo ma tylko fajne wzornictwo. Szukałam butów dla Matki i kupiliśmy
      bartki, bo mierzone gufo albo nie wchodziły na noge albo żle sie je zakładało
      akiedy już wbiła sie noga do buta to Matila chodziła jak "podolski złodziej"
      Dla mnie za sztywne, niestarannie wykończone i niedopracowane ........ ale to
      tylko moje odczucia wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka