Dodaj do ulubionych

Klocki lego duplo

14.12.05, 20:22
Bardo proszę napiszcie mi jakie wymiary ma najmniejszy klocek z lego duplo?
Czy one nadadzą się dla 14 miesięczniaka?
Obserwuj wątek
    • koralik12 Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 20:36
      Z tego co wiem lego duplo są dla dzieci powyżej roku.
      • andaba Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 20:39
        A czemu nie? Nie chce mi się ich mierzyć, ale do połknięcia sie nie nadają,
        jeżeli o to chodzi.
    • misiaczkowamama Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 21:39
      Są też klocki Lego Quatro, które są większe od Duplo, ale w zestawach Duplo
      przeznaczonych dla dzieci w wieku Twojego nie ma raczej bardzo malutkich klocków.
      Pozdrawiam, misiaczkowamama
      • ajakaga Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 22:19
        Ja mysle ze sa odpowiednie My mamy zamowione u dziadkow pod choinke dla
        15miesieczniaka.
    • jogaj Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 23:06
      Ja mam prawie 3 latka i prawie 10 miesieczniaka i jak bawi sie straszy to
      mlodszy tez sie bawi,bierze te klocki do buzi i mysle,ze nie jest w stanie ich
      polknac,wiec dla 14 miesieczniaka spokojnie sie nadaja.
      Jola
      • mamynia Come-back po nieobecności ... 15.12.05, 11:31
        Witajcie KOCHANE!
        Strasznie się za Wami stęskniłam, strasznie, okropnie.
        Poprosiłam męża i mi wydrukował trochę wieści od Was – przepraszam, że nie
        spytałam, ale obiecał, że nie będzie czytał.
        Nadal nie mamy komputera – jeszcze walczymy z ubezpieczycielem. No i nie wiem
        kiedy będziemy mieć net, bo się wyprowadzamy. Kupujemy mieszkanie na tym
        strzeżonym osiedlu o którym kiedyś Wam pisałam – na obrzeżach Łodzi. Będziemy
        mieć 3 pokoje – 74 metry. Teraz mamy ciężki okres – załatwianie kredytu,
        formalności z deweloperem, sprzedaż obecnego mieszkania, no i zakupy remontowe
        (bo chcemy jeszcze skorzystać z ulgi remontowej). Więc biegamy po sklepach,
        kupujemy drzwi, płytki, parkiety, armaturę, kleje, farby itp. Strasznie to
        trudne, wybór jest stanowczo za duży i do tego te ceny…..
        W nowym mieszkaniu możemy mieć neostradę, PAI lub Multimedia. Czy ktoś ma net w
        którejś z tych firm. Neostradę znam, a o reszcie nic nie wiem – chodzi mi o to
        czy są zawodne.
        Oleś na szczęście zdrowy – chyba szczepionka IRS go skutecznie zabezpieczyła
        przed infekcjami. W zeszłym roku jak dostał jesienią serię nie chorował do
        końca wiosny. Oby i tym razem tak było.
        A chorowitkom życzę z całego serca zdrowia. Może tez pomyślcie o IRSie – ja w
        niego wierzę.

Przyłączam się do gratulacji dla Marcina – to naprawdę duża sprawa.

Asiu – Tobie gratuluję jeszcze mocniej. I ciesz się – pomyśl sobie, że
        mężczyznom jest lepiej na świecie, najważniejsze by dziecko było zdrowe. A że
        nie będzie kiteczek i sukienek – no trudno, a może kiedyś pomyślicie jeszcze o
        trzecim dziecku (patrz rodzinka Skrzynek). Mojej koleżance już w 12 tygodniu ze
        100% pewnością lekarz powiedział, że będzie chłopiec i miał rację (twierdził,
        że widzi już na tym etapie to co u chłopca najważniejsze, bo się dobrze
        ustawił).

Zosieńko – najlepsze życzenia urodzinowe przesyłam Ci w imieniu swoim i moich
        chłopaków. Gorące całusy dla pierwszego trzylatka wśród naszych „styczników”.

Iwonko – to już tak blisko? Już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo… Wojtuś
        sobie poradzi te parę dni bez Ciebie lepiej niż się wydaje. To chyba my matki
        ciężej znosimy rozstania – ja nadal nie mogę się zdecydować na weekendowe
        rozstanie z synkiem. Nawet za cenę romantycznego wyjazdu z mężem.
        A poniedziałku nie zazdroszczę – jesteś bardzo dzielna!
        A co do delikatności lekarzy – to mój ginekolog ma tak duże dłonie (sam ma
        chyba ze 2 metry), że na oddziale kobiety i pielęgniarki się śmiały, że jak
        mówi, że rozwarcie jest na 3 palce to tak naprawdę jest na 6.

Skrzyneczko – dobrze, że z babcią wszystko ok.

Zazdroszczę Wam tych ciasteczek i pierniczków – ja zupełnie nie mam do tego
        głowy ani czasu. I zupełnie nie czuję świąt, w głowie mi tylko remonty, zakupy,
        banki, majstrzy itp.

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam same pozytywne fluidy. Jutro dam Bartkowi by
        przesłał ten post do Was. Całuję mocno.
        Stęskniona Agata - mama Olesia

• balbina16 Re: Klocki lego duplo 14.12.05, 23:24
      Matik ma 20,5 miesiąca i jak na razie mamy Lego Quatro, ale pod choinkę czeka
      już kolejka Lego Duplo (2-5 lat) i zestaw klocków Lego Explore (od 1,5 roku).
      Quatro są klockami przeznaczonymi od 1 do 3 lat i są naprawdę dużymi klockami,
      więc napewno nadają sie dla 14 miesięczniaka.Matik dostał je na roczek i bawi
      sie nimi do tej pory.
      Ale wydaje mi się, że spokojnie możesz tez sprawić maluchowi Duplo te 2-5 lat,
      nie powinien ich połknąć, choć może Quatro będzie mu łatwiej składać.
      Pozdrawiam.
    • mama.tadka Re: Klocki lego duplo 15.12.05, 08:25
      O ile wiem, duplo są specjalnie mierzone pod kątem niemozliwości ich polknięcia
      przez maluchy smile To świetna zabawka i na pewno bezpieczna smile
    • twinmama76 Re: Klocki lego duplo 15.12.05, 09:36
      Połknąć ich raczej nie da rady, ale mam wątpliwości,czy będzie potrafił je
      składać.
      Chyba, że kupisz jakiś zestaw ze zwierzątkami i laleczkami, maluchy lubią się
      nimi bawić.
      • mamcia_32 Re: Klocki lego duplo 15.12.05, 10:38
        Moja córeczka dostała na roczek DUPLO i QUATRO. Na początku tylko wyrzucała
        klocki z pudełka i wsadzała je - po jednym - z powrotem. Bardziej interesowały
        ją mniejsze DUPLO, bo łatwiej chwycić je w rączkę. Włąśnie na DUPLO nauczyła
        się łączenia klocków, bo QUATRO dla niej były za duże i kiepsko się łączą. Na
        pewno wszystko zależy od dziecka, ale ja polecam DUPLO, bo starczą na długo i
        można je rozbudowywać o kolejne elementy.
    • maja42 Re: Klocki lego duplo 15.12.05, 13:57
      Janek nie chce się bawić Quatro a duplo owszem, bardzo chętnie. Jeszcze żadnego
      nie połknął choć czasem pcha do buzi jak nie patrzę ;o)
      Ma 15 miesięcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka