Dodaj do ulubionych

internetowy sklep papierniczy

17.01.06, 17:36
Witam
Planuję otworzyć sklep internetowy, po to wygodna forma zarabiania i
zajmowania się dzieckiem, a że mam dziecko to pomyślałam że w temacie
dzieciowym uderzę. To ma być na początek więc nie mogę pakować się w koszty
więc wózkami handlować nie będę.
Pomyślałam o artykułach papierniczych i wszelakich do zabaw plastycznych
czyli od papieru, przez papiery kolorowe, krepiny, kredki wszelkiej maści i
rozmiarów, farby wszelakie (papier, twarz, szkło), ciastoliny, może jakieś
zestawy do wyklejanek (np skrawki materiału czy innych ozdóbek).
Co o tym myślicie? Kupowałbybyście w takim sklepie? Wiem że można iść do
supermarketu czy przydomowego papiernika ale czasem nie ma czasu na taką
wyprawę, nie wszyscy mieszkają w dużych miastach gdzie jest duży wybór, a
pozatym wygodnie i fajnie jest poklikać i odebrać paczkęsmile
Jeśli pomysł się podoba napiszcie co widziałybyście w takim sklepie? Co
trudno jest dostać?
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: internetowy sklep papierniczy 17.01.06, 18:04
      Bardzo fajny pomysł , ja bym korzystała . A trudno jest o sklep z dużym wyborem
      Crayoli , no i przyzwoitumi cenami .
    • iwek33 Re: internetowy sklep papierniczy 17.01.06, 18:06
      Moim zdaniem: bardzo fajny pomysł. Jeśli ceny będą atrakcyjne wróżę pomyślną
      przyszłość. Mile widziane byłyby wszelkie rodzaje papierów, nie tylko zwykły
      kolorowy i bibułka, ale też faliste, półprzeźroczyste itd, oczywiście typowe
      przybory papiernicze: kleje, nożyczki itp, ale także wstążeczki, tasiemki,
      takie trochę pasmanteryjne, bo teraz moda na robienie samodzielnie różnych
      kartek okolicznosciowych i takie na takie materialy też jest popyt. Fajnie
      byłoby jakby można kupić skompletowaną wyprawkę dla dziecka zerówkowego i
      pierwszoklasisty, czyli tornister, plecak, worek na kapcie, piórnik, mile
      widziane komplety czyli np plecak i piórnik tej samej serii ( polecam Herlitz,
      Topgal, Gabol).
    • ursgmo Re: do iwek 17.01.06, 19:19
      Dobry pomysł z tą wyprawką do szkoły. Już trzykrotnie miałam okazję robić
      takową . I mimo że robiłam ją zawsze wcześniej , to zakup w jednym miejscu
      wszystkich rzeczy jest niemożliwy .Bo przecież plecaczek musi być tej samej
      serii co piórnik , worek na kapcie , zeszyty itd.......
      • iwek33 Re: do ursgmo 17.01.06, 19:51
        No, teoretycznie plecak, piórnik, worek nie musi być z tej samej serii, ale
        obserwuje dzieci w szkole i widzę, że takim zagubionym zerówkowiczom czy
        pierwszoklasistom łatwiej jest ogarnąć wszystkie swoje rzeczy, gdy są jednakowe
        ( kolor, wzór), ja właśnie jestem na etapie kompletowania wyprawki dla
        pierwszoklasisty, choć do września jeszcze kilka miesięcy, ale wiem, ze potem w
        sierpniu w papierniczych sklepach dantejskie sceny i towar przebrany, a i
        wydatki lepiej rozłożyć w czasie, bo jednorazowo można stracić majątek kupując
        dziecku wszystko do szkoły.
        • ursgmo Re: do ursgmo 17.01.06, 20:42
          Oj ten plecaczek musi być z serii , tak jak cała reszta ( w tym roku Witch ) .
          Taka moda i koniec smile
          Ale Ty o ile kojarzę masz chłopaczków , to trochę łatwiej. Nie ulegają tak
          modzie. Kupowanie na raty to dobry pomysł. Ja ponieważ lubię rzeczy Crayoli ,
          też zaczynam wcześniejsze kompletowanie .
          Z zakupów baaardzo Ci polecam kupienie lunch box'a , takiej torby na śniadanie
          nieprzemakalnej . Wpadłam dopiero na to po pierwszym półroczu , kiedy moja córa
          kilkakrotnie podlała zeszyty , a i okruchy w książkach to też niefajna
          sprawa.Odkąd kupiłam , problem znikł.
          • iwek33 Re: do ursgmo 17.01.06, 22:04
            Hej! Ciekawa jestem jaka to torba nieprzemakalna, bo się z tym nie spotkałam,
            znam tylko plastikowe pojemniki-śniadaniówki. Czy mozesz napisać jakiej firmy
            jest to produkt, albo jakiś link podać???? Plecak już kupiłam (Topgal) polecany
            przez lekarzy jako chroniący kręgosłup przed skrzywieniami, i w tym plecaku
            jest specjalna nieprzemakalna kieszeń na butelkę, którą wkłada się od zewnątrz,
            więc nie ma kontaktu z książkami. Ale chętnie się dowiem, co tolunch box.
            • ursgmo Re: do ursgmo 18.01.06, 17:19
              Ja kupiłam do prezentu gwiazdkowego taką , bo przecież do kompletu do plecaka
              www.allegro.pl/show_item.php?item=75182470
              ale dla chłopców są inne np. :
              www.allegro.pl/show_item.php?item=81367397
              • iwek33 Re: do ursgmo 18.01.06, 17:49
                Bardzo dziękuję za info i linki!
                • dadgam Re: cześc 21.01.06, 18:04
                  wpadłam niedawno na podobny pomysł ale raczej w kierunku zabawek smile mój sklep juz działa

pochwal się sklepem, daj link smile
    • iwek33 Re: internetowy sklep papierniczy do Filipianka 21.01.06, 20:54
      Hej! Napisz, czy zdecydowałaś się na otwarcie takiego sklepiku, bardzo by się
      przydał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka