Dodaj do ulubionych

Deska do prasowania

23.01.06, 14:01
Mam zamiar kupić deskę do prasowania ii kompletnie nie wiem jaką wybrać. Może
coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • michalina78 Re: Deska do prasowania 23.01.06, 17:36
      kiedyś miałas zwykła deskęz marketu. Teraz mam deske Viledy i nie zamiemiłabym
      jej na żadną inna. Kosztowała nie mało bo 150 zł, ale warto było. duza
      powierzchnia deski, kontakt przy desce, przez co kabel żelazka nie ciągnie sie
      gdzies tam do kontaktu i łatwość rozkłądania i skłądania. Ustawienie wysokości
      jest płynne, tzn nie ma jak w zwykłych kilka haczyków o które zaczep[iacz tylko
      w dowolnym miejscu mozesz ustalic wysokość. pozdrawiam i zycze udanego zakupu,
      • bonkreta Re: Deska do prasowania 23.01.06, 17:43
        Też mam Viledę i też polecam, tylko zapłaciłam za ni mniej, bo 99 zł - akurat
        na promocję trafiłam. Może teraz teżsą jakieś promocje?
    • agne_s Re: Deska do prasowania 23.01.06, 20:47
      Przydatna jest jeszcze antenka na kabel, nie wchodzi on wtedy pod żelazko. Ja
      tak się przyzwyczaiłam do tej funkcji, ze ciężko jest mi prasować na "obcej"
      desce. Nie wiem czy w deskach viledy jest ta opcja, ja mam deskę leifhait,
      udało mi się ją kiedyś kupić w Makro w promocji za 160zł. Widziałam te deski w
      Praktikerze, ale niestety kosztowały ok 300zł.
      • bonkreta Re: Deska do prasowania 23.01.06, 23:04
        Tak, Vileda też ma antenkę. A Leifhait ma dużo modeli różniących się
        wyposażeniem (i ceną), całkiem spory wybór był Media Markcie.
    • mirka33 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 12:02
      A z czego macie blat? Ostatnio widziałam z takiej metaloweej siatki ale nie mam
      pojęcia czy na tym dobrze siię prasuje.
    • mirka33 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 12:49
      Znalazłam w necie, że są na filcowym podkładzie albo bez. Te firmy leifheit
      mają tradycyjny albo taki kosmiczny kształt, jaką macie? W viledzie podstawka
      na żelazko jest obok deski a leifheit przyczepia się na desce i to chyba
      przeszkadza w prasowaniu??? Chciałabym dobrze wybrać bo troche trzeba wydać
      pieniędzy i nie chciałabym potem żałować.
      • ana119 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 13:36
        z moich doświadczeń obowiązkowo:
        - szeroka - nie trzeba przekładać co chwila prasowanego urbania
        - "metalowy pokrowiec" dokupiłam (nie wiem jak to nazwać) zapobiega brudzeniu
        białych ubrań i na długo wystarcza bo te materiałowe szybko się przepalają
        - musi być stabilna i stać równo
        - regulowana wysokość ale to już opisywano

odkręciłam ze swojej deski i nie wykorzystuję bo mi przeszkadzało:
        - antenkę do żelazka
        - podstawkę na żelazko
        • michalina78 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 14:01
          ja proponuję przymierz sie w sklepie do obu desek które tu opisywane są. Ja tak
          zrobiłam przy kupnie, obie są bardzo podobne, i dobre jakościowe, różnią sie
          detalami i sama ocen które z tych detali są dla Ciebie lepsze. Czasem tylko
          ceną się różnią. Wiem że w macro jest duży wybór dobrych desek, jeśli masz
          możliwość to zobacz tam. pozdrawiam
    • mdorota11 Re: Deska do prasowania 25.01.06, 15:41
      mam viledy. I jestem zadowolona bo jest szeroka, ma płynną regulację wysokości,
      miejsce na odstawienie zelazka, antenkę do kabla i najważniejsze dla mnie,
      gniazdko w desce i nie kiwa się na wszystkie strony. Z czystym sumieniem polecam
      • agne_s Re: Deska do prasowania 25.01.06, 22:45
        Ta moja leiheit jest z metalowej siatki, prasuje się na tym bardzo dobrze. W
        wyposażeniu deski była jeszcze dodatkowa półka na pranie, ale ją zdjęłam. Poza
        tym mam jeszcze wyjmowaną od spodu deskę do prasowania rękawów. Jak dla mnie
        jest to super rozwiązanie, gdyż praktycznie non stop prasuję mężowi koszule do
        pracy. Tak jak ktoś już napisał ta podstawka na żelazko może przeszkadzać przy
        prasowaniu pościeli (o ile ktoś jeszcze prasuje), ale zawsze ją można
        zdemontować. Ja generalnie jestem z mojej deski bardzo zadowolona i za nic nie
        zamieniłabym jej na inną.
        Życzę udanego wyboru!
        • mam6lat Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:03
          własnieogladałm reklamowke selgrosu
          maja wiledu na promocjii za 115 pln
        • ptysiaczek_r Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:40
          A co myślicie o tej desce? Może być?
          www.allegro.pl/show_item.php?item=83532581Pozdrawiam.
          • ptysiaczek_r Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:41
            Jeszce raz link smile
            www.allegro.pl/show_item.php?item=83532581
            • mdorota11 Re: Deska do prasowania 27.01.06, 18:50
              wygląda ok i ma to co deska mieć powinna, a szczerze mówiąc nie widzę różnicy
              pomiędzy nią a moją viledą i jest tańsza
              • marchefka27 Re: Deska do prasowania 29.01.06, 23:19
                Ja mam bardzo podobną do tej z linka - liefheit - metalowy spod, kontakt,
                antenka, stabilna i odpowiednio wyskoa (jestem wysoka i wczesniej mialam niską
                deskę z marketu - pod koniec prasowania plecy mi siadaly, teraz jest ok wink ) -
                POLECAM smile nie śa tanie, ale jak najbardziej warte swojej ceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka