mirka33 23.01.06, 14:01 Mam zamiar kupić deskę do prasowania ii kompletnie nie wiem jaką wybrać. Może coś polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalina78 Re: Deska do prasowania 23.01.06, 17:36 kiedyś miałas zwykła deskęz marketu. Teraz mam deske Viledy i nie zamiemiłabym jej na żadną inna. Kosztowała nie mało bo 150 zł, ale warto było. duza powierzchnia deski, kontakt przy desce, przez co kabel żelazka nie ciągnie sie gdzies tam do kontaktu i łatwość rozkłądania i skłądania. Ustawienie wysokości jest płynne, tzn nie ma jak w zwykłych kilka haczyków o które zaczep[iacz tylko w dowolnym miejscu mozesz ustalic wysokość. pozdrawiam i zycze udanego zakupu, Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Deska do prasowania 23.01.06, 17:43 Też mam Viledę i też polecam, tylko zapłaciłam za ni mniej, bo 99 zł - akurat na promocję trafiłam. Może teraz teżsą jakieś promocje? Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Deska do prasowania 23.01.06, 20:47 Przydatna jest jeszcze antenka na kabel, nie wchodzi on wtedy pod żelazko. Ja tak się przyzwyczaiłam do tej funkcji, ze ciężko jest mi prasować na "obcej" desce. Nie wiem czy w deskach viledy jest ta opcja, ja mam deskę leifhait, udało mi się ją kiedyś kupić w Makro w promocji za 160zł. Widziałam te deski w Praktikerze, ale niestety kosztowały ok 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Deska do prasowania 23.01.06, 23:04 Tak, Vileda też ma antenkę. A Leifhait ma dużo modeli różniących się wyposażeniem (i ceną), całkiem spory wybór był Media Markcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka33 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 12:02 A z czego macie blat? Ostatnio widziałam z takiej metaloweej siatki ale nie mam pojęcia czy na tym dobrze siię prasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka33 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 12:49 Znalazłam w necie, że są na filcowym podkładzie albo bez. Te firmy leifheit mają tradycyjny albo taki kosmiczny kształt, jaką macie? W viledzie podstawka na żelazko jest obok deski a leifheit przyczepia się na desce i to chyba przeszkadza w prasowaniu??? Chciałabym dobrze wybrać bo troche trzeba wydać pieniędzy i nie chciałabym potem żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 13:36 z moich doświadczeń obowiązkowo: - szeroka - nie trzeba przekładać co chwila prasowanego urbania - "metalowy pokrowiec" dokupiłam (nie wiem jak to nazwać) zapobiega brudzeniu białych ubrań i na długo wystarcza bo te materiałowe szybko się przepalają - musi być stabilna i stać równo - regulowana wysokość ale to już opisywano odkręciłam ze swojej deski i nie wykorzystuję bo mi przeszkadzało: - antenkę do żelazka - podstawkę na żelazko Odpowiedz Link Zgłoś
michalina78 Re: Deska do prasowania 24.01.06, 14:01 ja proponuję przymierz sie w sklepie do obu desek które tu opisywane są. Ja tak zrobiłam przy kupnie, obie są bardzo podobne, i dobre jakościowe, różnią sie detalami i sama ocen które z tych detali są dla Ciebie lepsze. Czasem tylko ceną się różnią. Wiem że w macro jest duży wybór dobrych desek, jeśli masz możliwość to zobacz tam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mdorota11 Re: Deska do prasowania 25.01.06, 15:41 mam viledy. I jestem zadowolona bo jest szeroka, ma płynną regulację wysokości, miejsce na odstawienie zelazka, antenkę do kabla i najważniejsze dla mnie, gniazdko w desce i nie kiwa się na wszystkie strony. Z czystym sumieniem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Deska do prasowania 25.01.06, 22:45 Ta moja leiheit jest z metalowej siatki, prasuje się na tym bardzo dobrze. W wyposażeniu deski była jeszcze dodatkowa półka na pranie, ale ją zdjęłam. Poza tym mam jeszcze wyjmowaną od spodu deskę do prasowania rękawów. Jak dla mnie jest to super rozwiązanie, gdyż praktycznie non stop prasuję mężowi koszule do pracy. Tak jak ktoś już napisał ta podstawka na żelazko może przeszkadzać przy prasowaniu pościeli (o ile ktoś jeszcze prasuje), ale zawsze ją można zdemontować. Ja generalnie jestem z mojej deski bardzo zadowolona i za nic nie zamieniłabym jej na inną. Życzę udanego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:03 własnieogladałm reklamowke selgrosu maja wiledu na promocjii za 115 pln Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiaczek_r Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:40 A co myślicie o tej desce? Może być? www.allegro.pl/show_item.php?item=83532581Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiaczek_r Re: Deska do prasowania 26.01.06, 12:41 Jeszce raz link www.allegro.pl/show_item.php?item=83532581 Odpowiedz Link Zgłoś
mdorota11 Re: Deska do prasowania 27.01.06, 18:50 wygląda ok i ma to co deska mieć powinna, a szczerze mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy nią a moją viledą i jest tańsza Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Deska do prasowania 29.01.06, 23:19 Ja mam bardzo podobną do tej z linka - liefheit - metalowy spod, kontakt, antenka, stabilna i odpowiednio wyskoa (jestem wysoka i wczesniej mialam niską deskę z marketu - pod koniec prasowania plecy mi siadaly, teraz jest ok ) - POLECAM nie śa tanie, ale jak najbardziej warte swojej ceny Odpowiedz Link Zgłoś