Dodaj do ulubionych

wózki Deltim

25.01.06, 22:11
co myslicei o wózku deltim?czy po jakim czasie da sie z niego zrobbic fajna
spacerowke??lekki ,ciezki??
Obserwuj wątek
    • kiniasek Re: wózki Deltim 25.01.06, 22:45
      hejka
      mam deltima voyagera 5 spacerówka rewelacyjna, moje niemałe dziecko mieści sie
      tam teraz w kocu i dalej ma miejsce,dobrze sie prowadzi, pompowane koła więc
      spacer po krakowskich chodnikach nie budzi dzieckasmile)..generalnie rewelacja
      jest tylko jedno ale jest niestety dość ciężki
      pozdrawiam,
      kina
      • scarletta84 Re: wózki Deltim 25.01.06, 22:54
        mi kilka juz osob polecilo deltim focus ten nowszy z kolekcji 2005. stosunkowo lekki ok 12-13 kg, ma
        i gondolke i spacerowke wiec sama decydujesz kiedy maluch dorosl do spacerowki. wygodne skladanie,
        fajnie umiejscowiony hamulec i do tego te nowsze sa naprawde ladne. ja sie na niego w koncu
        zdecydowalam smile i podoba mi sie bardzo. wazne jest tez to ze jakosc jaka oferuje deltim jest
        zaskakujaca patrzac na cene. sama kupilam wozek full wyposazony razem z fotelikiem i innymi takimi
        dodatkami (praktycznie wszystko co sie tylko da kupic do wozka smile))) za ok 1200 zl. sporo, ale nie az
        tak jak wiekszosc zagranicznych marek. nie wydalabym raczej 3000 tysiecy za wozek tylko ze wzgledu
        na metke. a focus daje wlasnie taki komfort jak te wozki z gornej polki. wejdz sobie zreszta na strone
        deltima i sprawdz. albo na www.wozkidzieciece.pl znajdziesz tu mnostwo opisow wozkow i sobie
        porownasz. ja generalnie goraco polecam deltim.
    • scarlett74 Re: wózki Deltim 25.01.06, 23:21
      My mamy właśnie deltim focus.Swietny wozek,cichutko rozkładana budka,dużo
      miejsca w gondoli,pompowane koła dające dobrą amortyzację,łatwy do składania,
      dobrze sie prowadzi-sprawdzony na piachach,wretepach leśnych,nierównych
      chodnikach i śniegach.My też mamy fotelik do samochodu deltim, można go wpiąć
      do stelaża(potrzebny adapter), gdy planujesz np.szybki wypad po coś do sklepu
      czy znajomych.Jedynym jego minusem jest waga, dość ciężkawy.Ale ogólnie
      polecam.W wielu przypadkach kupując wózki -i nie tylko-przepłaca się, płacąc za
      markę, a nie za faktyczne walory produktu.
    • domka1 Re: wózki Deltim 26.01.06, 09:11
      ja korzystam z deltima focusa i jestem średnio zadowolona
      to ciche otwieranie budy wnerwia mnie strasznie, bo trzeba idealnie pośrodku
      nacisnąć, żeby nie terkotało (a mi się to rzadko udaje)
      ciężki jak jasna cholera, spacerówka też wielka i ciężka (niewygodnie się skręca )
      na rączce ma "szew" który uwiera i dłonie bolą po dłuższym spacerze
      ma też swoje zalety, duże kółka i resory, dzięki którym spacerując po nierównych
      chodnikach i trawnikach dzieckiem nie telepie we wszystkie strony i wygodnie się
      prowadzi
      • ela-e22 Re: wózki Deltim 26.01.06, 10:27
        Ja mam Vojagera 005,wcześniej miałam Bebecara wytrzymałam z nim tylko 3 m-ce.
        Ten się super prowadzi ,ma duże i szerokie koła, szkoda że nie ma skrętnej osi
        bo jest dość ciężki. Jest duży w środku, ale i duży po złożeniu, choć można go
        w dość prosty sposób zdemontować( koła i osie). Szkoda ,że za główką jest cały
        obszyty i nie ma jak zaczepić śpiworka. Ogólnie jest dość porządny, ale na lato
        myślę o czymś lżejszym i mniejszym do bagażnika np PP, choć zamierzam go
        zostawić na zimę ,na śniegi chyba żeby PP okazał się rewelacją. W budce jest
        okienko z siatki , dzięki której otrzepując śnieg sypałam go synkowi na buzię i
        jest przykryte klapką na rzep , który rewelacyjnie stawia na nogi śpiące
        dziecko. Moja ogólna ocena jest bardzo dobra , nie jest to rewelacja , ale mimo
        wszystko pobił Bebecara i do tego ta "mała" różnica w cenie.
    • maja42 Re: wózki Deltim 26.01.06, 13:14
      Ja miałam premiera - kozystalam tylko ze spacerówki i nie był to jakiś cud.
      Drugi raz bym go nie kupiła (i nie kupię). Denerwował mnie strasznie, skrzypiał,
      był ciężki. Prowadził sie lekko i to była hjego zaleta ale ogólnie to raczej nie
      byłam zadowolona. Może to przez porównanie, bo gondole miałam Peg Perego i była
      super!!!
    • aguu2 Re: wózki Deltim 26.01.06, 15:46
      ja mam pp pliko p3, moja siostra deltima...
      nie raz zdazylo mi sie jezdzic jej wozkiem no i przez porownanie: deltim moim
      zdaniem katastrofa totalna!
      ciezki jak czolg (pp moge sama wniesc do tramwaju), trudno sie skreca (pp ma
      skretne kolka prowadzi sie jedna reka), wielki taki ze ciezko sie zmiescic np
      do malej windy (pp zgrabniutki idealnie wchodzi do bagaznika)
      No i najwazniejsze najczesciej po ok 8 m-cach po deltimie kupuje sie lekka
      spacerowke (moja siostra tez tak zrobila) ja mam caly czas moje pp ktore sklada
      sie jak parasolka
      i co z tego ze deltim jest tanszy ja sie pytam ? dwa wozki mojej siostry w
      sumie wyszly drozej niz moj jeden pp
      Pozdrowionka i udanego wyboru zycze smile
    • aguu2 Re: wózki Deltim 26.01.06, 15:52
      dodam jeszcze ze i na zime pp jest dobry-mieszkam w Finlandii wiec znamy
      prawdziwe zimy smile
    • likoz Re: wózki Deltim 26.01.06, 22:50
      Ja od roku użytkuje Deltima Focusa i jestem średnio zadowolona. Dopóki była
      gondola to było ok. Obszerna i wygodna dla dzidziusia. Za to spacerówka to
      porażka. Wąska, tak że mój maluszek (1 rok) w kombinezonie i śpiworku ma już
      bardzo ciasno. No i ta okropna budka, którą przepina się z gondoli do
      spacerówki. Spacerówka jest węższa i zaczepy od budki przy bardziej intensywnym
      bujaniu lub na nierównym terenie wysuwają się z otworów mocujących. Poza tym
      notorycznie skrzypią koła i konieczne jest co jakiś czas WD40. Oprócz tego
      wózeczek dobrze się spisuje na śniegu i innych wertepach. Serwis ok. U mnie
      podwozie mieści się do bagażnika Fiata Seicento a reszta na siedzenie obok
      fotelika.
      Gdybym miała kupować raz jeszcze dołożyłabym trochę kasy i kupiła coś lepszego,
      ale rok temu nie widziałam specjalnie różnicy między Focusem, a wózkami z tzw.
      wyższej półki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka