plusiak822 25.01.06, 22:11 co myslicei o wózku deltim?czy po jakim czasie da sie z niego zrobbic fajna spacerowke??lekki ,ciezki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniasek Re: wózki Deltim 25.01.06, 22:45 hejka mam deltima voyagera 5 spacerówka rewelacyjna, moje niemałe dziecko mieści sie tam teraz w kocu i dalej ma miejsce,dobrze sie prowadzi, pompowane koła więc spacer po krakowskich chodnikach nie budzi dziecka)..generalnie rewelacja jest tylko jedno ale jest niestety dość ciężki pozdrawiam, kina Odpowiedz Link Zgłoś
scarletta84 Re: wózki Deltim 25.01.06, 22:54 mi kilka juz osob polecilo deltim focus ten nowszy z kolekcji 2005. stosunkowo lekki ok 12-13 kg, ma i gondolke i spacerowke wiec sama decydujesz kiedy maluch dorosl do spacerowki. wygodne skladanie, fajnie umiejscowiony hamulec i do tego te nowsze sa naprawde ladne. ja sie na niego w koncu zdecydowalam i podoba mi sie bardzo. wazne jest tez to ze jakosc jaka oferuje deltim jest zaskakujaca patrzac na cene. sama kupilam wozek full wyposazony razem z fotelikiem i innymi takimi dodatkami (praktycznie wszystko co sie tylko da kupic do wozka ))) za ok 1200 zl. sporo, ale nie az tak jak wiekszosc zagranicznych marek. nie wydalabym raczej 3000 tysiecy za wozek tylko ze wzgledu na metke. a focus daje wlasnie taki komfort jak te wozki z gornej polki. wejdz sobie zreszta na strone deltima i sprawdz. albo na www.wozkidzieciece.pl znajdziesz tu mnostwo opisow wozkow i sobie porownasz. ja generalnie goraco polecam deltim. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: wózki Deltim 25.01.06, 23:21 My mamy właśnie deltim focus.Swietny wozek,cichutko rozkładana budka,dużo miejsca w gondoli,pompowane koła dające dobrą amortyzację,łatwy do składania, dobrze sie prowadzi-sprawdzony na piachach,wretepach leśnych,nierównych chodnikach i śniegach.My też mamy fotelik do samochodu deltim, można go wpiąć do stelaża(potrzebny adapter), gdy planujesz np.szybki wypad po coś do sklepu czy znajomych.Jedynym jego minusem jest waga, dość ciężkawy.Ale ogólnie polecam.W wielu przypadkach kupując wózki -i nie tylko-przepłaca się, płacąc za markę, a nie za faktyczne walory produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
domka1 Re: wózki Deltim 26.01.06, 09:11 ja korzystam z deltima focusa i jestem średnio zadowolona to ciche otwieranie budy wnerwia mnie strasznie, bo trzeba idealnie pośrodku nacisnąć, żeby nie terkotało (a mi się to rzadko udaje) ciężki jak jasna cholera, spacerówka też wielka i ciężka (niewygodnie się skręca ) na rączce ma "szew" który uwiera i dłonie bolą po dłuższym spacerze ma też swoje zalety, duże kółka i resory, dzięki którym spacerując po nierównych chodnikach i trawnikach dzieckiem nie telepie we wszystkie strony i wygodnie się prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: wózki Deltim 26.01.06, 10:27 Ja mam Vojagera 005,wcześniej miałam Bebecara wytrzymałam z nim tylko 3 m-ce. Ten się super prowadzi ,ma duże i szerokie koła, szkoda że nie ma skrętnej osi bo jest dość ciężki. Jest duży w środku, ale i duży po złożeniu, choć można go w dość prosty sposób zdemontować( koła i osie). Szkoda ,że za główką jest cały obszyty i nie ma jak zaczepić śpiworka. Ogólnie jest dość porządny, ale na lato myślę o czymś lżejszym i mniejszym do bagażnika np PP, choć zamierzam go zostawić na zimę ,na śniegi chyba żeby PP okazał się rewelacją. W budce jest okienko z siatki , dzięki której otrzepując śnieg sypałam go synkowi na buzię i jest przykryte klapką na rzep , który rewelacyjnie stawia na nogi śpiące dziecko. Moja ogólna ocena jest bardzo dobra , nie jest to rewelacja , ale mimo wszystko pobił Bebecara i do tego ta "mała" różnica w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: wózki Deltim 26.01.06, 13:14 Ja miałam premiera - kozystalam tylko ze spacerówki i nie był to jakiś cud. Drugi raz bym go nie kupiła (i nie kupię). Denerwował mnie strasznie, skrzypiał, był ciężki. Prowadził sie lekko i to była hjego zaleta ale ogólnie to raczej nie byłam zadowolona. Może to przez porównanie, bo gondole miałam Peg Perego i była super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aguu2 Re: wózki Deltim 26.01.06, 15:46 ja mam pp pliko p3, moja siostra deltima... nie raz zdazylo mi sie jezdzic jej wozkiem no i przez porownanie: deltim moim zdaniem katastrofa totalna! ciezki jak czolg (pp moge sama wniesc do tramwaju), trudno sie skreca (pp ma skretne kolka prowadzi sie jedna reka), wielki taki ze ciezko sie zmiescic np do malej windy (pp zgrabniutki idealnie wchodzi do bagaznika) No i najwazniejsze najczesciej po ok 8 m-cach po deltimie kupuje sie lekka spacerowke (moja siostra tez tak zrobila) ja mam caly czas moje pp ktore sklada sie jak parasolka i co z tego ze deltim jest tanszy ja sie pytam ? dwa wozki mojej siostry w sumie wyszly drozej niz moj jeden pp Pozdrowionka i udanego wyboru zycze Odpowiedz Link Zgłoś
aguu2 Re: wózki Deltim 26.01.06, 15:52 dodam jeszcze ze i na zime pp jest dobry-mieszkam w Finlandii wiec znamy prawdziwe zimy Odpowiedz Link Zgłoś
likoz Re: wózki Deltim 26.01.06, 22:50 Ja od roku użytkuje Deltima Focusa i jestem średnio zadowolona. Dopóki była gondola to było ok. Obszerna i wygodna dla dzidziusia. Za to spacerówka to porażka. Wąska, tak że mój maluszek (1 rok) w kombinezonie i śpiworku ma już bardzo ciasno. No i ta okropna budka, którą przepina się z gondoli do spacerówki. Spacerówka jest węższa i zaczepy od budki przy bardziej intensywnym bujaniu lub na nierównym terenie wysuwają się z otworów mocujących. Poza tym notorycznie skrzypią koła i konieczne jest co jakiś czas WD40. Oprócz tego wózeczek dobrze się spisuje na śniegu i innych wertepach. Serwis ok. U mnie podwozie mieści się do bagażnika Fiata Seicento a reszta na siedzenie obok fotelika. Gdybym miała kupować raz jeszcze dołożyłabym trochę kasy i kupiła coś lepszego, ale rok temu nie widziałam specjalnie różnicy między Focusem, a wózkami z tzw. wyższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś