19amatata02 30.01.06, 13:46 Urzadzam synkowi pokój chciałbym mu kupic jakas szafe ,komode moze wiecie gdzie we Wrocławiu sa jakies sklepy z meblami dla dzieci,synek bedzie miał 4 latka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: do mam z Wrocławia 30.01.06, 16:15 Ciężka sprawa, jeśli nie chcesz kupowac mebli w Ikea, to ciężko coś ładnego znaleść. Na placów Legionów jest sklep Bobolandia i mają tam mebelki firmy Bami, zestaw Nemo jest bardzo fajny, ale ceny są za wysokie - chyba łóżko ok 800 zł bez materaca, szafa ponad 1000 zł itd, a ten sklep moze mieć jeszcze wyższe ceny, bo to zdziercy straszliwi. www.bami.pl/start.html Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Brucknera są sklepy meblowe Black&Red&White czy coś w tym stylu, ponoć też mają mebelki dziecięce. Jeśli nie masz zbyt dużo pieniędzy to polecam kupić jakieś sensowne, zgrabne łózko sosnowe z dobrym materacem, a szafeczki, komódki dokupić w Ikea - najwyżej można te z surowego drewna pomalować, albo dać komuś do ozdobienia ich jakimiś malunkami. W każdym razie ja polecam się jeśli byś potrzebowała niebanalnych, pięknych dodatków do pokoju synka - sprowadzam takie rzeczy na zamówienia z Holandii (ceny są przyjazne , jestem z Wrocławia więc odbiór nie jest skomplikowany. Tu jest holenderska strona z tymi rzeczami www.tra-present.nl/nl/script/P_assortiment.asp Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do mam z Wrocławia 31.01.06, 09:28 Ja polecam kupić mebelki sosnowe, takie typowe zestawy dla dzieci są z płyty, często już przy montażu robią się odpryski... Ja dla Alka kupowałam łóżko i biurko na Świebodzkim, tzn. na Świebodzkim zamówiłam, firma w której kupowałam jest z Milicza, z katalogu wybrałam to co mi się podobało, meble przywieźli mi do domu, było dużo taniej niż w sklepie, za biurko, łóżko i szufladę pod łóżko zapłaciłam tyle ile w sklepie kosztowało samo biurko. W Meblach Polonia kupowałam sosnowe półki wiszące, bardzo fajne i ceny przystępne. A w Ikei kupiłam sosnowy regał, chyba trofast się nazywa i do niego kolorowe pudełka, które wsuwają się jak szuflady - idealne rozwiązanie do szybkiego sprzątnięcia porozrzucanych zabawek Jeżeli szukasz takich typowych mebli dziecięcych to prawie w każdym salonie meblowym są takie... w dość przystępnych cenach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś