Dodaj do ulubionych

monitor oddechu!!!

04.02.06, 02:08
chce kupić,czy ma znaczenie jaki?nie moge znaleźć w sklepie,mieszkam w
Łodzi,więc myśle o zakupie przez internet.
Obserwuj wątek
    • sayyes Re: monitor oddechu!!! 04.02.06, 11:23
      Najpopularniejsze są dwa- Angelcare i Babysense II, z tym, ze tylko ten drugi
      jest naprawde polecany (poczytaj sobie na stronie wczesniak.pl) ze wzgledu na
      duza skutecznosc (jakis pediatra wypowiadal sie, ze jesli to ma byc na
      powaznie, a nie tylko zaspokajanie potrzeby rodzicow, to tylko ten). nowy jest
      raczej drogi. Jesli bylabys zainteresowana, to mam taki do sprzedania w bardzo
      dobrym stanie, mojej coreczce juz niepotrzebny. Nawet mialam sie oglosic dzis
      na forum "lodzkie", bo tez jestem z lodzi, a zawsze to lepiej odbior osobisty-
      wysylka nie jest najtansza, sama to wiem, bo wszytko musi isc pozabezpieczane,
      elektronika wkoncu. Jakby co, to daj znac na priv.
      • joasia33 Re: monitor oddechu!!! 04.02.06, 13:56
        Też polecam Babysense II! Nasza córeczka wpradzie nie należała nigdy do grupy
        ryzyka, ale za to od początku chciała spac wyłącznie na brzuszku. I śpi do dziś,
        a my z niąsmile. Duży spokój ducha, zapewniam Cię. A Babysense widzieliśmy np. w
        klinice na oddziale noworodków, więc naprawdę musi być dobry. Fakt, do tanich
        nie należy, ale co tam, dla dziecka i własnego spokoju warto.
      • olimpia.szuwar Re: monitor oddechu!!! 04.02.06, 14:31
        Naprawdę? A w jaki sposób Angelcare jest nieskuteczny? Bo ja na przykład mam od
        jakiegoś czasu i zawsze reaguje nieomylnie na ruch lub jego brak (kiedy wyjmuję
        Dżuniora z łóżeczka) i po prostu trudno mi sobie wyobrazić, co może w nim nie
        działać, skoro tak naprawdę ma do spełnienia tylko jedną funkcję. Więcej
        informacji Koleżanka posiada? (poza 'jakimś pediatrą' wink)

Pozdrawiam
        • jorn1 Re: monitor oddechu!!! 04.02.06, 15:38
          No wlasnie, zgadzam sie z przedmowczynia. My tez mamy Angelcare i zadnych do
          niego zastrzezen. Wlacza sie jak tylko wyjmuje Malego z lozeczka ( a zapomne
          wylaczyc ). Nigdy tez nie dal falszywego alarmu ( bo takie opinie tez
          slyszalam ). Uzywamy go juz ponad pol roku. Ja jestem bardzo zadowolona.
          Pozdrawiam
          JJ
        • sayyes Re: monitor oddechu!!! 05.02.06, 11:34
          Ja NIE napisalam, ze angelcare jest nieskuteczny (nie znam go, wiec nie bede
          sie wypowiadac), napisalam ze Babysense jest czesciej polecany ze wzgledu na
          skutecznosc- powtorzylam opinie, ktorymi sama kierowalam sie dokonujac wyboru.
          Wypowiedz "jakiegos" pediatry nie byla skierowana bezposrednio do mnie, wiec
          nie znam jego nazwiska.
          W szpitalu, w ktorym rodzilam, uzywali Babysense.
    • nati364 Re: monitor oddechu!!! 04.02.06, 16:39
      Ja również zgadzam sie z przedmowczyniami. My tez mamy Angelcare i zadnych do
      niego zastrzezen.Jestesmy bardzo zadowoleni z tego monitora oddechu,a używamy go
      juz 8 miesięcy.Jak najbardziej polecam.
      • jvsta76 Re: monitor oddechu!!! 05.02.06, 20:35
        My też mamy Angelcare i jestesmy bordzo zadowoleni w łodzi , można go kupic w
        SMYKU lub w Słoniu.POZDRAWIAM
        • almerka1 Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 10:43
          Monitory Angelcare są bardzo dobre.
          Sklep www.wszystko.dla.dziecka.pl ma je teraz w promocji

pozdrawiamsmile

• muress Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 11:16
      a ja polecam maxi cosi, bo oprócz tego, ze jest monitorem oddechu (b. sprawnym
      moim zdaniem), to ma podsluch (czyli elektroniczną nianię), bez którego nie
      wyobrażam sobie życia w moim domu (ale mieszkam w domu, nie w mieszkaniu, wiec
      to jest dla mnie bardzo pomocne), a na dokładkę ma jeszcze termometr (pokazuje
      temp. w pokoju, gdzie dziecko spi).

Pzdr.
      • monix123 Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 14:02
        Ja też polecam maxi cosismile Jest już z nami 22 miesiące prawiesmile I nigdy nas nie
        zawiódłsmileI temperature pokazuje przy okazjismile
      • sagittario Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 14:11
        Witam!

Nowy model Angelcare AC301R z cyfrową nianią bezprzewodową, termometrem oraz
        lampką nocną
        www.sklep-bambino.pl/product_info.php?products_id=1073
        na hasło "forum-gazeta.pl" udzielimy 6% rabatu

pozdrawiam

www.sklep-bambino.pl
        • almerka1 Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 15:05
          ten sam monitor z nianią w sklepie www.wszystko.dla.dziecka/pl kosztuje
          529 zł

• a_step Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 16:55
      Każda z was zachwala monitor oddechu, taki jaki ma i to jest normalne. Ja mam
      pytanie do wszystkich mam używających monitora: czy wiedzą pani co zrobic jak
      monitor zadziala a dziecko jest w łóżeczku? mnie podobne pytanie zadała
      ordynator odzialu patologii nowarodka jak spytałam jaki monitor najlepiej
      kupić.I odradziła powiedziała ze jak tak bardzo chce wydac pieniądze to może
      pomyśle nad czymś innym. Ponieważ uratowała moje dziecko (i teraz bawi się obok
      ) to jej zaufalam. Wytłumaczyła mi rowniez dzialanie takiego monitora a jak
      przemysle czychce skazac dziecko na takie niewygody to moge pożyczyć z oddziału.
      Bo nie sztuka mieć monitor tylko pomóc dziecku.Radze więc skonsultować sie z
      lekarzem.
      • muress Re: monitor oddechu!!! 08.02.06, 19:23
        hmm, niewygoda? Nie widzę żadnej.

Co zrobić? Wydaje mi się, że wiem, choć może się mylę (pytałam kiedyś o to
        lekarza). Ale poza wszystkim innym, nawet jeśli dziecku nie byłabym w stanie
        skutecznie pomóc mnie to daje ogromny komfort - wiem, ze oddycha, spi
        spokojnie, widze, kiedy sen jest płytszy, wybudza się. A ktora z nas nie
        zagladała do łóżeczka, żeby sprawdzić, czy dziecko na pewno oddycha, nie
        zakrztusiło się, itp? wink Też może nie byłabym w stanie nic zrobić, ale mogę
        przynajmniej szybciej zareagować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka