Dodaj do ulubionych

Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 latki?

07.02.06, 12:11
Juz od jakiegoś czasu nie śledzę wątków wózkowych, więc nie bardzo wiem, czy
wyszły jakieś nowości. Nasza parasolka ABC Design Tempo Light słuzyła nam
dzielnie i albo pójdzie do mojego chrześniaka, albo ją sprzedam, dlatego
szukam jakiegoś dobrego, leciutkiego wózka przewozowego. Kryteria są takie: ma
być leciutki i łatwo rozkładany, dobrze byłoby, aby oparcie było choć trochę
rególowane, no i daszek przeciwo słoneczku takze wskazany. Dawniej zachwycano
się Maclarenem volvo i Bebe Confort Allegro, ale moze to się juz zmieniło?
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:22
      O qurcze, nie wiem dlaczego Maclaren Quest pomylił mi się z Volvo sad
    • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:22
      Hej Pia!
      Ja zmieniłam Bc Allegro na Chicco Caddy i już zostawiłam do końca. Jestem teraz
      w 100 % zadowolona, bo wózek leciutki ( 4,5 kg) ma dobre, mocne amortyzatory (
      naprawdę się je czuje, nie tak, jak w innych parasolkach, gdzie tylko nazywa
      się, ze są, ma daszek i do tego bardzo mocną, świetnie dopasowaną folię
      przeciwdeszczową, ma pasek, który pozwala nosić wózek na ramieniu, po złożeniu
      jest malutki i "chudziutki", i przede wszystkim ma głębokie siedzonko, w BC
      allegro miałam wrażenie, że synek zjedzie, a teraz nawet jak urósł, siedzi
      głęboko i wygodnie. W zeszłym roku były w ofercie po 199 zł, teraz chyba nie
      nazywa się Caddy tylko jakiś tam numer, ale nie wiem jaki. Jeśli byłabyś
      chętna mogę przesłać Ci fotki, zorientujesz się jaki to model.
      No a z innych wózeczków, to teraz wiosną na pewno pojawi się mnóstwo różnych
      modeli różnych firm, tylko zanim się je sprawdzi " w praniu" minie sezon.
      Nie znam Volo osobiście , ale dziewczyny też chwaliły. Chicco Caddy ma większe
      kółka od Volo i w chicco można opuścić oparcie do pozycji półleżącej rozsuwając
      dwa zameczki.
      Pozdrawiam!!!
      • pia_ Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:26
        Prześlij mi fotki, proszę smile
        • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:29
          A i jeszcze jedno: Caddy nie ma koszyczka na zakupy, ale ja dokupiłam na
          allegro u pana, który ma sklep i cały rok sprzedaje akcesoria typu: barierki,
          koszyczki torby do wózków, i pasuje idealnie. Zaraz poślę fotki.
          • pia_ Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:41
            Dzięki, z tego co sie wstępnie zorientowałam, Chicco Caddy Ct.06, Maclaren Quest
            i Volvo to coś co mnie interesuje. Chicco ma dobra cenę i fajne kółka, ale waży
            tyle co Quest. Volvo waży malutko, ale te kółeczka sad. No a Quest jest za drogi sad
            • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 12:49
              Fotki poszły. I jeszcze dodam, że caddy ma taką fajną torbę, do której pakujesz
              cały złożony wóżek i niesiesz jak walizę. Ogólnie nie przepadam za firmą
              Chicco, ale przyznaję, ze ten egzemplarz im się udał. Może być tylko problem
              dla bardzo wysokiej osoby ( mój mąż ma 190 cm wzrostu i rączki są nieco za
              niskie dla niego ) ale i tak stwierdza, ze to bardzo poręczny i fajny wózek.
              • katse Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 13:19
                to mnie to tez interesuje
                miala bc allegro plus i nie lubilam go i sprzedalam
                teraz mam tez ABC Techno Light
                ale chyba na wiosne przesadzilabym corcie wlasnie w jakas parasolke przewozowa.

Iwek, moge tez prosic o fotki.

K
                • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 13:33
                  Jasne Katse, prześlę fotki, tylko trochę później.( idę robić obiadek...)
            • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 13:31
              Caddy nie może ważyć tyle co Quest, raczej Quest jest porównywany z Chicco
              London, Quest ma "normalnie" opuszczane oparcie, a ten mechanizm i stelaż
              oparcia ważą swoje, caddy ma tylko zamki błyskawiczne, ponadto Quest ma budkę i
              inną budowę stelaża ( długa rurka z tyłu). Wydaje mi się, że caddy waży mniej
              niż Quest, a więcej niż Volo. Miałam okazję znosić chicco London z drugiego
              piętra i jedną ręką nie umiałam, caddy znoszę jedną ręką.
              • pinik Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 13:52
                Ja bym zdecydowanie radzila Maclarena questa (Volo nie ma regulacji oparcia,
                ani wogole nie ma podnozka!!! Do spania sie nie nadaje).

Quest sie super rozklada, dziecko moze wygodnie spac (moj trzylatek to jeszcze
                robi, a jezdzi w tym wozku w grubej kurtce i spiworku!).

Wg. mnie wygodniejsza jest regulacja pleckow na specjalny mechanizm, a nie na
                zamki (ktore czesto pod ciezarem nawalaja...).

Tylko cena wyzsza....

Ja sama sie do chicco (oprocz chicco c1) bardzo zrazilam.
                • iwek33 Re: pytanko do Pinik 07.02.06, 14:01
                  Pinik, a możesz napisać jak faktycznie jest z tą wagą Questa i Caddy?? Wydaje
                  mi się, ze one nie moga być jednakowe, choć nie miałam questa, ale caddy jest
                  tak lekkie, ze bez trudu znoszę jedną ręką, najwiarygodniejsza jednak byłaby
                  opinia osoby, która przetestowala obydwa wózki
                  • iwek33 Re: pytanko do Pinik 07.02.06, 14:11
                    I jeszcze o tej regulacji oparcia: naprawdę te zamki w caddy są dobre, nic nam
                    nie nawaliło do tej pory, a z tego co pamiętam pisałaś, ze na urlopie w
                    Hiszpanii zepsuł Ci się w Queście mechanizm opuszczania oparcia, więc chyba nie
                    ma reguły w tym względzie, zawsze można trafić na felerny egzemplarz
                    Pozdrawiam
                    • pinik Re: pytanko do Pinik 07.02.06, 20:50
                      hej,

nie umiem porownac wagi Caddy i Questa. Pewnie podobne.

A co do tych mechanizmow oparcia: fakt! Wlasnie w Quescie nieraz nawalaja (i
                      mnie sie to faktycznie na urlopie zdarzylo...). Ale i zamki nawalaja (trzeba
                      uwazac, zeby nie zapinac i rozpinac, jak dziecko sie wlasnie opiera, ale co
                      zrobic, jak zasnie i chcemy polozyc siedzonko?).
                      Ja mialam jeden wozek z zamkami i bardzo mnie one denerwowaly. Ale to sprawa
                      wprawy itd.
                  • bea-ta Re:waga Candy a Quest 08.02.06, 12:23
                    Chicco candy ten nowy model wazy 5,5 kg, zaś Maclaren Qest 5,7 kg. Wybrałabym
                    maclarena mimo 3-krotnie wyzszej ceny- rozkłada sie siedzisko dla spiącego
                    malucha a ciężar raptem 200g wiekszy, a i akcesoria typu siatka, folia ma w
                    cenie. Tu jest link do maclarena- tam zamawiałam swojego bez problemówsmile
                    www.familyshop.com.pl/TOWARY/Maclaren/QuestSport.html
                    Pozdr., Beata
              • mmu do iwek33 09.02.06, 11:10
                Czy mogłabyś przesłać mi zdjęcia waszego chicco caddy? zastanawiam się poważnie
                nad kupnem. też mam Allegro i jestem niezadowolona...byłabym Ci bardzo wdzięczna
                pozdr
                Gosia
    • iwek33 Re: do Katse 07.02.06, 14:07
      Wysłałam fotki, tylko mój model to jeszcze ten stary Caddy, ten nowy ct0.6 ma
      inaczej ( fajniej) wyprofilowane rączki i ładniejszą kolorystykę.
    • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 14:57
      No i jeszcze ostatni raz ja: tak sobie myślę o tych wózkach i w zasadzie nie
      można porównywać Questa i Caddy bo to całkiem inne modele. Pia, jeśli szukasz
      parasolki, w której Twoja cora będzie dużo spać i dużo jeździ na spacerkach, to
      lepszy jest Quest ( jest też cięższy i większy po złożeniu, w końcu w quest
      wożone są też kilkumiesięczne dzieci) jeśli szukasz typowej przewozówki, bo
      dzieciak jest duży i lubi chodzić, a wózek ma służyć po to, by gdzieś szybko
      podjechać, na plac zabaw, czy do lekarza, i w razie czego ponieść wózek
      przerzucony przez ramię to lepszy jest model typu Caddy ( polskie odpowiedniki
      to Coneco Joker ) ale z tej klasy chyba Chicco ma najlepsze kółka i
      amortyzatory. W razie zaśnięcia w Caddy da się lekko opuścić oparcie. Jeśli
      dziecko w ogole nie śpi i z wózka korzysta tylko na dłuższych trasach, bo samo
      nie dojdzie, to fajny jest Volo, bo jest rzeczywiście najlżejszy z nich.
      Udanego wyboru, napisz, na co się zdecydowałaś.
    • coronella Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 17:40
      nie bój sie kolek w volo!! nie wiem jak oni to robia, ale ten wozek jezdzi swietnie!
      • baziaczek Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 22:29
        A ja szukam leciuteńkiej parasolki-przewozówki dla prawie 15-miesieczniaka.
        Odkąd skończył pół roku jeździmy PPP3, ale szukam czegoś naprawdę lekkiego - ot
        tak by babcia lub opiekunka mogła wyskoczyć do sklepu i w razie gdy młody
        zaśnie odrobinę opuścić oparcie. Czy jest coś w stylu Maclarena Volvo, ale z
        jakimkolwiek rozkładanym oparciem i wagą maksymalnie do 4 kg???
        • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 22:39
          Chyba nie ma. Poniżej 4 kg i rozkładane oparcie to chyba niemożliwe.
          aha i maclaren nazywa sie Volo, a nie Volvo.
          Znalazłam jeszcze coś takiego:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=84329395
          • baziaczek Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 22:49
            iwek33 napisała:

> Chyba nie ma. Poniżej 4 kg i rozkładane oparcie to chyba niemożliwe.
            > aha i maclaren nazywa sie Volo, a nie Volvo.
            > Znalazłam jeszcze coś takiego:
            > www.allegro.pl/show_item.php?item=84329395

No właśnie, chciałam o niego zapytać i mi się zapomniało. Co to za marka Brevi,
            kojarzy mi się z meblami, wózków nie znam? No i jaki jest ten wózek, cena
            całkiem sensowna.

Generalnie młody waży już 12 kg, wózka na dole nie zostawię, jeśli już to taki
            za 200 zł a nie za 1tys., choć i taniego szkoda. Poza tym jak uśnie, to szkoda
            go wyciągać. Marzy mi się wózek 3kg, rozkładany do leżenia, za 100 zł, wygodny
            i z dobrą amortyzacją... Ech...
    • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 07.02.06, 22:48
      A tu nowa wersja Chicco Caddy ct 0.6
      www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=23_84&products_id=1441
    • ewitak25 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 08.02.06, 09:10
      A Jane Energy? Podobno waży tylko 5,6 kg, ma rozkładane do spania oparcie i
      ładnie wygląda.
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_287&products_id=3899
      Sama się nad nim zastanawiam, córcia ma 2 latka i lubi sobie pospać na
      spacerze, ale z drugiej strony kuszą mnie takie male parasolki jak Caddy i
      Volo, tylko ten brak regulacji oparcia...Dlaczego nie ma wózków idealnych???
      • monika_wroclaw A mi się podoba jeep all-weather 08.02.06, 09:31
        Właśnie taki www.allegro.pl/show_item.php?item=85008913

teraz zamówiłam dla Ninki w Niemczech Pliko p3 classico, ale jak trochę
        podrośnie sprowadzę ze Stanów właśnie takiego Jeepa smile mało waży ( 4,5kg ),
        oparcie się lekko pochyla, ma daszek, uchwyt na kubek i torby na drobiazgi... W
        Stanach kosztuje około 30$-40$, z przesyłką nie wyjdzie drożej niż 200zł
        • verbena Re: A mi się podoba jeep all-weather 08.02.06, 09:59
          Wózek faktycznie wygląda fajnie i jest lekki. A jak zamierzasz go sprowadzić?
          Pytam, bo byłabym zainteresowana, ale jestem zielona w tym temacie...
          • monii_1 Re: A mi się podoba jeep all-weather 08.02.06, 10:03
            Też na niego często spoglądam jak wejdę na Allegro, zastanawiałam się tylko nad
            kupnem koszyczka na dół, korci mnie kupic go na wiosnę smilepodoba mi się tez
            bardzo Jane Energy ale o wiele drozszy sad
            mi2436.w.interia.pl/Szymek.jpg
            mi2436.w.interia.pl/madziaa.jpg
            • leigh4 Re: A mi się podoba jeep all-weather 08.02.06, 10:14
              Również poszukuję parasolki, więc wątek ciekawie podgladamsmile Co do jeepa-jakiś
              czas temu pytałam o niego na forum, opinie od użytkowniczek były negatywne.
              Właściwie nikt nie był z niego zadowolony. Z postów wynikało, że wiele do
              życzenia pozostawia jakość wykonania. Ponadto wózeczek jest b. mały i dwulatek
              właściwie nie ma szans się do niego zmieścić, bardziej przypomina wózek dla
              lalek niz dla dziecismile Mamy narzekały też na kółeczka-b. małe i psujące się.
              Osobiście zaś sparzyłam się na coneco joker: nadaje się tylko na wyjątkowo
              równe drogi, jazda po chodniku graniczyła z cudemsad Poza tym synek się w nim
              zapadał(choć miał półtora roku i jest drobnej budowy).
              • monika_wroclaw A mi się podoba jeep all-weather-do leigh4 09.02.06, 09:25
                A czy to były użytkowniczki takiego właśnie jeep'a? pytam bo hauck też robi
                wózki o nazwie jeep... a to zupełnie inna bajka, sama nikomu nie polecę wózka
                Hauck, bo jak dla mnie to badziewie straszne... wiem o tym z doświadczenia smile
          • monika_wroclaw A mi się podoba jeep all-weather-do verbeny 09.02.06, 09:22
            Kupię na amerykańskim ebay'u smile

pozdrawiam
    • pia_ Dzięki Dziewczyny :-) 08.02.06, 10:49
      A szczególnie iwek33 za tą furę zdjęć i te patenty, które należałoby zastrzec smile.
      Zamęt w głowie mam niezły i dalej nie wiem na co się zdecydować, ale poczekam do
      wiosny. Właściwie to córa wreszcie nauczyła się odbywać drzemki w łóżku, więc
      wózek potrzebny nam jako pomoc przy dłuższych spacerkach po mieście. Natomiast
      faktem jest, ze na wakacjach mała jeszcze pewnie przyśnie w nim, więc fajnie,
      aby był wygodny, z drugiej strony to tylko wakacje .... no i bądź tu mądra sad
      Pewnie zadecyduję ostatecznie pomiędzy Chicco a Maclarenem.
      • katse Re: Dzięki Dziewczyny :-) 08.02.06, 11:21
        moja tez spi w domku,
        ale jakbym jej pozwolila to by drzemki by z radoscia urzadzala na spacerkach
        i pewnie w wakacje tak napewno bedzie.

z tym ze na wakacje to jej pewnie wezme tempo lighta

trzeba cos wymyslec do wiosnysmile)

Iwek wielkie wielkie dzieki za fotki. Rozwiazania superasne!!
        • pia_ Re: Dzięki Dziewczyny :-) 08.02.06, 11:29
          Moja nienawidzi spać niestety, a już w weekendy odmawia współpracy w tym
          zakresie kategorycznie. Tempo Light jest stanowczo za ciężkie, jeszcze kiedy
          właduje się tam młoda i jej 13,8 kg. Pewnie i tak Tempo przejmie moja siostra i
          jeśli będzie taka potrzeba, to nam pożyczy na wakacje. Cena odgrywa też istotną
          rolę, bo ostatnio z finansami krucho, ale mam nadzieję sprzedać naszą wypasioną,
          prawie nieużywaną, trójkołową Quinny Formula - tyle, że teraz wózek który
          kosztował krocie, mogę sprzedać przy wielkim szczęściu za 800 zł (i to z
          gondolą, śpiworkiem-mumią, foliami itp). Ech ... sad(((
      • pia_ Info na temat cen 08.02.06, 11:21
        Dziewczyny, jakbyście słyszały o jakiś promocjach, obniżkach itp na temat tego
        Chicco i Maclarenów, to proszę o info. Co prawda firma Maclaren Polska ma zostać
        klientem mojego narzeczonego, ale jakoś tak głupio pytać się, czy sprzedadzą mi
        wózek taniej smile
        • iwek33 Re: Info na temat cen 08.02.06, 13:52
          No ja chyba nie kupiłabym parasolki tylko na wakacje za 600 zł, zwłaszcza, że
          czytałam tu na forum również opinie negatywne o maclarenie quest, że kółeczka
          małe i plastikowe, podnóżek niewymiarowy: bo albo za krótki, albo za
          długi..awaryjne hamulce.Jak każdy model: ma zwolenników i przeciwników,
          najlepiej przymierzyć dziecko i siebie do wózka. A wiosną na pewno będzie spory
          wybór parasolek ( jak zwykle) i może nie tylko za 600zł....
          • bea-ta Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:16
            Zalezy kto na co sie nastawia, bo niestety trzeba pójśc na kompromis, bo nie ma
            lekkiej, rozkładanej, z dużymi kółkami itp. Jak mam byc szczera podoba mi sie
            Chicco, ale mając na wzgledzie wygode dziecka i to, że sypia w czasie spacerów,
            to Maclaren- chcoc nie jest rewelacyjny, te które mi sie podobaja i sa wygodne
            dla dziecka sa za ciężkie i tak w kółkosmile))Z przmierzaniem to tez róznie- raz
            przymierzyłam syna do Chicco CT 05 i było ok w sklepie, a w praniu okazało sie,
            że syn się w wózku garbi, zsuwa i trzeba było sie go pozbyćsadWózka, nie
            synasmile)))Pozdrawiam, Beata
            • iwek33 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:24
              Masz rację, nie ma niestety wozka idealnego... odnośnie chicco Ct 0.5 mam
              dokładnie takie samo zdanie: fatalny. Też miałam jeden dzień i sprzedałam. Ale
              ten 0.6 jak dla nas super, za 199 zł spisuje sie dzielnie , prowadzi dobrze,
              mam też patent na podnóżek dla śpiącego dziecka ( hi, hi, ) poślę Ci fotkę..
          • lgosia1 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:20
            iwek33 gdzie ty znalazłaś przeciwników Questa? Wprawdzie sama mam maclarena
            techno classic i jestem nim już rok czasu zachwycona, ale przy tej okazji
            często czytałam o quest i wszędzie były same zachwyty. A już na pewno
            najbardziej zachwycający jest patent wydłużania siedziska. To siedzisko nie
            może być ani za krótkie ani za długie, bo po prostu PŁYNNIE SIĘ REGULUJE!!!!!!!!
            A kółeczkami to już wszyscy się zachwycali, że małe - a tak super jeżdżące.
            Kurczę, aż mi ciężko uwierzyćwink Ale jeśli masz jakieś linki do tych negatywnych
            opinii, to z chęcią się zapoznam, bo rozważam kupno albo questa, albo volo - bo
            teraz na lato potrzebowalibyśmy lżejszego wózka niż techno classic. Pewnie
            padnie wybór na volo - bo quest wagowo jakoś mocno się od techno classica nie
            różni chyba....
            • lgosia1 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:21
              ooo iwej, źle cię zrozumiałam - ty piszesz o podnóżku a nie o siedziskuwink Sorry
              • lgosia1 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:22
                miało być iwek, nie iwejwink
                • iwek33 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:31
                  Igosiu, tu na forum czytałam kiedyś, ale nie chce mi się szperać, że ten
                  podnóżek tak ciężko się wyciąga i że po wyciągnięciu dziecku sięga do pół
                  łydki, i na 100% czytałam o awaryjnych hamulcach, no, ale pewnie to jak w
                  kazdym modelu: zdarzają się wpadki, nawet Pinik kiedyś pisała, ze zepsuło się
                  jej opuszczanie oparcia w quest, a to nie świadczy przecież o tym, że kazdemu
                  się popsuje. No nie ma niestety wózka idealnego, tylko sama osobiście wolę za
                  200 zł niż 600 jeśli i tak nie będzie idealny...
                • mira31 Re: Info na temat cen 08.02.06, 14:32
                  witaj, ja również polecam chicco caddy. wiernie nam służył przez 3 lata (od 1
                  do prawie 4 urodzin) i był to nasz jedyny wózek. moje dziecko spało w łożku w
                  domu w dzień, a potem w przedszkolu, na zakupy jeździłam samochodem, a zimą na
                  sankach. volo jest w ogóle nieresorowany, a caddy jak najbardziej tak. jeżeli
                  nie zależy Ci na tym, aby inni widzieli, że masz maclarena, polecam caddy,
                  funkcjonalniejszy - pas do noszenia na ramię, daszek od słońca (nieoceniony w
                  wakacje) i super folia p/deszczowa jak złapie letni deszczyk. ta jesienna cena
                  promocyjna - 199 zł zachęcająca ( też skorzystałam z tej promocji i kupiłam tem
                  wózek w prezencie). poza wszystkim to już Wasza ostatnia wiosna i lato z
                  wózkiem. pozdrawiam
            • maczkama Re: Info na temat cen 08.02.06, 23:03
              Igosia ja mam Questa i uważam że patent z siedziskiem to kicha beznadziejna,
              kółeczka tylko na równym dobrze jeżdżą, w hamulec muszę kopać minutę zanim
              zadziała, żadnych rewelacji jak za tę cenę...
              A próbował ktoś maclarenem w obecną pogodę pojeżdzić...
              Ja go czasami na zakupy biorę bo jednak lekki jest i codziennie sobie obiecuję,
              że to ostatni raz...
              A już teksty, że to w Angli wózek od 3 mca, a dlaczego u nas nie, to mnie
              załamują. W Angli mają równe chodniki, odśnieżane.
              A Quest żadnej amortyzacji nie ma. Do supermarketu i na krótki spacer po równym
              jest oki
              • lgosia1 Re: Info na temat cen 09.02.06, 18:41
                maczkama a jeździłaś innymi parasolkami w taką pogodę?????
                Nie jeździłam questem, ale chyba każda parasolka ma duże problemy w taką
                pogodę. Mnie zachwycił maclaren techno classic właśnie radzeniem sobie na
                wertepach i wjeżdżaniu na krawężniki w porównaniu do innych parasolek, które
                jednocześnie przy sklepie testowałam. Classica prowadzę zazwyczaj jedną ręką
                bez najmniejszego wysiłku. Questa nie znam. Sugerowałam się czytając opinie
                pinik chyba, że quest jeździ porównywalnie do classica. Kurczę, wychodzi na to,
                że przed zakupem, koniecznie muszę dobrze przetestowaćwink
                A co do patentu przedłużania siedziska, to chyba nie ma innych wózków, w
                których można by było pogłębić siedzisko? A tu ten patent jest. U nas spełnia
                swoją rolę. Chcę żeby siedzisko było głębsze, to wyciągam prowadnice. Nie mam
                takiej potrzeby, to chowam te prowadnice. Nas możliwość pogłębiania o
                kilkanaście chyba cm. baaaaardzo zadowalawink Jedynie ta waga - coś koło 7 kgcrying w
                classicucrying
    • alojw Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 08.02.06, 21:55
      A czy ktoś coś wie o inglessina swift?
      • lgosia1 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 08.02.06, 22:40
        kupując wózek wzięłam sobie na chodnik przed sklepem by pojeździć: inglessine
        swift, bebe confort allegro i teraz nie pamiętam ale jakiś odpowiednik polskiej
        firmy. No i najlepiej wypadło w tej trójcy bebe confort allegro. Różnica na
        niekorzyść inglessiny swift była ogromna!!!! Na końcu w rankingu wylądował ten
        polski wózeczek. Byłam w szoku, jakie są różnice w komforcie prowadzenia tych
        trzech wózków. Tak naprawdę, to tylko mi się wydawało, że jestem w szoku, bo
        prawdziwy pozytywny szok przeżyłam prowadząc maclarena techno classic. Odbiega
        od allegro niesamowicie - na niekorzyść allegro.
      • konia06 Re: Inglesina Swift-kiepski wózek 18.02.06, 21:13
        Wg mnie Inglesina Swift to wózek fatalny, bardzo płytki, dziecko w wieku 1.5 r.
        ubrane w zimową kurtke wyglada tak, jakby za moment miało wypaśc z wózka.
        Nie polecam tego wózka równiez dlatego, że nie ma rozkładanego podnózka do
        spania..
        małe kłoka, fatalnie się składa - tj. wrecz nieprawdopodone jest zapięćie tego
        zaczepu, dzieki któremu wózek po złożeniu jest spety
        • lgosia1 Re: Inglesina Swift-kiepski wózek 19.02.06, 09:33
          ja dodam, że ta inglesina swift fatalnie się prowadzi. Oczywiście lepiej niż
          parasolkę baby dreamsa ale o wiele gorzej niż bebe confort allegro
    • mmu chicco caddy a chicco caddy 0.6 - jakie różnice? 08.02.06, 23:12
      U nas w sklepie jest w wyprzedaży caddy za 199 złotych, to chyba dobra cena?
      Nie wiem, czy warto dopłacić aż 100 zł. za nowy model, czym one się różnią?
      Teraz mam BC Allegro i nie jestem zadowolona, siedzonko jest bardzo płytkie,
      więc chciałam kupić coś lżejszego i fajnego.Brałam pod uwagę też Conneco
      jocker, ale też nie wiem...
      pozdr
      M.
    • mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.02.06, 10:18
      Witam!
      Ja też własnie rozmyślam dla mojego 2,5 latka o zakupie zwykłaej parasolki.
      Obecnie posiadam trójkołówke ABC - ale czasem przydałby się lżejszy wózeczek.
      Tym bardziej, że na wiosnę mały będzie prawie trzylatkiem i na pewno będzie dużo
      chodził a wózek będziemy traktować jako transport do parku, czy do miasta.
      Rozmyślam nad:
      1.coneco joker - kusząca cena i widzę, że na allegro dużo osób sie teraz
      decyduje....
      2.baby dreams buggy? droższy ale czy lepszy?
      3. chicco caddy - ale czym sie różni?

Sama nie wiem, może doradziłybyście mi?
      Na co zwrócić uwagę?
      • iwek33 Re do mmu i mamaydamianka 09.02.06, 13:52
        Hej Dziewczyny!
        Najpierw do Mamydamianka: caddy od coneco i Bd różni się tak z wyglądu może
        niewiele, ale wykonanie zwłaszcza kół i amortyzatorów jest całkiem inne. Przede
        wszystkim Caddy ma większe, świetnie spisujące się kółka i naprawdę dobre,
        solidne i wyczuwalne w prowadzeniu amortyzatory, łatwo się go podbija na
        krawęzniki, bo amortyzator się ugina i jest to chyba jedyna na rynku polskim
        lekka parasolka przewozowa z solidną amortyzacją. Kółeczka w jokerze to dramat.
        Poczytaj sama tu na forum: wpisz w wyszukiwarkę Joker, jedna użytkowniczka
        pisała nawet, ze kółka po krótkim czasie starły jej się do kołpaka i
        reklamowała wózek.
        A teraz mmu: zaraz prześlę Ci fotki mojego Caddy ( starszej wersji) nowa jest
        dopieszczona wizualnie, tzn: ładniejsze, wyprofilowane rączki do prowadzenia,
        inne kołpaki, inny podnóżek ( z napisem)i hamulec sprzężony, czyli nie dwa
        oddzielne na kółkach z tyłu tylko połączone listwą. Używałam takiego hamulca w
        chicco london ( koleżanka miała) i generalnie nie widzę różnicy w naciskaniu
        dwóch odzielnych a tego sprzężonego: i tak musisz dobić drugi hamulec, bo tak
        całkiem się nie zapada jak naciskasz tylko z jednej strony), tak więc nowy
        Caddy ( czyli ten Ct 0.6) jest po prostu wizualnie odświeżony. Jeśli chodzi o
        podstawową budowę to jest to to samo. 199 zł za ten wózek to dobra cena,
        zwłaszcza, że faktycznie to dobry model, lekko się go prowadzi, jest bardzo
        funkcjonalny i ma głębokie, ustawione pod niewielkim kątem siedzisko, tak, ze
        nawet duże dziecko dobrze siedzi.
    • natab123 A moze Maclaren Triumph? 09.02.06, 11:34
      Przyjrzyj sie pia_ temu wozeczkowi. To cos pomiedzy Volo a Questem, lekki - 5kg
      i z regulowanym siedziskiem (paskami wprawdzie, ale zawsze). Kolka takie jak w
      Quescie - 5''. I cena ciekawa, przynajmniej z zeszloroczne kolekcji:

shorterlink.com/?OWL6CI
      Kolekcja 2006 troche drozsza, za to fajne kolory:

shorterlink.com/?JUAJ0A
      shorterlink.com/?TEV2P5
      W Anglii zdecydowanie najtaniej. Znajdz tylko kogos, kto moze tam pracuje i
      moglby Ci kupic a potem podeslac lub przywiezc i bedziesz miala super wozek za
      300zl!

Poogladaj sobie jeszcze ten wozek na stronie Maclarena:

www.maclaren.co.uk

Pozdrawiam

Natalia
    • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.02.06, 14:09
      I jeszcze jedno dziewczyny: już tu o tym pisałam, caddy ma niżej raczki do
      prowadzenia, niż większość parasolek na rynku, dla osób, którym źle się
      prowadziło np BC Allegro, bo rączki były za wysokie, jest świetne. Bc Allegro
      miało rączki na wysokosci 108 cm, Caddy ma na wysokosci 100 cm. To informacja
      dla bardzo wysokich mam: mój mąż ma ok 190 cm i jak zdarza mu się prowadzić
      wózek to jest zgarbiony.Ja mam 164 cm i mnie się prowadzi bardzo wygodnie.
    • iwek33 Re: do mamydamianka 09.02.06, 14:25
      Mamodamianka posłałam Ci wiadomosć na adres gazetowy.
      • mamadamianka Re: do iwek33 09.02.06, 19:11
        wiadomosć na adres gazetowy
        pozdrawiam
    • iwek33 Re: do mamadamianka 09.02.06, 21:58
      Odpisałam...
      • koala.m5 Re: do iwek33 09.02.06, 22:43
        Witaj,

Ja też proszę o zdjęcia chicco jeśli to możliwe. Od paru dni zastanawiam się
        nad zmianą wózka dla mojej Aluni 14 - miesięcy i Twoje wypowiedzi mi jakoś
        najbardziej pasują - chociaż to spanie a raczej jego niemożliwość? Maclaren
        Quest jest trochę dla mnie za drogi. Co powiecie na temat Tako WD7, Babydream
        Travel lub Esprit?
        • antos7 mój syn ma 22m-ce i waży 15 kg-co polecacie 09.02.06, 23:19
          szukam lekkiego spacerowego wózka dla mojego syna o bardzo duzych gabarytach jak
          na dwa lata, wazy 15 kg i ma 95 cm. pomocy, zastanawiam sie nad chicco Ct 0.4-
          mieszkamy w domku i w naszej okolicy jest dużo wertepów.
        • iwek33 Re: do iwek33 09.02.06, 23:28
          Oczywiście, prześlę Ci zdjęcia, aczkolwiek dla 14 mies. dziecka nie polecałabym
          takiej typowo przewozowej parasolki, raczej coś w typie Peg perego Pliko,
          Inglesina zippy, maclaren techno: wiem, ze to drogie wózki, chodzi mi o
          przybliżenie typu: lekka spacerówka składana w parasolkę, na większych kółkach
          z dobrą amortyzacją (chyba najlepszą amortyzację ma Inglesina i jeszcze chicco
          Ct 0.1) a z tańszych polskich odpowiedników tego typu wózków może Coneco
          Twister? Ma dość duże koła jak na parasolkę, pozycja do spania zupełnie płaska,
          pałąk z przodu: to ważne dla tak małego dziecka.
          • iwek33 Re: do koala m.5 09.02.06, 23:29
            Ta wcześniejsza wypowiedź była oczywiście skierowana do Ciebie, zapomniałam
            zmienić nagłówek.
            • katka74 Re: do iwek33 10.02.06, 09:26
              Iwek,
              Możesz mi przesłać na meila te słynne zdjęcia Twojego zmodyfikowanego Chicco
              Caddy? katka74@interia.pl
              Dzieki bardzosmile
              Kasia
    • mamadamianka do mmu 10.02.06, 09:51
      Witam Cie
      Pisałaś wcześniej , że uciebie są w wyprzedazy caddy za 199 zł? mogłabyś mi
      podać jakie to miasto? ewentualnie sklep?
      pozdrawiam
      • mmu Re: do mmu 10.02.06, 10:26
        Białystok, sklep Fartlandia, ale to są nie te nowe Caddy o.6, tylko ta starsza
        wersja.
        pozdr
        M.
    • iwek33 Re: do Katka 74 10.02.06, 15:36
      Posłałam
      • nikaes Re: do Katka 74 10.02.06, 19:42
        iwek33 mogłabyś mi też podesłać swoje fotki?
        • iwek33 Re: maclaren Triumph 10.02.06, 19:50
          Dziewczyny, a co sądzicie o tym modelu? Natab kilka wątków wyżej podała linki
          do zobaczenia tego modelu, wg mnie wygląda bardzo fajnie, czy ktoś nim jeździ?
          Może Pinik?? Jeśli przeczytasz ten wątek, odpisz
    • molaj iwek33... 10.02.06, 22:54
      ... też bym chciała zobaczyć fotki twojego wózka, dzięki Mariola
    • agacz2905 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 10.02.06, 23:27
      Hm....a może zamiast parasolki lekki wózek przewozowy, tani i dobry? Kupiłam
      niecały m-c temu nowiutki, (bo stary graco wreszcie szlag trafił) dla - wstyd
      się przyznać - 2,5 letniej dziewczynki. Bardzo dobrze się go prowadzi, jesteśmy
      zadowoleni - daliśmy za niego 230 zł, ale na allegro znalazłam taniej:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=84985962
      • iwek33 Re: do Agacz 11.02.06, 08:59
        A czemu piszesz, że to wstyd dla 2,5 letniej dziewczynki mieć wózek?? Przecież
        dzieci są różne, jedne już nie chcą jeździć wózkami jak mają 1,5 roku, inne
        lubią do 3, a nawet jak mają 3,5 to też nie wszędzie dojdą na własnych nóżkach.
        Dlatego warto mieć jakiś malutki, leciutki, składany do niewielkich wymiarów,
        żeby w razie długiej trasy podwieźć dziecko. Albo jak się gdzieś spieszysz, to
        trudno z tak wolno maszerującym dzieckiem zdążyć.... parasolka jest o tyle
        lepsza, że zajmuje mniej miejsca, a jak jeszcze jest leciutka i ma pasek, ze
        możesz zarzucić na ramię, to już w ogóle..., no i w bagażniku zajmuje niewiele
        miejsca...ale pewnie w takim spacerowym dziecku jest wygodniej
        • gabi54 Re: do Agacz 11.02.06, 09:46
          Mnie też to wkurza jak słyszę że to wstyd, albo "taka duża i jeszcze w wózku".
          Po pierwsze moje dziecie należy do tych co lubią w wózeczku, mimo, iż ma prawie
          3 latka, po drugie to tylko wstyd w Polsce. Za granicą widziałam nawet 4 i 5
          latki w wózkach i nikt sie nie dziwił, to wygoda po prostu. Długie spacery,
          zakupy, czy po prostu zwiedzanie miasta (na wakacjach i nie tylko) o 12 w nocy
          w piękny ciepły wieczór (podczas gdy dziecko śpi w wózku), jak sie bez niego
          wtedy obejść nawet jak ma się 3 czy 4 latka????? No chyba, że się jest
          domatorem i zamknie się w domu (ale wtedy szkoda mi takich dzieci).
          Niby uważamy sie za tolerancyjnych a jednak......
          A propos wątku, ja mam maclarena techno xt - świetny, ale wydaje mi się juz
          trochę ciężkawy i zastanawiam sie nad volo, ale trochę podkusiłyście mnie tym
          caddy (cena)- a tak w ogóle do są jakieś normy kilogramowe jeśli chodzi o te
          lekkie parasolki, bo moja ma juz 14 kg????????
    • iwek33 Re:do Molaj 11.02.06, 09:00
      Nie ma sprawy, wieczorkiem podeślę,teraz jedziemy na zakupy..
      • mamadamianka Re:do iwek 11.02.06, 11:03
        mam jeszcze malutka prośbę, czy podałabyś mi jaka jest wysokość oparcia oraz
        szerokość i głębokość siedzenia?
        z góry wielkie dzięki i pozdrawiam
        • lgosia1 Re:do iwek 11.02.06, 13:29
          ha ha ja zamiast przewozówki (myślałam trochę o maclarenie volo) właśnie
          zamówiłam takie cudowink Mały nie śpi na spacerkach i raczej tylko
          chwilowo "odpoczywa" w wózku (2 latka) - myślę, że nam się sprawdziwink
          www.nunon.de/product_info.php/products_id/57
        • iwek33 Re:Wymiary Caddy 11.02.06, 14:53
          Dla zainteresowanych:
          Siedzisko: szerokość 32,5 cm, głęgokość 24,5 cm
          oparcie w najwyższym miejscu 46 cm, po bokach 43,5 cm ( oparcie jest jakby
          zaokrąglone, po bokach trochę nizsze.
        • iwek33 Re:do Igosia 11.02.06, 14:54
          No fajne to cudo, a jak się składa, można jakoś wygodnie do bagażnika samochodu
          zapakować??
          • lgosia1 Re:do Igosia 11.02.06, 15:34
            nie mam pojęciawink W Polsce do tej pory nie było tych cudeniekwink Jak tylko
            przyjdzie - zdam relacjęwink
            Bagażnik mam w berlingo taki, że prawie na stojąco tam wchodzę, więc aspekt
            składania w ogóle mnie nie interesujewink
    • groniu85 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 11.02.06, 15:17
      Dziewczyny jestem pod wrazeniem waszej wiedzy na temat wozkow...moja coreczka ma
      prawie dwa latka i uzywalismy do tej pory jednego wozka jakies polskiej firmy na
      "T..." wyleciala mi z glowy nazwa.No i ten wozek w ogole sie nie sprawdza,
      odpadla nam raczka, hamulce fatalne, caly czas trzeba cos dokrecac zeby sie nie
      rozsypal. Mam dosyc meczenia sie z nim,chcialabym kupic cos nowego,ale nie chce
      zeby to byla parasolka z malymi kolkami,bo obok mojego mieszkania jest mnostwo
      wartepow i wiem ze parasoloka by sie nie sprawdzila,co mozecie mi polecic? bo ja
      mam blade pojecie o wozkach...
      • gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 12.02.06, 01:37
        No to teraz mam dylemat, albo Chicco Caddy CT-06 albo Brevi B-Light, cenowo i
        funkcjonalnie podobne... No może Brevi ma wiuększe kółka...
        Jak dla mnie Maclaren Quest też za drogi... Tusia ma 20 m-cy i myślę, że nam
        taka spacerówka na wiosnę wystarczy... oby wink
    • koala.m5 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa 12.02.06, 00:58
      Dziewczyny dajcie znać co sądzicie na temat tego wózeczka:

www.allegro.pl/show_item.php?item=84660055
      • koala.m5 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa 12.02.06, 00:59
        a może któraś z Was już go oglądała w sklepie?

Ja go tylko wypatrzyłam n Allegro i bardzo mi się spodobał. Cena też jest dosyć
        ciekawa.
        • gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa 12.02.06, 01:48
          Wygląda rzeczywiście ciekawie, tylko jak dla mnie.. za ciężki...
        • gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa 12.02.06, 01:50
          i zapomniałam dodać... ciemna tapicerka... jak dla mnie na lato to nie za
          bardzo... może zbytnio przyciągać promienie słoneczne...
          • iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa ESPRIT 12.02.06, 09:19
            Hej Dziewczyny! Ja go widziałam na żywo, jak byłam kiedyś w Ikea, pewna mama
            woziła nim dość dużego synka. Ten wózek zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie,(
            kiedyś pisałam o nim tu na forum, bo bardzo mi się spodobał) ma bardzo duże jak
            na parasolkę koła, ale siedzonko porównywalne z BC allegro: ten wymiar, który
            podają na stronie: głębokość sziedzonka 33 cm, to wymiar z rozłożonym
            podnóżkiem. Kolorystyka jest różna, są bodajże 3 kolory: ten ciemnoszary,
            niebieski i beżowo-miętowy, bardzo ładny, ale chyba zbyt jasny. Jest to jednak
            regularna, duża, solidna parasolka, a nie lekki wózek przewozowy. Dla
            mniejszych dzieci, takich, które dużo śpią w wózku jest chyba fajny. Aczkolwiek
            są tu wypowiedzi na forum, że Hauck to słabe wózki, może jednak to też zależy
            od modelu, jak w innych markach.
            • iwek33 Re: do Gucci77 12.02.06, 09:25
              Hej, napisałam do Ciebie .
    • pia_ Gdzie znajdę Chcco Caddy?????? 12.02.06, 12:54
      Byłam wczoraj w sklepie Chicco w CH Borek i niestety ani starego, ani nowego
      modelu Chicco Caddy nie mieli, a nawet gorzej, kobita z mojego opisu
      swierdziła, że takowego modelu nidy nie mieli!!!!
      Gdzie we Wrocławiu mogę zobaczyć ten wózek na żywo, aby młodą przymierzyć i
      gdzie w necie znajdę jeszcze ten wózek-zeszłoroczny model po 199???
      Jaka hurtownia, czy sklep prowadzi jeszcze Chicco, bo Askot nie ma tej firmy.
      • iwek33 Re: Gdzie znajdę Chcco Caddy?????? 12.02.06, 13:46
        Obawiam się Pia, że ten stary model będzie bardzo trudny do zdobycia, jedna z
        forumowiczek pisała tu, że jest w miejscu Jej zamieszkania ( chyba to była mmu)
        ja też nigdzie nie spotkałam w necie starego modelu, a na allegro używane
        pojawiają się niezmiernie rzadko. Nowy model Chicco CT 0.6 jest w sklepie
        www.piotruspan.com.pl , z tym, ze jest o 100 zł droższy. Poczekaj do wiosny,
        może w związku z pojawieniem się nowych modeli te będą w jakiejś wyprzedaży.
        • fiona111 Chcco Caddy 12.02.06, 17:03
          znalazłam tu, ale niestety jest droższy

www.bobasek.pl/kategorie/wozki/cat_5.php?id=4
          ale znalazłam- wydaje mi się fajniejszy, może ktoś ma to niech coś o nim
          napisze- piszę o citysport
          www.tanimarket.pl/go/_search/full_search.php?search_query_words=wyprzeda%bf
          sama szukam fajnego i niedrogiego wózka dla mojego 1,5 rocznego syna
          • monii_1 odradzam city sport 12.02.06, 18:03
            naprawdę odradzam !!! kupiłam nowy w tamtym roku w maju i po 3 tygodniach go
            sprzedałam sad siedzonko fatalnie wyprofilowane dziecko zjeżdżało pod pałakiem,
            oczywiscie pałąk nie jest odpinany a to straszny minus ciężko wyciąga się
            dziecko za każdym razem i bardzo wąskie oparcie. Plusem była tyko waga tego
            wózka no i dobra nawet amortyzacja i prowadzenie
            • monii_1 Podobny do chicco caddy 12.02.06, 19:16
              Podobny ale nie wiem czy dostępny w Polsce www.jane.es/construye/index.php
              • monii_1 Re: Podobny do chicco caddy 12.02.06, 19:18
                chodzi mi o ten pierwszy Jane Urban
                • fiona111 a może taki 12.02.06, 19:25
                  wydaje mi się dosyć rozsądny, ja myślałam nad coneco joker, ale poleciła mi go
                  mama w innym wątku- baby dreams buggy
                  www.bobasek.pl/wyszukiwarka.php
                • baziaczek Re: jane urban 21.02.06, 13:07
                  Widziałam w sklepie Popolino w Krakowie. Moim zdaniem jest za drogi - 449 zł,
                  poza tym wydawał mi się ciężki.
    • mmu parasolka cosatto 12.02.06, 13:18
      Założyłam o niej osobny wątek, bo może jakaś inna mama, co nie czyta tego,
      będzie miała coś do powiedzenia o tym wózku. W świecie dziecka jest parasolka
      Cosatto dixie, cena 249 zł., lekko regulowane oparcie, koła amortyzowane,
      rączki wygodne i niżej niż w BC Allegro, więc lepiej mi się go prowadziło. Waga
      5,5 kg. Niestety nie znalazłam NIC o tym wózku w internecie, może Wam się
      rzuciło w oczy, mi się ten wózek naprawdę podoba, może jest też gdzieś indziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka