Dodaj do ulubionych

wózek implast driver

08.02.06, 16:44
Hej, co sądzicie o wózkach impast driver? Czy być może któraś z was czy też
ktoś ze znajomych ma tego typu wózek? Bardzo proszę o opinię bo jak na razie
to obstawiam na ten wózek ze względu na dogodną cenę. Nie wiem tylko czy mój
wybór jest trafny. Bardzo dziękuję, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasia2705 Re: wózek implast driver 08.02.06, 17:57
      Kupilismy wersje 3XL. Spelnia nasze wymagania jesli chodzi o funkcjonalnosc,
      cene i estetyke, naczytalam sie wiele, tak za jak i przeciw, ale postanowilam
      wbrew niektorym glosom kupic wlasnie ten, bo przeciez jeszcze sie taki nie
      narodzil co by wszystkim dogodzil wink wiec mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni,
      okaze sie wiosna. Poki co wozek stoi i czeka na pasazera. Pomyslnych zakupow.
      • 4_beata Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:26
        my z mężem po wielu dylematach też zdecydowaliśmy się na implast Driver 4XL kupiliśmy go w styczniu i po domowych testach stwierdzamy że jest ok- jak na razie nie mamy żadnych uwag, ale zobaczymy za dwa miesiace kiedy to pasażer zacznie w nim jeździć. Wózek dobrze sie prowadzi (jednak przy ciągnięciu wózka tyłem kręcą się przednie koła- bo nie mają blokady) trzeba się trochę nauczyć go prowadzić, koła są ok- łatwo je ściągnąć w przypadku gdy trzeba go włożyć do małego bagażnika samochodu, łatwo się składa a jeszcze prościej rozkłada, montaż gondoli też jest łatwy, można go całego rozebrac do prania(oprócz budki). Polecamy i zyczymy udanych zakupów.
        • brunette23 Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:37
          a jaki kupiłyście kolor tego wózka??? bo ja też jestem zdecydowana, tylko
          właśnie z kolorem mam problem...
          • malinka255 Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:42
            Ja mam Driwera 3XL, kupiony w 2004r., kolor czerwony; jestem zadowolona, jest
            ok, łatwo się jedzie itd; jedyny mankament to że jest nie za lekki...ale to co;
            malinka
          • 4_beata Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:45
            chcieliśmy kupić granatowy - ale jak zobaczyłam go w sklepie to wydał mi sie za ciemny dlatego zdecydowaliśmy się na czerwony - jest super całkiem inaczej wygląda na żywo niz w internecie. Dodam że nie wiemy (nie chcemy wiedzieć) czy będzie chłopiec czy dziewczynka - a czerwony wydał nam się kolorem uniwersalnym - widziałam wielu chłopców w czerwonych wózkach i nikogo to nie raziło. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania - pisz chętnie odpowiem
    • kasik282 Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:43
      Ja wózek implast driver 3xl kupiłam dwa lata temu jak urodził się mój synek i
      jestem bardzo zadowolona.Idealny dla malutkiego dziecka ze względu na pompowane
      koła i dobrą amortyzację,możliwość blokady przednich kół w miarę
      potrzeby,prosty montaż gondoli a później siedziska dla starszego malucha.Jedyny
      niewielki mankament to dosyć obszerny gabarytowo,szeroki rozstaw kół.Polecam
      jak najbardziej mój wózio przetrwał częste użytkowanie bez awarii a teraz czeka
      na kolejnego pasażera już w lipcu.
      • aiowa Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:46
        Kurcze ja tez chcialam 4xl ale wszyscy na okolo mi odradzaja...czytalam opienie
        na innych forach ze on sie strasznie psuje....i ze jest maly...tzn gondola i w
        spacerowce dziecko tez za dlugo nie pojezdzisadsad
        tak wiec stwierdzilam ze niema sensu ryzykowac...
        • kasik282 Re: wózek implast driver 10.02.06, 11:54
          Pozwolę sobie się nie zgodzić.Gondola jest akurat.A jeżeli chodzi o
          wytrzymałość-to moja znajoma postawiła na firmę i kupiła obłędnie drogi
          wózek ,który kilka razy był naprawiany.Nie wiem jak jest teraz ale mój posiadał
          gwarncję-to zawsze coś i przetrwał codzienne kołysania i inne
          niedogodności.Kupując nikt ci nie da gwarancji że się nie popsuje choćby nie
          wiem co.No ale każdy ma własne zdanie.
    • kontaminacja Re: wózek implast driver 10.02.06, 12:02
      My mamy drivera 4 od prawie 2 lat. Wedlug mnie ma kilka wad: brak mozliwosci blokady przednich kol, jest ciezkawy, budka bardzo halasuje przy zmianie ustawienia, ale to akurat chyba zmieniono w nowszej wersji. Za to - wozek sie idealnie prowadzi, ma swietna amortyzacje, jest doskonaly na wypady w teren lub polskie chodniki, spacerowka wcale nie jest mala i przede wszystkim u nas wszystko odbylo sie bezawaryjnie. Znajomi maja wozek za 3000 i pekla im raczka do prowadzenia!
      • aga_qan Re: wózek implast driver 10.02.06, 16:01
        moim zdaniem wielkosc gondoli i spacerowki jest akurat OK.W gondoli dziekco
        pojezdzi nie dluzej niz do 0,5 roku i z checia przesiadzecie sie na spacerowke.
        A jesli chodzi o nia to nie wiem dla iluletniego dziecka moze byc za mala. Moja
        corka 1,5 roku jezdzi teraz w spacerowce,na kocu,w spiworze, w kombinezonie i
        jeszcze zmiesci sie gruby koc do przykrycia. Dzieci przeciez w koncu zaczynaja
        chodzic na wlasnych nozkach wink a i rodzice chetnie dla starszego kupuja juz
        taniutka,leciutka parasolke
    • magkan Re: wózek implast driver 10.02.06, 19:42
      Ja mam 3XL kolor jabłkowy (raczej nietypowy smile. jestem bardzo zadowolona. a
      opiniami na forum nie ma sie co kierować, bo zawsze będą za i przeciw.
      • 0902b do magkan 10.02.06, 22:05
        Też podoba mi się kolor jabłkowy, ale czy nie jest zbyt brudzący? Czy w razie
        zabrudzenia łatwo się czyści?
        • magkan Re: do magkan 11.02.06, 09:23
          jeżdze 4 miesiace w błocie i jeszcze się nie wybrudził. bawełniane wkładki się
          pierze a reszte przeciera gabką, ale jeszcze niepróbowałam. zaraz wiosna i lato
          więc trochę koloru nie zaszkodzi smile
    • didora Re: wózek implast driver 14.02.06, 15:12
      Też poważnie zastanawiam się nad kupnem tego wózka (4XL). W zasadzie ma
      wszystko, czego oczekuję od wózka. Jedynie zastanawiam się nad tym, na ile jest
      niepraktyczne to,że podobno w tym wózku nie można zablokować przednich
      skrętnych kół. Czy to znacznie utrudnia używanie tego wózka w szczególnych
      warunkach- jak choćby ostatnie warunki pogodowe (zwały nieodgarniętego śniegu,
      jakieś wertepy , konary drzew lekko wystające na ścieżkach leśnych i.t.p.). Na
      ile prosto ( czy też trudno) prowadzi się. ten wózek w takich warunkach.
      Uprzejmnie proszę użytkowniczki o informacje
    • 0902b Re: wózek implast driver 14.02.06, 16:12
      Podoba mi się ten wózek, ale mam obawy co do jego wielkości, tzn. czy uda się
      go zapakować do bagażnika samochodu typu Punto. Stalaż ma szerokość 66 cm a to
      dość sporo. Może macie jakieś doświadczenia z tym wózkiem. Aktualnie można go
      już kupić za 1200 złotych a więc cena robi się korzystna. To jest najniższa
      cena jaką znalazłam, czy któraś z was znalazła jeszcze korzystniejszą ofertę?
      Odezwijcie się proszę.
      • an-nika Re: wózek implast driver 14.02.06, 19:17
        Mam implasta w kolorze jabłkowym i do niedawna samochód punto 2 pięciodrzwiowy.
        I jest tak: sam stelaż wchodzi do bagażnika bez problemu, co prawda dużo już
        tam nie można włożyć, no i trzeba zdjąć osłonkę bagażnika.
        Stelaż plus gondola, trzeba kombinować tzn. gondola musi być w środku w
        samochodzie np. na przednim siedzeniu.
        Stelarz plus spacerówka wchodzi do bagażnika ale z trudem. Nigdy nie
        zdejmowałam kół, może z tą opcją wchodzi lepiej. Na zakupy czy do lekarza
        świetnie u mnie sprawdziła się opcja stelaż plus fotelik. Nie byłam przekonana
        a było super, polecam.
        Jeżeli chodzi o kolor to jestem zadowolona. Prałam już całe pokrycie /wózek mam
        od czerwca/, trochę przesadziłam z budką, bo prałam pod prysznicem dużą ilością
        wody i od wewnątrz widać szare zacieki chyba od tych czarnych wstawek. Pranie
        było konieczne bo wózek stał w korytarzu razem z psem, tzn przez psa był
        okurzony i jak popadał deszcz na spacerze to pokazały się plamki. ale nie ma
        dramatu zacieki prawie niewidoczne i pewnie się spiorą. Reszta ok.
        Po śniegu jeździ się przyzwoicie, nie odczułam, żeby brak blokady był
        problemem. Jestem zadowolona z wózka, na długość jest też wystarczający a moja
        mała ma 8,5 mies i ok. 75 cm dług. I co zdecydowało o wyborze w moim przypadku
        możliwośc montażu spacerówki w obie strony.
        Ania
        • magkan do an-nika 15.02.06, 08:57
          ja za cholerę nie umiem przyczepić fotelika do stelaża. kupiłam cały komplet z
          adapterem, instrukcji nie mam i nie wiem jak to zrobić.
          • an-nika Re: do magkan 15.02.06, 19:45
            Jeżeli chodzi o montaż fotelika na stelażu, to jeżeli montujesz fotelik przodem
            do siebie to musisz adaptery nasunąć na rurkę tak, aby pokrętło było na dole i
            od wewnątrz stelaża. Na wystające elementy adaptera należy nasunąć fotelik w
            miejscu, gdzie jest regulacja pałąka. Czasami trzeba trochę pokombinować,
            szczególnie jak adaptery nie są dokładnie w linii prostej. Jak odwrócisz
            fotelik to od spodu są widoczne te dziury na adaptery. Jak będziesz miała
            jeszcze pytania to pisz na an-nika@wp.pl
    • kjacu Re: wózek implast driver 16.02.06, 14:03
      Od dwóch lat mamy Drivera 3XL. Z czystym sumieniem mogę polecić!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka