Dodaj do ulubionych

Huśtawka TAKO

11.02.06, 10:23
czy ktoras z Was ma taka hustawke? patrzylam wlasnie na allegro i spodobala
mi sie,nie widzialam na zywo. przeznaczona jest dla dzieci o wadze do 25 kg,
czyli nawet dla starszego dziecka..pytanie tylko,czy starsze dzieci -powyzej
roczku, chca sie bujac? moj synek ma 15 miesiecy, nie mial do czynienia z
taka zabawka i nie wiem,czy by mu przypadla do gustu..
jakie sa wasze opinie na temat tej hustwki?

www.allegro.pl/show_item.php?item=84832302 podaje przykladowy link do
uakcji
Obserwuj wątek
    • alojw Re: Huśtawka TAKO 11.02.06, 16:22
      Jak kupowaliśmy huśtawkę to oglądaliśmy tą Tako, ale nam się wydawała mało
      stabilna i kupiliśmy inną. Poza tym wydaje mi się, że dziecko w wieku twojego
      raczej nie będzie chciało z niej korzystać. Zresztą mój szkrab nigdy nie był
      nią zachwycony. Huśtawka w konsekwencji leży na strych. To co podaje producent,
      że huśtawka do 22 kg to chyba przesad, bo tak duże dziecko się w nią nie
      zmieści. A może poczekaj do wiosny i kup coś na podwórko (jeśli je masz, bo
      może mieszkasz w bloku), ewentualnie taką huśtawkę, którą można przywiesić do
      futryny lub sufitu. Moim zdaniem te stojące to dobre dla maluszków.
    • alpepe Re: Huśtawka TAKO 11.02.06, 20:02
      mam tako o takiej samej konstrukcji, uzywaną. Jak córcia była mała, to się bała,
      zresztą huśtawka jest źle skonstruowana, ciężko włożyć i wyjąć dziecko, bo te
      rurki zabezpieczające są zbyt niskie i wąskie.
    • mdet2 Re: Huśtawka TAKO 11.02.06, 22:30
      Córka dostała od dziadków podobną huśtawkę TAKO na pierwsze urodziny, no i mogę
      powiedzieć, że nie był to idealny zakup. Huśtawka nawet złożona zajmuje dużo
      miejsca, trudno się rozkłada i wątpię żeby zdołała pomieścić 22 kg dziecko
      (jeśli nie pod względem wagi to na pewno wzrostu). Dodam jeszcze, że podczas
      energicznego, a powiedziałabym nawet umiarkowanego huśtania jedna z podstaw
      huśtawki może oderwać się od podłoża (może to taki urok tej konstrukcji?).
      Korzystamy z huśtawki rzadko, a jeśli już to po chwili huśtania moja
      półtoraroczna córcia woli bujać w niej misie i lale. Pozdrawiam.
    • alcantra ok 11.02.06, 22:44
      my korzystamy z prawie identycznej (inny wzór: miś zamiast słoneczka). Nasza
      Córeczka ma 14 miesięcy i huśta się bardzo chętnie. Problemów z wyciąganiem
      dziecka ani sadzaniem na huśtawce nie ma, bo przedni pałąk się dość łatwo (dla
      dorosłego) odczepia. Jest stabilna, łatwo się składa i rozkłada, nie zajmuje
      dużo miejsca, solidna.

Oprocz naszej Córeczki na huśtawce huśta się także jej siostrzyczka cioteczna
      (11 m-cy) i również nie ma żadnego problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka