Dodaj do ulubionych

Czy Peg Perego Atlantico najlepszy?

13.02.06, 14:31
Po przeczytaniu wsztskich (!!!) postow wynika ze Atlantico peg perego jest
najlepsza spacerowka, tylko...juz go nie produkuja (chociaz gdybym sie uparla
to zamowie go w necie). Czy jest moze jeszcze jakas "bardziej fajna" spacerowka?
Taki wózek musiałny być;
1. WYGODNY DLA DZIECKA,
2. W miare lekki (mieszkam na 3p. ale mam zamiar zostawiac go w samochodzie)
Doradzcie prosze, bo ja w kwesti wozkow to zielona jestem wink
Obserwuj wątek
    • izex Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 15:11
      ja sie ciesze ze wozik mam juz w domu 2 miesiace sie z tym problemem
      borykalam.kupilam pp a3 i jest super podobny do atlantica.
      jestem zadowolona
    • eragon3 Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 15:41
      a nie chcialabys uzywanego? mam na zyciu po corce, nie uzywalysmy duzo bo
      czesciej jezdzilam samochodem. jestem z okolic warszawy. jesli cie interesuje
      to szczegoly na adres gazetowy.
      • gosia.mama.wojtusia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 16:16
        najlepszy,wlasnie sprzedaję po swoim synku i przesiadamy się na pliko ale dla
        malca atlanuś najlepszy,duzo lepszy od a3,który już niestety ma węzsze siedzisko
        od atlantico,jesli jeszcze są gdzieś w necie to szybko zamawiaj,nie bedziesz załowac
      • dzownica27 Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 16:39
        witaj,podonbo masz te atlantico do sprzedania ja szukam takiego do kupienia(dla
        bliskiej mi osoby)prosze przeslij mi fotki i cene.pozdrawiam,na meil
        gazetowy.dzwnica27
        • gosia.mama.wojtusia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 17:19
          www.allegro.pl/show_item.php?item=85488425
      • ptyss Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 17.02.06, 11:36
        jestem zainteresowana zakupem
      • ptyss Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 17.02.06, 11:39
        eragon3
        jestem zainteresowana zakupem wozka - nr gg 5417976 ; adres gazetowy, lub
        iwona_73g@wp.pl
      • marzena_so Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 20.02.06, 10:45
        Mam ogromną prośbę. Pochodzę z Elbląga. Szukam w sklepach żeby zobaczyc w realu
        peg perego Atlantico -nigdzie nie mogę znaleźć.Chcą sprowadzac na zamówienie.
        MOJA PROŚBA: proszę zmierz średnicę kół /w cm/ i podaj mi na meil.
        Bardzo, bardzo dziekuje. W internetowych sklepach te informacje są rózne.

Marzena
    • pinik Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 17:16
      Hej,

jest to bardzo, bardzo udany model firmy peg perego, ktora wogole robi dobre i
      funcjonalne wozki (oprocz modelu venezia sa naprawde udane).

Atlantico ma wyjatkowo duze siedzonko rozkladane na plasko i do naprawde
      pionowej pozycji, dobra amortyzacje i rewelacyjnie sie prowadzi.

Ja bym polecala uzywany w dobrym stanie, bo te wozki duzo wytrzymuja, a to
      zawsze jakas oszczednosc i mozesz za to dodatkowo dziecku cos kupic.

I kosz pod atlantico jest naprawde spory i dobrze dostepny.

Ja ten wozek bardzo polecam (u mnie nasz atlantico czeka juz na nasza nastepna
      dzidzie, ktora urodzi sie w maju).
      • muress Pinik gratulacje! 14.02.06, 10:55
        łatwego porodu i zdrowego dzidziusia!
    • eragon3 Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 17:32
      Do a_p_n i dzownicy: mam problemy z poczta. O dpowiem wieczorem.
    • a_p_n Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 20:46
      Dzięki za odzew smile
      Uzywanego wozka nie chce. Mialam wysluzona gondole emmaljungi, brzydki jak
      musztarda, wozila chyba z 10oro dzieci przed moja gwiazda ale za to super
      wygodna i "miekka".Za ta obciachowa gondole obiecalam mojej Kwiri, ze dostanie
      spacerowke na wypasie wink
      A wracajac do meritum...to mowicie, zeby zamawiac atlantico? Czy moze jeszcze
      jest cos fajniejszego? (obiecalam, ze spacerowka bedzie na wypasie, i taka musi
      byc wink). Wasze rady sa dla mnie bezcenne.
      pozdrawiam serdecznie
      • kaliaa Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:10
        Ja zakochalam sie w peg perego At 4 - jak dla mnie to jest ów wypas smile
        www.sklep-bambino.pl/product_info.php?cPath=29_32&products_id=982
        Moim i nie tylko zreszta zdaniem ten wozek jest the best i na wiosna kupuje go
        corze, bo tez uwazam ze zasluguje na wszystko co najlepsze smile
        • izex Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:32
          at4 jest fajny ale drogi, no i ciezki jak cholera .tez chcialam go kupic ale ja
          sama nie wlozylabym go do samochodu,a co dopiera po schodach.wydaje mi sie
          jednak ze spacerowka powinna byc lekka i wygodna.ale kazdy ma inne wymagania
          • gosia.mama.wojtusia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:35
            kupuj atlantusia,ma same zalety i dla mamy i dla dziecka
          • a_p_n Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:38
            A dziewczyny, sluchajcie...czy ten atlantico rozkalda sie jedna reka? wyczytalam
            tylko, ze sie sklada i rozklada "latwo" ale czy z dzieckiem na reku dam rade go
            upchnac w samochodzie?
          • kaliaa Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:53
            izex zachartujesz sie z dzwiganiem jeszcze zobaczysz smile
            ja teraz tez mam peg perego na stelazu caravel jest tez ciezki ale daje rade go
            dzwigac na 4 pietro, a do samochodu tez elegancko sama go wkladam, i at 4 tez
            mi sie do bagaznika miesci i tez daje rade go sama wlozyc bo przymierzalam w
            sklepie, no ale codzienne wieczorne noszenie malej uodparnia smile
    • gosia.mama.wojtusia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 21:51
      włozysz dziecko do fotelika a potem wezmeisz się za skladanie wózkasmileskłada się
      dwoma łapkamismile
      • a_p_n Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 13.02.06, 22:44
        gosia.mama.wojtusia dzieki za odp. i mobilizacje do zakupu atlantico smile
        pozdrawiam wszystkie dziewczyny, a moze ktos mi jeszcze cos zasugeruje?
        • wangosia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 18.02.06, 21:32
          Udało mi się go kupić w necie. Jestem zadowolona, ale mam jeden problem. Od
          marca moją niunią będzie opikować się babcia która nie da rady wnięśc po
          schodach wózka z dzieckiem. Poprzednim wózkiem ( wychamet breaker-"gniotsa nie
          lamiotsa") zjeżdżała/wjeżdżała brutalnie po schodach a Małą trzymała na rękach.
          Nie wiem czy ten Atlantico przetrwałby taki manewr. Co sądzicie?
          • greenland Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 19.02.06, 17:47
            Wangosiu mi mojego Atlantico szkoda na takie manewry. Raz czy dwa razy tak
            zrobilam u moich rodzicow bo nie mają windy ale nigdy wiecej bo mi go szkoda i
            juz. Nie jest to wóżek terenowy i nie wiem czy dlugo by to wytrwał mimo ze to
            solidny wózek.

p.s. Magnum Inglesiny przetrwał całe 2 miesiace takiego testowania (3 pietro) i
            pewnie przetrwal by i wiecej ale tylko tyle bylam na wakacjach smile A u siebie
            mam windę wink
      • greenland do gosia.mama.wojtusia 19.02.06, 17:43
        Gosiu a ktory to wozek okazal sie za ciasny dla synka? Pytam bo nakrecalam
        szwagierke na atlantico (sama taki mam) ale ona nie jest przekonana. A synka ma
        sporego uncertain
        • greenland Re: do gosia.mama.wojtusia 19.02.06, 17:49
          ups chyba juz Gosiu doczytalam - pliko?
          • gosia.mama.wojtusia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 00:18
            taaak,pliko,masakrycznie malutki,róznica siedziska miedzy atlantico 25
            cm!!!!takie samo waskie siedzisko jak pliko ma rózniez nastepna atlantico czyli
            a3 w zwiazku z czym szczerez odradzam zakup tego wózka ,zwłaszcza dla maluszków
            • aaniagdynia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 08:32

Oj 25cm to chyba przesadziłaś, to ile te wózki maja szerokosci?
              • izex Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 10:27
                ty chyba nigdy nie widzialas a3 ,wlasnie zmierzylam jego wymiary bo tobie procz
                atlantico to nic nie pauje,dziwie sie ze kupilas p3
                wymiary a3 szerokosn siedzenia 36 cm, dlugosc 90 cm
                • gosia.mama.wojtusia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 10:52
                  eno,skad taka agresja??????
                  wlasnie zmierzylam pliko i też siedzonko 36 cm,czyli identyczne jak w
                  a3,atlantico jednak duzo szersze.Co w tym złego ze jestem zwolenniczką
                  atlantico.Padło pytanie,kazdy odpowiada co poleca,ja wielokrotnie atlantico bo
                  mialam wiele wózków a jednak ten z lekkich spacerówek weług mnie jest naj naj..

spokojnie!
                  • aaniagdynia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 11:05
                    Jeśli Pliko ma 36, to atlantico-61cm? To może Ty masz wózek dla bliźniaków?
                    Ja kupuke pliko dla synka-8m-cy i uważam że jeśli dwulatek się zmieści, to mój tym bardziej, wiec nie rozumiem dlaczego im młodsze dziecko-tym wieksze siedzenia musi miec.
              • gosia.mama.wojtusia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 14:36
                aaniagdynia napisała:

>
                > Oj 25cm to chyba przesadziłaś, to ile te wózki maja szerokosci?

oczywiscie zle mi się klikneło,róznica ok 5 cm ale dla mnie to dosc sporo
              • gosia.mama.wojtusia Re: do gosia.mama.wojtusia 20.02.06, 14:36
                aaniagdynia napisała:

>
                > Oj 25cm to chyba przesadziłaś, to ile te wózki maja szerokosci?

no i wysokosc siedziska duuuuzo wysza niż w pliko
    • gosia.mama.wojtusia Re: Czy Peg Perego Atlantico najlepszy? 20.02.06, 14:35
      alez ja wcale nie zabraniam nikomu kupna atlantico nawet dla noworodkasmile)))To
      sprawa każdej mamy co kupuje dla swojego dziecka i każdy ma swoje priorytety,dla
      mnie numer jeden bylo szerokie siedzisko i wygoda malca,wysokie szerokie oparcie
      i rozkladanie na zupełnie płasko(pliko rozkłada się PRAWIE na płasko).Maluszek
      lubi się poprzewracać na boczki,przynajmniej muj synuś,dlatego kupilam wiekszy
      wózeczek a dopiero teraz pliko,ale wybór wózka to sprawa indywidualna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka