Dodaj do ulubionych

Quelle - dwa pytania

24.02.06, 23:46
Czy rozmiarówka dziecięca jest tak zaniżona jak dla dorosłych? Z tego, co się
orientuję, to jeśli ktoś normalnie nosi np. 38 to w Quelle trzeba kupować 36,
bo ubrania są duże. Czy podobnie jest z dziecięcymi? Jeśli córka ma teraz
dokładnie 98 cm, to na lato kupować r. 98/104? Jak z jakością, bo niektóre
ceny kosmiczne. np. podoba mi się komplet na lato w odcieniach zieleni
(kiwi), bluzeczka z kr. ręk. z aplikacjami i dł. spodnie z kory w paseczki.
Gdybym chciała kupić 2 takie zestawy dla córek, to zapłaciłabym ok. 250 zł!

Drugie pytanie trochę nie na temat forum, ale może ktoś mi pomoże.
Zastanawiam się nad kupnem takiego pokrowca na sofę (akurat w naszym
przypadku 2-os). W najnowszym katalogu są dwa podobne, w cenie 225 i 259zł
(na fot. wygląda to jak boucle) - czy są warte tych pieniędzy? A może kupię
coś takiego w innych sklepach? Jysk?

aga
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Quelle - dwa pytania 25.02.06, 11:55
      Nie kupowałam w Quelle dla swoich dzieci,(choć oglądałam ofertę wiele razy) raz
      kupiłam dla siebie i rzeczywiście trzeba kupić rozmiar mniejszy. Natomiast
      kupowałam ciuszki w Bon Prix i polecam szczerze ubranka dla dzieci: są
      rozmiarowo właściwe, ceny niższe niż w Quelle a jakość np: bawełnianych bluz
      bardzo bardzo dobra. Polecam też dżinsowe spodnie z Bon Prix, są o tyle fajne,
      że cały pas mają na gumie( oczywiście są też zwykłe z guziczkiem i suwakiem) i
      mały dzieciak bez problemu radzi sobie np. w toalecie. Ale jeśli zdecydujesz
      się i kupisz w Quelle proszę napisz, jaka jakość i rozmiarówka
      • aska34 Re: Quelle - dwa pytania 25.02.06, 14:48
        kupiłam w quelle jakis czas temu body dla dziecka, bardzo się zawiodłam własnie
        co do rozmiarówki! Mimo ze zamówiłam rozmiar większe i tak okazały się za małe,
        jestem na siebie zła bo dużo zapłaciłam a była to porażka, oprócz tego ja
        zamawiałam na krótki i długi rękaw z dostałam na krótki i na ramiączka. Tak,
        tak wiem, ze mozna reklamować ale ja nie mam na to siły... tylko juz wiecej u
        nich nie kupię. Dodam dla zobrazowania, ze moj syn miał wtedy roczek ja
        zamówiłam rozmiar 86/92 a okazało się, ze w rzeczywistości wyglądają na jakies
        74...porażka
        pozdrawiam i bądz ostrożna, moze co do zwykłych ubranek (nie bielizny) jest
        inaczej
        joanna
        • pia_ Re: Quelle - dwa pytania 25.02.06, 19:47
          A nie ma w Quelle tabeli rozmiarowej ze szczegółowymi wymiarami przypadającymi
          na każdy rozmiar, tak jak to jest w Bon-Prix?
          • kurova Re: Quelle - dwa pytania 25.02.06, 20:06
            Jest taka tabelka z rozmiarami jak dla dorosłych.
            Jeżeli chodzi o zakupy. Kupując dla siebie , to faktycznie trzeba brać poprawkę
            na rozmiar.
            Ale kupiłam synkowi spodnie sztruksowe i koszulę flanelową w kratkę. Rozmiar
            powiedziałabym, że adekwatny, tylko koszula trochę wąska w klatce , a mój synek
            jest chudzielcem.
            A jakość? Sztruks bardzo mięciutki ( tak też było w opisie), ale w użytkowaniu
            trochę za mięciutki, tzn. po kilku ubraniach wyglądają na zniszczone. Koszula
            flanelowa, to jak flanela- po kilku ubraniach widać zmechacenia. Teraz z
            perspektywy czasu, to żałuję że tych rzeczy nie odesłałam. Wzornictwo fajne-
            ale cena za jakość taka sobie. No ale mam doświadczenia tylko z tymi dwoma
            ubraniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka