Dodaj do ulubionych

Graco - lekka spacerówka ta czy inna???

07.03.06, 12:42
patrząc na ulice czesto widać dzieciaczki własnie w tych wózeczkach jednak na
forum same negatywne opinie... co wydaje mi się trochę dziwne, stąd moje
pytanie czy ktos może napisać coś na + jestem na etapie wyboru spacerówki, z
gondoli bbconfort własnie wyrasta i marzę tylko o tym jak zamienię na coś
lżejszego a ma dopiero 4,5m-ca i waży 9kg czy ktos mi moze polecić jakąś
lekką i niedrogą, nieukrywam, że podoba mi się g.spree ???
Obserwuj wątek
    • abajerek Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 07.03.06, 15:28
      ja mam graco mirage, model z 2004
      na krotkie spacery jest oki, ale chyba drugi raz bym juz go nie kupila,
      u opiekunki mamy drugi wozek na pompowanych kólkach i na dluzsze wyjazdy tego
      uzywamy, ale do sklepu, parku itp korzystamy z graco, kupilam go ze wzgledu na
      wage bo nie mam sily znosic corki i ciezkiego wozka z 2 pietra
      ale teraz bym sie rozejrzala za czyms innym coneco wygladaja na fajne, ale nie
      ogladalam ich na zywo, idz do sklepu i poogladaj
      • beta755 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 07.03.06, 15:50
        Łatwo powiedzieć.... niekazdw ma pod nosem wypasione sklepy z wózkami uncertain u mnie
        w miasteczku sa 2 a wózki w nich takie, ze szkoda mówić... eurobaby nie kupie
        bo moja znajoma ma i strasznie narzeka... podobaja mi sie graco i babadreams i
        jak sie zdecyduje to pewnie zamówie przez internet... dlatego prosze o rade,
        czy tego typu wózeczek nadaje sie dla półrocznego maluszka. Dziekuje za odp.
        • katemama Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 13.03.06, 19:14
          Na co narzeka twoja znajoma jesli chodzi o eurobaby? Ja rozwazam jego kupno,
          dlatego pytam.
          Pozdrawiam
          • beta755 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 14.03.06, 08:53
            Narzeka na całokształt... cały trzeszczy jak się go prowadzi, masz wrażnie, że
            się zaraz rozpadnie, jak przekłada rączkę to wogóle nie da się go prowadzić,
            skrętne kółeczka po zablokowaniu wogóle nie chcą jechać... jedyny + to, że jest
            bardzo lekki... z tym, że u nas nie ma zbytniego wyboru i eurobaby wyglądał
            atrakcyjnie wsród innych wózków, dlatego ja rozważam zakup przez internet, cena
            babydreams jest porównywalna a więcej o nim pozytywnych opinii. Pozdrawiam
    • kropka1907 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 07.03.06, 15:49
      Ja niedawno kupiłam graco ultima plus. Kupiłam mniejszą spacerówkę z uwagi na
      ciężar naszego pierwszego wózka (na pompowanych kołach, mocno zabudowany,
      solidny, świetnie amortyzowany.... i waży 17 kg)Po kilku spacerach dostrzegam i
      wady i zalety:
      - łatwo się składa (jedną ręką dosłownie)i mieści się w niedużym bagażniku
      (skoda fabia), jest rozkładana na płasko, estetycznie wykonana, wygodne miękkie
      siedzisko 9dość szerokie), fajna tacka dla dziecka i rodziców, skrętne koła-
      super sprawa-lekko skręca, kółka gumowe i spore (nie takie malutkie jak w
      parasolkach)dają sobie radę z krzywymi chodnikami, duzy i wygodny koszyk pod
      wózkiem.
      Wady - brak amortyzacji (mimo, że producent twierdzi że wózek jest
      amortyzowany - jakoś tego nie zauważyłam), generalnie nie wsadziłabym w nią
      małego dziecka, które dopiero zaczęło siadać, ale takie koło roku jak
      najbardziej. Kółka po śniegu już tak pięknie nie jadą (mimo ich zablokowania),
      to samo po piachu i innym trudnym terenie. Wózeczek jest dość mocno odkryty,
      więc gdy jest wietrznie i zimno dziecku może być zimno. Poza tym ok. U nas ten
      wózeczek będzie na wiosnę i lato i na zakupy, a na następną zimę zostawimy nasz
      stary niezawodny czołg na pompowanych kołach...

• baranek77 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 07.03.06, 16:43
      Też jestem na etapie wyboru spacerówki, z tym że moja córa trochę starsza - 9 m-
      cy (ale też 9kgsmile). Graco Spree ma jak dla mnie kilka wad: płynną regulację
      oparcia - boje się że ten sznureczek szybko się wyrobi, i koszmarnie
      szeleszczącą budkę - największego śpiocha obudzi. Ja myślałam nad Graco
      Aerosport - ale nie am regulowanego podnóżka co przy śpiącym na spacerze
      dziecku jest niezbędne. Bardzo podoba mi się Baby dreams Sprint - lekki,
      obszerny w środku, koła większe niż w parasolce, skrętne... na razie to mój
      główny typ (poza Inglesiną Max - też fajna ale droga).
      Pozdrawiam,
      Magda
    • iwek33 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 07.03.06, 19:04
      Nie polecam. Twarde, skrzypiące po krótkim okresie używania, klekoczące wózki.
      Nasz się po prostu rozleciał. Pękła rurka stelaża, wcześniej psuły się
      kółeczka, wózek wywaliłam.
      • aga_qan same plusy 07.03.06, 19:55
        ja nie mam swojemu wozkowi doslownie nic do zarzucenia. mamy graco mirage od
        zeszlej wiosny. Mala coprawda b.lekka,moze to jest powod szybszego rozkladania
        sie wozkow innych uzytkowniczek (ciezsze dzieci)? Mamy jasniutki kolor,ktory
        pozostal jak nowy, po 3 praniach calej tapicerki. nic sie nie popsulo,nie
        rozklekotalo,nie peklo ani poluzowalo.Kolka nie nadaja sie na snieg,wiec
        kupilismy na zime wiekszego klamota na duzych pompowanych kolach. Mirage'a
        wybralam ze wzgledu na mozliwosc przypiecia fotelika. Jak mala zasnela w aucie
        (a zdarza sie to w 99%) to przypinalo sie fotelik do wozka i jazda na zakupy ;-
        fotelik jest b.obszerny i starcza do dzis (mala ma 1,5 roku i troche ponad 10
        kg). Wozek lekki,latwo skladalny,latwo sie prowadzi,budka lekko i cicho
        chodzi,parcie rozklada sie w 4 roznych pozycjach,wygodne siedzisko,brak
        regulacji podnozka ani razu nie stanowil problemu,obudowa raczej lekka, idealna
        na cieple dni,dziecko sie nie poci,mozna szczelniej lub delikatniej zakryc
        (np.przeciw insektom) a mimo tego powietrze dociera. W zwiazku z tymi cechami
        wozek raczej tylko na pore ciepla. Aha-brak amortyzacji kol-ogromna roznica w
        komforcie jazy w terenie w porownaniu z duzym wozkiem na pompowanych kolach.
        Jka tylko nadeszla wiosna z radoscia pozbylam sie ciezkiej,wielkiej i wygodnej
        gondoli i do poznej jesieni przejezdzilismy w graco, mimo tego nei zaluje tego
        zakupu. Czekam az sie ociepli i znowu wroci do lask wink)))))
        • mamaemmy Re: same plusy 07.03.06, 21:34
          Ja tam Graco Mirage jestem zachwycona-ceną,wagą,dużym koszem ...Coneco widziałam
          u producenta-nie podobały mi się,wole włoskie gracosmile
          A jak sie zepsuje to mam pod nosem serwis-w Krakowie jest własnie.
          Mam go juz prawie rok.
    • agadzie1 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 08.03.06, 00:13
      wózki graco są ładne, lekkie i zgrabne, amortyzatorów nie mają żadnych, no i
      tak wiele negatywnych opinii. może jest ich tak wiele na ulicach, bo dobrze się
      preznetują cenowo
      ostatnio oglądałam 2 przyzwoite wózki
      BD sprint
      Inglesina Max
    • beta755 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 08.03.06, 09:48
      Dziekuje za podpowiedzi i prosze o jeszcze wink
      Cena dla mnie tez ma znaczenie... mam wieofunkcyjny bbconfort który jest
      strasznie ciężki... tak wiec mam porzadna spacerówke ale o niej nawet mysle...
      sądzicie, że graco czy bbdreams są za wcześnie dla półroczniaka? sprinta,
      discovery w sieci wdziałam graco tez teraz mam dylemat? na który sie zdecydować?
      • abajerek Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 08.03.06, 14:33
        ja tez ogladalam baby dreamsa i wymralam graco co w tym pierszym mialam
        wrazenie ze siedzisko jest bardzo krótkie, wiec zeby dziecko swobodnie
        siedzialo to mtrzeba chyba rozłozyc podnózek...
        a w graco siedzisko ok mimo ze regulowanego podnozka nie ma, nawet zima w
        kombinezownie julka swobodnie sobie siedziala w spiworku
    • koma.edziecko Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 08.03.06, 10:40
      Z tych dwóch firm ja wybrałabym Babydreams, miałam jeden i drugi i graco nie
      polecam skrzypiący bez regulacji podnóżka i amortyzacji,resztę opisały
      dziewczyny.
    • aniak25 Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 13.03.06, 13:10
      Ja mam glebokospacerowy baby dreams exlorer i jestem z niego zadowolona. Ladnie
      jezdzil po nierownosciach, po sniegu i wogle dobrze sie prowadzi. Jeyna jego
      wada bylo to ze skreca nam troche zamiast jechac prosto po prostu zle wywazony a
      ze kupowany na allegro to juz go niereklamowalam. Teraz chcemy kupic spacerowke
      lekka i mniejsza na wiosne i lato. Maly ma juz 10mies i chodzi. Zastanawialam
      sie nad graco i moim typem byla ultima. Pan w sklepie polecam raczej spree lub
      mirage a ultimy nie zobaczylam bo nie mieli juz zaszlorocznych modeli. Druga
      prawa to taka zeby po zlozeniu zajal malo miejsca. Ogladalam tez beby dreams bo
      jakosc przyzwyczaialm sie do tej marki (mamy tez fotelik samochodowy 0-13),
      podoba mi sie travel2006 (ten zeszloroczny jest be) lub mini. no i tez sie
      zastanawiam ktory wybrac. nie moge sie zdecydowac i dogadac sie z mezem. On jest
      za parasolka ale dla mnie parasolka cienka po zlozeniu to jednak dluzsza.
      no ale mam jeszcze jakis miesiac na przemyslenia bo wozek kupuja chrzestni na
      roczek smile
      • lampka_nocna Re: Graco - lekka spacerówka ta czy inna??? 05.04.06, 12:15
        A ja mam pytanie: czy w graco spree tacka dla dziecka jest całkowicie odpinana?
        Jak wygląda to nosidło do niej i jak go mocowac? Czy nadaje się w ogole dla
        noworodka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka