Dodaj do ulubionych

PP Pliko kolor mint

20.03.06, 14:01
Czy któraś mama widziała na żywo lub posiada wózek Peg Perego Pliko o kolorze
mint? Ja widziałam tylko w necie i spodobał mi się ale nie wiem czy w
rzeczywistości jest równie fajny?
Obserwuj wątek
    • sarenka244 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:02
      Ja widziałam na żywo jest ładny ale ma naprawde jasny kolor zielony .
    • t.nina1 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:10
      Hej,
      co prawda nie widziłam, ale ponoć posiada minimalnie żywszą zieleń. W sklepie w
      którym pytałam był zamawiany dla konkretnej osoby i zaraz sprzedany. Również
      jestem na etapie wybory koloru pliko p3, ale mint odrzuciłam, gdyż po pierwsze
      za dużo czerni na której wbrew pozorom widać brud, i te paski przy okryciu na
      nogi (a nie suwak jak w innych tapicerkach), poza tym zielony wózek już
      miałam. "Na żywo" widziałam bluvela, rose, anice, i ambra...
      • t.nina1 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:12
        może któraś z Was widziała rubino? jaka ta czerwień jest?
        • monika_wroclaw Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:40
          Widziałam minta na żywo, ładny jest, ale według mnie za dużo tej czerni, w
          lecie może się nagrzewać.

A jeżeli chodzi o rubino to jest bardzo ładny, przymierzałam do niego Ninkę smile

Na żywo widziałam: mint, rose, rubino, anice, ambra, pepita i najbardziej
          podoba mi się rubino i anice.
          • t.nina1 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:50
            Również podoba mi się anice, ale boję się tego bardzo jasnego brzegu budki i
            również jasnych dodatków w środku. Z doświadczenia wiem jak to wygląda z
            czasem, zwłaszcza jak jeździ się często samochodem, a wózek przewożony jest w
            bagażniku. Bluvela na żywo odpadł zupełnie, a toffee bardzo ciemny, chyba za
            ciemny dla dziewczyki. W tym rubino tylko ta czerwień mnie zastanawia.

• monika_wroclaw Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 18:57
              a dlaczego czerwony Cię zastanawia?
              • t.nina1 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 19:02
                Chodzi mi o odcień tej czerwieni, przeszukałam internet w znalazłam masę zdjęć,
                a na każdym ta czerwień wygląda inaczej. Wiadomo, czerwony może mieć przeróżne
                odcienie. Memu sercu jabliższa czerwień malinowa wink ale tu chyba jest inna.
                Boję się zamawiać w ciemno.
                • weronka77 Re: PP Pliko kolor mint 20.03.06, 19:47
                  Piękne jest Malibu ale dodatków nie ma do niego..
                • monika_wroclaw do t.nina1 20.03.06, 19:50
                  t.nina1 napisała:

> Chodzi mi o odcień tej czerwieni, przeszukałam internet w znalazłam masę
                  zdjęć,
                  >
                  > a na każdym ta czerwień wygląda inaczej. Wiadomo, czerwony może mieć
                  przeróżne
                  > odcienie. Memu sercu jabliższa czerwień malinowa wink ale tu chyba jest inna.
                  > Boję się zamawiać w ciemno.

Nie jest to czerwień malinowa, ale według mnie wózek na żywo wygląda ładniej
                  niż na zdjęciach.

pozdrawiam
                  • t.nina1 Re: do t.nina1 20.03.06, 19:59
                    Dzięki,
                    mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji i łudzę się, że może uda mi się go
                    zobaczyć zanim ostatecznie zadecyduję.

pozdrawiam,
                    Nina
                    • monika_wroclaw Re: do t.nina1 20.03.06, 20:08
                      Ja gdybym zdecydowała się na pliko to wybrałabym właśnie kolor rubino, ale
                      zachorowałam na nową Jane Carrera Pro z kolekcji 2006 i teraz mam dylemat czy
                      wybrać kolor czerwony czy malinowy...smile
                      • t.nina1 Re: do t.nina1 20.03.06, 20:21
                        Carrera faktycznie bardzo ładna. Pewnie też wybierałabym pomiędzy tymi kolorami
                        co Ty (dla dziewczynki oczywiście). Wiadomo, że katalogowe zdjęcia bywają inne
                        niż wygląd produktu w rzeczywistości, ale bardzo podoba mi się ta malinka.
                        Swoją drogą te wózeczki są w Polsce?
                        • monika_wroclaw Re: do t.nina1 20.03.06, 20:55
                          W Polsce będą dopiero pod koniec tego roku, albo na początku przyszłego (
                          wiadomość od importera ), ale są w Czechach smile
                          • t.nina1 ;))) 20.03.06, 21:20
                            Nauczona doświadczeniem preferuję zakupy jak najbliżej miejsca zamieszkania, za
                            często coś trafia do reklamacji crying

PS Gratuluję uroczej trójeczki wink))
                            • bba75 Re: ;))) 21.03.06, 07:58
                              Z tym czarnym to prawda, że też się brudzi, ale błoto widać bardziej na jasnym
                              więc anice raczej odpada (choć fajny). Szkoda, że mint ma paski zamiast suwaka
                              bo suwak praktyczniejszy. A bluvela jaki jest? Tu wygląda bardzo fajnie:
                              www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=4115658&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100819%2F123495&grp=&sortuj=kod
                              • magia Re: ;))) 21.03.06, 09:38
                                O jakim blocie mowisz smile
                                Mam pliko od roku i zadnego blota nawet po deszczu na tkaninie nie stwierdzono
                                a mam jasne kolory.
                                IMO Anice mozesz z powodzeniem kupowac, bo to co sie najbardziej brudzi - dol
                                budki ma szary.
                                Drugie co sie najbardziej brudzi (od buzki, jedzenia, raczek), a raczej
                                pierwsze to sa brzegi bokow - to Anice ma biale i to juz bardzo niedobrze,
                                powinno byc przynajmniej niebieskie.
                                Pod wzgledem latwosci / trudnosci w ubrudzeniu najlepiej wypadaja bluvela i
                                rubino - strategiczne miejsca maja ciemne, choc czarny kolor w wozku to porazka
                                bo latem goraco i on sie jednak strasznie brudzi (wlosy, siersc, pylki, kurz
                                latem - bardzo to widac).
                                Co do paskow przy oslonce na nogi, to tego sie uzywa tylko zima, wiec nie wiem
                                czy to az taki straszny minus, IMO da sie przezyc.
                                • bba75 Re: magia 21.03.06, 09:44
                                  Dzięki za cenne wskazówki!!! Pozdrawiam
                              • t.nina1 Bluvela 21.03.06, 10:58
                                Bluvela na zdjęciach również mi się podobał, ale na żywo prezentuje się bardzo
                                buro i smutno. Najbrzydszy jest ten niby szary w zestawieniu, a ta czerwień też
                                taka brudna. Byłam bardzo rozczarowana, a napalałam się na niego bardzo. W
                                sumie może jeszcze uszedłby dla chłopca ale ja mam dziewczynkę i nawet w
                                sklepie mi odradzano ten kolor.
                                Zwróćcie też uwagę na rodzaj materiału przy brzegu budki w Anice, poza tym że
                                jest biały to jakiś inny rodzaj tapicerki.
                                • t.nina1 Mam fajne linki do tapicerek 21.03.06, 11:01
                                  ale chyba nie umiem wklejać crying((
                                • bba75 Re: Bluvela 21.03.06, 12:41
                                  To już nie wiem, który wybrać. Ja mam chłopca.
                  • my.sia Re: do t.nina1 04.04.06, 17:56

• nati76 a jaka ambra? 21.03.06, 12:28
      A jak na żywo wygląda ambra? czy ten pomarańcz jest delikatny czy mocny? a beż?
      Czy zdjęcie oddaje prawdę? Mnie te jasne kolory nie przerażają mam beżowego
      deltima z bardzo jasnymi wypustkami, w razie przybrudzenia jedno przetarcie
      wilgną szczoteczką z płynem i znika wszystko.
      Wogóle to uważam że kolorystyka w pp p3 jest beznadziejna zwłaszcza dla
      chłopców sad(
      • magia Re: a jaka ambra? 21.03.06, 12:39
        nati76 napisała:

> A jak na żywo wygląda ambra? czy ten pomarańcz jest delikatny czy mocny? a
        beż?

Jeden i drugi kolor jest blady, a bez to wrecz kremowy. Dla mnie odpada.
        Duzo zywiej kolorystycznie wyglada Hip Hop (kolekcja 2005).
        >
        > Wogóle to uważam że kolorystyka w pp p3 jest beznadziejna zwłaszcza dla
        > chłopców sad(

Tak z ciekawosci. Jaka kolorystyka jest wg Ciebie dla chlopcow. Szczerze mowiac
        nie kieruje sie nigdy tym czy pasuje do chlopca czy do dziewczynki tylko tym
        czy mnie sie podoba i jak w praktyce sie sprawuje.
        Dlatego poza rozem (nie lubie tego koloru nawet na rozach smile ) mi do jednej i
        drugiej plci pasuje wszystko.
        Co najwyzej dopasowuje do wygladu dziecka. Np. moj syn bardzo blado w
        zieleniach wyglada i tych kolorow tez unikam.
        • bba75 Re: a jaka ambra? 21.03.06, 12:44
          Podobno (nie widziałam) ta ambra też nieciekawa. To już lepszy hip-hop ze
          starej kolekcji (tak pisały dziewczyny na forum).
        • nati76 Re: a jaka ambra? 21.03.06, 17:11
          Masz racje, trochę źle się wyraziłam, dla mnie osobiście kolorystyka i wogóle
          dobór kolorów w pp pliko p3 jest beznadziejny. Również przy wyborze kieruje się
          tym co mi się podoba i czy pasuje do nas wink I tak: malibu i rose ładne ale
          zdecydowanie dla dziewczynki, żółty mi się nie podoba wcale, zdecydowanie nie
          lubię czerwonego zwłaszcza połączonego z granatem, toffe trochę smutny, anice
          troszkę za jaskrawy, tak samo jak zeszłoroczny hiphop. Wiem wiem każdemu się
          nie dogodzi i każdy ma inny gust smile)

Mój mały to też bladziutki blondynek smile ja lubię go w pomarańczach bo ożywia go
          ten kolor, tak samo lubię beże, brązy, nieb., granat, ecru i groszek, ale nie
          oliwka, dlatego kolory mint i ambra najbardziej mi odpowiadają, ale muszę je
          wpierw zobaczyc na żywo smile)
      • t.nina1 Re: a jaka ambra? 21.03.06, 12:47
        Ambra faktycznie bledsza niż hip hop zeszłoroczny. Jasna, ale ma inny gatunek
        tapicerki niż jasne dodatki w anice i takiego beżu bym się nie bała. Z tym, że
        ja nie lubię pomarańczowego koloru.
        Podaję moje gg 4034473, jak ktoś chce to przez gg podam ciekawe linki jakie
        znalazłam z kolorami, może komuś pomogą wink

Pozdrawiam, Nina
    • gosia.mama.wojtusia Re: PP Pliko kolor mint 21.03.06, 17:44
      też bylam napalona na minta ale w koncu zdecydowałam się i kupilam
      toffee,kolorek ladny,stonowany ale fajny dla chłopca,ja swojego synka kolorowo
      ubeiram i ladnie się odbija
      • dorga1 Re: PP Pliko kolor mint 21.03.06, 17:57
        A która waszym zdaniem lepsza tapicerka? Ubiegło czy tegoroczna?
        • agnieszka10012 Re: Mam kolor Mint 06.04.06, 10:21
          Mam kolor Mint w sklepie w których kupowałam wózek były wszystkie kolory(
          oprócz tego Malibu) sama zastanawiała sie między Rubino( to czerwony) i Mint
          wybrała Mint według mnie najładniejszt natomiast najbrzydrzszy jak dla mnie to
          Toffe-smutacki taki ale to naprawde kwestia gustu. Fajny jest tez anice .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka