Dodaj do ulubionych

Pampersy - OPINIA

23.03.06, 14:57
Do wszystkich uzytkownikow, milosnikow a przede wszystkim mam !!
Drogie mamy; sama jestem mama 5 msc dziewczynki i bardzo lezy mi na sercu
dobro jej pupy i nie tylko, bo w koncu "radosniej jest maluchom kiedy maja w
pupie sucho". Z racji zamieszkania i wykonywania zawodu "kraze" pomiedzy
trzema krajami, Holandia, Belgia i Niemcami tam tez zaopatrujemy sie w
potrzebne nam rzeczy i chcialam sie podzielic z Wami Mamami na temat jakosci
papmpersow w tych krajach a tym co jest na rynku polskim !! Jestem oburzona
dlaczego tak miedzynarodowy koncern robi roznice pomiedzy dziecmi Europy Zach
i polskimi maluszkami, dlaczego w zoltych opakowaniach New Born, Baby ( nr
rozmiaru 1,2,3)oraz Baby Activ- tu opakowanie fioletowe w Polsce niebieskie
(rozmiar 3), znajdujemy pampersy zupelnie innej jakosci !!! Dlaczego na
polski rynek daje sie te "szmatlawce" ktore przeciekaja z kazdej stron, bez
gumeczki z tylu, ze nie wiem jakby to zalozyc i tak wiekszosc dziecku wyjdzie
na plecy a pozatym gdzie jest siateczka ktora pokrywa pampers ?? Uwierzcie mi
Drogie Mamy plakac sie chce i zal ze pupy dzieciaczkow w Polsce maja miec
inny komfort, dlaczego Pampers International funduje takie dysproporcje !!! A
moze szukalam w Polsce w zlych sklepach ??? A moze ktos a Pampersa mi odpowie
dlaczego OSZUKUJA ??? A tak na marginesie bardzo sprawdzaja sie pieluszki
Rossmanowskie (fioletowe opakowanie)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 15:00
      a jak się ma sprawa cen pieluszek w poszczególnych krajach? może chodzi o to,
      ze te polskie musza taniej robić?
      • astrid22 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 15:17
        KOchani, jezeli stac ich na takie samo opakowanie i reklame to ja jako
        konsument mam prawo domagac sie tej samej jakosci w srodku !!!! A ceny sa
        bardzo zblizone,cena +/- 9 euro za paczke. Activ Baby sa w PL drozsze !!!!!!!!
        • b.bujak Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 15:26
          nie staje w obronie Pampersa, bo przykro mi, ze moje dziecko ma gorsza
          pieluszke od dziecka w Europie Zach., jednak z racji wykonywanej pracy znam
          realia zakładow produkcyjnych w Polsce; to, co piszesz o pieluszkach dotyczy
          wielu innych produktow, chocby proszkow do prania itp; jest po prostu tak, ze
          koncerny robia głosne inwestcje, stawiaja fabryki w Polsce a wyposazaja je w
          stare maszyny i stare technologie, ktore dzialaly wczesniej w fabrykach
          zachodnich ( tam w to miejce wstawiane sa nowe maszyny i nowe technologie ) i
          stąd te różnice - jesteśmy ŚMIETNIKEM Europy za zgodą naszych władz sad(((((((
          i nasze dzieci juz teraz odczuwaja to dosłownie i w przenośni na własnej
          skórze; przykre, ale prawdziwe....
    • astrid22 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 15:29
      Zagdzam sie sad(((( a dzis wieczorem z ciekawosci zerkne na paczke gdzie one sa
      produkowane !!! Przepraszam ale jako mame szlak mnie trafia !!!! Bo to trzeba
      miec "charakter" zeby oszukiwac dzieci !!!! SMUTNE
      • gaba36 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 15:46
        Produkowane mogą być tam gdzie inne, ale po prostu "tańszym" sposobem. Tego
        rodzaju zabiegi dotyczą nie tylko pampersów, ale również samochodów i
        kosmetyków. Temat ten jest poruszny czasem w naszej telewizji i niestety jest w
        tym sporo racji, że produkty na polski czy rosyjski rynek sa gorszej jakości.
        Osobiście nie mogę nic zarzucić Pampersom, bo prawie od urodzenie mojej
        córeczki ich używam (wcześniej Huggisy - koszmar odparzeniowy) i naprawdę,
        kiedy się nie zagapiam ze zmianą rozmiaru i z przewinięciem po wypiciu przez
        małą 0,4 litra soczku nie mam z nimi problemu. Ale nie oznacza to wcale, że są
        takiej samej jakości co te na zachodnim rynku.
        Pozdrawiam.
        • behemot79 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 18:14
          Ja tez mam ochote rzucić czyms ciężkim w telewizor, gdy widze reklame Pampersa
          i tego maluszka, który włazi na fotel do góry nogami i oczywiście nic mu nie
          przecieka, bo ma wspaniałe pieluszki...Mój synek od kilku tygodni budzi się co
          noc mokry, bo te wspaniałe pieluszki przeciekaja na bokach i niezaleznie od
          tego, jak szczelnie mu je zapnę - efekt jest taki sam. Nie wiem, dlaczego z
          uporem maniaka kupuję wciąz te same pieluszki. Dzis spróbuje z Haggisami:
          gaba36 - jakich uzywałas soft&dry czy super flex(te drugie ponoć o niebo
          lepsze)? A co do gorszej jakosci towarów na rynku polskim, to proszę porównac
          choćby jakośc szmponów i odżywek Pantine...Widac my jestesmy z tej gorszej
          częsci Europy sad
          • efka30 Re: Polecam Rossman bordowe. 23.03.06, 18:51
            Chociaż też mam wrażenie że na polski rynek wysylane są odpadowe/różna grubośc
            i jakośc/to i tak najlepsze...Pampersy..uzyłam 1 paczkę i modlilam się żeby się
            skończyły.NIGDY WIĘCEJ ich nie kupię.
          • gaba36 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 22:03
            Na pewno to odparzanie dotyczyło Huggis Newborn, ale potem miałam w niebieskim
            opakowaniu i niestety to samo, dlatego jednak używam Pampersów. Ale zawsze
            warto spróbować, wszystko zależy od dziecka.
            Pozdrawiam.
    • azja811 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 18:57
      Ja też to zauważylam.Mialam pampersy z niemiec i sa o niebo lepsze od
      polskich.Byly lepiej wykończone i mialy paski ze strechem,,dzięki czemu lepiej
      się dopasowywaly do ciala maluszka.Niestey te polskie nie dorastaja im do
      pięt.Przykre..
    • aleks32 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 21:00
      Tak sobie siedzę i oglądam dwa leżące przede mną pampersy: jeden kupiony w
      Polsce i jeden kupiony w Niemczech. Wg mnie istotnej różnicy nie ma: materiał
      ten sam, wykonanie to samo. Gdybym miała się do czegoś przyczepić to jedynie do
      zapachu nowej pieluszki - ciut intensywniejszy w pampersie z Polski.
    • bidusbajtus Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 22:42
      Polecam te z Rossmana już drugie dziecko na nich wychowuję, kiedyś były dobre w
      Billy czeskie(nawet w domu przy teście takim z kaczuszką dwie rurki jak w
      reklamie przedstawiciel Pampersa się zdziwił były lepsze).Niezłe są w biedronce
      Firmy Dada, podobne do Pampersa, a może ładniejsze proponuję spóbować
      • maja2101 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 22:43
        A czy te bordowe w rosmanie sa we wszystkich romiarach? CHodzi mi o rozmiar 3-6
        kg. Jest dostepny?
        • kuleczka28 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 23:52
          Maju2101 sprawdź smile
          www.rossmann.com.pl/asortyment/pieluszki/premimummini/
          Odnośnie pieluszek; do niedawna kupowałam mojej 2,5 miesięcznej córci pieluszki
          fioletowe Tesco (produkowane w Czechach), bardzo dobre, kolorowy paseczek z
          rybkami, rzepki, gumeczka z tyłu. Wiem że przy rozmiarach pow. 6 kg mamy się
          skarżyły że pomimo gumeczki na zdjęciu na opakowaniu pieluszek, tejże nie było.
          Niekóre reklamowały. A teraz tych pieluszek wcale nie ma, przynajmniej w Łodzi,
          ciekawe czemu wycofali....
      • 13kot13 Re: Pampersy - OPINIA 23.03.06, 23:10
        O PAMPERSACH nie chcę słysześ,skusiła mnie nowa promocja cenowa 43zł.za dużą
        paczkę,kupiłam i moje dziecko kilka dni z rzędu budziło się zsikane po
        szyję.Musiałam zasuwać do Biedronki po DADA (najlepsze na świecie),chociaż z
        Rossmana też są super,no i cena o niebo niższa!!Pozdrawiam
        • maja2101 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 08:27
          Dzięki! Na pewno wypróbuję te rossmany, bo pampersy górą przeciekają.
    • aiwilo1 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 09:18
      witam was przez cały czas używałam na zmianę pieluszek pampers i hugis (super fleks bo te soft dry są beznadziejne) i wszystko było dobrze, więc wysałałam męża po pampersy i córcia dostała po nich uczulenia pupa cala w chrostach nawet nie odparzona teraz szukam zamienników do hugisów a pampersów już wiecej nie kupię w miejscu na pupie są poprostu przezroczyste pozdrawiam
    • swantewit Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 10:38
      Faktycznie pampersy to straszny szajs. Mamy 4-miesięcznego chłopczyka - w pampersach zasikiwał ubranko średnio 2-3 razy dziennie. Zmieniliśmy na rossmana bordowe i po problemie. Nigdy więcej pampersów sad
    • sabana Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 13:23
      Pampersy są beznadziejne. pare dni temu napisałam kilka niemiłych słów o
      jakości pieluszek. przykro że tak spadła jakość...
    • przeciwcialo Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 13:43
      A jak kiedys pytałam o to na forum to dziewczyna z Niemiec pisała że kupuje tam
      pampersy wyprodukowane w Polsce.
      No i chyba przesadzasz z tą żałością nad pupami polskich dzieci. Pielucha ma
      słuzyc do pupy a potem sie ją wywala do kosza. naprawde u nas pieluchy nie sa
      papierem sciernym wyłozone.
      Na pewno sa droższe ale to juz inna kwestia.
      • i.v.a Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 15:20
        Uzywamy Pampersów od 15 mies i wg mnie są najlepsze . Nic nam nie
        wyciekało ,nie uczulało tak jak np Huggies ,nie podrażniało.
    • annab11 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 15:59
      Używam pampersów od 16 miesięcy i nawet mi do głowy nie przyszło, żeby zamienić
      na jakieś inne. U nas działają - na palcach jednej ręki mogę policzyć
      przypadki, kiedy coś przeciekło.
      A nawiązując do głownego wątku - 3 tygodnie temu kupiłam paczkę pampersów nr 4
      w Austrii (zabraklo nam na urlopie) i były identyczne jak te w Polsce.
      Pozdr
      • barbara79 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 16:16
        ja też nie mam zastrzeżeń, a przeciekały gdy były już za małe i to był dla mnie
        sygnał że czas zamienić na większy rozmiar. Po zamianie znowu było wszystko super.
        • buzka5 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 17:13
          Dziewczyny a jak wizualnie wyglądają Huggies czy też Dada z Biedronki?Chodzi mi
          o to,czy są dużo brzydsze od Pampersów?
          • 13kot13 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 18:36
            DADA na całej pieluszce mają śliczne,kolorowe zwięrzątka,zielony pasek także ze
            zwierzątkami,to najładniejsze pieluszki ze wszystkich!Hagisów nie używam.Pozdrawiam
            • buzka5 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 18:49
              Dzięki,chyba się skuszę,bo Pampersy przestały mi odpowiadać.Przeciekaja i
              odparzają pupę.
    • ann99 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 19:15
      Ja tez juz nigdy nie kupie pampersow- wymeczylismy dwa jumbo packi bo kupilam w
      promocji..jeden nawet im odeslalam bo przeciekaly- w zamian co prawda dostalam
      nowe w malych paczkach ale jakosc nic nie lepsza...a stracilam czas i musilam
      czasem 2-3 razy dziennie przebierac coreczke...Teraz kupuje rozne pieluszki,ale
      tylko te co maja gumki z tylu i najbardziej lubie huggisy (super flex z
      disneyem)- drogie ale fajnie dopasowane, ladne obrazki na rzepie a poza tym
      biale (nie powinny uczulac), happy i dada z biedronki . Te fioletowe TESCO tez
      mialam ale pomimo napisu na opakowaniu gumki z tylu nie mialy- choc w sumie
      byly OK- teraz u mnie w TESCO ich nie ma...
    • ariana1 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 19:22
      Dlatego zrezygnowałam z tego badziewia. Używam rossmannków i tylko żałuję,że
      dopiero od rozmiaru 4-9 kg a wcześniej na nie nie wpadłam, bo z miłą chęcią
      używałabym już newbornów. Nigdy więcej żadnych Pampersów!
      • iwonkam15 Re: Pampersy - OPINIA 24.03.06, 21:07
        No właśnie, ja nie wiem pewnie to zależy od budowy dziecka,wagi,ruchliwości i
        nie wiem czego jeszcze.Mojemu Alekowi pampersy notorycznie zjeźdzały z tyłka(i
        to przy założonym body i pielusze tetrowej na bioderka),używałam 1,2,3.A i
        DOBRZE zapinałam.Po bokach mi nie przeciekały,odparzeń nie miał.Uważam że
        dobrze chłoną siuski, ciężko z nich coś wycisnąć(testy na pampersach, Huggisach
        super flex,soft&dry, happy,tesco, Dada) i to chyba ich jedyna zaleta bo co z
        tego jak przy zrobienu kupy wszystko wychodzi na plecy a ja muszę ściągać takie
        ubabrane body przez głowę!!!Całe szczęście się już skończyły bo nakupiłam jak
        głupia na promocji jumbo paczek 2 i 3.To już lepsze były te Tescowe bez tych
        gumek, co te gumki być podobno powinny.Nie wiecie może co się dzieje bo chyba
        ich nie ma przez brak tych gumek.
    • studzienka1 Re: Pampersy - OPINIA 25.03.06, 09:11
      Dziewczyny pomocy zmieniałam pampersy na rossmanówki unisex mini 3-6 kg (mały
      waży 3500) bo cholernie uczulały mojego synka i wszystko byłoby dobrze gdyby nie
      fakt,że w przeciagu dnia 4 razy przeciekają (a są dość często wymieniane0. Co
      robie nie tak:może źle zapinam albo co innego? POZDRAWIAM
    • agastrusia Re: Pampersy - OPINIA 25.03.06, 09:16
      Moje bobo używa Pampersów i jest wszystko ok. Używaliśmy też Bella Heppy i terż
      są ok szczególnie newborny bo są szerokie i mają wycięcie na pępek. Haggisy są
      tragiczne, pękają w nich boczne gumki zabezpieczające i wszystko z nich wypada.
      Pozdrawiam Aga wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka